Борбата с подкожните косми

• 242 064
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
и при мен започнаха да излизат още при първото използване на епилатор. Преди това имах супер белички и чисти крачета  Cry,  нали съм умна и започнах да ги вадя с игла.....резултата:вече 8-ма година, ходя само с панталони през лятото, и само аз съм си виждала краката.
 та искам да ви споделя, че май намерих решение:
1.вече 2 седмици, се търкам със споменатата и в тази тема утайка от кафе с ежедневния душ, т. е всеки ден .Не знам колко е полезно
2.после мажа със Салицилов спирт 2%- не винаги, може и Етилов.
3.след спирта мажа с Банеоцин
http://apteka.framar.bg/02005233/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BE% … -20-%D0%B3%D1%80-
4.Не чопля с игла- космите излизат сами
и   newsm44 вече не ми излизат подкожни /да не ми е уроки/, дори и стари пъпки които ми стояха от години се махнаха.
Останаха ми петната обаче.
 Тези "подкожни косми" се причиняват от бактериална инфекция фоликулит, стафилококи.Чопленето само влошава положението.

# 631
Забравих да спомена... щото е важно...чистя си краката с кола маска, от няколко месеца сама в къщи, от тази с нагревател и патрони съм си закупила , след това мажа с Вита Мерфен за дезинфекция.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 11:13 от suni

# 632
И аз съм от групата на пострадалите :С Освен подкожни косми имам и много ранички по краката и пъпчици благодарение на чопленето..  Cry
Искам да ви питам как лекувате раничките и белезите? Аз ги мажа с крем Здраве, но да се допитам длаи няма по-ефикасно средство ?!  Confused

# 633
Morrigan
 пробвай с Контратубекс  за белезите помага, но за раничките и подкожните ще ти трябва друго лечение. 

# 634
Здравейте,
някой знае ли от къде мога да си купя Kerapil на LED. Знам че не го внасят вече, но дали не може да се намери от някой сайт?

Днес си купих неговия заместител, който се предлага в аптеките Keratosane 30. Дано да действа така, но си искам Керапила защо го спряха. Ако някой може да ми помогне ще съм благодарна.   bouquet

# 635
Един ден след като отшуми зачервяването от епилация и за да се избегнат инфекции, ползвам пемза. За предпочитане е такава с по-ситни пори и да е естествена. Сменям камъчето на около 2 месеца, държа го винаги на сухо, за предпочитане на слънце (да не гъбясва). Търкам епилираните части абсолютно всеки ден (без деня непосредствено след епилация), докато съм под душа, след намокряне и накисване, преди сапуна. Търкането трябва да е нито много силно, нито много слабо, всеки трябва да си усети колко е по средата. Много рядко ми се получава забиране на косъм, нямам проблем с подкожен растеж. Не си мажа кожата с лосиони и кремове, те само запушват порите, пристрастяват кожата и допринасят за натрупване на бактерии. 

# 636
Керапила защо го спряха.
Може би по същата причина, заради която спряха и другия лосион против врастнали косъмчета, и дъвките "стиморол". Wink
Не е ли да се търкаш с утайка от кафе всеки ден, или с пемза(не визирам никого, само цитирам), или да се изръсиш не знам колко стотин лъвчета - не ми го хвали.  Wink
Е, това че по-напред в темата се спомена и един друг лосион пак няма кой да го прочете и да го ползва според инструкциите(в интерес на истината не съм го ползвала, но видях съставките, че са същите като на моя, само една е различна, та ловя бас, че работи). Нищо, и него ще спрат да го внасят.
Много се минах, че писах в тази тема... ooooh! Отдавна се каня да питам, като съм писала веднъж как да се отпиша от темата да не получавам повече съобщения, че се уморих (меко казано) от оплаквания? Ще съм благодарна, ако някой ме насочи.  bouquet
Приятно търкане на всички!

# 637
Един ден след като отшуми зачервяването от епилация и за да се избегнат инфекции, ползвам пемза. За предпочитане е такава с по-ситни пори и да е естествена. Сменям камъчето на около 2 месеца, държа го винаги на сухо, за предпочитане на слънце (да не гъбясва). Търкам епилираните части абсолютно всеки ден (без деня непосредствено след епилация), докато съм под душа, след намокряне и накисване, преди сапуна. Търкането трябва да е нито много силно, нито много слабо, всеки трябва да си усети колко е по средата. Много рядко ми се получава забиране на косъм, нямам проблем с подкожен растеж. Не си мажа кожата с лосиони и кремове, те само запушват порите, пристрастяват кожата и допринасят за натрупване на бактерии. 
Това с търкането с пемза е интересно, ще опитам Simple Smile

# 638
И аз го имам този проблем с врастналите косми, затова се бръсна от 2 месеца, но пак се получават малки пъпчици и зачервявания. И имам чувството че растат с часове - от снощи досега вече са наболи  Shocked

Искам да попитам тези, които се бръснат, прозират ли им космите под кожата? Защото моите се виждат като малки черни точки, въпреки че кожата е гладка и няма какво повече да обръсна. Аз ли нещо не правя както трябва или кожата ми е много бяла и трябва да хвана малко тен?  Tired

# 639
Всички пишете,че трябва да се махне епилатора.Аз го ползвам само за краката и имам наистина подкожни косми,но и с бръснач положението не е по-добро.На триъгълника ползвам бръснача,а там се появяват едни червени пъпки,едни чудеса Sad
Май каквото и да ползвам си е все същото.Само с добро ексфолиране  се намаляват.Гадна работа

# 640
Бях ходила на лекар по тая тема. Каза да бръсна или с депилатоар, и да мажа с Еудермол 5.Наистина имаше ефект, кожата става мека и се изчиства от бръсненето.Но  като се бръсна и ми растат бързо по 3-4 косъма от корен и стават тъмни,  твърди, бодливи като четка, та съм и бяла, а депилатоара изобщо не ми действа... та не изтърпях този бодеж и сега пак скубя.
 Ако някой има търпение да пробва

# 641
Някой тук пробвал ли е това     http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=86170.msg1607121#msg1607121  

изглежда обещаващо  Confused

# 642
Керапила защо го спряха.
Може би по същата причина, заради която спряха и другия лосион против врастнали косъмчета, и дъвките "стиморол". Wink
Не е ли да се търкаш с утайка от кафе всеки ден, или с пемза(не визирам никого, само цитирам), или да се изръсиш не знам колко стотин лъвчета - не ми го хвали.  Wink
Е, това че по-напред в темата се спомена и един друг лосион пак няма кой да го прочете и да го ползва според инструкциите(в интерес на истината не съм го ползвала, но видях съставките, че са същите като на моя, само една е различна, та ловя бас, че работи). Нищо, и него ще спрат да го внасят.
Много се минах, че писах в тази тема... ooooh! Отдавна се каня да питам, като съм писала веднъж как да се отпиша от темата да не получавам повече съобщения, че се уморих (меко казано) от оплаквания? Ще съм благодарна, ако някой ме насочи.  bouquet
Приятно търкане на всички!
Тази пемза (гъба,такова си мисля че е Simple Smile ) от каде мога да си я купя?
Благодаря предварително за отговора , съжелявам че се меся в женски саит, но не намерих по подробни статий никаде другаде!

# 643
пемзата е онзи камък, с който си търкаш петите  Laughing
иначе и по-груба гъба върши работа, но с пемза резултатът е чудесен

# 644
Пемза се купува от магазините за козметика или аптеките newsm03

Общи условия

Активация на акаунт