СНБМ - инициативи - 10 част

• 11 409
  • 304
  •   1
Отговори
# 135
Моля, дайте ми абсолютно точна информация за:

- дата на кръглата маса - 19 юни 2007 г.

- начален час -  9.30

- място - хотел "Глория Палас", бул. Мария Луиза 20, зала една е, ще има табели ет. - 1 (от рецепцията ще насочват)

за да мога да подготвя прессъобщението.
Доли да допълни

# 136
Добър ден, драги!

Благодаря на за уточненията и програмата.
Днес следобед ще завърша работата по прессъобщението и приложенията.

Цитат
Момичета имам следното питане:
в крайна сметка да пращаме ли на институциите към поканите и програмата и конкретните ни предложения, за да могат да се подготвят или не?

За да стане добър диалог, мисля че е добре да ги запознаем предварително. Поне няма да могат да се измъкнат с думите: "Вашето предложение е много интересно, но трябва да се обмисли".

В тази връзка - ще подаваме ли и на медиите нашите предложения?

# 137
В тази връзка - ще подаваме ли и на медиите нашите предложения?

Според мен - не. Нека има за какво да дойдат все пак.

Доли, начало 9/30 е малко раничко за държавната администрация.
Нека е поне от 10/00 ч. пък може да приключи в 17/00 (а не 16:30 ч, както е по програма в момента)

За да стане добър диалог, мисля че е добре да ги запознаем предварително. Поне няма да могат да се измъкнат с думите: "Вашето предложение е много интересно, но трябва да се обмисли".

Подкрепям

Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 10:51 от Cruela D'Evil

# 138
Не знам откъде да започна, а и нямам много време за писане, така че да кажа най-важното. За стратегията за детето, нито имам време да я чета, нито да пиша становище, нито да отида, така че не знам кой ще отиде. Ако има желаещ да си каже. Опасявам се, че ще излезем несериозни, защото първо изявяваме сами желание, а после не можем да изпратим представител. Помислете кой да отиде. Аз съм до никъде с презентацията за кръглата маса, а вече имам 2 теми за водене, ако някой иска едната за здравните въпроси, нека си каже Praynig Освен това с Хриси ще ходим на кръглата маса на Ива Станкова и за там трябва подготовка. Клипа още не е готов и  днес ще ходя да говоря с композитора, да видя какво демо ни е подготвил. В понеделник слагаме музиката върху клипа и пак ще трябва да ходя до други якрай на града. Другата седмица очаквам да ни канят насам- натам за интервюта. децата се разболяха след снимачния ден и едвам дишат от хрема.

Композитора няма как да го спестим, вече бях писала, че ако ползваме готова музика трябва да платим за права, ако не могат да ни съдят. Така че се налага да имаме собствена музика. Освен това говорихме и с композитора, че клиповете показват съвременни проблеми,  с коит осе сблъскват участниците в клипа и не можем да сложим игрива детска музика, защото ще стои крайно нелепо. Обеща да направи нещо съвременно и динамично, но да е ясно, че има проблем и да акцентира върху проблемите.

Освен това да ви кажа нещо за касетите. Монтажиста е доста опитен и каза, че било абсурдно непрофесионално да сложим на една касета 3 различни клипа. Слагало се 3 пъти един и същи клип, за да не стане объркване и така на всяка касета по 1 клип. Според него 3 комплекта касети ще ни свършат работа. Комплект значи 3 касети - за всеки клип по 1. Значи общо 6. Едната касета е 18.45 ст., намерила съм я на доставна цена. Значи около 120 лв. Хриси обеща да звънне и од онеделник да имаме инфо дали не може за БТВ и Нова да им ги дадем на дискове във формат МПЕГ, но трябва да получа необходимите точни размери, защото са различни и за двете телевизии. Ако можем да спестим така пари ще е чудесно, но не се знае. Приятелката ми - връзка с канал 1 не вдига днес телефона, ще звъня пак.

За чата - нямам думи. Как успяваме преди всяко важно събитие да се изпокараме не знам!

Дайте да се мобилизираме, анализите и караниците - после!  Нямаме никакво време, а и малкото което имаме да губим в препирни ми се вижда доста екзотично Crazy

Поканата ми трябва вече, звънях в НСИ дали не могат да ни пратят представител, който да прочете статистиката за последните години за близнаците. Искат да видят поканата и програмата. Така че спешно ми трябват. Моля да ги уточните днес, докато аз бягам по задачи.

Говорих с Хриси да поканим и председателя на Комисията за защита от дискриминация. Включила съм му адреса в списъка с гостите. В разнасянето на поканите няма да имам как да се включа, ангажиментите ми са твърде много и напоследък едвам гледам от умора, а в следващите седмици ми се очертава тежка програма.

# 139
Това за "близнаците извън закона" ми звучи добре и според мен можем да го ползваме Peace

# 140
Цитат
Момичета имам следното питане:
в крайна сметка да пращаме ли на институциите към поканите и програмата и конкретните ни предложения, за да могат да се подготвят или не?

Аз също съм за! Ще си спестим подробни обяснения как не са се подготвили!

Цитат
Това за "близнаците извън закона" ми звучи добре и според мен можем да го ползваме

Също подкрепям!

Изпратих на пощата с какво още мога да помогна!

# 141
Момичета Деси писа вече за проблема с плакатите. Общо взето няма кой да ни направи дизайна, а и времето пак е критично малко. Аз вчера по нощите направих няколко бегли опити с много проста концепция. Прощам на пощата 4 варианта за плакат. Вижте ги моля ДНЕС и кажете дали ви допада някой. Ако харесате нещо и решим да се печата, ще поискам от рекламната агенция да направи предпечатната подготовка (20 лв. струва) и сумата ще включим в допълнителните разходи (последния ред на бюджета).

Мислех си като втори вариант, че можем да си оставим време да направим по-добре плакатите и да се напечатат след кръглата маса. Няма да е фатално, да не ги използваме на 19, още повече, че тогава ще раздаваме 2 вида брошури (информационна за нас и тази за близнаците), а също и папки и химикалки с нашето име е лого. Това ще получат и медиите и предполагам могат да използват някои от нещата в материалите си. От друга страна, говорих с рекламната агенция, които казаха, че няма проблеми всички неща да са на една фактура и така ще можем да използваме средствата по проекта с ФРГИ да си направим плакати. Мисля, че това беше основната идея, която обсъждахме и по време на скайп срещата по-миналия четвъртък.

Ще помоля да решим днес какво правим, за да мога да реагирам навреме с рекламната агенция.
Всичко останало ще е готово до другия петък вечер.

Ради, дали можеш да помолиш сестра си да хвърли едно око на тези варианти и да каже какво мисли от професионална гледна точка  Praynig При нужда мога да пратя и фотошопските файлове

# 142
Това за "близнаците извън закона" ми звучи добре и според мен можем да го ползваме Peace

И на мен ми звучи добре. Също и "Близнаците в България - дискриминирани от закона".
Не виждам проблем от подобен тип заглавия.
Не е необходимо да имаме сервилно поведение с институциите, за да има конструктивен диалог.
Още повече, че това е чиста истина.

# 143
... за проблема с плакатите.

Мислех си като втори вариант, че можем да си оставим време да направим по-добре плакатите и да се напечатат след кръглата маса. Няма да е фатално, да не ги използваме на 19, още повече, че тогава ще раздаваме 2 вида брошури (информационна за нас и тази за близнаците), а също и папки и химикалки с нашето име е лого.

Доли, не съм съгласна.
Плакатите са много важни за събитието.
Всички фоторепортери и камери, които ще заснемат събитието (дано има такива!), трябва да снимат логото на СНБМ!
Вече няколко пъти говорихме, че е важно да се популяризира името и логото на сдружението.
На такива събития това се прави по този начин или с голямо табло/пано на сцена/трибуна.
Не само заради журналистите, а заради всички останали хора.
Вече се заех с плакатите, действам.

Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 11:48 от Cruela D'Evil

# 144
Ине, Марто има да прави някакъв сайт и май няма да се включи за плакатите. Евентуално ако има неща за доизкусуряване...

А кой ще ги печата?

Тези, които печатат брошурите...

# 145
Ине, Марто има да прави някакъв сайт и май няма да се включи за плакатите. Евентуално ако има неща за доизкусуряване...

А кой ще ги печата?

Тези, които печатат брошурите...

Чудесно, както писах по-долу, действам по вариантите

# 146
Ине, Марто сега ми прати още две много набързо скалъпени с друга концепция в негов стил пак..Не знам дали ще ви хареса. СНИМКИТЕ може да се сменят, просто е бързал и използвал каквото има подръка от албума. Слагам и едно лого, което беше правил, дето ми прилича на печат, просто го изрових..., може да даде идеи...

http://www.bgphoto.net/photos/19204/o633169007067026250.jpg

http://www.bgphoto.net/photos/19204/o633169007226870000.jpg - с различни снимки разбира се

http://www.bgphoto.net/photos/19204/o633169007320932500.jpg

# 147
На мен ми харесва тази снимка - http://www.bgphoto.net/photos/19204/o632875252944843750.jpg - може да се изреже само майката с бебето и да се сложи някъде из плаката, в някой ъгъл да речем...  newsm78

Ако искате може да сложим снимка от протест... Все пак да им апомняме за себе си  Wink

Мога да изровя една две....

# 148
Вече се заех с плакатите, действам.

ОК. Аз спирам да се занимавам. Но за да станат до 19 ми трябва завършен, готов за печат вариант днес до 17, най-късно

# 149

Общи условия

Активация на акаунт