ЯНУАРЧЕТО расте, мама чува мъничкото сърчице!

• 14 342
  • 285
  •   1
Отговори
# 255
  • до една звездичка
момичета, какво пиете за главоболие? адски страдам, че не мога да вземам лекарства Sadа понякога така ми се налага... Cry

# 256
  • София
Ефералган, но на мен гинеколога ми каза че мога да го пия, alert питай твоя доктор.

# 257
Усмивчице: Страхотна таблица си открила - всичко е съвсем ясно  Laughing
NewValia: Спокойно мила, ще се излекуваш бързо и след това ще се радваш на една прекрасна бременност  Hug Hug
Относно изследванията, аз като ходих на 1.06. лекарката ми каза след 1 месец да отида пак -  в края на юни или началото на юли (тогава ще съм 10 или 11 г.с. зависи кога отида) и да си пусна 5 изследвания - написа ми ги на листче - ПКК, gluc, Бк, Wass и HBsAg (не ги разбирам). Чудя се дали да отида на 29.06. или на  06.07. - от една страна нямам търпение да си видя бебешора, а от друга може би е по-добре да изчакам. То разликата е само 1 седмица, ама... незнам  newsm78
HBsAg-това е австралийски антиген-повърхностен антиген на хепатит В вирус
Алекс много се радвам за твоето бебоче.Честито сърчице Heart Eyes
А относно изследванията искам да ви кажа,че по каса влизат почти всички без австралийския антиген,и за хепатита не съм сигурна,защото аз работя в клинична лаборатория,но не изследваме за хепатит!!!Всички останали се покриват от касата,а вие моете да разберете за какво става въпрос.Ето ви кодовете на отделните изследвания,и ще знаете какво са ви пуснали:
Ако в направлението за изследване има:
01.01-пълна кръвна картина-най-често се пуска за следене на хемоглобина
01.03-скорост на утаяване на еритроцитите или по-просто СУЕ
01.11-кръвна захар
01.08-белтък в урината
01.09-седимент на урината
02.07-Васерман
02.14-цитонамазка
12.01-кръвни групи с антитела
Останалите се заплащат от пациента

# 258
Здравейте момичета!
На мен най-после ми дадоха час за генеколог на 10 Юли, това се пада 12 седмица, дотогава никои няма да ме види. Слава богу че в петък сън на ехограф по друг проблем, имам киста на чицепровода и ме следят на жсеки 6 месеца, та се надявам да видят бебето. Иначе личниа лекар ми пусна всички изследвания, изтояиха ми кравцицата, толкова много бяха, дори незнам всички от тях. каза че всичко е наред, но желязото ми било ниско и сега трябва да пия допълнително. мен и преди са ми го установявали и тъй като имам проблем с косата, ми бяха казали че това е причината. Дори като кърмех малката тя също беше с недостиг на желязо и и давах допълнитено. Сега свен витамините и фолиевата киселина ще трябва да пия и желязо, дано не почне да ми става лошо от него, че дразни стомаха. Тук задължително изследват за рубеола, но за токсоплазмоза аз сама си поисках, защото работя в клиника и сам в постоянен контакт с котки. Изледваха ми и хормона и между двете изследвания се беше покачил 10 пъти, което е добре. но едно не разбирам, коя седмица съм. някои беше писнал таблица със стойности, които отговарят на седмици, но по нея ми показва че сам много повече отколкото е възможно. някои от вас има ли такива резултати и в коиа седмица е било. моите последни стоиности от този понеделник са 72 000.
Колкото до боядисването и аз се боядисвам всеки месец, защото съм с доста бяли коси, но съм в тъмни тонове и позвам по щадящи бои. доколкото знам боята не пречи, ако не е силно амонячна, защото миризмата е отровна. Но пак не бих препоръчала правенето на кичури например, защото много изгарят косата и аз изсушават. Имах приятелка, която си направи кичури когато беше бременна и после много съжеляваше защото си изсуши страшно косата. Това си е индивидуално, вие си знаете най-добре как ви понася.
А за слънцето и морето не вреди. Аз сащо планувам да ходим на море, като си доидем в Бг и живот и здраве трябва да сам в 5 месец тогава. Единственото е че кожата става много по-чувствителна на изгаряне от хормоните и затова не е препоръчително стоенето на слънце, освен това могат да се появят петна на бременноста по лицето, които съвсем не са приятни. Аз ползавх предишната бременност слънце защитен крем с голям фактор 40-45, като за бебета и нямах проблем, не е противопоказно. същото е и докато кърмиш.
Аз май много подробно писах, ама нали влизам рядко че исках да си кажа всичко.
Лека вечер ви жалая на всички и спокойно бременеене!

# 259
Извинявам се за правописните грешки, уж го проверявах,ама съм пропуснала доста Embarassed

# 260
nevenska, копнах още малко инфо за бЧХГ от Зачатие. http://old.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=209
Насочващи ЧХГ нива по време на бременността:

ЧХГ нива по седмици от първия ден на последния менструален период (ПРМ) или в гестационни седмици*:

• 3 седмици от ПРМ: 5 - 50 mIU/ml
• 4 седмици от ПРМ: 5 - 426 mIU/ml
• 5 седмици от ПРМ: 18 – 7 340 mIU/ml
• 6 седмици от ПРМ: 1 080 – 56 500 mIU/ml
• 7 - 8 седмици от ПРМ: 7 650 – 229 000 mIU/ml
• 9 - 12 седмици от ПРМ: 25 700 – 288 000 mIU/ml
• 13 - 16 седмици от ПМП: 13 300 – 254 000 mIU/ml
• 17 - 24 седмици от ПМП: 4 060 – 165 400 mIU/ml
• 25 - 40 седмици от ПМП: 3 640 – 117 000 mIU/ml

# 261
lady_ivy Благодаря ти много за инфото.  bouquet
Сега ми е малко по-ясно и спокойно. То така и ми показваше от онези резултати,че съм 8 седмица и нагоре, но явно при всеки е индивидуално и резултатите са само оринтировъчни. Важното е да е повече, не по-малко, а точно на каква възраст е бебчо и кога ще се появи ще разбера по-късно, като му дойде времето. Simple Smile

# 262
Прибрах се от работа и сега имам повече време да пиша. Та тази инфекция, както ми обясни докторката, се срещала често при бременни, между 6-та и 24 - та седмица. Това е нарастване на бактерия, която по принцип си съществува, но с нарасването на матката, урината слиза по-бавно, задържа се и бактерията се размножава. Ако не се лекува, заразява бъбреците, оттам се предизвикват конкракции и това води до спонтанен аборт или преждевременно раждане.
Първия антибиотик, които пих, Пеницилин, е трябвало да я излекува, но ... уви, не се е повлияла, сега ми изписа Цефаликсин за 10 дни, като през това време ще взима проби да види как се чистя. Трябва да се пие много, много вода, по 3 л на ден, за да излиза всичко. Доста е трудно, но няма как. Сега ще пия първото хапче, казват, че дразни стомаха, дано не е така!!!
Иначе с нетърпение чакам ехографа на 5 юли, по-малко от месец остана, да взема и аз най-накрая дай боже да се похваля със сърце /защо ли не и две  Laughing/.
Приятна вечер мацки и до утре!!!

# 263
  • Карлово
Добро утро!
Кафенце няма да ви предлагам, след около 7 месеца може, сега по едно чайче Mr. Green
След малко тръгвам до чичко доктор, после ще пиша как е минал прегледа.
Усмихнат ден, момичета! Laughing

# 264
  • В полите на Пирин планина
Добро утро!
Позволявам си и аз да се включа при вас момичета, защото снощи бях на преглед при гинеколог и вече официално е потвърдена бременността ми с ехограф. Термин - 18.01.2008 година.
Пожелавам лек и приятен ден на всички  Heart Eyes

# 265
Добро утро сладурани  Hug
Аз вчера бях на зъболекар, а тя роди преди десет месеца и ми изясни какви са тези изследвания  Laughing Освен това ми каза да си помисля къде ще раждам, защото в болницата трябвало да има някакви специални доктори, които да се грижат за бебето, но не запомних как се казваха (май неонантолози или нещо такова  newsm78 ).
Отидох и да си платя ЖК-то (понеже моята лекарка работи в частна болница) и си записах час за 29.06. - няма да издържа да чакам чак до 06.07.  Joy Joy Joy Joy
Микки, чакаме хубавите новинки от доки  Hug
Incandescent: Добре дошла при нас  Grinning Лека и спокойна бременност ти желая и едно сладко и здраво бебче накрая  Hug
На всички желая хубав и лек ден  Hug

# 266
  • Бургас
Здравейте мацки! Peace
Как сте тази сутрин,за сега и аз съм добре,забраних сутрин баткото и таткото да се парфюмират в къщи,защото после  Sick
След малко отиваме на разходка с дребния и реших да се вкюча преди да сме излезли.
milena79 скарлатина-ангина.Единствената шарка към ,която организма не създава имунитет и може да повтаря и потретва.Пази се!Аз я карах преди 4 години,ужасно се чувствах.
Скоро я кара племеницата,у тях никой друг не се разболя така,че не е задължително,че и ти ще я прихванеш.
Относно морето,с предишната си бременност бях големите месеци лятото и се чувствах ужасно през жегите.Ходих по плажа само вечер,защото не ми понасяха жегите през деня.Сега обаче започнахме с малкия да ходим на плаж и ако се чувствам добре ще ходим докато ми омръзне.Единственото нещо ,което ме притеснява е ,че поради хормоните кожата е по-податлива на пигментация и ми е малко гузно,въпреки мазането с висок фактор.Мами съветвам ви да мажите лицата с фактор 50-60 заради петната.Аз се мажа с крема на малкия фактор 50 ,че не искам гадни петна.
За стриите с каквото и да се мажете,важно е кожата да си остава добре хидатирана.Останалото е ген.По-младите мами трябва да внимават повече,защото в по-млада възраст жените са по-предразположени към образуване на стрии.С първата си бременност имах 2-3 ,слава богу не личат много.С втората 0.Сега се мажа с масло за тяло ,нищо по-специално ,надявам се да не се образуват нови.Дано!
Пожелавам ви хубав ден! Hug

# 267
Добро утро! Grinning

Incandescent, добре дошла и успех!  bouquet

Аз съм добре, гаденето мога със сигурност да кажа, че изчезна Praynig
Днес чакаме кумовете на гости, че в неделя ще кръщаваме големият човек Laughing

# 268
Добро утро момичета!
Аз за първи път пиша, но отдавна ви чета. Искам и аз да се присъединя към отбора на януарските мами. Термина ми е 22.01.2008 г., на 33 г. съм и това ще ми е второ дете дай боже!
Иначе преди два дни и аз чух и видях сърчицето да бие, че даже и кръвообращение си имаше!
Много съм щастлива, но и много притеснена, защото имах вече един спонтанен и един миссед аборти за по-малко от година и сега още не мога да се отпусна.
Желая леко бременееене на всички и след няколко месеца да гушкаме по едно здраво и сладко бебче!

ПП: ето нещо интересно за мамите http://i.timeinc.net/time/covers/1101021111/womb/womb_master.swf

Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 10:41 от nikitali

# 269
Здравейте!И аз се включвам към отбора-с термин 11.01.2008г.
Лек ден на всички! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт