Хайде и ние да се запознаем!!!

• 97 452
  • 933
  •   1
Отговори
# 900
Здр. Литъл лайла. Тъй като се обръщаш към мен за съвет - посети отдел "Закрила на детето" към РД "Социално подпомагане" по постоянния ти адрес. Постоянния ти адрес и настоящия трябва да съвпадат, защото няма кой от социалните работници от друго населено място да те посети и проучи. В отдела ще те представят на социален работник, който ще ти обясни процедурата и ще ти даде заявление. Моя съвет е да подадеш заявлението (не в отдела, а в РД "Социално подпомагане"), когато си се снабдила с всички необходими документи които трябва да приложиш към зоявлението. Ако комплекта с документи е ОК, процедурата по проучване и изготвяне на социален доклад за теб става бързо. Когато разговарях с моята социална работничка тя ми обясни подробно всичко и ми поясни, че забавяне става когато има неизрядност в документите. След това социалния работник ще те "преведе" през цялата процедура - срещи, разговори, посещения у дома и т.н. и ще изготви социялен доклад. Трябва да ти го представи да го прочетеш и подпишеш. След това доклада се представя пред директора на РД "Соц.подпомагане" и той издава заповед за вписването ти в регистъра на осиновителите. Това е. По закон всичко трябва да свърши за 3 месеци. Оттам на сетне трябва да почакаш Съветите по осиновявания към РД "Соц. подпомагане" в градовете, които си писала в заявлението да те определят за подходящ осиновяващ на някое детенце според изискванията, които си писала.

# 901
  • в сърцето на моето дете
Привет и от мен Литъл лайла.
Добре дошла сред нас , тук ще ти е по-лесно да минеш пътя от първата крачка / документите / до последната - гушкането на твоето дете.
Аз също бях сама кандидат - осиновителка , вече от 3 месеца най-щастливата майка.
Сисле точно ти е написала първите стъпки . Според закона ние сме равни с кандидат осиновителите двойки. На практика обаче .......не е съвсем така , има няколко нюанса, но не бива да занимавам всички точно в тази тема. Все пак е само за кратко представяне. Моля , пиши ми на лични, от това което казваш за първоначален отказ  или нещо подобно , което не уточняваш, оставам с впечатлението че и теб са се опитали да те откажат самите социални , както беше при мен и ми наговориха толкова болни неща да се откажа да подам документи. Мисля че мога да ти дам някой по-специфичен съвет. Ако имаш желание , пиши на лични.
Кураж момиче, в момента , в кйто гушнеш детето си , всичко отминава.

# 902
Мишинка добре дошла и аз  ти пожелавам бързо чакане Hug

# 903
Здр. Дива1978. Поздравления за детенце. Мен да ти кажа никой не ме е навивал да ме отказва, напротив, социалната работничка ме насърчи и подкрепя през цялото време. Не съм почувствала никакво разделение между мен и двойките осиновители. Дори в групата ни от курса за кандидат осиновители имаше още 2 жени като мен. Много съм доволна от отношението и работата на всички от социално подпомагане Ст. Загора

# 904
Gankata, предположих, че така ще се изтълкува написаното. Въобще нямам намерение да си меря... каквото и да било с когото и да било и никога не ми е имнавало през ума, нито да изтъквам какво съм преживяла. Майка ми има такъв навик да ме сравнява с живота на нейната майка и да се тюхка от време на време, ама... с времето ще свикнете на начина ми на изразяване и идеите ми. Относно книгата - ясно ми е, че всяко нещо се тълкува и въприема по различен начин в различни ситуации, та какво остава за това. Не го омаловажавам (да не вземе някой така да го разбере), просто имам поглед върху човек с много близък по тежест проблем и.... абе няма какво да се обяснявам - всеки си знае за него си какво му е.... Не е това темата за тези неща. (сега да не кажеш, че се заяждам)

kali 7 Joy не очаквах точно ти да ме посрещаш, ама айде, нали съм в нова къща, приемам го  bouquet

# 905
  • София
Добре дошла, Мишинка! Повечето от мамите тук наистина са преживели много неща, за които не говорят, но си ги носят в себе си. Хубаво е да си подготвена преди да предприемеш дадена стъпка. И аз така подходих - говорих с мои познати осиновители и осиновени, четох доста литература по въпроса, обаче когато го усетиш на живо е друго. Различно е с всяко дете (аз осинових 2), различно е на всяка възраст. Имам предвид - подготвена за всичко не можеш да бъдеш. А относно "Първична рана": Когато я четеш като нямащ нищо общо с осиновяването е едно, когато я четеш като осиновител е друго, когато я четеш като осиновен е трето и когато я четеш като кандидат-осиновител е четвърто. По различен начин възприемаш написаното, защото ти влияят различни твои емоции. Различни са усещанията, различни са размислите, породени от прочетеното. Това е специфичното за тази книга.
Пожелавам ти бърза процедура, кратко чакане и скоро пълна къща! Hug
Ганката, някога те клъвнах за добре дошла, сега се извинявам най-официално. Това е много точно написано според мен.
Мишинка, Ганката не ти казва, че се мериш с някой, просто се опитва да ти каже, че не можеш да бъдеш подготвена за това, което ти предстои. А от мен ще добавя - и да не беше осиновяване, а годините опити да бяха довели до успех, пак щеше да си неподготвена. В това няма нищо лошо, дори напротив - това е чара да си майка.

# 906
Здравейте, аз съм Гери и също съм кандидат осиновителка. В момента вече има определено дете за мен и чакаме да минат съдебните процедури по осиновяването. Тъй като детето е на 4 г постоянно ме гложди една мисъл - Аз която се справям с всичко дали ще мога да се справя с това въпреки голямото ми желание, дали детето ще ме хареса и други такива въпроси. Вие какво мислите за това.

# 907
Здравей, Гери и добре дошла!
След като си на етап съдебна процедура, това означава, че вече си се срещнала с детето и имаш впечатления от него.вероятно най-добре сама можеш да прецениш дали ще те хреса и как да изградиш емоционална връзка.
моето дете беше на 2г. 7м. като се срещнахме, вярно по-ниска възраст, но също достатъчно висока за престой в дома.Имах същите притеснения.
Тъй като това е тема за запознанства за да не я разводнявам ще ти кажа само едно-може да звучи клиширано, но където има любов, има всичко.Убедена съм, че си подходила с любов към детето, значи ще се справиш!
Тук има майки осиновили деца на по-висока възраст, прочети назад в темите, ще научиш много полезни неща ,проявени в различни житейски ситуации.
Успех!И хайде, разкажи нещо повече за себе си и детето, че ние сме си любопитковци! Hug

# 908
Успех Гери! Това са нормални въприси и "терзания", когато осиновяваш дете. Моето беше на 1 год. и 3 месеца, когато го видях за пръв път, но дори и при тази малка възраст, аз също съм се питала дали ме харесва. С течение на времето обаче ще видиш как ще те заобича. Времето създава емоционалната връзка.

# 909
Здравей Гери и добре дошла сред нас!Аз съвет не мога да дам,но си мисля,че щом имаш желание със всичко ще се справиш,може да ти е малко трудничко в началото(дано да не ти е)но ще се справиш HugЖелая ти успех и мнооого щастие с детенце

# 910
  • на път
Здравейте, аз съм Гери и също съм кандидат осиновителка. В момента вече има определено дете за мен и чакаме да минат съдебните процедури по осиновяването. Тъй като детето е на 4 г постоянно ме гложди една мисъл - Аз която се справям с всичко дали ще мога да се справя с това въпреки голямото ми желание, дали детето ще ме хареса и други такива въпроси. Вие какво мислите за това.

Здравей Гери  Hug! Пожелавам ти много успехи и щастие   bouquet  bouquet  bouquet! Щом си решила - ще се справиш!

# 911
  • София
Здравей, Гери, ще се справиш. А ако някой път ти се доплаче или ти се види трудно или просто искаш да споделиш - ние сме тук, ще се изслушаме, не че е много, но по някога доста помага  Hug

# 912
Много благодаря на всички за подкрепата

# 913
# 914
Гери, здравей и от мен. Няма начин да не се справиш, щом го искаш. Ще е трудно, ще е смешно, ще е интересно и в никакъв случай няма да ти е скучно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт