"Времето така лети - ДЕКЕМВРИйчето ни вече иска да седи!"

• 14 282
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
шамЕнет, ще дойда на следващата среща, ако не ми мине котка път. Нали ви акзвам, че нещо съм се сдухала яко и не ми вижда с никой.  Embarassed Знам, че е тъпо, ама... Confused Но и на мен ми се иска да ви видя и ще дойда, наистина.  Hug обаче между 11 и 18 не сме в БГ , хайде да не е тогава, моля ви!

Хей,хаймана,къде ще ходите? newsm78

# 211
Момичета, аз май я закъсах сериозно. Бойлерът ни за малко дза гръмне и така е прегрял - до 100 градуса, че и чешмата в тоалетната/банята ни сега е развалена и трябав нова. Ох...
вероятно ще дъм при майка ми тези дни и може да нямам интернет
 Sad
оставям ви не знам докога

# 212
  • Варна
ние спим сутрин (но не винаги) след закуска около 1 час (колкото да си върша работата) и се събуждаме за обяд. от там се изстрелваме навън, следобвд спи около час (но не винаги)  и после чак след вечеря  Rolling Eyes

# 213
  • София
здравейте, мами!
моето щихо най - накрая заспа, таткото е на тенис и аз мога на спокойствие да си поцъкам на компа, гледайки с едно око мюзик айдъл Mr. Green
много хубаво пеят всичките. направо да се чудиш за кого за гласуваш. newsm78
на ния й излезе още един зъб  tooth жижо в най - скоро време ще го догоним откъм бройка на зъби
 smile3534
да ви се оплаквам, ния я е полазило нещо, защото по лицето има няколко пъпки в пътечка. гледах на чико едни кремчета като писалки за мазане на пъпки от комари, но дали стават за това - не знам. досрамя ме да звъня на педито Blush
за спането - не сме ли навън - спане - друг път. сутрин може да дремне за половин час, но само ако ми виси в ръцете.
шамЕнет, много ме е страх от бойлери #Crazy в майка ми е с бойлер и преди да вляза да се къпя, проверявам 867586758504пъти дали е изключен. добре, че не е гръмнал.
sholio2000, дано бързо се оправите Hug

# 214
Момичета, как обличате дечицата за спане? Тази сутрин Стефан се събуди целия в пъпки по гърба и дупето ,а там където свършва памперса..о, ужас!!! преграля съм го и се беше изринал толкова яко...ама и аз съм една, завих го с вълнено одеялце през нощта Shocked Тази нощ ще спи само по боди с къс ръкав , голи крака и завит с чаршафче.. дано пък сега не му е студено Praynig В първия момент, реших че може да е от храна, но после  осъзнах ,че няма да се изрине само по гърба и дупето, където всъщност най- много се запарява от дрехи и памперс. Намазах с крем Здраве и балсама на д-р Тайс и червеното изчезна, пъпките позатихнаха. Ще видим утре как ще е... Sad
  Маминки, за тези които са проявили интерес как захранвам, също храня по книгата "Хранене на бебето" а схемата е от сп. Мама, но преповтаря книгата. Ще ви напиша за 6 месец менюто:

6,30 ч. - кърма или АМ - 160 -200 мл

10 ч. - кърма или АМ - 160-200 мл
           плодов сок или плодово пюре - половин кафена чашка

13,30 ч. - готово млечно зеленчуково пюре - 160-200 мл(редува се с готово месно пюре през ден)
                  1/2 жълтък

17 ч. -  млечна каша  - 160-200 мл
          плодов сок или плодово пюре - половин кафена чашка

20,30 - кърма или АМ

Разбира се, това търпи промени според детето - ние не ядем каши, зашото Стефан наддава добре и е на горната граница като кг и е на хипоалергенно АМ та кашите ни ще се безмлечни, жълтък също не ядем и все още не сме заместили напълно обедното хранене.
  Един въпрос - как снимката на аватара ми да стане по-голяма, сменям сто пъти и все такава излиза...

# 215
mamo-shushi   на мен ми харесва това меню, одобрявам  Peace , само жълтъка задържам за сега.
За снимката : виж максимално допустимия размер на снимката тук :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0

Ако всичко ти е о.к. и пак остава проблема, редактирай снимчицата преди да я поставиш тук, като я направиш квадратна или по-висока отколкото широка ( бях писала и преди ) това помага.
Или просто сложи такава снимка  Peace
И крайно време е да показаш юнака Стефан поне на снимка, мисля аз .
Ако не ме разбра за аватара пиши на лични ще пробвам да ти обясня.
Я виж алексче, как хубаво е изтипосала Ния, малко над тебе  Grinning
Ама тая снимка за албум бе ! Stuck Out Tongue Как я хвана така момата ?!
А, ако ще се гоним по зъби , докарайте ги до 4 ри, пък тогава ще се видим на пържола да видим кой кой е  Mr. Green Grinning Wink А скърцате ли със зъби ? Mr. Green

# 216
Алекс спи по боди, долнището на пижамата и бос. Ако захладнее мятам много тънко одеяло.
Бубичката ми от известно време спи само по корем, с вирнато дупе и палец в устата  Simple Smile
Magesta, т'ва зъби ли са? Леле колко сладкоооо  Heart Eyes

# 217
  • София
Здравейте и честито на озъбилите се Wink
За съжаление при мен нещата със зъбите (всъщност венците) не са добре.Имам пародонтит 2ра степен.Направо ще се гръмна, че не отидох на зъболекар още като бях бременна.Сега правя терапия с антибиотик и си плакна устата с разни води и тинктури и се надявам поне да не се задълбочи проблема(защото четох, че пълно лечение няма).Айде оплаках се....
Иначе нашето шило вчера успяло да падне от спалнята.БЕше с баща си,а аз  на фитнес..връщам се и той вика, че само се обърнал за 3 сек да си затвори прозореца на компа и чул "туп". Малко рев и никакви последици, ама маааалко му се скарах, че поне възглавници можеше да й сложи да я затрудни малко....но все пак и на мен можеше да се случи.
Схемата на мама шуши е като нашата- без каши, сокчета и жълтък все още.
Евка спи в 2 варианта:в чувала- по боди и пампер, като е изпран чувала- по боди дълъг ръкав(ама тънко) и долнище, тънко одеяло памучно.
За срещата- на мен ми е доста по- неудобно от Борисовата, но ако всички са съгласни, ще се постарая да дойда, само времето да е хубаво.
ААА да се похваля- ще ставаме кумове на сестрата на мъжо-даже и рокля си купих, ще пусна снимки след събитието Wink

# 218
Леле shrew , как само по корем!? Аз веднага гледам да го върна в поза гръб, че когато сме по корем пъшкаме и надаваме възгласи като щангистите Joy
 Magesta , ще пробвам съветите за аватара, благоаря ти. Ама аз съм го изтипосала в албумчето  5 месеца Стефанаки, ама ти сигурно не си го видяла Crazy
  Ники Иванова, аз в зеленчуковите пюрета не слагам нищо - нито масло, нито сол. Приготвям ги сама с домашни зеленчуци като ги варя с мноооого малко водичка на дъното на съда, пасирам ги с  тази вода в която са врели, слагам малко АМ и това е. До сега сме яли картоф, морков, тиквички и тиква. В повечето случаи картофа ми е основата и добавям някой от другите зеленчуци. Често правя и тиквички с АМ и една лъжичка оризова каша - демек тиквички с ориз Laughing от подправките съм слагала само копър. Към плодовете никога не слагам АМ, и винаги ги варя - всъщност приготвям основата от домашна ябълка и я смесвам с някое готово пюре ( праскова, сливи, кайсия, банан и т.н.) От три дни за първи път съм смесвала със сурова круша, а преди това веднъж съм смесвала със суров банан, но банана ни го забраниха заради дерматита.

По желание на Магеста  Laughing http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131189&photo=105

Последна редакция: ср, 06 юни 2007, 19:55 от mama-shushi

# 219
  • Бургас
Петър спи по боди с къс ръкав и чорапки, завивам го с олекотената завивка от комплекта /все още/, но това е защото спим на отворен прозорец. Иначе просто не се издържа, ужасно е горещо. Температурата вкъщи ако е затворен прозореца е 27,5, което на мен ми е много високо.  Mr. Green Пък Петър постоянно го намирам отвит  #Crazy та май скоро ще заменям олекотената с нещо по лекичко. Все ми се струва раничко още, щото към 4-5 сутринта става доста хладно.

Ето още снимки от нас и гаджето от днешната разходка

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131189&photo=107

# 220
Колкото и да го обръщам по гръб, ефект никакъв......оооооп и на секундата е пак по корем, извърта си главичката, натиква си пръстчето в устата и нанка сладко-сладко Simple Smile

mama-shushi, и аз правя така зеленчуковите пюрета, всъщност Алекс до сега е ял картоф и морков, след няколко дни ще дам и тиквичка. Аз слагам и 1-2 капки зехтин по препоръка на лекаря. Той ми каза да сложа и лимон, само дето не е познал, лимона може и да почака.  Simple Smile

# 221
А Вики явно се вълнува от навършването на половин годинката си, та тая нощ сън не я хваща. Айде да вземем да почерпим, пък дано заспи спокойно детето. А и освен това пролази леко, може и това да е бил зора - да пролази преди навършване на 6 м Wink

# 222
Моето Коко също спи вече по корем и се притеснявам, че си притиска малкото сърчице, но не иска по гръб, сам се обръща на секундата, нищо че спи.  SadИ аз спя по корем, но той е много малък. Спи по боди и чаршаф, на отворен прозорец и пак е обринат. Нежна кожичка като на госпожичка.  EmbarassedЧудя с какво да го мажа. Зъби нихт, само лиги и кисело настроение.  Mr. GreenНе му се яде от това + жегата. Иначе яде пюрета и каша. Жълтък няма скоро да дам, заради стафилококите.  #2gunfireЗа тях пием антибиотик, но пъпките ни изчезнаха. От другата седмица ставаме месоядни. Иначе много обича домати натюр (без ракия) и после ака червенички късчета. Много сладко що мляска това домати. От пюретата проака. До миналата седмица ядеше само домашни - картофи с тиквичка, морков, грах, с масло, без мляко и сол, но е време да опита от бълвочите на Ганчев.   chefДругия месец - на кухня!

# 223
  • Варна
Ники Иванова , аз картофеното пюре го правех по следния начин : слагах да варя обелен , добре измит и нарязан на парчета картоф . След като се свари слагам малко от водичката в която се е варил и пасирам ! По-късно започнах да прибавям и АМ ( в твоя случай кърма )!

Нашето захранване го започнах с пюре от картоф като към него първо прибавих морков , по-късно тиква и в последствие въведах готовите прета в които имаше картоф ! Така завъртях въртележката наречена Захранване и вече сме на етап месни пюрета ! Към средата на шестия месец по препоръка на Педито ще предложа жълтъка , а в началото на 7 месец сиренето заедно с попара ! Аз днес въведох и глутена вече осезаемо ! Към последното ни хранене в 21.30 ч.- 210 мл АМ. натроших една бисквита на Плазмон , наложи се защото мадамата ни започна да се буди все по-рано зверски гладна ! Другите ни млечни хранения са в 9ч. и в 15ч. по 150 мл. АМ ! Ние все още сме на 5 кратен режим на хранене !

# 224
Сара и аз ви видях онзи ден в списанието и много се зарадвах..веднага познах Елисаветка  Hug
при нас нищо ново...Дани още не се обръща никак си..по корем не иска да седи
Има ли някой при който бебето не се засища от зеленчуковото пюре..ядем по едно цяло бурканче от 190 гр и едвам издържа по 3 часа...ннаправо незнам какво да го правя моят гладник

Общи условия

Активация на акаунт