Хайде и ние да се запознаем!!!

• 97 452
  • 933
  •   1
Отговори
# 885
Здр. на всички. На Литъл Лайла мога да кажа само, че от август 2008 съм майка на една страхотна джуджавка на 2 год. Сама я осинових, стана много бързо (с изключение на съдебната процедура) и направо не усетих как се случиха нещата. Тъй като от скоро сме заеднор понякога не мога да повярвам, че имам дете в къщи. Зная със сигурност, че има много осиновителки като мен, така че това не е причина да ти се забавят нещата.

# 886
 StopБлагодаря ви за подкрепата! Смятам, че сте се справили блестящо. Sislie, а към кого се обърнахте първо? Само малко инфо, ако е удобно, разбира се. Може би не съм тръгнала по верния път.

# 887
  • Вън от пространство и време
Литъл Лайла, малко добро желание да имаш да прочетеш из темите тук, а и където и да питаш - веднага ще разбереш, че трябва да отидеш в отдел "Закрила на детето" по постоянен адрес и от там ще ти кажат какви документи трябват, ще ти дадат молба-образец и т.н. Това е "верният" и единственият легален път.
Какви са ти проблемите, защото нищо конкретно не пишеш, само подхвърляш общи приказки, а всички активни участници във форума знаем, че факта, че не си омъжена не е от значение за вписването в регистрите за осиновители?
Без да споделиш конкретен проблем, никой не може да ти помогне все пак.
Извинявам се, ако тонът ми ти се струва рязък.

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 10:33 от Gankata

# 888
Не подхвърлям общи работи!  Embarassed Просто моля за помощ и питам за съвет. Имах един отказ по пътя, който уж е ясен и традиционен. Благодаря!

# 889
Здравей и добре дошла, със съвети можем да ти помогнем ако споделиш на какъв етап от процедурата си, кой ти е отказал и с какви аргументи, в писмен вид, в устен разговор, вариантите са много, така че при така споделената информация нищо не можем да ти кажем.

# 890
Здравейте! От няколко дни задълбочено и подробно чета темите в този подфорум. Досега се подвизавах в Проблемното, ама ми е време да се присламча и насам.
След като последните 2 години календара ни се съобразяваше единствено с преминаването ми от цикъл в цикъл, решихме с мъж ми да сложим край на това недоразумение.
Идеята за осиновяване си я имам от ученичка и само чаках мъж ми да каже "действай!". Не се чувствам ощетена, че нямам собствено дете. Яд ме е, че похабих време, средства и здравето си, докато правех някакви опити в уж водещи клиники по стерилитета, вместо вече да си имаме детенце вкъщи, но... никой не знае от кой храст ще изскочи заека.
В момента сме в началото на всичко - събираме документи и до една седмица ще ги подадем в Агенцията. Горе-долу знам какво ни чака, докато вземем детету, но след това... (тук не знам какво да напиша). Чета, чета по форума, даже и книжката "Първичната рана" си поръчах и утре ще я взема и се надявам каквото и колкото зависи от мен, да го направя.
 newsm78 не знам какво друго да кажа. С времето въпросите ще се избистрят и ще се появат. Засега зная само, че решението ми не подлежи на съмнение и съм повече от категорична. Това съм искала и процедурите с насилствено забременяване само ме натоварваха излишно. Та сега съм като Икар -  нещо такова smile3535 в смесица с това  People Angel и това  smile3540

# 891
Добре дошла в отбора, Мишинка   bouquet! И както обичат да се изразяват мамите тук ''Бързо чакане!" Simple Smile
А относно книгата "Първична рана", не бързай да я четеш. Дай малко време на себе си и на половинката до теб, нека  да отлежат всички въпроси и страхове, срещнете се с детенце и след това я започни. Не е лека за четене на този етап и може много да те обърка и паникьоса. Майките тук ще ти бъдат много повече от полза!
Лек път в това начинание и скоро  ylinfant!

# 892
Добре дошли на новите момичета!
бърза и успешна среща с вашето детенце, то ви чака някъде! Hug

# 893
Добре дошли на новите момичета!
Литъл Лайла, няма такова нещо, че без брак, ще стане трудно. А стъпките са същите като при семейни. Заявление, препоръки, медицински, срещи ... Отиди в дирекция социално подпомагане, отдел закрила на детето по местоживеене. Там ще ти дадат формуляр и списък с нужните документи. Не мога да разбера, какъв отказ си имала вече по пътя. Щом питаш, от къде да започнеш, явно някой не знаеш или всезнаещ ти е издрънкал някакви врели не кипели  blahblah
Мишинка, не бързай да четеш "Първична рана", тежка е и не е за кандидати. На по късен етап, ще усетиш кога когато дойде времето. Пожелавам лека процедура и бързо чакане.

# 894
Благодаря ви за подкрепата! newsm17 Надявам се на щастие и късмет! Пожелавам и на вас хубави  дни!

# 895
 Simple Smileотговорът ми не е за тук, ама като пишете - да кажа. Изчетох двете части на темата "осиновени - да кажем нещата такива, каквито са" (цитат по памет) и не вярвам книгата да ме стресне повече от, това което видях. А когато правя нещо, държа да съм запозната отначало колкото се може повече с възможните развития. Не съм от бъзливите и предпочитам да знам за какво става въпрос. Достатъчно неща са ми минали през главата, така че един тормоз повече няма да ме разколебае. Само ще имам повече време за размисли и.... други неща, ама няма да издавам всичко, което ми минава през главата, че има още много вода да изтече и каквото мисля днес, не се знае дали ще е същото след прочита и всичко останало....

# 896
Мишинка, добре дошла при нас!

След като последните 2 години календара ни се съобразяваше единствено с преминаването ми от цикъл в цикъл, решихме с мъж ми да сложим край на това недоразумение.

Човек, написал това нещо, няма да се изплаши от "Първична рана"
Бързо чакане!
  bouquet

# 897
  • Вън от пространство и време
Добре дошла, Мишинка! Повечето от мамите тук наистина са преживели много неща, за които не говорят, но си ги носят в себе си. Хубаво е да си подготвена преди да предприемеш дадена стъпка. И аз така подходих - говорих с мои познати осиновители и осиновени, четох доста литература по въпроса, обаче когато го усетиш на живо е друго. Различно е с всяко дете (аз осинових 2), различно е на всяка възраст. Имам предвид - подготвена за всичко не можеш да бъдеш. А относно "Първична рана": Когато я четеш като нямащ нищо общо с осиновяването е едно, когато я четеш като осиновител е друго, когато я четеш като осиновен е трето и когато я четеш като кандидат-осиновител е четвърто. По различен начин възприемаш написаното, защото ти влияят различни твои емоции. Различни са усещанията, различни са размислите, породени от прочетеното. Това е специфичното за тази книга.
Пожелавам ти бърза процедура, кратко чакане и скоро пълна къща! Hug

# 898
Здр. Литъл лайла. Тъй като се обръщаш към мен за съвет - посети отдел "Закрила на детето" към РД "Социално подпомагане" по постоянния ти адрес. Постоянния ти адрес и настоящия трябва да съвпадат, защото няма кой от социалните работници от друго населено място да те посети и проучи. В отдела ще те представят на социален работник, който ще ти обясни процедурата и ще ти даде заявление. Моя съвет е да подадеш заявлението (не в отдела, а в РД "Социално подпомагане"), когато си се снабдила с всички необходими документи които трябва да приложиш към зоявлението. Ако комплекта с документи е ОК, процедурата по проучване и изготвяне на социален доклад за теб става бързо. Когато разговарях с моята социална работничка тя ми обясни подробно всичко и ми поясни, че забавяне става когато има неизрядност в документите. След това социалния работник ще те "преведе" през цялата процедура - срещи, разговори, посещения у дома и т.н. и ще изготви социялен доклад. Трябва да ти го представи да го прочетеш и подпишеш. След това доклада се представя пред директора на РД "Соц.подпомагане" и той издава заповед за вписването ти в регистъра на осиновителите. Това е. По закон всичко трябва да свърши за 3 месеци. Оттам на сетне трябва да почакаш Съветите по осиновявания към РД "Соц. подпомагане" в градовете, които си писала в заявлението да те определят за подходящ осиновяващ на някое детенце според изискванията, които си писала.

# 899
Добре дошли на всички нови форумки
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт