Златно слънчице се смее, СЕПТЕМВРИЙЧЕ нас ни грее!

• 21 806
  • 297
  •   1
Отговори
# 60
Чудесна идея Анири  smile3501, имаме нужда от малко помощ за първите покупки  Simple Smile Аз вече се заглеждам по-продължително по магазините за бебета и съм очарована от красотите, които се предлагат.
 Пете, за пазаруването, аз лично съм малко суеверна за предварителното купуване, но нещата от първа необходимост ще си ги взема. Мисля като излезна в майчинство да си харесаме с татито количка, креватче и всичко останало, а като се роди беба ще пазаруват бабите Grinning Grinning

# 61
basilisk, ами те основно курсовете им, както и списанието са базирани на рекламата, щото иначе как да съществуват  Thinking А пък това за шишетата съм го чела, пък то като се замислиш  Thinking - хем си за, хем против и толкова неща, които са вредни, че май трябва да живеем в барокамери  Whistling

# 62
Като стана въпрос за списания, от 2 месеца си купувам сп Моето бебе и аз. Доволна съм от нещата, които откривам вътре, има много полезна информация. В последния брой имаше книжка с песнички и стихотворения, която ще ни бъде много полезна като поотраснем  Laughing А да ви питам на ЖК докито ли ви праща или сами решавате кога и при кого да отидете, защото моят си ме мери и тегли всеки път, ама не е споменал  Confused

# 63
  • морето и сините вълни :)
оххх тва за шишетата и аз съм го чела-и подържам мнението на Веселчето

То толкова вредни  неща има дето незнаем за тях.А с тез шишета колко деца са се отгледали не е истина ....А те чак сега откриха за тоз проблем #Crazy newsm78

Аз по принцип се абстрахирам от рекламите на лекциите
Аз не съм отишла да им ги слушам .Ами да съберса малко инфо ужжж-като начинаеща Mr. Green

Предния път на лекцията големи реклами му дръпнаха на тоз Авент-ама аз никога няма да си го купя щото струват майка си и баща си според мен тез неща и не си заслужава да се дават толкова пари за шишета и разни други стерилизатори като има и на други фирми по евтини

та така.тва е мойто мнение Mr. Green

# 64
ей ме и мен  Wink
basilisk, ти ме уби с тези химикали в шишетата, ама като нищо - хич не се изненадвам. даже някъде бях попадала на тема по въпроса, ама бремелински мозък - не помня къде  Thinking , но не беше тук във форума, може и някоя книга да е било
ина, темичката за гушкането на бебетата много ми хареса, много мерси, че я сложи тук  Hug аз дори се бях замислила за слинг да си купувам по принцип, но сега вече съвсем се убедих в полезността му  Simple Smile
анири, правилно помниш, че към триколка съм се ориентирала, задължително просто - по тия баири и павета, дето живеем с теб това е най-високопроходимото (ей все едно джипове ще си купуваме  Mr. Green ), на Cam ги гледах още преди време, но ми се сториха доста тежки. аз винаги страшно съм харесвала на Bebe Confort и такава мисля да си взема - спряли сме се на модел High Trek, магазин Малечко (сайтът им го има в заглавната ни страничка) са им вносителителите на тях. За цвят не съм мислила още. Преди се колебаех и за Peg Perego, но нямат триколка, която да става и за новоредно, но в магазина, където ги продаваха, имаха и на Cam - вижте и там дали я няма вашата, защото ми се струва доста да чакате толкова месеци за доставка, а там имаха доста голям избор - магазинът се намира на бул.Г.М.Димитров, където почват общежитията на Техническия, в блока на магазина за плочки Signo - на много лесно място и съвсем близо до вкъщи е.
А относно списъка с необходимите неща - аз имам такъв от колега на моя мъж - сигурно за децата на половината им офис е пазарувано по него  Mr. Green но е много полезен и ще си го използвам и аз  Simple Smile

# 65
Абе за шишетата въпросът е принципен - просто ви рекламират нещо, което законът не им позволява да рекламират. Даже ви ги подаряват, което е още една форма на зарибяване. Ясно е, че курсът печели от реклама (а той не беше ли платен между другото?), но има куп неща, които може съвсем законно да се рекламират.
А за химикала в шишетата - всеки сам решава как да постъпи. Просто искам да изтъкна, че употребата на шишета съвсем не е задължителна. Моето дете например не е използвало шишета, поне не след първите няколко седмици на паника и грешки от моя страна, но сега определено ще мина без тях.
Ако пък твърдо сте решили да използвате шишета, има и стъклени. За тези, които все пак искат да се презастраховат срещу химикалите в пластмасовите.
Който пък решава да не му пука, то си е негова работа, много ясно. Важното е човек да е наясно с рисковете, за да може да направи информиран избор.
P.S. Ей все се каня да благодаря на Инна, че постна линка към темата за носенето на бебето на ръце. Страшно полезна информация има там, а и честно казано всеки път ме избива на рев като чета. Колко деца има дето ги оставят да реват, че и мойто е имало бая кофти първи часове и дни от живота си. Никога не мога да поправя тези неща. Второто живот и здраве ще е облагодетелствано. Супер е темичката на Поли!

Последна редакция: вт, 29 май 2007, 17:27 от basilisk

# 66
Ехо и от мен  Simple Smile
Добре дошли на новите мами!   bouquet
Незнам кога ще изчитам всичко още не съм прочела последните страници на старата тема, а то от новата колко имам да чета  Whistling
Аз днес бях на лекцията на сп.9 месеца в Стара Загора и да ви кажа беше интересна и дори забавна , голям смях с лекторката  Joy , темата беше за храненето при бремени и кърмачки , а и за малко да забрая има томбола на лекцията наградата е количка  1stroller желая ви късмет ще я има във всички градове

# 67
Здравейте  и от мен. Laughing
Лелееееееее............. много интересна тема за тези шишета. Thinking
Честно казано за първи път чух за този химикал.Моя син ползваше шишета след 4м. Първо и аз бях почнала със стъклени, но се отказах по ред причини.Тежки са,ЧУПЯТ СЕ............ Whistling Whistling WhistlingГоворя вече за периода в който бебето само държи шишето си.Та тогава минах на Чико и бях доволна,но да си призная нямам представа от какъв химикал са направени. newsm78
А за училището, кой от Варна щеше да идва,аз за сега съм от присъстващите ама..............пак не се знае. Crossing Arms

# 68
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Относно шишетата - това е просто информация; всеки сам решава за себе си. Вярно е, че сме заобиколени с вредни неща, много за които не знаем, но не ни пречи да се информираме и ако можем да си спестим някои от тях, като ги заменим с достатъчно добър еквивалент, да го направим. Аз мисля, че нищо няма да ми стане, ако дам на детето си стъклено шише, вместо пластмасово. Относно самите курсове на сп. 9 месеца, смятам да ги посетя, когато имам време и на базата на личния си опит ще реша дали да продължа да ходя на тях или не - на този етап само ме е яд, че нямам възможност да ги посещавам.

mackomacko, ходихме до Малечко преди няколко седмици, даже днес смятаме пак да се разходим дотам и до Piggy's House; ще погледнем пак и bebe comfort-a и ще поумуваме още малко. А за поръчката го казах относно цвят - не съм попадала в БГ на този цвят засега, затова си мисля, че би могло да стане с поръчка; ще видим.
Давай списъка насам!!!!!!!!!!!!!! Mr. Green

# 69
  • морето и сините вълни :)
Беринче-със Саморасличето ако нещо се разберем ще дойдем двете.....пресни пресни Hug Hug

Но тя нещо не се включва тука при нас нито на Кюто .та чак взех да се зачудвам какво става с нея newsm78 newsm78 newsm78

Мацкааааааа давай одари един постинг набързо  Mr. Green Mr. Green

Момичета лека вечер от мен
цунки

# 70
Еййй, чудесна темичка!!! Hug

# 71
ще напиша списъка обещавам  Mr. Green само трябва да го препиша, че в мейла ми е на латиница и малко тъпо да го сложа директно така тука, сега отивам да зачистя пак малко след майстора  newsm28 и после ще го напиша. луд умора няма съм аз  Mr. Green
анири, помни къде какво има щом ще се разходите днес по бебешките магазини и да кажеш после, че аз имам навика да гледам и да не помня къде какво съм видяла  ooooh!

# 72
Здравейте пак,
аз бях толкова ентусиазирана относно лекцията на 9 месеца. На мен ми хареса. Лекцията е безплатна, но има куверт от 2 лева в заведението в което се провежда. Много хитринки могат да се научат и да си отговориш на много въпроси, ако се чудиш защо е така, особено мамите без опит като мен. А за шишето, направо ме вкарахте в смут. Вярно е, че подаръка си е незаконен и е реклама и зарибяване. Но аз съм много щастлива от него, защото си имам бебешко нещо вкъщи. По принцип се изкушавам да пазарувам много и затова избягвам засега да влизам в детските магазини. Започна ли да пазарувам няма да се спра. Но смятам като излезна по майчинство да си накупя някои неща ( въпреки че се страхувам да купувам предварително от суеверие), но предпочитам аз да си ги купя или поне харесам и после като вляза в болницата таткото да отиде да ги вземе само. То  по-голямата част от удоволствието е да обикаляш и избираш, а не друг да ти го купи.

Анири и на мен много ми харесват количките на Саm ( въпреки че не искам триколка) но  ми се виждат доста скъпички да си призная.
И аз съм за молбата да пуснете списъче с разни неща.
А за томбулата с количката от лекцията, както споменах преди момичето до мен я спечели ( видимо бременна в 8-9 месец), но имах чувсвото че тя знаеше предварително, защото като помолиха лекторката да каже число и момичето се приготви да става. Както и да е, да си я ползва със здраве.

Добре дошла на новара мама Мария. Леко бременеене през оставящите месеци!  bouquet
Инче тя е писала в старата тема днес следобяд, и ако не си я видяла, те подсещам да погледнеш там.
Приятна вечер!

Последна редакция: вт, 29 май 2007, 18:18 от katrin7

# 73
Момичета,относно пазаруването аз си купих основните неща предварително-несравнимо удоволствие изпитваш,като си ги избираш точно ти самата.Голям кеф ми беше не казах на никой,купих и изпрах всичко дори си спомням че докато гладих ританките тайно ги целувах   Embarassed. Замъкнах необходимите дрехи за мен и малчо като отидох да раждам въобще самостоятелна мама .И честно -въобще не съжалих,щото като се прибрахме като се почна едно шашкане от бабичките едни съвети едно бъркане във всичко така се изнервих че добре че се бях се приготвила поне с покупките, щото ако някой ми беше донесъл не това което съм казала.... smile3514  smile3511

# 74
Здравейте септемвриийски мами:)

Добре дошли на новите септемврийки Hug

Да споделя и аз мойте вълнения...петна по лицето не  ми излизат,но ми се появи акне по гърба и напоследък между гърдите...още от първите месеци на бремнността #Crazy

Това между гърдите може и да е от горещините,снощи за първи път се омазах със зехтин и днес пъпките ги няма ThinkingИ по тоя случай днес си сложих блузка с голяяяямо деколте,ама те пустите като пораснали още повече и направо изкочили навън,викам да си направя опит да видя ще се посвенят ли мъжете да се загледат в бременна жена....ама на първо в циците гледат и тогава забелязват че корем има Stop
Ама и аз друг път няма да се разпищовям така...

Да ви попитам,някоя от вас правила ли си е изследвания за токсоплазмоза?Аз на село имам котки,които не пипам,но....все пак с е чудя дали да не си направя?Че много плашещша тая болест Thinking

Общи условия

Активация на акаунт