"Времето така лети - ДЕКЕМВРИйчето ни вече иска да седи!"

• 14 124
  • 285
  •   1
Отговори
# 30
Честита ни нова темичка, Ники    bouquet за теб! Добре, че винаги начираш време за нас, страхотна си!

А коя е Дари?

Кашите с кърма - винаги стават по-редки, защото в кърмата има ензими, които разтварят съставките бързо и лесно, така се усвояват по-добре. Аз не държа да сгъстявам кашата, само за да е каша, напротив, увеличаването на дозата прахче в кърмата може да е опасно, такапише на кутиите отзад (поне на тези на Хипп).

Даниелче, така е, имат гаден дъх, от пластмасата на чашите VIA, аз още в началото го бях питала това тук във форума, защото се притесних... Ами, не знам, но ако стои само един-два дни в тези чаши, кърмата няма дъх, но ако е по- за дълго, тогава се получава така и аз не знам какво да правя с трийсетината чашки в камерата! Много рядко ги използвам, и гледам да ги съчетая с друга кърма и/или пюре, каша.

И аз викам да не се срещаме в дъжда, ако е такова времето? Поне мен не ме влече, че и без това ще трябва да се домъкна от другия край на Вселената.

Да ви се оплача - имаме комар в спалнята!! #Shocked Как да опазя бебето!? #Crazy

# 31
Синигерче, http://semkiibonbonki.blogspot.com/2006/12/blog-post_22.html и http://www.save-darina.org/
Моето пък зверче постоянно иска да яде. Едва удържаме да ядем на три часа, като днес в това кофти време се храним и на два, просто не става на повече.  Суче си лакомо - към 9 и към 12, като през нощта е яла към 2 и към 6. 
С първото ми дете замразявах кърма и му я давах след това да я пие. Не съм я опитвала на вкус и миризма, но бебето нямаше оплаквания. Съхранявах я в стъклените бурканчета от пюретата във фризера.
Честити 5 месеца на бебе Георги на мама EASpirit!

Последна редакция: чт, 31 май 2007, 13:33 от Betty L.

# 32
  • София
siniger4e, ния вече я ухапа комар по пръста. мина и за ден. изкарай бебка извън стаята и пусни комаротрепач Peace за контакти имам предвид.
ох, с това захранване ме хвърлихте в големи размисли. знам си аз - да слушам педи и това е. ама сега реших да се ограмотявам и да почета това - онова. и какво чета - забранява се даване на сок #Crazy а аз давам вече от 10 дни. така каза педи. пише, че не трябвало, защото детето получавало диария, отказвало да суче и въобще гадни работи.
а на ния сокът и се отразява екстра. давам и по 30 между храненеята прясно изцеден.
и въобще като чета тук-там , срещам доста противоречиви мнения по въпроса.
затова слушам педито и така.

# 33

Да ви се оплача - имаме комар в спалнята!! #Shocked Как да опазя бебето!? #Crazy

Ами включи си Райд в контакта!

# 34
Вержи, мерси за цитата за  ревливите периоди, щото и аз се бях ошашавила с тия ревове, имах някъв спомен за тая статия, ма все нямам време да я търся.
Ники  bouquet отново!
Веднъж и аз да се наканя за среща и хоп- майка ми решила утре да дойде на гости да си види внучето.Дано докато проходи Томи успея да дойда Mr. Green

# 35
Здравейте, мами !
Понеже и аз днес не съм много във върхова форма и ме гони мозъчен запек за каквото и да било, искам единствено да ви помоля за информация, кой каквато има, за района на София, за лечение на проблемно забременяване, стерилитет или инвитро по какъвто и да било начин- стар, нов, замразен и т.н.
Трябва ми информация за клиники, лекари, цени. Споделете и за успешните опити на ваши познати с едно, две, три или колкото Господ дал дечица при тази процедура. Искам да помогна на моя приятелка да се отърси от състоянието на "спряла съм да се надявам вече" и да доведем нещата до най-щастливото събитие в живота на една жена- бремеността и появата на детето й. Ще съм ви много благодарна за всичката информация.

# 36

Никки,  bouquet  bouquet  bouquet
Хайде и ние да се запишем, че Ви изпуснах пак  Laughing
Втози дъжд сте много активни Wink
В такова времекажете как забавлявате мъниците, че мойто диване е полудяло вече CrazyСамо мрънка, не иска да яде, не иска да лежи, нося я пак мрънка абе ужас Confused
Мноого обича навънка , вече така силно си бърборим, че хората се обръщат след нас Laughing
Хайде хубав ден макар и дъждовен  Peace
Честито на всички които днес празнуват  bouquet

# 37
Запис в темата.  bouquet

За Дари ми е много мъчно.  Cry Cry CryТака се надявах да се оправи малката душичка.  Cry

# 38
  • София
poli.jekova, една моя приятелка имаше проблеми със забременяването и в клиниката на доктор щерев направиха инвитро оплождане. и след няколко неуспешни бременности, сега чака цели 3 бебета Hug наведнъж. вече е в клиниката и чака да ражда. секцио, разбира се. бебоците са по 1. 500 някъде, но не могат да ги устискат повече да наддадат, защото на мамата й е голям зор вече. голяма гъчканица вътре. от първия път стана работата.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=145153.msg2779157  тука се обсъжда доктора и има адрес на клиника и всичко за него. май го плюят, като чета.
но е факт, че приятелката ми чака тризнаци благодарение на него.
esy, забавляваме се по най - различни начини. сега най - интересно й е една пластмасова чаша, която мачка с голям интерес. има си и любима хартиена торбичка - ярко червена. слагам я на активната гимнастика, в кревата, на шезлонг, докато съм в кухнята.

# 39
aspasia, Райд-а е канцерогенен и се отказах от него още от бременността.

poli.jekova - класическа хомеопатия!

fiffi, то като гледам утле хич не е за среща, като се заслънчевее, пак ще се организираме, а пък иначе - защо не дойдете с бабчето!?

vergy, много хубав цитат!

Betty, мисля, че си спомням за това момиченце Дари - тя не трябваше ли да заминава за операция в Израел? Ох, просто не знам какво им е на майчето й и на таткото. Как може така да струват толкова пари такива животоспасяващи операции!!!! #Crazy Милите родители - дано Господ някак утеши душите им, а малкото ангелче, дона сега намери покой  Praynig

# 40
  • София
Миризма на кърмата

В повечето случаи прясната кърма има слаб, леко сладникав мирис. Рядко, когато е била замразявана и после затоплена, може да мирише на сапун и бебето да не я иска. В „Кърменето: Ръководство в медицинската професия”, д-р Рут Лорънс (Breastfeeding: A Guide for the Medical Profession, Ruth Lawrence, MD), твърди, че при някои майки, съхраняваната в саморазмразяващ се хладилник кърма може да е променила своята липидна структура, заради цикъла на замръзване-затопляне, който става в този тип хладилници.

В редки случаи, майки са докладвали, че кърмата им е започвала да мирише на сапун щом изстивала, без оглед на това дали е била замразявана. „Когато тези майки са затопляли кърмата си чрез варене (без да я оставят да заври) и след това бързо са я охлаждали и замразявали”, пише Лорънс „този ефект не се е наблюдавал и децата им са приемали топлинно обработената кърма”. Този процес блокирал дейстивето на  липазата (ензим, който разтваря мазнините) и спирал процеса на храносмилането на мазнините.  Затоплянето на висока температура обаче може да понижи някои хранителни нива, включително аскорбиновата киселина (витамин С). Ако кърмата вече мирише кисело, затоплянето няма да повлияе на вкуса или мириса й. -Синигерче това намерих в кърмаческия,не са ни виновни авентските чашки,обаче сега му дадох от кърмата в пюрето на Алекс и не го яде ConfusedРева,рева и накрая го хапна половината  и заспа.Ще я хвърля май кърмата имам няколко контейнерчета,ама няма смисъл да го мъча ConfusedСинигерче,вземи на Чико има продукти против комари,има и устройство  на ток и преносимо-аз мисля такова да взема за количката

# 41
Poli.jekova -  пусни си питането в темичката за проблемно забременяване и искам дете! Мамите там са супер ориентирани с всички изследвания и т.н. Успех на приятелката ти!

# 42
  • Vaudreuil Canada
Я да ви върна на гинекологична тематика Simple Smile Препоръчайте гинеколог в София - условието е да е добър специалист и да има добър видеозон.
Синигерче - всичката замразена кърма мирише кофти - по-прясната мирише по-слабо. Мирише на желязо. Аз замразявам в пликчета на две различни фирми и няма разлика - мирише като тая в чашките.

# 43
  • София
poli.jekovaтука има много инфо за приятелката ти ако не го знае сайта ще и е полезен PeaceИначе знам че Стаменов бил добър Rolling Eyes
http://www.zachatie.org/ А иначе ако пуснеш наистина темата в Проблемно забременяване,момичетата  ще ти помогнат с информация.shemet_neveroiaten За мен специално най-добрия видеозон е при Мазнейкова

# 44
Даниелче, така е, имат гаден дъх, от пластмасата на чашите VIA, аз още в началото го бях питала това тук във форума, защото се притесних... Ами, не знам, но ако стои само един-два дни в тези чаши, кърмата няма дъх, но ако е по- за дълго, тогава се получава така и аз не знам какво да правя с трийсетината чашки в камерата! Много рядко ги използвам, и гледам да ги съчетая с друга кърма и/или пюре, каша.
Момичета, и аз преди известно време писах по този въпрос и реших да размразя по-стара и по-прясна кърма и се оказа, че постарата мирише повече от др.Но сега като захраня ще размразявам и която не става хвърлям, която става в кашите и пюретата и така Peace
Синигерче, и аз като теб съм наредила около 30-40чашки като половината са от по-големите Laughing
shemet_neveroiaten, ако искаш мога да ти дам координатите на моя лекар?Много добър, много мил и внимателен с пациентките си Peace
 poli.jekova, и аз имах една приятелка, която шест години се мъчи да забременее и сега мъките и бяха възнаградени август очакват  така желаното от тях бебче  baby_neutralМисля, че проблемът им го реши лекарка от клиника Св. Лазар ще питам и ще ти пиша името и` WinkНо пробвай и с тема където са те посъветвали момичетата по-горе!!!

Общи условия

Активация на акаунт