За първи юни балони и цветя чакат ОКТОМВРИйските деца!

• 15 193
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Air, ...веднъж първо кърмата, друг път първо пюрето. Импровизирам.  Пробвай с една лъжичка от това, което харесва и като отвори устичка - давай от другото. Аз така съм лъгала Никълчето. newsm78
Същата тактика използвам. Понеже ядеше каша по едно време давах лъжичка каша, после пюре. Имаше успех, но повече от 1/2 бурканче не иска. Вече не настоявам, колкото- толкова. Наблягаме на кърмата и това е. А откакто тръгнаха зъбите отказа всичко. Онзи ден искаше от мусаката на батко си, за моя изненада. Давах му картофчетата и много смешно си ги целеше на двата зъба. Изяде 3-4.

# 106
Здравейте мамчета Hug
Благодаря ви за топлото посрещане вие също много ми липсвахте. Hug Hug Hug
Аир да ти кажа малкия вече напълно си замени обедното и следобедно меню.Т.е вече го кърмя сутрин 2 пъти и вечер 2-3 пъти.На обяд яде зел.пюре или месно но обича само на Хипп.Много му харесва пилешко със зеленчуци а зел.пюрета така и не ги прояде с някаква завидна охота.Общо взето като ме види с лигавника и започва едно дърпане и лигавене че не ще да яде.Иначе плодови почти не давам понеже нещо не ги харесва.В 17.30-18.00 давам каша като постоянно го редувам за да не му омръзва.Онзи ден въведох и глутена с една бисквитена на Ганчев която много я хареса.Иначе Калоян изобщо не ги харесва пюретата на Ам-Ам.Така и не успях да го науча.Номера е да разбереш какво точно му харесва на Ради.Иначе тези две хранения напълно съм ги заменила понеже той не иска да суче след това а ако го храня предварително с кърма е абсурд да яде пюрета.
Утре смятам да му дам за закуска АМ с намачкани бисквити да видим какво ще каже господина-капризния.
Хайде че много багаж още ме чака.А къщата е с главата надолу.  bouquet

# 107
 Mr. GreenНие пък от зелен4уците само тиквата ядем Mr. Green

# 108
  • София
Здравейте мами!!!

Всички бебоци са много, много сладки на снимките!!! Grinning

Air - само не насилвай детенцето, пробвай различни начини, с любими храни, с плодово или с каквото обича. те се променят. Днес не яде, утре започва. Понякога когато нещо не върви според моите планове усещам, че се ядосвам на Калина, но си напомням, че те си имат свое темпо и предпочитания - ами като нас!

А за нервните периоди - ами милите, още им липсва онова блаженство в корема на мама, където е било тихо, уютно, тъмно, леко те полюшват, никой не те насилва за нищо, пълна симбиоза с мама, направо РАЙ! Човек цял живот съзнателно или не търси туй блаженство!!! Joy

И ние въведохме глутена, няма реакции, поне засега. Ето малко снимки и от нас!!!

http://s152.photobucket.com/albums/s171/Mila_71/?action=view& … rent=DSC05439.jpg

http://s152.photobucket.com/albums/s171/Mila_71/?action=view& … rent=DSC05449.jpg

http://s152.photobucket.com/albums/s171/Mila_71/?action=view& … rent=DSC05395.jpg

Приятни разходки!

# 109
Здравейте и от нас Hug
В къщи всички са болни първо кака Елена пипнала някаква лека форма на ангина и се лекуваме,САШИк пък от няколко дена горкото не престава да плаче и аз с него,венците са много пудути,има едно почти излязло вече зъбче долу.
Няма сън,почти не яде,горкото мъниче на мама smile3518.
днес преди обяд дойде доки и ги прегелда и двете ми дечица.елена има някакви малки налепи на гърлото и ни предписа едни капки,витамин Ц и за високат тепература панадол или Нурфен,САШИК гъдите са му чисти,но можеби има въспаление на ушичките та затова се ще слагам профилактично едни капки и ще наблюдавам далище покачва много висока температура и след 3 дена пак ще дойде доки да ни види,дано бързо ми оздрвеят дечицата,много ми е мъчно и за двете ми душички smile3518.
Прятен ден ан всички и прятни разходки newsm03

# 110
Здравейте,
ние се довлякохме преди няколко дена при  другата баба и сега още свикваме. Голямо реване пада вечер - ще викам съседката, която е лекар, че се уплаших вече. Иначе по обсъжданите теми - вече седи стабилно, оказа се че и сам може да сяда, ама ако иска. Пълзи с посока само когато има нещо интересно, като мръсен вестник, например. В количка буден не седи повече от 15-тина минути и доста го разнасям. Кърмя го след всяко хранене, като в 9 и 17 ч. яде по половин плодово пюре, а в 13 ч. зеленчуково или месно - цяло бурканче. Понеже е тежка категория - каши не давам или по малко, ако пюрето е много течно. А на разходка ходим по малко, че като не седи в количка е кошмар. Търкаля се по пода на отворени врати и прозорци. В проходилка не съм го слагала, че няма място и за това нещо в къщи.

Нека всички болни да оздравяват бързо. Хубав ден ви желая.

# 111
Здравейте, мамчета!
Ние днес такъв рев му дръпнахме на разходката- за пръв път! Ама накрая заспа и се успокои.
Аир, всеки път се чудя как издържаш. Много кофти така, всичко да е нервно и трудно. Милата! Пробвай да му слагаш само тиква към пюретата, щом яя обича. На Марти така му правя и досега понякога, защото иначе не му харесват. Тиквичките са му много любими- мое производство. Сложии кърма , за да му стане по-сладичко и дано му хареса. Не го насилвай, както са ти казали всички и не се тревожи толкова много. Майка ми все миказваше, като се косях с капризната ни кака навремето, че щом брат ми е отцелял, значи и без храна почти става. Той нищо не е ядял. А баща ми все му пеел някаква песен Мексико и сега това ни е като семеен лаф. Успех!!! Peace
Тази сутрин за пръв хпът дадох на малкия попара, ама после си го кърмя, че иначе много време става без да го кърмя и ще ми намалее кърмата.
Теодора, дано скоро се оправят малките сладури и се успокоиш!
Хера, Ариата и аз не ти я препоръчвам. Прекалено са й малки кореренцата, много е ниска, тясна, а и кошът и е труден за ползване, дории когато облегалката е вдигната.
Ами това е от мен! Целувки на всички ви и чакаме снимки от срещата в Заимов и Морската градина.

# 112
  • Някъде в Европа...
Момичета, благодаря на всички за отзивчивостта. Обичам ви. После ще ви чета по-внимателно. Сега съм много притеснена. Ради се събуди от следобедния сън с температура 38.1 Cry Дано не вдигне висока тая вечер.
После ще коментирам съветите ви!
Целувки!

# 113
Влизам само за малко.
Да пожелая на всички болнички да оздравяват бързо  Heart Eyes
На мен още ми е кофти настроението и няма да пиша.

# 114
AIR има и такива дни стискам палци да смъкнете температурата. Hug
wel хайде, оправяй си настроението  Hug

# 115
AIR, може просто да се е затоплил от съня. Ако е бил много завит примерно, дано да е това.

Какво да ви кажа за нас... ние сме нещо подобно на Ради на АИР. По цял ден мрънкане, има спокойствие и сън само на вън, яде мляко в полусънно състояние иначе е гладна, но не иска да яде, а мрънка. Ако може да се храни венозно мисля, че най- ще й хареса... Още нямаме никакво заместено хранене. Само че аз я държа гладна след пюрето на обяд, тя си заспива гладна и доволна. Рекордът ни е 1 бурканче тиква с картофи от малките. Не иска никакво друго зеленчуково. Плодови яде по 1/2 бурканче, заспива кошмарно трудно за през нощта. Клатиме я по 1 ч. на един шезлонг, а тя крещи през повечето време. Направо главата ми кънти после. Не знам с това дете, много е мъчно! Така ми се иска да прояде поне пюретата... Попарата като й давам ме гледа все едно съм луда да й пробутвам такова нещо. Каша не иска изобщо. А има толкова енергия, напрво не спира, все едно пие ред бул скришом!

Това е... не можем да се похвалим, но пък се наоплаквахме! Лека нощ  Heart Eyes

# 116
Влизам само за малко.
Да пожелая на всички болнички да оздравяват бързо  Heart Eyes
На мен още ми е кофти настроението и няма да пиша.

И аз съм така..
Хера, много съм доволна от количката на Ния-Neonato piuma. Пълно легнало положение, 5 килограма, зимен чувал и дъждобран-286 лв. Лека и маневрена е! Peace

# 117
  • Някъде в Европа...
Здравейте!
Първо отговорите по ред на номерата: Кръци, оказа се права - не му хареса тиквичката, а приложих такава тактика Twisted Evil, първо му дадох няколко лъжици тиква да отваря уста и чак след това тиквичката и то смесена с тиква в съотношение 1:5, как я усети не знам newsm78, веднага взе да се дави... Относно лиготенето - и това съм го пробвала, пищи та се къса, докато не стане, както той иска. Един ден ми рева в количката 22 мин, накрая го взех, беше целия червен, носа му като чушка, очите му чак виолетови от плач Sad. Веси, мерси за съвета. Не става това с лъгането,т.е. става на първата лъжичка от нехаресваното пюре. После затваря окончателно уста и даже и любимото не може да му дадеш. Мисля си, че става така, защото не ги възприема пюретата като основно хранене, за него гърдата си е източника на храна, другото е между другото. Може и да греша, де.....  Зелче, мерси, че ми повдигна настроението Simple Smile. Лови, благодаря и на теб! Мира, Ради пък не харесва хипските пюрета newsm78. Отначало ги ядеше, но след като му дадох и такива със захар, сега потръпва като му дам хипско, което е харесвал Мила, мерси за съвета. вчрно е, че и те са човечета и си имат свойте предпочитания Теодора, бързо оздравяване на сладурковците! Мачо, много е трудно, но се свиква, като нямаш избор.... Фрики, Веничка, и ние сме любители само на тиквата. Вече почти 3 м само това ядем. Мен обаче започна да ме е страх да не направи някоя алергия към нея. Веничка, относно заспиването - за да може да е по-бързичко заспива на гърдата на моята спалня. Знам, че това е автогол, но.....  Sad

Сега за състоянито му - следобед му дадох Панадол. Температурата спадна, беше много жизнен, игра, дивя.... После към 20 ч пак взе да се почкава, в 20.30ч. пи панадол и заспа. До момента не се  е будил, което щеше да е супер друга вечер, но не и тази, защото това е нехарактерно за него. Леко топличък е сега. Мисля, че е зъбки, защото изобщо не е плакал, не показва да го боли нещо, има си апетит (пак ме изсмука тотално  Simple Smile). Затова не съм се и паникьосала да ходим по частни доктори (ако не дай си боже вдигне висока температура, естествено, и бърза помощ ще повикам). Утре ще видим педито какво ще каже. Засега неиния съвет е, ако се повиши темп. 1 час след панадола( или ефералгана) да дам нурофен.

Лека нощ и още веднъж ви благодаря много за съветите!  Heart Eyes

# 118
  • Откъм Варната
AIR дано да не е нищо тревожно  Hug

Митака изкарва и 2 зъб, показал се е леко, но както си спи и изведнъж почва да реве, но не се буди, инсталирам бибата и се удпокоява и продължава да си спи

# 119
AIR, аз също стискам палци да не е нещо лошо.Имам една позната ми разправя, че нейния до 3-ри години пиел само мляко, а сега е голямо момче.Защо не му даваш на детето това което му харесва и да спреш да го мъчиш с неща които не харесва.Е, аз не, че много знам, защото го нямам този проблем!Съжалявам, че не мога да помогна със друг съвет!

Общи условия

Активация на акаунт