Цветарки тук сме се събрали, каквото краднали- засяли- 9

• 39 792
  • 575
  •   1
Отговори
# 45
Освен това се боря... с едно сляпо куче, дето ми яде салатите отдолу...

Вечерница, въпреки че е в цветарската тема, моля те, кажи как се бориш със сляпото куче? Щото аз вече съм се отчаяла...
Купих си един ултразвуков гвоздей, който работи със слънчева батерия. Забива се в земята и излъчва на определен интервал сигнали. Написах гвоздей, щото на такова прилича, но е дълго около 30 см и главичката отгоре и 12х12 см.
Има и други начини, ама за тях трябва да се виждат ясно дупките, а при мен ги сменяше като долни гащи.
Слагат се разни примамки и други глупости, ама това с гвоздея за момента е ефикасно. Салатките ми взеха да наддават.
Съвета ми го даде едно немско маце.
След малко ще метна линка за темата от чужбинския.

# 46
И тук продават подобни, но са с обикновени батерии (от най-големите кръгли), но нещо не действат като хората... Лошото при тях е, че трябва да се вадят при минусови температури, пък гадта си рови целогодишно. Гледах в една селскостопанска аптека някакво устройство (много зловещо на външен вид), което се слага в тунела и хваща животинката, в см. направо си я утрепва. Да, ама после кой ще я маха оттам newsm78 Пък и те не са ли защитени от закона (къртиците, де), а това май няма да направи разлика между гадинките...
Четох някаква мадама сложила в тунел пералня "Вулкано" (ултразвукова) и я държала там докато не изгоряла (~ 1 година). Казва, че през следващите 5г. изобщо не се появило никакво подземно животно. И сега се чудя дали и аз да не го направя тоя номер Thinking

# 47
  • Разпиляна във въображението
Момичета,  на моята китайска роза забелязах че коренчетата й са се подали от саксията. Мисля да я преместя в по-голяма саксия. Могат ли отдрежа част от коренчетата й или не?

# 48
И още един въпрос - бръшляна ми нещо листенцата загубиха силата си. Изглеждат някак унили. Увиснали.

# 49
  • София
Момичета,  на моята китайска роза забелязах че коренчетата й са се подали от саксията. Мисля да я преместя в по-голяма саксия. Могат ли отдрежа част от коренчетата й или не?

Премести я само, ако няма пъпки, ако има изчакай да прецъфтят. Корените аз не бих ги рязала ...
За бръшлянът незнам ...преполиване е единия вариант Thinking

# 50
Anim все още няма пъпки. Ще я пресадя още тези дни без да пипам корените. Мисля, че тясната саксия спира растежа й.

# 51
мама цоцоланке,ако искаш трилистник,ще ти дам.малък е,казвай докато е време,иначе го зове кофата
пак питам,кой иска драцена.давам и няколко дни,ако не и тя в кофата
хъни,мерси за инфото.утре ще се ''разтърся'' из съседските къщи,та да отчупя някоя клонка и да пробвам.нашия двор,като цяло,не е много слънчев  Thinking само сутрин за много малко има слънице,но дано да стане  Praynig

# 52
  • Sf
Страхотно начало, gertruda!!! Личи си цветарката с усет към естетиката и подредеността отдалеч  Heart Eyes

Записвам се и аз сред вас, макар да съм отскоро в Хоби и се радвам за това, че от самото начало се почуствах във вашите теми добре приета и ви благодаря   bouquet

Като си взех циганчетата - да, по 5 лв. са  Confused Навсякъде! Къде ли не проверих - става дума за стайните с по-големите листа и по-големи цветчета. Балконските са по около 2 лв. обикновено. Но аз харесвам стайните  Embarassed Вярно покрай тях трябваше да взема и саксии и почва, но сега така ми красят хола... Даже се улавям, че вечер ставам разногледа между телевизора и циганетата  Joy

Поздрави от мен, момичета кокичета и Честит празник на българската просвета!!!

# 53
Къде ли не проверих - става дума за стайните с по-големите листа и по-големи цветчета.
Не само стайни!
При нас ги продават и за двор.  Ако ти кажа какви огромни стават...
Миналата година садих на гробищата от тях. С 3 покрих целия гроб (извинявам се за завоя в темата).
А държат на студ - почти до края на ноември.

# 54
Аз бих подрязала. Всъщност аз пресаждам по всяко време; винаги кръцвам коренчетата и никога не съм имала проблем. Hug

Здравейте, цветарки прекрасни!
Реших и при вас някой ред аз да драсна,
за съвет да ви попитам,
дано откликнете ми на молбите Praynig
Авокадо скоро ядох,
 но костилката остана,
моля ви сега, кажете -
как сади се това "цвете" newsm78

Смело ядката бодни
във саксия произволна;
ако ли пък искаш ти
- с клечици я набоди,
 дупето и натопи в
 чашка със вода,
 а нослето нека волно гледа си навън дъжда
... и когато сняг забръска,
 коренче ще видиш ти;
 та тогава извади-
 във саксия посади,
 с нежни грижи обгради! Hug

# 55
  • Sf
Не само стайни!
При нас ги продават и за двор.  Ако ти кажа какви огромни стават...
Миналата година садих на гробищата от тях. С 3 покрих целия гроб (извинявам се за завоя в темата).
А държат на студ - почти до края на ноември.

Имах циганче преди години и то беше станало като дръвче  Grinning Така че съвсем ти вярвам!!!

# 56
благодарение на гертруда,имам афр. теменужка,алба и амарилис  Hug
та въпросът ми към гери и другите е на каква светлина могат да се гледат.в детството си помня,че майка ми ги гледаше на пряка,но в задома.ком прочетах,че не трябва  newsm78
амарилиса,може ли да го гледам също на пряка светлина?

# 57
мама цоцоланке,ако искаш трилистник,ще ти дам.малък е,казвай докато е време,иначе го зове кофата
пак питам,кой иска драцена.давам и няколко дни,ако не и тя в кофата

Юни месец сигура съм в Сф.....Ако не на отиване към Добрич, то поне на връщане ще имам време и ще мога да отделя време.....Минавам, обикалям, кой каквото даде..... Mr. Green

# 58
Ламита, някъде накрая на миналата тема писах (преписвах, де) как се гледат теменужките. У нас няма пряка слънчева светлина, но пак си цъфтят.

А циганетата виреят ли на полусянка? От поста на Вечерница се замислих дали и аз да не бодна на гробищата?

# 59
  • София
Здравейте!Искам да ви покажа моето авокадо.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86504&photo=50 Директно в саксията го сложих, без да го топя предварително във вода.Поне два месеца минаха докато покара,но аз бях търпелива. Simple SmileНямах същия успех с мангото,може би при него грешката ми беше,че не го посадих директно в саксия,ами го топнах във вода и изгни. ConfusedСега ме чакат да ги засадя една китайска роза ,една бегония и един меч,които вече са пуснали коренчета. Simple SmileМного обичам цветята,цял живот съм отглеждала,но за съжаление в момента, където живееме няма много светлина и повечето от цветята ми загинаха.Издирвам видове, които не обичат директна слънчева светлина.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт