СНБМ - инициативи - 10 част

• 11 422
  • 304
  •   1
Отговори
# 150
Вече се заех с плакатите, действам.

ОК. Аз спирам да се занимавам. Но за да станат до 19 ми трябва завършен, готов за печат вариант днес до 17, най-късно

Не става.
Ще търсим други варианти за печат.

Или пък направете тези, които сега предложихте.

Но ми кажете сега, за да знам какво да правя и дали да го правя изобщо.

Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 12:41 от Cruela D'Evil

# 151
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Това за "близнаците извън закона" ми звучи добре и според мен можем да го ползваме Peace

И на мен ми звучи добре. Също и "Близнаците в България - дискриминирани от закона".
Не виждам проблем от подобен тип заглавия.
Не е необходимо да имаме сервилно поведение с институциите, за да има конструктивен диалог.
Още повече, че това е чиста истина.

Подкрепям и аз!

Вече се заех с плакатите, действам.

ОК. Аз спирам да се занимавам. Но за да станат до 19 ми трябва завършен, готов за печат вариант днес до 17, най-късно

Не става.
Ще търсим други варианти за печат.

Или пък направете тези, които сега предложихте.

Но ми кажете сега, за да знам какво да правя и дали да го правя изобщо.

Ине аз съм съгласна, че е по-добре да се търсят др. варианти за печата. Според мен е по-добре да са по-изпипани нещата отколкото така набързо скалъпени.

Ако питаш мен прави! Mr. Green От тебе лошо не сме видели и аз лично ти имам доверие.

От нещата които видях нищо не ме грабна. Хареса ми само момиченцето с протегнатите ръчички, но не ми харесва как е сложено логото и надписа му, а и не ми допадат особено завъртулките.

От тези в пощата нищо не ми хареса.

Еми това е положението - всичко ми е криво тия дни и нищо не ми харесва

# 152
Доли, сори, ама и на мен това с рисунката не ми харесва. От тия на Марто съм на нъщото мнение като ради - протегнатите ръчички е на Яна снимка, това с пътечката ми харесва...По принцип мисля, че логото трябва да е по-голямо.

А мислите ли, че ще намерим къде да ги разпечатат? Хриси ми каза, че е превела парите по фактурата за фирмата на Иван, а доколкото помня плакатите спадат към тази поръчка! доли да каже, че нещо Иван не го откривам да каже какво сме поръчвали от тях.

# 153
Момичета, които работите плакатите - напомням за детските рисунки. Ако ви се връзват, използвайте и тях.

Харесва ми идеята да има и снимки от протеста. Ако търсите - в сайта ни , в една от папките на аблума бях качила 5-6 снимки от Пловдив.

Пак за плаката - нека не забравяме, че сме "... и бъдещи майки". Би било хубаво да има и снимка на бременна/и жена/и.

Днес цял следобед съм пред компютъра. И на скайпа съм на линия. Ако имате спешна нужда от помощ, можете да ме търсите.

# 154
На фирмата е платен аванс. Ако се реши да не се печатат там плакатите, просто от останалата сума за плащане ще се извадят парите за плакатите и ще се доплати по-малка сума.
Ина, ако ще се печатат другаде, моля погледни предвидените пари за плакати в бюджета (окончателния вариант е в пощата) и се вмести в тях. Ще изглеждаме много глупаво, ако пак променяме цифрите.
От сумите в резерва мое да се използват суми за плакати до към 50 лв. Другите пари трябва да ги запазим, ако потрябват на Кали за клиповете

# 155
Цитат
Близнаците в България - дискриминирани от закона.

Около това се присъединявам и аз.
Как ви се струва да заменим думата "дискриминирани" с "ощетени" или "отречени"?

# 156
И още нещо да питам:

Запазваме мотото на инициативата "За няколко живота една утроба стига, за ........"

и в същото време определяме тема на кръглата маса

"Близнаците в България - ........"

Правя това уточнение, защото се заемам с поканата. Ще използвам и двете.

# 157
Нещо странично - снимката в подписа ми може да се използва за нещо около идеята - за да не обръщаме гръб на България, абе всичко свързано с това да се отглеждат повече деца в Блъгария и да не се емигрира, защото се търси по-спокоен живот, по-лесно отглеждане на деца и т.н /макар, че си имаме що годе добра социална система/. В по-голяма резолюция снимката изглежда добре. Някъде я имах и чисто графично - само контурите и с надпис отстрани - много добре се вписва в подобно мото според мен. Може за бъдещи инициативи.

P.S. Може израза да е по-позитивен - Ние още не сме обърнали гръб на България, или - Ние отглеждаме децата си тук, или - За повече деца в България! Ние няма да си тръгнем /и ще се борим за по-добър живот/ - Сдружение Настоящи и Бъдещи Майки!

P.P.S. А става и за плакат, но трябва да не е снимката, а само контурите на двете тела, за се направят в такива цветове като логото или черно и някъде наоколо да има подобен надпис на изброените по-горе /гравитиращ около това, че сдружението се бори именно за това - да има повече деца в България и хората да остават тук да си гледат децата/. контурите ги предлагам, защото няма как на фона на тая шарена сника да се сложи шареното ни лого и да изглежда добре... Сори, но не мога да измисля нещо по-оригинално в момента...  newsm78

Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 14:39 от ДеЩоВиди

# 158
В пощата съм пуснала  крайни варианти на Покана, Програма, Прессъобщение и Приложения 1 и 2 към него.

Навсякъде съм писала и името на инициативата и темата на кръглата маса. Сложила съм вариантите на тема, след като решим крайния вариант, ще актуализирам.

# 159
Не мога да се свържа с Влади. Трябват ми телефони - пратете ми на ЛС.

# 160
  • Варна, морето и сините вълни!
Гледям Янич е в списъка с помагащите. И моя милост би желал да е от полза....но с каво не знам Embarassed Embarassed
Мимито, снощи четох темата за детските градини при вас. ПО-добре вземете се организирайте там с gally и с Янич, както и с другите момичета от темата и направете нещо по въпроса.
Ще помагаме  Peace
Може да не бъде от името на сдружението, просто помогнете на момичетата  Peace

Клео, лошото е че мисля че ще е пак шум за нищо.Няма сериозни хора.... А три четри птички пролет не праят. Дори мамата подбудител на всичко това пише ....айде некой да се заема , че аз съм заета правя ремонт  Sick Sick Sick
Нямам какво да коментирам.
Мотото "Близнаците извън закона много ми допада"
И пак казвам ако мога с нещо да помогна - на драго сърце  Laughing Laughing

И срам не срам да си призная  Embarassed Embarassed Малкото хакерче у дома ми е затрило част от ЛС . Не мога да вляза във пощата на сдружението. Може ли някой пак да ми прати парола и потребителско име  Embarassed Embarassed

# 161
Пуснах и текст за сайта.
Сега ще правя опити да се свържа с Влади.

# 162
Свързах се с Влади по телефона.
Пое ангажимент още довечера да качи текста на първа страница на сайта.

Влади, текста съм качила в пощата - ще го видиш, пише ЗА САЙТА

# 163
Изпратих корекции (основно във формата и 1/2 правиписни) на прес-съобщението, приложение 1 и текста за сайта. В прес-съобщението само трябва да се корегира лицето за контакт. До колкото знам се пише лице за контакт с телефони и ел.поща за контакт. Ина, поправи ме, ако греша.
Също относно приложенията - Ина, прес-съобщенията, няма ли да ги пращаш по емейл. Ако е така, няма как да се прати брошурата за близнаците предварително. Но пък ще е в папките на журналистите по време на кръглата маса.

Относно програмата, сега я финализирам, т.к. чакам Кали да прати име на човек от НОИ, който да представи официална статистика за близнаците. Ще пратя окончателен вариант малко по-късно.
Още нещо - съгласна съм, че в анонса към медиите трябва да се търси по-провокативно заглавие, което да ги привлече. Но това заглавие не бива да стои поканата и материалите, които ще даваме на институциите. Все пак с кръглата маса търсим диалог, а не конфронтация с институциите. За това предлагам в поканата и програмата да оставим само неутралното заглавие „Инициатива срещу неравностойното третиране на семействата с близнаци”, защото иначе рискуваме да предизвикаме неприязън и да откажем хора от администрацията да дойдат.
Изпращам в този смисъл НОВ краен вариант на поканата.

# 164
Цитат
Но това заглавие не бива да стои поканата и материалите, които ще даваме на институциите. Все пак с кръглата маса търсим диалог, а не конфронтация с институциите. За това предлагам в поканата и програмата да оставим само неутралното заглавие „Инициатива срещу неравностойното третиране на семействата с близнаци”, защото иначе рискуваме да предизвикаме неприязън и да откажем хора от администрацията да дойдат.

Доли,

едното е име на инициативата, другото е тема на кръглата маса.
Малко по-горе направих това уточнение.
И тъй като повечето от момичетата се обединиха около тази тема, съм я сложила.

Наистина търсим диалог с институциите. Не мисля, обаче, че така формулираната тема на кръглата маса по някакъв начин ги накърнява. В крайна сметка, това са проблеми не на настоящата власт, нито на предното или по-предното правителство.
Това са проблеми, трупани с години. И те са факт! Обективен. Аз лично не виждам нищо страшно и неприязнено.
Напротив, мисля че тази формулировка ще даде по-голям тласък сред институциите.

И тъй като на Кали програмата й трябва до довечера, моля и другите момичета да си кажат мнението. Нека го решим заедно.

Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 17:01 от Моли Уизли

Общи условия

Активация на акаунт