Цветарки тук сме се събрали, каквото краднали- засяли- 9

• 39 947
  • 575
  •   1
Отговори
# 105
Май не е телефонче....Незнам какво е, но по принцип, да, майка ми ги слага с други цветя в саксия и не си пречат....Но тази стана много шума по нея и незнам как да и върна хубавият вид...Расте много добре, така съм си свикнала с нея,че чак не знам как да и махна шумата,без да я разваля......Това са такива ниско растящи растения,които образуват кошеринки(майка така ги нарича...)

# 106
Цоцоланке, петуниите на колко дълбоко ги сложи в пръстта, понеже ще ми е за първи път и от няколко месеца ме чакат, днес като чета че се слагали през януари, да цъфнат навреме малеееее, нищо де, поне и аз да събера опит за догодина, от мамчето лилиум и от бабчето крем ще вземам, та ще преустроя терасата в ботаническа градина май, понеже май ги сложих на 5-6см в пръстта и си мисля дали не е дълбоко и хвърлих за всеки случай няколко семенца и отгоре Embarassed сега ще видя какво ще стане, а шефлерата и моята искам да има листенце, ама нещо няма, незнам и откъде си образува та да наблюдавам, само последно да питам, спатифилиума ми е със светло зелени листа, по- нататък ще потъмнеят ли или това е такъв вид Rolling Eyes Снежна от твоето магазинче пазарувах, даже каката се оплака че покрай баловете се е обрало всичко, ама нолини колкото искаш Hug

# 107
  • На края на света !
И аз да се набъркам в темата с петунийте имам доста опит с тях садя всяка година .
Семената не се садят под земята те се разпръскват над разкопаната пясък и след това се затискат с длан или с нещо друго до три седмици трябва да покълнат,ще видиш че тези дето си ги разпръснала наслуки ще покълнат по-бързо.

# 108
ама не съм ги затиснала, просто ги ' хвърлих" небрежно, значи да чакам 3 седмици, ако не се появят да не се надявам?

# 109
  • 2 етажа над тавана
Точно да пиша, че на петуниите не се заравят семената им, ама тя Нели ме изпреварила.

# 110
добре де, последно да ги затискам ли или така както съм ги хвърлила да си стоят и в какви съдове сте ги сложили, за спатифилиума пак да питам що са му така листата и при някоя да е тръгнало авокадото? ooooh! Crazy

# 111
  • На края на света !
Недей не пипай петунийте те ще си покълнат и без да ги затискаш колкото до авокадото аз имам авокадо което е посадено преди около 6 месеца и едва сега поникна.

# 112
  • 2 етажа над тавана
Аз петунии не съм садила, от майка ми го знам това. За спатифилиума - и на моя листата не са много тъмни, новите, които излизат, даже са страшно светли, но след време потъмняват. Всъщност не знам колко тъмни трябва да са листата newsm78
Мойто авокадо си кисне, а сега и второ имам - боднато в саксия, ще видя какво ще излезе и дали поне едното ще покара Praynig

# 113
то не трябва ли да полъклне, после да се сади Thinking, а моя спатифилиум е бебе още и затова питам, нито едно тъмно листо няма, ще чакам за петуниите и ще ви кажа Crazy

# 114
От тази ПОЧВА съм много доволна...

Има ли почитатели на това растение - ВИД 1; ВИД 2; ВИД 3; ВИД 4

Стръкчето е единствената ФРЕЗИЯ, която поникна от 6 луковици....

Какво има в това сандъче?

Петуниите ми до сега от семе...

Кое е това цвете?

Следобед сигурно ще се разходя до Бриголажа за спатифилиум.....Чакам си отговорите...А за издънките на банана какво ще кажете?

# 115
  • На края на света !
Това последното цвете се казва кампанула цъвти в бяло или лилаво и е страхотно красиво .
Петунийте ти имат нужда да им откъснеш връхчетата ,много са високи.

# 116
Това наистина цъфти невероятно. Една съседка го гледа на сенчеста (източна мисля)тераса и то се пука от цъфтене. При мен на ЮЗ-ия балкон му е много горещо и е цъфтяло само веднъж Confused

Да ви се оплача, вербената, която посадих от семенца не се хвана...нещо май не направих както трябва и двата пъти, когато се опитах да я посадя newsm78

# 117
Това последното цвете се казва кампанула цъвти в бяло или лилаво и е страхотно красиво .
Петунийте ти имат нужда да им откъснеш връхчетата ,много са високи.

Да, много красиво цъфти, вярно е това.....Не го знаех това за петуниите..Като инфо - защо се чупят върховете?Ще ги счупя....

# 118
това с видовете е копривка, много е хубаво Peace

# 119

Има ли почитатели на това растение - ВИД 1; ВИД 2; ВИД 3; ВИД 4
FlutterТова растение го знам като копривка. Много ми е красиво. Гледах си го само една година на терасата в саксия. А иначе много често съм го виждала по градинките. Явно е издръжливо цвете за навън, но за в саксия при мен нещо не се получи  Sad

Общи условия

Активация на акаунт