ЯНУАРЧЕТО расте, мама чува мъничкото сърчице!

• 14 342
  • 285
  •   1
Отговори
# 240
микки, и на теб добре дошла!  bouquet

На мен ми пуснаха пълна кр.картина, урина, биохимия, СПИН, Хепатит Б, Сифилис, влагалищен секрет.

# 241
  • Карлово
А токсоплазмозата кога се прави, че аз първия път я пропуснах нещо?

# 242
И аз я пропуснах преди, сега също не ми дадоха направление, мисля че тя не се поема по ЗК.
Правих си самоинициативно за рубеола, платих като поп25лв, токсоплазмозата и тя е там някъде.

# 243
Izviniavam se za latinicata no sm na rabota.
Pri men novoo dvaiset - imam infeccia na pico4nite kanali - 10 dni antibiotik.
4estno vi kazvam, neznam kakvo 6te izleze v moia slu4ai, napravo niamam dumi  Sad Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry

# 244
  • Карлово
Валя, не се безпокой, ще видиш, че всичко ще е наред накрая!

# 245
Вал, инфекциите на пикочните канали са много често срещани при бременни.
И те, също като гъбичките, трябва и е хубаво да се лекуват, защото нелекувана такава инфекция може да усложни много бременността.
Спокойно, ще изгрее слънце и на твоята улица, бъди по-позитивно настроена Peace

# 246
Момичета, някъде четох, че в ХЕИ-тата изследват по - евтино токсоплазмоза и листериоза и търсех в нета, но не намерих къде в София може да се случи това. Иначе е по 20 лева всяко изследване, а е добре и рубеола и гадните плазми да се изследват...   ooooh!

New Valia, ако док знае, че си бременна, няма да ти предпише нещо, което да навреди на бебко, спокойно и КЪСМЕТ!  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 247
Здравейте всички,

Много се радвам, че повечето от вас се чустват сравнително по-добре- това е страхотно.

Колкото до боядисването- моля - моля- нищо вредно няма, стига да не ти призлее от миризмата. Бях червенокоса докато бях бременна с дъщеря ми и най-редовно се боядисвах. Е дъщерями, не е червенокоса сега, но не и и навреди:)) Наскоро си оправих косата, смятам да изчакам малко и да си оправя кичурите. Това, че се бременна значи, че съм жена, не пацулана, нали?

Колкото до мазилата за стрий, много зависи от кожата. Предишната бременност я изкарах с тоалетно мляко на Гарние и нямам нито една резка, но от самото начало си се мажех всеки ден. Сега отново я карам на тоалетни млека

Валя, нали вече беше на антибиотик за 3 дни или 7 дни, преди седмица пак за подобна инфекция, не се ли излекува? МНого гадно, но си вземай антибиотика, че да не стане по-зле.

x x x

# 248
Валя, мисли по позитивно. Щом са ти изписали антибиотика си го пий, не вярвам да ти дават нещо което да навреди на бебо!
Усмивка, таблицата която си пратила за г.с. е наистина много разбираема. По ясно стана сега.
За боядисването аз си бях помислила че ще трябва да ходя като парцалана в главата, защото навсякъде чета, че не било полезно. Но още тея дни ще се наклепотя ви казвам Joy

# 249
Усмивчице: Страхотна таблица си открила - всичко е съвсем ясно  Laughing

NewValia: Спокойно мила, ще се излекуваш бързо и след това ще се радваш на една прекрасна бременност  Hug Hug

Относно изследванията, аз като ходих на 1.06. лекарката ми каза след 1 месец да отида пак -  в края на юни или началото на юли (тогава ще съм 10 или 11 г.с. зависи кога отида) и да си пусна 5 изследвания - написа ми ги на листче - ПКК, gluc, Бк, Wass и HBsAg (не ги разбирам). Чудя се дали да отида на 29.06. или на  06.07. - от една страна нямам търпение да си видя бебешора, а от друга може би е по-добре да изчакам. То разликата е само 1 седмица, ама... незнам  newsm78

# 250
Не, не съм открила аз таблицата .
Бях попитала в една тема и една мама ми отговори с този линк и аз ви го пуснах и на вас .
А колкото до боядисването и аз смятам скоро да си сложа една боя, само че мисля да е от тези без амонячните .

# 251
  • Карлово
Деси, ПКК и пълна кръвна картина/или периферна/, Васерман и Хепатит В са последните две, другите не знам. Я върви на 29, аз не бих имала търпение да видя бебчо PeaceВече не знам как ще преживея до утрешната среща. А като си спомня, че е една малка точица Grinning

# 252
Момичета, малко инфо за програмата “Майчино здравеопазване” :

-Имам право на безплатни ехографски изследвания при специалист акушер-гинеколог –един път в І триместър от бременността (приблизително -първите три месеца от бременността) и един път -от 16-20 гестационна седмица (приблизително -към 5-ия месец на бременността).
-По време на консултациите личният лекар ще определи вероятната дата за раждането и ще следи:
*теглото ми
*кръвното ми налягане
*обиколката на корема ми
*движенията и сърдечните тонове на бебето
*положението, в което се намира бебето.
-При първото си посещение имам право на консултативен преглед съсспециалист акушер-гинеколог, който включва:
*Акушерска ехография
*Вземане на онкопрофилактична цитонамазка
*Вземане на влагалищен секрет за микробиологично изследване.
-При първото посещение при лекаря имам право и на следните медико-диагностични дейности:
*Определяне на кръвна група и Rh–фактор
*Изследване за сифилис
*Изследване за хепатит В (HbSAg)
**Изследване за HIV(ако съм съгласна)
*Хемоглобин, еритроцити, левкоцити, хематокрит, МСV, MCH
*СУЕ
*Урина: седимент
-Някои от тези изследвания трябва да бъдат извършени повторно през следващите месеци от бременността по указание на личния ми лекар. Той ще прецени когада ми назначи изследване на кръвта (хемоглобин, хематокрит, MCV, MCH, диференциално броене на левкоцити, СУЕ) и на урината (седимент).
-В лабораторията заплащам цена за вземане на биологичен материал,не по-голяма от 2 лв. за едно посещение, независимо от броя на изследванията.

Сега ще се разправям за колко от тези изследвания ме накараха да платя, защото уж не се покривали от касата.  #2gunfire

# 253
  • Варна
Здравейте и от мен!
микки, добре дошла!

Ужасно много съм радостна, не мога да си намеря място, върнах се от преглед и фъстъчето си има сърчице, мърдаше много, отблъскваше се с крачета, изобщо много сладко  Heart Eyes Изследвания ще ми пуснат в понеделник, помолих и за секрет заради течението. Направиха ми и картон.
Желая на всички скоро да се зарадвате със сърчица! Много е вълнуващо, нищо че ми е за втори път!  Laughing

# 254
  • Карлово
Лейди Иви, не се ядосвай, противопоказно е Grinning
Ох, Александра, завиждам ти благородно Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт