Цветарки тук сме се събрали, каквото краднали- засяли- 9

• 39 916
  • 575
  •   1
Отговори
# 75
На върха ли казваш снопче? Аз от драцени не разбирам, ама го топни във водичка докато се появи някой от спецовете, за да каже какво да го правиш.

# 76
Снежна Hug  bouquet  bouquet това е специално за теб, днес купих Нолина за 8лв, в саксийката бяха 3, просто съм изумена, цветя само от Търново ще вземам вече, и да кажа че и аз ще си режа драцената, обаче да питам, тя има 3 издънки, най- малката е много тънка и малко се изкривила, но не е на стъблото а самите листенца, да срежа ли него бебе, защото явно не е добре, много по- тънко е от другите 2 и се криви Rolling Eyes а другите по- високите да ги оставя? Ако някой ми е разбрал обяснението черпя Joy да ви кажа ходихме на водопадите в Крушуна и така ми се оискаше да си наскубя за аквариума разни растения Joy ще разпитам някой експериментирал ли е и ще исем пак май Joy

# 77
Прочетохте ли ми въпроса за драцената????

нищо и няма  Wink аз ти пазя една,в окачно състояние е,защото не се полагат никакви грижи за нея,но заради теб,ще почна да я поливам поне

# 78
Да питам...
Четох, че пръстта, която се слага в саксиите не трябвало да бъде градинска. Има ли нещо вярно newsm78

# 79
хъни,зависи от растението.например кактусите(по-специално мадагаскарската палма) обичат градинска,камениста пръст.
ако знаеш леля ми,на село,каква градина има  Heart Eyes огромна.голяма част от цветята и са в големи саксии или сандъци и то с пръст от градината

# 80
миналия ден бях с гертруда в оранжериите на бан  Heart Eyes имаше мноооого цветя.няпълни ми се душичката
купих си мадагаскарска палма за скромните 3,40лв,висока около педя и 4 пръста без саксията  Mr. Green
нали съм си заплес,чак като се прибрах видях,че листата са надупчени от вредител.стоят все едно се прегоряли  и мат дупки на сред листа.чак тази сутрин видях едни много малки и чернички-убих 3.веднага напръсках със сапунена вода и един препарат
ето снимки,все пак някой знае ли каква е тази гад?
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131215&photo=11
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131215&photo=12

# 81
За нолинките се чудя в каква пръст да ги пресадя newsm78
Днес си купих и стайно цигане, ще го снимам тия дни Laughing Брех, и моя мъж вече започва да нервничи покрай всичките нови китки - а те не са чак толкова много...

# 82
  • Разпиляна във въображението
Вчера си купих хибискус. Жената ми избра този с най-много пъпки Laughing
Предполагам, че първо трябва да опадат пъпките и чак тогава да я прехвърля в друга саксия нали newsm78

# 83
ако е малка, пъпките ще паднат още преди да разпукнат, още повече си сменя мястото, изчакай 2-3 седмици според мен и го прехвърляй Rolling Eyes

# 84
Това е фитония .Имам я същата и я държа на холната маса.Редовно я пръскам-много обича !Поливам чак когато почвата стане суха Peace
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=70 Виж тук!
кажете ми как се казва и какви грижи иска Praynig
[/quote]

# 85
  • На края на света !
Ле-ле-леееее тук каква хубава тема е имало а аз досега съм спала ето и няколко от моите растения ,но момичета много искам да ви питам откъде мога да си купя семена за бананова палма ,моята умря май от преполиване и ме е много яд,много ви се моля някой ако зне нека сподели Praynig Praynig Praynig

# 86
Я, да се допитам до вас -

сложила съм две коприви и три листенца глоксиния в една чаша да пускат коренчета.  newsm78 Дали да не ги разделя по отделно? Или не им пречи?

Също така вчера намерих една кратунка от миналата година - отворих я и посях семките от вътрешността й (а в кратунката пресадих кактус - стана много хубаво). Дали ще се захванат или е минало прекалено много време?... Много ми се иска да направя нещо като вертикална завеса от пълзящи растения на балкона, а кратунката расте най-бързо.

# 87
Да питам...
Четох, че пръстта, която се слага в саксиите не трябвало да бъде градинска. Има ли нещо вярно newsm78

Всички саксии на баба ми са с градинска пръст  Peace явно им харесва.

# 88
Аз установих, че бенджито страда от теснотия и го прехвърлих в нова саксия. Да видим как ще тръгне. Корените му бяха излезли от саксията и се бяха навили - едва го извадих. Ама и то си е голямо дръвче - колкото мен е високо  Laughing. Купих си още една бегония (кросандра нямаше Simple Smile). Има прекрасни оранжево-червени цветове.

argun най-вероятно ще се захванат кратунките. Семената които аз посях бяха забравени в продължение на 2-3 години и от 7-8 семенца имам 2 поникнали.

Цоцоланке, как е счупена драцената? Според мен няма да има проблем с нея и ще си тръгне. Ако отчупеното си има стебли - слагай във вода да пуска коренчета.

# 89
...
argun най-вероятно ще се захванат кратунките. Семената които аз посях бяха забравени в продължение на 2-3 години и от 7-8 семенца имам 2 поникнали.

...

Йиеее  newsm44  ако се захванат семенцата, на есен ще подарявам кратунки.  smile3525

Общи условия

Активация на акаунт