ЯНУАРЧЕТО расте, мама чува мъничкото сърчице!

• 14 349
  • 285
  •   1
Отговори
# 225
Ааааа, засягате болна тема с шарките Confused

milena79 , като бях бременна със сина си имах съмнения, че съм контактувала с дете, болно от скарлатина.Доста се рових в нет-а, останах с впечатление, че не е опасно за плода, но беше отдавна и може да се лъжа Rolling EyesДо доктор не се допитах, не се стигна до там.
Пожелавам ти да нямаш никакви проблеми, представям си колко си притеснена!

Аз сега съм вманиачена на тема рубеола, май не съм я карала, а трябва да поставя на Пресил ваксината на 13 месец за морбили, паротит и рубеола и има шанс той леко да преболедува.
А без тази ваксина на есен няма да мога да го пусна на ясла, абе ужас.

# 226
Микки, Зимна приказва - Добре дошли  Hug Hug Hug Желая ви лека и спокойна бременност и сладки бебчета през януари  Grinning

Милена79: Мила, стискам палци да те подмине шарката и всичко да е наред. Не съм запозната как влияе на бременността, но нали скарлатината се води най-леката. Не би трябвало да има някакви последствия  newsm78

Да ви кажа, аз съм значително по-добре по отношение на гаденето. Добре съм. Почва да ми се гади само като огладнея. Сега разбирам, защо всички казват да хапваме често и по малко - за да не оставаме гладни и да не ни се гади  Joy
Аз мисля другата седмица да отида на фризьор. Ще се пострижа и ще си боядисам само горната част, защото там съм доста побеляла (ген...) и предишната боя ми е израснала. А отдолу така или иначе не се боядисвам  Wink
Иначе вече от две седмици ползвам масло против стрии на Икаров за гърдите, защото много ми наедряха, а кожата ми е суха и не ми се мисли какво ще стане, ако не се мажа.

# 227
Здравейте,
вижте какво намерих за г.с. и за това на кой месец от бременността отоговарят ...
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=897520

на мен вече ми стана по - ясно
дано да помогна и на вас ?!

а и да ви питам колко често ходите на доктор ?!
в смисъл едни път месечно ли или по често ?!
и кога трябва да си направим първите изследвания защото на мен ми казаха, чак в 11 г.с. ?!

newsm78

# 228
Усмивка,определено тази таблица ми разясни разликата Hug
Ами аз лично досега съм ходила 3 пъти,но това е защото работя с тези лекари и просто те настояха да видят бебчо,а иначе ако си на ЖК се ходи по веднъж месечно и тогава се мерят,теглят и пускат изследванията!!!Поне така аз знам.Аз вече имам направление от личния лекар и скоро ще се запиша на ЖК,само да ми мине изпита на 21.06.

# 229
Тестовете се правят най-рано в 11-та, даже 12-13 седмица, защото тогава те записват изобщо и ти правят картон. Преди това няма смисъл, освен, яко няма установен проблем. Нормално е да се ходи на веднъж на месец, ако няма усложнения. Аз ходя на 2 седмици, защото ме наблюдават и дебнат момента, когато ще ме шият. Така, че ти се радвай, че те искат веднъж на месец!  Peace

# 230
Да, Благодаря Ви момичета . Hug Hug Hug
Тази таблица наистина е готина и става ясничко от нея за г.с. и точно за месеците .
аз говорих с доки и тя каза, че мога да отида другата седмица на ЖК
трябва само да мине едни месец от последния талон и няма проблеми - значи се пада някъде след срядата - и след това ще ви пиша кво са ми казали .

# 231
Хех, при различната интерпретация на месеците и г.с., се чудя дали и докторята са наясно Laughing . Ще питам утре  Wink

# 232
Здравейте момичета. Във връзка с мазилата, които можем или не можем да ползваме и аз се намесвам. Тъй като така или иначе имам планирана почоивка сега от 14ти следващата седмица, как стои въпросът с плажното мляко - може или не може. А с басейните??? newsm78

# 233
DragosteaN ,
аз не смятам, че има проблем за мазилата ...
само че моя съвет е да не стоиш много на слънце да не ти стане лошичко..
а колкото до басейните проблема не е във водата а в това да не хванеш някакво замърсяване  и да направиш инфекция ... май сега не е момента точно за това .
Така мисля аз поне де .

# 234
DragosteaN относно басейните по-добре да ги замениш с морето.От тях доста често се хващат гъбички и други подобни,а в морето солената вода предотвратява това.И гледай да не стоиш много на слънце,можеш да ходиш след 17 часа например,тогава и водата е най-топла.Ако има вълни не влизай,че да не те удрят силно.Друго не се сещам,а за плажното мляко незнам нищо.

# 235
Брррр, аз в басейн не влизам и небременна, не знам какво ще ми се лепне... Едни приятели миналата година бяха в най - скъпия хотел на Велинград, уж басейните минерални, после едва успяха да се излекуват. Гъби.

# 236
Това, което аз знам е, че кремовете против целулит са противопоказни по време на бременност.
За плажните млека нямам инфо.

# 237
Здравейте мами! Аз също ходих на фризьор не мога да не се боядисам изникват бели косми Simple Smile, Взех направление и другата седмица се записвам на ЖК. Живея в Созопол и не мисля да се отказвам от плажа и морето и доки каза че живота си продължава нормално не трябва да се ограничавам от всичко.  Просто не трябва да се излагаме доста време на слънце и мисля да стоя под чадъра но да се плувам в морето. Аз гърдите си ги мажа с крем за стрии на Чико от година понеже съм със силикон мисля да го сменя с Мустела през бременноста или да ги редувам. Надявам се да не ми пораснат много гърдите и да ми виснат.
Привет на новите мами  Hug

# 238
  • Карлово
Предишната бременност бях на море в седми месец. Плажът беше от 9 до 11 и от 17 до 19, а в морето си плувах без проблем. Сега се очертава август месец пак да сме на моренце, така че не мисля че е проблем. Така де, нали и в морските градове има бременни.
За боядисването-боядисвах си се, сега боите определено не са като едновремешните, щадящи са, не виждам проблем.
Днес бях при джипито, даде ми талон за АГ да установи бременността, утре сутрин ще го посетя и него. После талончета за изследвания и се записвам на ЖК. За пръв път чувам, че се правят в 11г.с., и предишния път ги направих горе-долу по същото време, мисля че в 6г.с. бях. А какви са точно изследванията, кръв, урина, има ли нещо ново?

# 239
Благодря ви, мами. Aз и без това смятам да  не прекалявам със слънчевите бани...

Общи условия

Активация на акаунт