НОЕМВРИЙСКОТО човече думички реди си вече

• 11 776
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро! Ние изкарахме "интересни" почивни дни- одисеята с опитите да се откажем от ръката на мама по 100 пъти на нощ продължават и за жалост безусрешно  Crossing Arms Изтормозих си и детето и себе си и вече направо незнам какво да правя! Пробвах всичко предложено и чуто някога- опитах да приспиваме котето с което спи (то не е любима играчка, но аз упорито от много време го тикам в леглото й та дано вземе да стане такава, естествено без успех)-това се провали, след това опитах да разказвам приказка- ефект 0, опитах да пусна прожектора с музиката и кертинките по тавана- отново резултат няма! След това реших, че ще си седя до нея и тя ще си поплаче малко, пък ще заспи, макар че винаги съм мразела този метод- резултат рев до откат и 2 повръщания от напъване да се дере и това повече от час  Confused Е не мога на тази цена да си "възпитавам" детето, а и това с оставянето да плаче не върви при Яна- тя е истински скорпион  Twisted Evil А сега кажете какво да правя?!? Вече съм в депресия и съм се предала временно, надявайки се, че тази супер привързаност е период. Незнам! Кажете вие как ги приспивате? Мисля и тема да пусна в Майките, пък дано някой даде работещо предложение. Излях си мъката......ама не ми е олекна много.
Днес съм на лекар за номер 2- да ведем там как са нещата, че така съм забравила изобщо за бременеенето. Само дето все още ми е гадно по цял ден и нищо не ми се яде  Sick Хем глад, хем ти се повдига....поне ще сваля още и някое кило  Grinning

Майче, стискам палци скоро да се оправите цялата дружина   bouquet  Как стоически приемаш нещата- възхищавам ти се!

Бързо оздравяване и на всички болнички дечица   bouquet

Тити, толкова топло ли е било при вас, че чак на плаж сте го ударили? Направо ви завидях  Simple Smile

Юка, аз смея да твърдя, че съм ужасно придирчива на тема килограми и тлъстичко, но по теб нямам спомен да видях нещо отгоре  newsm78 Къде ги видя тие по- слаби от теб момичета? А за диети- по- добре пробвай с японския чай Инхуа, понеже хем пречиства, хем ти утрепва апетита и така лакомията ще седи под контрол  Peace Аз сега го спрях, че за бременни и кърмачки не се дава, но ти ако не кърмиш вече си е ОК. А за къщата- макар селището наистина да е примамлива опция аз бих те посъветвала да си построите къщата вие и то не за друго, а защото при нас идват мнооого строители и знам как претупват нещата и заменят качественото с евтино. Аз също много исках къща в селище, но се отказахме заради тези причини и сега ще купуваме място малко извън София и ще строим ние, пък то пак можеш да си сложиш охрана на КПП-то на двора, ако искаш.

Отивам да работя, макар пак да ме мързи страхотно  Whistling

# 61
При на с почивните дни минаха спокойно. Стояхме си във Варна, ходихме в кварталния парк и мързелувахме. На 26,05 аз бях на служебен коктейл и на волейболния мач - България - Аржентина. Беше интересно. Коктейла беше в царския влак и на пирона на жп гара Варна. Също много интересно и нестандартно.

# 62
анеле, какви са тези алергични очни кръвоизливи? Това ме сащисва направо. Милият Росен, не му е лесно, пък на теб - още повече с тази ясла и особено неизвестност.

мда, тук са жеги, аз се изморявам доста по тези разходки. Водата не беше слънчева, от бойлера си беше - няма кой да я чака да се стопли, без да я разплиска.

абе евтините чорапи нещо са поскъпнали - по 65 стотинки са станали  Mr. Green

ме4е - и ние сме в период "искам си мамата", тази сутрин пази пред банята, докато се къпах, въпреки наличието на баба и дядо. Те нещо не се справят добре с хленченето и мрънкането. Но Деян по същия начин реве за всеки, който затвори врата след себе си, особено пък ако я заключи/входната например/.
за спането - и в Майките нищо ново няма да прочетеш, мисля.
На мен ми прави впечатление друго в последните дни - като го сложа в леглото, известно време стои прав, тропа вътре, гледа с любопитство как си чета, не ляга. И по някое време го поглеждам и кротко му казвам:"хайде, сънчо, хайде да спинкаш вече, наани"....и детето като по команда грабва приспивната си жилетка, ляга и заспива  #Crazy /сега като го написах, очаквам следобед да ме изненада с друго  Laughing /

Сиссси  hahaha това с врабчето ще го запомня  Laughing

вчерашната ни вечеря - половин купичка манджа, 2 кюфтета, кремче и рева за курабии. Но тази сутрин категорично отказа макароните и баба и дядо не издържаха, дадоха курабии. Не съм доволна, тъкмо отказахме бисквитите и почнахме курабиите/поне са домашни и знам какво съдържат/. Явно постоянно иска да гризе нещо такова хлебно.

# 63
добро утро!
днес съм в повишено настроение. довечера сме на концерта на джордж майкъл. кейти ще я гледа  и приспива баба й. което доста ме притеснява. в самоков правихме 2 опита- един успешен и един неуспешен. надявам се довечера да е ред на успешния пак. то и бабата беше виновна, защото взела да й разказва приказки и то за животни. кейти се чувства длъжна да ти отговаря какво прави всяко животно, да повтаря всички думи след теб. и явно след едночасово разказване на приказка така се беше уморила, че ревеше безутешно и трябваше да влизам аз- тежката артилерия.
в тази връзка- мече, ние се приспиваме така: кейти легнала в скута ми, облегнала глава на едната ми ръка, шъткаме и се люляме  Confused това е положението. когато правих някакви плахи опити, се получаваше абсолютно същото като при вас, все едно за кейти пишеш. рев и отказ да ляга, докато й стане зле. е, примирих се. предполагам това не те успокоява много. реших да го погледна от добрата страна, всяка вечер ще си се гушкаме и това са ми най-спокойните и блаженни минути през деня. тя заспива и мърка, аз й се радвам. какво да правиш.  Thinking въпросът е, че ти сега трябва да мислиш и за другия малчо. не знам какво да те посъветвам.
ние тази седмица ще обикаляме за парцели. чудя се колко извън софия може да стигнем, без да се отдалечим безвъзвратно. все пак искам да мога да си поръчвам пица- да си каже лакомника  Embarassed
благодаря ви за подкрепата, ама аз наистина съм си дебела в моите очи. просто не ме познавате от преди 2 години, сигурно и вие щяхте да мислите като мен  Sad
хубав ден ви пожелавам!
болните да оздравяват!

# 64
Здравейте и от мен Simple Smile
Ние се завърнахме от Амстердам. Изкарахме си както обикновено супер Simple Smile разходки, шопинг, кръчми и така Simple Smile абе кеф. Вече съм 100% убедена, че Амстердам е любимият ми град в Европа. Много цветен, живота в него кипи и имаш чувството, че всеки ден там е неделя. Ако можеше и магазините да не затварят в 18:00 почти всеки ден...ама не може всичко пък  Mr. Green
Казват, че Холандия е страната на Водолеите. Може би има нещо вярно, защото аз съм Водолей Simple Smile
Снимки няма, защото от толкова много ходения и снимания, вече няма какво да снимам  Mr. Green
На болните да оздравяват!
Приспиване от много отдавна просто занасям Ния в леглото, давам й бибата и излизам от стаята. Влизам винаги в тъмна стая, за да не се залсива и да разглежда интересни работи Simple Smile. Тя заспива самичка. Нямам кой знае каква заслуга за това, просто така се случи.
Иначе новото нещо е че поне не се налага да ставаме по 100 пъти на нощ, защото върти си се, говори си, намира си сама бибата. Вече сме много близо до спане в отделна стая. Тези дни баба й ще си до оправи новия апартамент и живот и здраве след още някой ден Ния ще бъде оставена да спи самичка.

Последна редакция: пн, 28 май 2007, 14:10 от exxo

# 65
Юка, и Кити така заспива. Само, че от как баща и беше болничен и я гледаше само той я приспива вече. Мен не ме иска. И аз правих опити да се отучваме ама не става. И бавачката така я приспива. Иначе няма да стане.

# 66
  • София-там нейде в западната част
привет мамчета  Hug
всички болнички дечица и мами да се оправят бързо   bouquet
нащо пътешествие мина много добре и Ема се държа на ниво,на отиване не спа но пък зяпаше през прозореца, само последните 10 минути не я свърташе на едно място, на връщане спа през целия път и се лигочи само първите 40 минути  Mr. Green... Габрово е много красив трад Етъра е невероятен просто,а Боженци ме очарова тотално  Heart Eyes ... нямам думи да опиша какви места имаме в нашата родина  Heart Eyes ... доволна съм от почивката и както се казва "позаредихме батериите" ... ето малко снимки от пътешествието ни http://desytka.multiply.com/photos/album/12
рисуване сега на мода при нас е магнитната дъска,Ема се научи че като рисува след това се "изчиства" и може би повече й допада да мърда насам и натам плъзгача ... рисува и с обикновени пастели на лист но предпочита да ги чупи и яде затова ги прибрах временон  Flutter

да си я похваля че вчера сам самичка за първи път взе едни кубчета,които са за редене/като се наредят става картина-ама как го обясних само  ooooh!  Embarassed/  и започна да реди от тях едно върху друго куличка така нареди 4 броя  Grinning това го прави за първи път самичка и при положение че никой не й е показвал какво да прави преди това
това от мен разказах набързо похвалих си детето  Mr. Green отивам да ви попрочета по-подробно

# 67
  • Gabrowo->Sofia
Еххо, никога не съм била в Амстердам, но като чета как го описваш май вече ми харесва  Grinning
Аз да споделя - от вчера Ваньо няма температура, но пък се обрина. Бях 100% сигурна, че е шарка и даже се възмутих снощи в бърза помощ като ми казаха, че обрива е от претопляне и днес бяхме при педиатъртата. Е, не е шарка, странична реакция на организма от вирусното заболяване  doh. Тази седмица пак няма ясла, нито работа.... а тамън бях влязва в крачка.... сега пак ще има едни телефонни разговори, едно пращане на файлове по пощата....
Анеле, не пускай Росен на ясла докато не е съвсем здрав! Ти вероятно си го знаеш това, но аз да си кажа от ролята на вече патило.
Ох, много е гадно да ти е болно детето.....
Тити, далаверата с чорапите не е умряла, аз продължавам да купувам най-евтино по 1,30 лв.
Юка, приятно изкарване на концерта!

# 68
рисуване сега на мода при нас е магнитната дъска,Ема се научи че като рисува след това се "изчиства" и може би повече й допада да мърда насам и натам плъзгача ...

Ето това купих и аз на Ния вчера от Амстердамското летище. Бях толкова ентусиазирана и впечатлена, защото търсех такова нещо от доста време. Явно не съм се постарала де, щом не бях разбрала, че и в БГ-то ги продават  Mr. Green
Детето беше адски впечатлено. Драска, рисува с химикалчето, рисува и с едни фигурки към дъската (триъгълник, кръгче, цветенце и квадрат). По едно време баща й ми вика "Слънце, ама виж как цапа, сега ще се омаже цялата"  Joy човека не беше забелязал, че химикалът не рисува по други повърхности, а и това което се вижда на дъската не е графит и не цапа  Joy
Сутринта още със ставането и се залепи пак за дъската. Много й харесва. Като изтрие написаното и вдига ръчички настрани и казва "Намааа". Много е смешна Simple Smile

# 69
  • София
Здравейте,
Много болни дечица и много летни вируси. Бързо оздравяване на болните!
Аз съм много тъжна - оставихме Калоян в Панагюрище Cry за лятото. Там ще го гледат бабите, не искат лятото да стоят в СФ, а и донякъде и аз се съгласявам, че за него там ще е по-добре - повече място за игра, басейн на голямата тераса, тичане в двора, ноооооо без мама. Ние естествено ще пътуваме всеки уикенд, но все още ми е адски трудно да го приема. Направо съм разбита - вчера като се прибрахме - гледам играчките му, някои останали дрешки, а него го няма и сърцето ми се къса. Все пак решението си е наше - предпочетох този вариант, тъй като ми се иска да укрепне още преди да го пусна на ясла. И сега се чудя дали решението ми е правилно. Истината, е че той е свикнал много с бабите си и ще се чувства прекрасно, на мен ще ми е адски трудно обаче. За мое най-голямо щастие следващата седмица пак ще го вземем, за да го водя на ортопед - нямаше по-рано час, но ще е само за една седмица.
Извинявам се,че ви отекчих с моите терзания.
Най-новата "играчка" на Кало е метлата - откри я на двора у баба си и не мога да му я взема от ръцете, въпреки, че е доста по-голяма от него hahaha - много се забавлява с нея.
bubu_to първата рисунка на Филип много прилича на тази на Кало, само че фона е различен - беше върху кутията на компютъра Shocked . Съвсем лесно го изчистих обаче с препарата за мебели .
За заспиването - приспивам го легнал на спалнята, гушкайки ме. След като заспи лесно се измъквам Wink.
Деситка много хубави снимки. Мисля, че сте уцелили мястото за зареждане на батериите идеално Peace
Юка, приятно изкарване на концерта

# 70
  • Пловдив
Здравейте , всички!
Бяхме при педи. Прегледа Росен обстойно и каза, че е съвсем здрав, а като му преглеждаше гърлото каза, че устата му била в безобразно състояние Shocked, т.е отекъл на кътници и кучешки зъби.; според нея това била причината. Очите днес са по - добре; според педи кръвоизливът може да е от Т, а той през нощта вдигна доста 39 Confused; сега спи
предписаха ни нурофен ( досега съм му давала панадол, и то при Т от ваксини ) и осцилоскокцинум ( така ли беше newsm78)
Диди79, сигурно тие тежко, но пък щом детето се чувства добре...
Еххо, Деситка, радвам се, че сте си прекарали чудесно почивните дни  bouquet

Диди, не бих посмяла да пусна Росен , ако не е добре, още пове4е , че за първи път се сблъскваме с висока Т, но за мен е по важно  да оставя документите и изследванията и да го водят поне записан, че се знае, че нещата са сложни с яслите, а мен никой не ме гони с работата и можем да си постоим заедно още някой ден Simple Smile
Юка, приятно изкарване на концерта. Бабата ще се справи някак си Wink
Диди79,много сладък Калоян на аватара, особено с тази блузка на маймунки.. Heart Eyes

# 71
Боже, Деситка, снимките са невероятни - това място е страхотно, как не съм го посетила още doh

# 72
  • Карлово
Деситка, маршрута наистина е страхотен. Върнах са назад във времето. Обикалях тези места, когато бях бременна, така че може да се каже, че и Мартина ги е посетила Grinning
Радвам се, че болните леко-полека оздравяват!
Диди79, в такива ситуации май на нас ни е по-трудно, отколкото на децата.

# 73
Pollia, наистина трябва да отидете на Етъра, Боженци.. и аз ги обичам много. микки и аз точно си мсилех, че последно ходихме на Етъра като бях бременна.. Simple Smile А на Боженци с Юлиана като беше на 5 месеца.
Диди79, представям си какво ти е като Калоянчо не е при вас, аз още не съм оставяла Юлиана, но осъзнавам, че този момент наближава, а и трябва да дойде, защото това са си съвсем нормални неща. И много хубаво го е казала микки - в такива ситуации май на нас ни е по-трудно, отколкото на децата.
Нямам търпение Юка да рапортува за концерта на Джорд Майкъл. Simple Smile
exxo, магнитните дъски и при нас от край време са голямо забавление, аз рисувам доколкото мога познати животни, предмети и Юлиана ги разпознава (прсоти картинки - рибки, зайче, топка..) и тя си драска и със същите печатчета като вашите дълго си играе със замах.
Диди79, Pollia, много са ви сладки момчетата. Гледах и снимките на Били, desytka..
me4eto, съчувствам ти искрено и те разбирам. При нас научаването да заспива сама съвпадна с отбиването и благодарение на страхотните съвети на Сердика аз събрах кураж, въпреки че също бях против метода с плача. Първата вечер Юлиана също повърна, но за 1 седмица започна да заспива без особени протести. Много сме писали за това и в крайна сметка всеки си решава, но прсто исках да знаеш, че при нас проработи почти моментално и ако искаш опитай. И аз като теб не можех да го понеса и затова излизах, за да не слушам, когато плаче, така че можеш и ти да го напарвиш. Но определено някаква промяна ще помогне - или Нана да отиде някъде на ново място при някоя баба, или ти да се отделиш за няколко дни (поне седмица) от нея и някой друг да я слага да спи, или да я отделите в самостоятелна стая. Мога още много да пиша в тази връзка, питай, ако искаш нещо конкретно.
Сердика, чакаме ви. Ние ще сме в движение цялото лято - планираме 2 морета с Юлиана и 1 без нея, също да постоим на вилата и пак при бабите, но и в София ще сме. Задължително ще се видим!!  Hug

# 74
Кратко включване и от нас.
Аz и Малик нямаме салмонелоzа. Слава Богу.
Сиси, нямам търпение да се zапоzнаем наживо Hug
както и с всички момичета, с които още не сме се виждали (само юка да внимава, че ако тя се има zа дебела, аz няма да и се покажа Mr. Green)
Мече, мога само да съчувствам spoko Ако решиш, че не иzдържаш, питай ме пак zа нашия метод, дотогава ще си трая. Само споменавам набърzо, че при (ужасния в това отношение дотогава) малик и при юлиана на сиси, както и при още едно "поzнато" бебе подейства zа седмица, а малик сега не бива приспиван, а само слаган в леглото с лека нощ и спи по 14, 15 и повече часа...Ама трябва наистина да ти писне много и може би не при всяко бебе или по-скоро родител е приложимо  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт