Я кажи ми,облаче ле бяло

• 29 340
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
А защо когато българи, живеещи в България,
плюят по България, никого не дразни, както и
когато българи, живеещи в България, пишат
като с краката си, но пък когато в ролята на
плюващите по България или на пишещите с
четворки или шестици са българи, живеещи
зад граница, това вади очи, бърка в жлъчка,
анус, гърло, уши и изобщо пречи много повече?
Защо?! Има ли някоя от вас, дето знае отговора?
Качествен спам броя също за алтернативен отговор.

# 91
Мен ме дразнят всички, плюещи България, както и всички, пишещи неграмотно. Без значение къде се намират. Но иначе явлението съм го забелязвала. Имам теория, но не ми се иска да я разяснявам, защото и на мен не ми е много ясна Rolling Eyes

# 92
Имам теория, но не ми се иска да я разяснявам, защото и на мен не ми е много ясна Rolling Eyes
Сподели я, тук си споделяме всичко.
Пък и ти живееш в България, безопасно е.

# 93
В моите постинги мисля достатъчно ясно показах, че и тези които са в БГ и я оплюват ме дразнят. За 4 и 6 също се изказах - и най ме дразнят хора живеещи в БГ, които го правят. Срамота е  ooooh!

# 94
според мен повечето хора мислят така: аз живея тук и сърбам попарата, затова имам право да псувам, да се оплаквам и да пиша неграмотно, а този, който се е измъкнал - няма това право. общо взето от българина емигрант се изисква да е по-българин и от българите Wink

# 95
  • UK
май имаше едно време тема: писна ми от фалша във форума  Grinning
аз съм пред голяма дилема: Загуби се един колет, който мъж ми ми пусна. В него нямаше луканки, имаше учебници. Чудя се каква тема да пусна, какъв извод да си направя и кого да напсувам. Колебая се между следните варианти:
Български пощи не стават за нищо, затрили са ми колета, невъзпитани са по телефона, не отговарят на и-мейли.Следователно псувам тях.
Българите са много ученолюбиви и с непрекъснат стремеж да се дообразоват. Тупам се в гърдите и не псувам никого, да са живи и здрави.
Мъжът ми е виновен, вместо по пощата можеше да пусне учебниците по куриер. Англичаните са несъобразителни, глупави , стиснати  Laughing Пускам темата в Дом и Семейство  Grinning
С две думи, аз не разбирам защо се прави драма от това кой къде живее и кого псува и на кой са нужни несъстоятелни генерални обобщения. Всеки да си седи където му харесва, да се изнася ако не му изнася и да уважава чуждия избор доколкото може. Плюенето и в двете посоки си го обяснявам с факта, че легалната миграция извън и към БГ е процес започнал не толкова отдавна, както и с този, че истината боли  Mr. Green Grinning

# 96
Имам теория, но не ми се иска да я разяснявам, защото и на мен не ми е много ясна Rolling Eyes
Сподели я, тук си споделяме всичко.
Пък и ти живееш в България, безопасно е.
Joy
Нещо от рода на това, че ние като сме тук, и можем да се оплакваме, защото сме избрали да сме тук.
А тия в чужбина, като са избрали да са в чужбина, да не ни псуват хубавата страна Joy
Нещо подобно, ама нали ви казвам, че не ми е много ясно и на мен още.
Абе нещо като изборите - като си гласувал, можеш да се оплакваш от резултата.
Като не си - ще си мълчиш, защото нямаш право да псуваш, понеже не си си изпълнил родолюбивата кауза.
Ама не се разбирам нещо и аз самата Crazy
Това не е това, което мисля, де, а това, което си мисля, че си мисли средната ССФ. Както казах, мен ме дразнят всички плюещи БГ, без значение на географското им състояние.

# 97
общо взето от българина емигрант се изисква да е по-българин и от българите Wink
Защо?

# 98
общо взето от българина емигрант се изисква да е по-българин и от българите Wink
Защо?
За да покаже, че горко съжалява, че е отишъл  newsm78

# 99
А защо когато българи, живеещи в България,
плюят по България, никого не дразни, както и
когато българи, живеещи в България, пишат
като с краката си, но пък когато в ролята на
плюващите по България или на пишещите с
четворки или шестици са българи, живеещи
зад граница, това вади очи, бърка в жлъчка,
анус, гърло, уши и изобщо пречи много повече?
Защо?! Има ли някоя от вас, дето знае отговора?
Качествен спам броя също за алтернативен отговор.

Дразни, кой ти казва, че не дразни?
Правописът е доста обширна константа и не важи в подобни теми като довод. Ни най-малко.
Отговорът не е еднозначен, най-малкото защото тук пишат, четат много, ама много хора. За всеки истината и ценностите са различни и грешно няма. Грешно е представянето на нещата, необективността и заровените глави в пясъка. За всички страни.
За спама вече разбрахме, четохме, стига ни  Whistling

# 100
Еовин, не съм съгласна с теб. Българите в чужбина не се правят на по-българи. Напротив. Не е истина колко бързо "забравят" езика... За мен някои хора се раждат потенциални емигранти и тяхната цел е на всяка цена да емигрират... Някои не успяват и остават в България, където само плюят (много грозно ми звучи този израз) по всичко българско и факта, че още не са се изнесли от страната още повече ги настървява така да се каже.
Относно правописа - Лиске, не може всички да сме грамотни като теб...някои хора сме наблягали на математиката повече и е човешко да допускаме правописни грешки, колкото и да се стараем. Прави ми впечатление, че често корегираш хората в постингите си, но в един момент това вече става досадно Peace

# 101
Аз знам, че не съжаляват, просто изказвам хипотетични мнения защо трябва да съжаляват според всеобщата нагласа Mr. Green Правя се на психолог един вид Crazy

# 102
Българите в чужбина не се правят на по-българи. Напротив. Не е истина колко бързо "забравят" езика...

Относно правописа - Лиске, Прави ми впечатление, че често корегираш хората в постингите си, но в един момент това вече става досадно Peace

Е, хем те сърби, хем те боли. Къде го дават това?!
Да ти казвам ли къде е грешката ти?

И няма смисъл от тия емотикончета.
Не ми дреме, че ти е досадно.
Затварям лаптопа и те няма.

# 103
Да взема и аз да се включа, и без това разбуних духовете в другата тема.
Наистина въпроса ми произлезе от една ситуация на която трябваше да се отреагира моментално и аз за няколко часа трябваше да стигна от Мюнхен до София. И след като проблема беше овладян си зададох този въпрос и пуснах темата. Не мога да отреча че тя беше пусната в момент на афект и силно притеснение от факта че живея в чужбина, а тогава ми се наложи да съм в София. Толкоз по темата за онази тема.

Много неща се пишат за България и повечето са лоши. Много неща се пишат за другите държави и повечето са суперлативи. Аз тук познавам българи които ще си работят цял живот нискоквалифициран труд и никога няма да им мине през ум да се връщат  в България. Има и такива които са 5 пъти по умни от местните и бачкат здраво и печелят също много повече от тях. Тези които за омъжени за местни мисля че попадат в друга категория, те не могат да живеят 1 месец в едната държава, 1 месец в другата.

За образование и здравеопазване няма какво да кажа, всичко е доколко се попада на точният човек в здравеопазването и на точното училище в образованието. Имат страхотни специалисти, но общопрактикуващите им лекари не могат да стъпят на българските общопрактикуващи на малкият пръст. Факт е, че аз от 2 години лекувам детето от вируси по телефона с българската ни педиатърка. Жива и здрава да е жената, досега не ме е подвеждала, винаги уцелваше проблема.
От друга страна, това което правят на едно по-високо ниво, наистина българските лекари не могат да им стъпят, не защото са некадърни, а защото липсват средства за апаратура.
За образованието няма да пиша, защото още не съм решила как да решавам проблема , а той хич не е малък.
Има и още неща които имам да кажа, но друг път. Знам само че човек не трябва да забравя от къде е тръгнал, за да не му се наложи да се върне. Независимо колко си успял в другата държава винаги оставаш чужденец, винаги гледат на теб акто 2-ра ръка човек, независимо колко престижна работа имаш. В най-добрият случай след 5-8 години на доказване може да се ползваш с цялото им доверие.
В България има много корупция, много хора се избиват на пътищата-толкова ниска култура не съм виждала, все едно карат дрогирани и пияни лумпени(изобщо не се извинявам за изказването). От друга страна има и някои положителни страни. За чужбината всеки както го разбира и при положение че му понася.

# 104
Защо?
За да покаже, че горко съжалява, че е отишъл  newsm78
емигрантите, където и да отидат, създават нещо като държава в държавата. "другата българия" един вид
от тях се очаква да ги гони носталгия. да бъдат патриоти. да защитават българия, независимо за какво става дума. да научат децата си на български (помните упреците към симеон втори, нали) това е моралното

ако плюят българия, пишат неграмотно и децата им не знаят български, значи са вече интегрирани "юроди". а ако забравят българския - позор (камелия тодорова). но пък се отдава чест и слава на силви вартан Wink

Общи условия

Активация на акаунт