СНБМ - инициативи - 10 част

• 11 382
  • 304
  •   1
Отговори
# 90
Ренци, заповядай :

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/409/57/

Има над 150 български детски песнички, благодарение на богатата фонотека на сайта.

Аз също си го мислех това за композитора, и като си задавах въпроса коя детска песничка би била подходяща за клиповете, все ми се въртеше в главата:

От днес имам вече нови панталонки,
в джобчето ми дрънкат семки и бонбонки.

Панталонки х 2, бонбонки х 2 - така ми течаха мислите Laughing

Момичета, казвайте и вие за какви подходящи песнички се сещате, за да помогнем на Ренци и Кали, и да спестим пари от композитора Mr. Green

Ренци, цял следобед ще хвърлям по едно око в темата, ако имате нужда от още някаква помощ или ровене за нещо из форума и нета, пиши.

Последна редакция: ср, 06 юни 2007, 13:22 от Моли Уизли

# 91
Мен към 20.30 ме устройва.

# 92
  • София
Евче, можеш ли да ми изровиш преди 2,3 седмици имаше статии за това, че двама общински съветници в София са предложили общината да отпуска еднократна помощ за първо дете. Интересуват ме имената им.

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2631&sectio … =2&id=0000333

Цитат
По 200 лв. помощ от Столична община за млади семейства при раждането на първото им дете предлагат общинарите от ССД Милан Миланов, Радослав Кацаров и Стефан Асенов. Условието е поне единият родител да има постоянна регистрация в София и да няма навършени 35 години. Съветниците са изчислили, че Столичната община може да си позволи този разход, тъй като годишно в града се раждат около 13 000 деца, от които не повече от 10 000 са в семейства, отговарящи на условието. Сумата от 2 млн. лв. била напълно във възможностите на общината.

За чата днес ще бъда на компютъра и ще хвърлям по някой поглед, но няма да мога да се включа активно, защото имам да пиша нещо спешно.

# 93
Момичета, моя включете ме в чата. Съмнявам се, че ще съм тук, че нещо бебка пощуря и трябва да лежа, но искам да чета после...или ако стана ще се включа. Не искам да обещавам.

Искам само да кажа, че е важно, каквито и мисли, емоции и притеснения да има всяка една от нас, не бива да забравяме, че целта ни е една...и на моменти трябва да преглъщаме егото си.
За никого нищо няма да казвам - най-новата съм тук и за сега предпочитам да се въздържам от мнение, но имах нужда да ви напиша това.

Изпращам ви слънце....въпреки дъжда  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny

# 94
Честно казано от доста време не се бях вбесявала от темата, не че съм и влизала с особено удоволствие, но поне харесвах това, че всеки вече прави и се е захванал с нещо конкретно и нещата малко по малко вървят, въпреки излишните емоции, които се хабят.

След като никой не си е предложил услугите за брошура и след като е ясно, че няма достатъчно време за правене, а какво остава за обсъждане, значи е пределно ясно и че ще се съобразяваме с това, което се предлага. Да не говорим, че ползваме доброволния труд на човек, който не е член на сдружението и загуби два от работните си дни, оставаше да загуби и още един, че да угажда на претенции за финтифлюшки. Също така пропиля време с нашите претенции около сайт, лого, външен вид на постингите ни!!!! Как искате да пускаме всеки вариант за обсъждане тук, след като това физически и технически  е невъзможно - това означава и да губи време да слага всичко на линкове и да преправя и преправя и да ви чакаме да влезете, да видите, да пуснете постинг. Това би го отказало и да работи, познавам го в крайна сметка и съм убедена, че щеше да е така. ...Много добре помните колко много време отнеха другите визии, а и няма как за един ден всички членове на сдружението да се изкажат, а вие това искате..

Наси, Гери, можехте да си спестите високопарните коментари и просто да си кажете мнението. Конкретно на вас казвам, че няма как равноправно, по-скоро всички,  да гласуваме за тази брошура и за каквото и да е от такава значимост. Какво искате - да свикваме събрание за всяко подобно нещо ли? Сега ако има и композиция за клип и нея ли ще одобряваме? Да извикаме всички членове на сдружението и да ги научим на солфеж, че да си кажат мнението относно композицията? Ами не става. Ами ако клипа не ни хареса на всички - пак ще има гюрунтия. Защото това, за което говорите е по устав - да, всички заедно решаваме всичко, но фирмата изпълнител чака срок, който отложи заради нас и според мен, когато тряба да се взима решение за нещо спешно- просто се оставя екипът, който се е захванал с това да го вземе. Иначе настава нещо, с което всички сме наясно вече - спорове, препирни, лични обиди за глупости. Големи хора сме в крайна сметка.
Пак ви казвам хора - приели сме се много на сериозно и се джафкаме за щяло и нещяло, като в кокошарник сме и това до никъде не води, само се отказват хора...
За снимките пък да не говорим. Той и Доли искаха да сложат още една на Яна, която е радвижена , но аз го помолих да не го прави, защото предположих какво ще настане тук в темата и ще решите, че съм привилигирована, понеже мой човек прави брошурата. Той имаше избор единствено от снимките, които са на нашия сайт. Там има прекрасни снимки на прекрасните ни деца, но повечето от тях са стационарни, няма движение, има усмихнати и позиращи майки и дечица или фона не става или формата. Марто е и фотограф и е правил много проекти, в който се използват снимки, в крайна сметка е избрал тези като подходящи, защото в тях има движение или емоция или влиза в концепцията на външния вид /кръгчетата на килимчето на близначетата - предполагам затова е избрал тази снимка, освен, че си е готина/.. Ако имаше много снимки, както искате щяхте да кажете, че вие прекалено претрупано.

Няма как да се угоди на всики, винаги ще има недоволни и нехаресали, няма как всички членове да си кажат мнението за един ден и затова решава професионалистът и екипът от сдружението, който се е захванал с конкретната задача. Това е моето мнение.

Извинявайте, че бях токова обстоятелствена, ако сте ме прочели...  Peace

# 95
Хриси, ще ти звънна довечера по- късничко, извинявай, на работа се поосвобождавам по това следобедно време в което вие спите, снощи имах лични грижи и просто изключих, работя и от вкъщи и това допълнително ме товари.

Моля ви резюмирайте в темата какво сте обсъждали в скайп, ако не е нещо, което си е само за там. Нямам комп и няма как да се включа, нито ще имам време да изчета какаво сте си писали.

# 96

Искам само да кажа, че е важно, каквито и мисли, емоции и притеснения да има всяка една от нас, не бива да забравяме, че целта ни е една...и на моменти трябва да преглъщаме егото си.

Изпращам ви слънце....въпреки дъжда  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny

Именно това имам предвид като говоря, че се взимаме насериозно - гордост и пресразсъдъци, драма куйн просто е всяка от нас... Много се радвам на новите момичета за позитивизма, който внасят и за лекотата, с която приемат всичко.  Hug

# 97
Доли, до момента никой не ми е звънял за плакатите. Ще правим ли нещо?
За подаръка за Пловдив - утре те чакам в 9.00

Хриси, какво по-точно имаш предвид за вестниците и радиата?
Участие в радиопредавания няма проблем да се договори, но за статии в пресата преди събитието няма да стане, а и е неразумно.
По-добре е да отразят самото събитие.

Да не говорим, че ползваме доброволния труд на човек, който не е член на сдружението и загуби два от работните си дни, оставаше да загуби и още един, че да угажда на претенции за финтифлюшки.

Дес, извинявай, но си позволявам да не се съглася точно за това с теб.
Ако съм разбрала правилно, фирмата на Иван ще печата и брошурите (освен папките и химикалките).
В такъв случай, цената, която ще платим за тях, включва и предпечатна подготовка, т.е. труда на човека е платен и влиза в общата цена.
За логото и оформлението на сайта въпросът стои по съвсем различен начин.  Peace

Последна редакция: ср, 06 юни 2007, 18:02 от Cruela D'Evil

# 98
Деси, прочетох много задълбочено написаното от теб.

И по-горе писах, но пак ще повторя, че не омаловажавам по никакъв начин труда и усилията, които са положени.
Можеше коректно да се каже в темата, че във времето от Х до У часа ще има един краен вариант на брошурата, който да се види и да си кажем мнението.

Тогава вбесяването ти би било основателно.

Цитат
Наси, Гери, можехте да си спестите високопарните коментари и просто да си кажете мнението.

Нищо високопарно не виждам в казаното от мен. Казах си мнението. Точно и конкретно. Ако то не ти харесва, това е друг въпрос.

Казах го веднъж, съвсем ясно и конкретно, и спрях да коментирам брошурата, защото съм наясно, че фактът е свършен.

Но не можеш да отречеш, че въпросът за  двете лога е много важен и съм сигурна, че всичките 1000 бр. са с логото на ФРГИ, въпреки че още предната седмица говорих с Доли и предложих да се направят малък брой с логото им, а по-голямата част да е без.. А в крайна сметка, това е нещо, което ще ползваме и след края на ангажимента си с тях.

В едно обаче си права, приели сме се наистина насериозно, но някои по-насериозно от други.

Ще бъда довечера на чата. С риск да ми изтрещи компютъра, защото небето над Пловдив направо се е продънило. Не спира да вали от вчера наобяд, а за светкавиците и гръмотевиците да не говорим.

# 99
Ина, мисля че Ренци е още в София.
Звънни й по телефона, може тя да поеме подаръка за Пловдив.

# 100
Предпечата и дизайна го прави мой приятел, който няма нищо общо с фирмата на Иван, прави го безплатно и скорострелно, за да влезем във времето, което ни дадоха от фирмата на Иван. А фирмата на Иван е посредник и дава всичко на печатницата, която ни даде срок, в който трябваше да се вместим и затова и няма как да правим каквито и да е промени по брошурата, която вече е дадена на хората. Дори и фирмата да правеше дизайна пак нямаше да има време да се правят проекти и да се пускат тук за одобрение. Ако дизайна беше от фирмата щеше да ескъпо и да отнеме много време.
Трябва ли да ти звънне някой за плакатите? Марто каза ,че не може днес и утре. Утре ще ти пиша скайпа му на лични или го вземи от Доли, че го нямам в момента - ако има време да се разбирате и да правите нещо заедно, ако не - който е навит да помага за дизайн на плакат.  Peace

# 101
Ина, мисля че Ренци е още в София.
Звънни й по телефона, може тя да поеме подаръка за Пловдив.

определено си smart babe!

Доли, вместо да се дават пари за куриер, звъннете на Ренци да ги занесе.

# 102

Бабе ме наричаш, а? Хм Naughty

Joy

Току-що ми звънна Ренци. Първият клип е готов, според думите й е станал много яко!
За съжаление, ще се наложи да се ползват услуги на композитор, защото не се знае дали няма някой да предяви претенции за авторски права, ако се сложи готова музика.

Казах на Ренци за подаръка, тя ще ти звънне Инче. Моля те, насочи я към Доли, или у когото е продаръка.

# 103

Можеше коректно да се каже в темата, че във времето от Х до У часа ще има един краен вариант на брошурата, който да се види и да си кажем мнението.

Но не можеш да отречеш, че въпросът за  двете лога е много важен и съм сигурна, че всичките 1000 бр. са с логото на ФРГИ, въпреки че още предната седмица говорих с Доли и предложих да се направят малък брой с логото им, а по-голямата част да е без.. А в крайна сметка, това е нещо, което ще ползваме и след края на ангажимента си с тях.

Гери мила, няма как да се каже конкретно време, работата по брошурата е процес, а виждаш кога я пуснах тук, тогава беше току що готова и трябваше да я пускаме на печатницата, просто няма физическо и техническо време, в което да стане такова обсъждане. По-добре малък екип от хора, които работят по конкретния проект за толкова малко време, отколкото да се излеем тука всичките и да си заявим претенциите и да се доизнервим взаимно, както и него, все пак, за да се работи нещо в такъв малък срок е необбходимо на човека да му се осигури спокойствие и доверие в работата, която ще свърши.

Това за Нук нямам конкретно мнение. Те ни помогнаха само за малкото събитие нали? Де факто парите за кръглата маса и за брошурата се отпускат от ФРГИ. Не  им  ли  направихме достатъчната реклама на малкото събитие? Все пак това е социална работа, която вършим, те ни помогнаха, ние отвърнахме с поставяне на логата им тук и там, не знам,може би Вълковски трябва да каже за това, но според мен е и късно вече за това.

И тук е черно и се излива порой...

# 104
Деско, напълно те разбирам, скъпа.  Wink
Не се тормози повече. Знам, че си направила всичко по силите си. З
нам, че положението е било на пожар.
Знам, че аз само гледам отстрани.

Говоря принципно за някои работи - една императивна тенденция, която не ми харесва.

За НУК аз мисля, че трябваше да ги има. Но все  пак Инето ще каже най-добре, тя подготви нещата с тях.

Общи условия

Активация на акаунт