Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да приготвя плодова кроста с домашен крем?
Как да приготвя салата с миди Сене Жак и портокали?
Как се приготвя традиционно римско салтимбока (Saltimbocca alla Romana)?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да приготвя плодова кроста с домашен крем?
За плодова кроста с домашен крем можете да използвате готов пастет (паста фрола) или да го направите сами, като смесите яйце, масло, захар, брашно и щипка сол. Тестото се разстила в тава и се пече. За крема разтворете нишесте в малко студено мляко; след това добавете яйце. Тази смес се добавя към кипящо мляко, докато се образува гладък крем; добавете настърганата кора от половин лимон. Кремът се разпределя върху изпечения блат и може да бъде гарниран с плодове по желание.
-
Как да приготвя салата с миди Сене Жак и портокали?
За да направите салата с миди Сене Жак и портокали, ще ви трябват 12 миди, 2 портокала, 8 чери домати, 50 г черни маслини, 100 г смесена зелена салата и зехтин , сол и черен пипер. Първо сварете мидите и ги оставете да изстинат. След това ги смесете със салатата, портокалите, доматите и маслините. В отделна купа пригответе дресинга от зехтин, останалия портокалов сок, сол и черен пипер. Изсипете дресинга върху салатата преди сервиране.
-
Как се приготвя традиционно римско салтимбока (Saltimbocca alla Romana)?
Традиционното римско салтимбока включва овкусяване на телешки филета със сол и черен пипер, поставяне на резен шункa и листо от салвия върху тях, след което закрепването им с клечка за зъби. След това филетата се пържат в тиган с масло и се сервират със сос. Вариациите могат да включват паниране на филетата в брашно преди пържене или добавяне на бяло вино към соса. Рецептата е популярна в римската кухня и може да бъде гарнирана с различни страни като задушени картофи, грах или моркови.
-
Как се приготвя паста с гъбен сос и миди от Анкона?
-
Как се приготвя ризото с месо?