ЯНУАРЧЕТО расте, мама чува мъничкото сърчице!

• 14 362
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Добре дошла МИККИ:) Хайде да ти мине, леко, неусетно и безпроблемно втората бременност. И да имаш много сили да се справиш с двете "тайфунчета" след година. Поздравления за дългото кърмене. Аз издържах 11 месеца и после се предадох...Беше края на февруари и втората година, в която нямаше да съм карала ски, ако бях продължила Embarassed Оставихме бебо на бабите и айде за една седмица на Банско...Изцеждането ми беше повече от противно, но пък не съм му давала и грам АМ. Та така......Отплеснах се в спомени Joy
Вчера моят малчуган ми каза: А не може ли да имаме две бебета?  Thinking И аз се замислих, дали е възможно при положение, че видяха една точица, следващият път да са две  newsm78 Освен това имаме и наследсвена обремененост в това отношение #Crazy Макар, че просто не си го представям....

# 211
Мелиса, мила, изтрий си съобщенията, че ти е препълнена кутията и не можеш да получаваш други  Hug

# 212
Здравейте момичета!
Дойде и моят ред да се запиша към чакащите бебета през януари!
Аз съм на 37 и това ми е трета бременност (т.е. четвърта, но третата ми беше неуспешна).
Вчера бях на лекар, видя се плоден сак с ембрионче и малка точица (сърчице). Терминът ми не може да се каже точно кога е - според моите изчисления е на 28 януари, а според вчерашните размери ехографът даде 21-ви.
Аз се чувствам горе-долу добре. Сутрин ми се гади и повръщам, но през деня съм добре.
Пожелавам на всички лека бременност!

# 213
Zimna prikazka, добре дошла!  bouquet

Имаш 2 дечица и това ще ти е трето, правилно ли те разбрах?

# 214
Zimna prikazka привет!!!
Момичета как се справяте с това гадене,направо незнам вече сутрин ставам и вечер лягам с него.Докато не заспя отърване няма Sick
А относно козметиката имам един гел за лице на Неутрогена,но мисля да си го използвам.А мамите за втори път какво ви е мнението за Мама Дона на Чико,помага ли за стриите или е само мит???

# 215
Vania_84, аз май вече нямам гадене Grinning, ама бая се поизмъчих до 10-та седмица.
Има надежда, стискай зъби Peace

# 216
Радвам се Филип@ ,че си по-добре,ама като гледам така и аз ще съм човек днес. Whistling Praynig
Аз да се похваля вчера си поръчах ръководството за бременни на д-р Спок,и днес трябва да ми го донесат,ще казвам отзиви после!!!

# 217
  • София
Vania 84 и аз тези дни се разделих с гаденето:0стисни зъби,вижда му се края:)
Иначе къде се загуби me4eto?
Zimna prikazka поздравявам те за смелостта за 3то детенци,дано всичко е наред до края!
Kloie много хубаво си го написала че в периода на бремеността също трябва да се чувстваме добре и да се поддържаме:)

# 218
  • Карлово
Зимна приказка, радвам се за теб! Възхищавам се на майки като теб!
Скиорче, и при нас има "фамилна обремененост" за близнаци, а аз искам да са две Grinning
Ваня, относно стриите, мисля че не е само да козметика, а донякъде зависи и от кожата. Майки ми например, а и доста жени от онова поколение, не са ползвали кремове, а нямаше стрии. Аз мажех с разни разнообразни за тяло, не конкретно за стрии, и пак нямах през бременността. Появиха ми се 5-6 месеца след като родих в областта на талията, при положене, че бях посвалила вече килца.

# 219
Добро утро мили дами  Hug

Добре дошли на новите попълнения  Hug Hug Hug Станахме май вече доста голям отбор! Дано все така заедно да вървим до Януари ...и живот и здраве по едно/две прекрасни бебчета на всяка  Praynig Praynig Praynig

И мен все още ми се гади, макар и не постоянно. Тази сутрин отпих една глътка от фреш-а и беж в банята.... Sick от вечерята нищо не остана  Sick

Аз също мисля да се боядисвам през уикенда, кичури и основа...не мисля да ходя като плашило още 6-7 месеца.

Приятен ден от мен,

Май само Филип си е пуснала изследвания вече? някоя друга мацка?

# 220
  • София
Аз сутрин като стана и много ми се пие вода,но пиина ли и ми става сатршно лошо.Затова вече не пия вода на гладно,а гледам да хапна нещо малко.

# 221
Здравейте,мили момичета!
И аз си чух сърчицето вчера,но имах някакви контракции на матката,та ми изписаха Дуфастон и Но-Шпа.Малко съм притеснена,дано всичко да е ок. baby_neutral
Май доста от нас трябва  да бъдем внимателни в първия триместър!
За броенето на месеците на бременността,най-лесно е наистина да се използва датата на термина,а иначе най-верни си остават гестациониите седмици-така и така лекарите се интересуват от тях.А на познатите казваме ориентировъчно някакъв месец,пък ние си знаем Peace
Важното е бебчетата ни да са добре,а другото е вятър и мъгла!
За протокола аз съм на 28г. от Пловдив.
Усмивка,била си хубава булка,много красиви снимки Grinning

# 222
Здравейте, мили момичета!  Hug

Добре дошли на новите бъдещи мами!!!  bouquet

И аз последните дни се чувствам добре, не ми се гади. Само миризмите ме подлудяват. Сега ще ходя до личния лекар да си взема направление, за да се запиша в понеделник на ЖК, но не съм решила още къде.

Радвам се, че отворихме темата за козметиката и боядисването, защото и аз имам няколко въпроса. Чудех се дали мога да използвам антицелулитен крем по време на бременността и дали мога да използвам всеки или някой специален. И да ми препоръчате крем против стрии, моля.  Blush Blush А за боята не знам какво да правя. А съм червена по принцип(боядисана, не естествена за съжаление). Та сега последно мога ли да използвам боя или не? То моята фризьорка трябва да знае де, ама все пак да ви питам и вас, че вече доста прорастнах.  Thinking

Хубав ден на всички!  Hug

# 223
Здравейте момичета!  bouquetРадвам се че сте добре и вече на повечето не ви е лошо.Добре дошли на новите мами! HugИ аз съм добре,освен едно притеснение за което ви моля за съвет,ако знаете нещо! PraynigСинът ми се разболя от скарлатина,а аз не съм я карала.Единия лекар е категоричен че няма опасност за плода ,а другия/частник/ ми каза че ако не съм боледувала има малък шанс да се заразя и тогава е проблемно за плода.Но аз знам че дори и да не се заразиш от шарка пак има риск за плода.Макар че тази шарка не е като другите защото е бактериална пак ми е притеснено да не се увреди бебчо. CryПишете ми ако знаете нещо!Благодаря!  bouquet

Последна редакция: чт, 07 юни 2007, 12:33 от milena79

# 224
  • София
И аз се инаресувам от въпроса с шарките,не съм карала нито една,а в яслата на мъника от време на време има карантина......

Общи условия

Активация на акаунт