Бременна на море

• 5 714
  • 77
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте момичета,
бременна съм в 4 месец и живот и здраве планираме с мъжа ми август да ходим на море (ако всичко е наред). Искам да питам мамите които са ходили бременни на море, как сте се чувствали, къпали ли сте се в морето и по-колко време сте били на плаж. А и с какъв бански е по-добре с цял или половинки?

Приятен ден  Simple Smile

Бях на море в 6-я месец. Къпах се и се изпичах колкото си искам. Единственото неудобство бе, че не можех да се изпичам по корем Wink

# 31
Докато бях бременна ходих няколко пъти на море, но или рано сутрин или следобяд, когато слънцето не е толкова жарко. Стоях под чадър и се къпах безпроблемно в морето. Бях с половинки бански.  Simple Smile

# 32
И аз ще пътувам след 15 дни на море. Тогава ще съм в края на 6 месец. Точно като се върна в София ще съм в седми месец Simple Smile
Ще пътуваме с кола, с много почивки. Печене под чадър и никаква пряка слънчева светлина върху корема - UV лъчите прониквали през кожата, така че ще съм по-внимателна.
Иначе лекарката ми каза, че плуването и морският въздух са много благоприятни за бременната, защото плуването раздвижва мускулите, а водата не позволява да се нараниш (стига да няма вълни, разбира се), а йодните пари, както добре знаем, са мнооого полезни.

Така че хич не се притеснявай, само бъди по-внимателна към себе си. Не се изтощавай като стоиш по цял ден на плажа, пази се и така  Hug

# 33
  • София
И двата пъти като бях бременна ходихме на море, единия път в 4 месец, другия в 6ти. Ако бременността е без усложнения не вреди по никакъв начин. Все пак може би сте чели/чували, че плуването е най-доброто упражнение за бременните.  Grinning

# 34
  • Bapнa
Миналата година забременях края на май месец - от тогава до септември бях на плаж през ден. От рано сутринта до обяд и пиех много течности. По това време ми беше много лошо и постоянно повръщах , но на плажа ми беше добре и като ми станеше лошо, отивах да плувам и ми минаваше  Sunglasses

# 35
  • в Надежда-та
Толкова много обичам морето, че ако ми забранят съм готова от прозореца да си го гледам само hahaha hahaha

# 36
аз бях в 6 месец като ходихме на море добре си прекарах и постоянно киснех във водата,както и на плажа,колкото до банския бях с половинки

# 37
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Ние се хвърлихме до моренцето през миналите 4 почивни дни (в края на 6-ти месец). Пътят не ми беше никакъв проблем, за радост. Но ако се изморяваш, ще правите повечко почивки. Задължително пътувам с колан - много по-безопасно е; а ако не минава през корема, няма как да навреди на бебето; но при евентуален инцидент в повечето случаи коланът спасява!

Аз не можах да плувам, понеже водата все още ми е студена (само си поджапах малко), но знам със сигурност, че плуването в морето е полезно (особено за бременните) и няма как да се хванат гъбички оттам (виж, от басейн можеш да лепнеш какво ли не...). Казват, че не е хубаво бременната да се пече на слънце, понеже се появявали някакви петна по кожата. А и жегата определено не е много препоръчителна. Както са писали момичетата, мисля че е най-добре: на плаж под чадър до 11ч и след 16-17ч. Аз бих ползвала половинки бански, защото ако се къпя в морето, не виждам смисъл коремът ми да стои мокър през цялото останало време.

# 38
Аз карах прекрасна бременост миналата година и в 4-я месец без проблем ходих на море + пътуване около 20 часа с автобус до турски курорт.  Grinning Чувствах се супер, на моменти дори забравях, че съм бременна. В морето не се къпах, защото ми се стори мръсно, освен около едни острови, където водата беше кристална и в басейна на хотела.  Sunglasses Слънцето е добре колкото може да се избягва, а банския - какъвто ти харесва и ти е удобен.  Hug

# 39
Не прекалявай със слънцето и всичко ще е тип-топ!

# 40
  • Велико Търново
Ходих на море в четвъртия месец. Ходех на плаж, но съм влизала в морето само до коленете. Бях с цял бански

# 41
Аз също ходих на море когато бях в четвъртия месец. Просто не се препичах много на слънце и стоях повече под чадъра.Във водата влизах, но не и тогава когато имаше големи вълни.Всичко беше ОК.

# 42
Благодаря на всички за съветите!  Simple Smile
Малко се бях притеснила, защото нямам нито една позната която да е ходила бременна на море. А и аз с първата ми бременност не посмях да ходя, но тогава трябваше да внимавам повече.

# 43
Не се притеснява, а се наслаждавай на морето и плажа и вълничките и мидичките и всичко сега, защото догодина ако решите да ходите на море с бебо, ще гледаш само него, а не себе си. Приятно прекарване!

# 44
  • Варна
Стига да не си с рискова бременност- няма проблем да си на плаж ( с висок слънцезащитен фактор обаче!). Аз родих в края на август и си ходех спокойно на плаж ( последно седмица преди ДЕНЯ). Само предпочитах да е по-рано сутринта или следобяд. Но се къпех и плувах без проблем и май в морето се чувствах най-добре;)
А относно пътуването- през цялата бременност пътувах Варна-София поне два пъти в месеца. Така че: наслаждавай се Laughing

Общи условия

Активация на акаунт