СЕПТЕМВРИ - сладък месец наш, бебче чакаме в захлас!

• 15 663
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
Здравей, munkamm! Добре дошла Hug

Много сладко обяснение си дала за личната информация Simple Smile Наистина тук можеш да намериш адски много информация. Аз се убедих, че в Бг мама има всичко, не само за бременността и раждането. Като напиша нещо в google и то ме праща тука Simple Smile

Момичета, абе да ви питам, щот за това май не намерих отговор - как може височайшето ми бременно тяло да подскочи с 2 кг. напред за периода 28 май-7юни  newsm78 newsm78 newsm78, при това при положение, че още по-височайшият ми бременен корем и негово Бебочество могат да поемат само плодове и зеленчуци (сурови по възможност), максимум някоя постна супичка (ако може таратор) и да се прилъжем от време на време с филийка хляб??? Е те туй не мога да разбера. Пък и се меря с шивашки метър на определени места и там съм си същата - раста само на  pregnant и на  bombs

Много ще съм ви благодарна, ако някой успее да ми разясни този странен за мен казус  newsm09
Хайде, целувки

# 211
  • София
Здравейте, момичета!
Мункамм, добре дошла  Grinning Наистина много сладко представяне  Simple Smile Желая ти да си изкараш весело в нашата компания!
Мишоче, ще се опитам да отговоря сериозно, но така си си задала въпроса, че още не мога да спра да се смея  Joy Съвсем нормално е да наддадеш толкова  Peace В периода 25-30 г.с. се наддават най-много килограми, по ок.1 кг. на 2 седмици. Това не е свързано само с храненето, а и с увеличаването на кръвта, не помня какво точно в гърдите и разни други неща... не ти цитирам точно, защото това го проучвах още при предишната бременност, защото и аз се бях шашнала като теб. Сега бебето почва да трупа мазнинки под кожата и расте най-усилено. Ако не поемаш достатъчно хране, то пак си продължава да расте, просто твоите запаси намаляват. А да поемаш достатъчно не означава да ядеш за двама, а малко повече от обикновено. Така че продължавай да си хапваш в същия дух и не обръщай такова внимание на кантара  Hug
Спирам за малко, но още не сте се отървали от мен!!!  Wink

Последна редакция: чт, 07 юни 2007, 14:04 от thumbеlina

# 212
Някои доктори ме съветват да не чета толкова много
Grinning   ама ме развесели   Mr. Green
добре дошла при нас, първо  Hug
а пък ти си чети - скришно  smile3502 и хич да не ти пука  Peace
многото четене понякога може и да не е полезно, обаче аз не мисля, че при нас има такива лабилни мами - човек като е с акъла си и не се психира от всичко прочетено може само да има полза от повечето информация, която получава - и не само от форума ами и от всякакви книги и сайтове за бременността и майчинството  Peace

# 213
Ани,мила...не се притесняваи не си единствената,която се че6а като крастава,нали преди известно време ви се оплаках....бе6е адддддддддд,някаква алергия,но...ми се поразмина!вече рядко ходя по улиците и се чешам Laughing просто кожата ти явно вече започва да изсъхва,и ако не се мажеш с нищо,скоро ще ти се наложи,няма начин,ако пък се мажеш,но сърбежите се усилва...трябва да смениш мазилото иначе,става лошо...от опит го разбрах така се бях изгорила,с мазила,че..  кожата ми още се бели,дано събежа мине скоро Wink  Hug   Hug   Hug Ч*Р*Д* на рожденничката! Simple Smile да си жива,здрава,много обичана и на есен едно прекрасно здраво бебе!   bouquet
ДОБРЕ ДОШЛА НА НОВАТА МАМА! Wink   bouquet

# 214
Мишоче, ами и аз за една седмица бях наддала две килца Embarassed А общо за 5 седмици - 4 кила и нещо. При условие че предния месец за 1 месец бях наддала кило и нещо само и при условие че винаги ям едно и също и в едно и също количество. И аз видимо наддавам само на корем и гърди. Някой ми беше споменал че може да е защото в този период се трупали много води, ама в корема ли, къде ли... Не знам. Аз и предишната бременност така растях бързо на килограми а видимо само на корем и след това си отслабнах просто от само себе си, за 6 месеца бях все едно не бях раждала и без никакви диети. Така че спокойно Wink

# 215
  • София
Тъй, продължавам  Simple Smile
Мишоче, само да допълня, исках да кажа, че всяка бременна качва индивидуално. Има периоди, в които не помръдваш и такива като настоящия при теб, в които си наваксваш. Щом се храниш здравословно, няма проблем  Simple Smile Иначе ето къде отиват килцата:
- тегло на бебето – от 3 до 4 кг

- тегло на плацентата – от 500 до 700 г

- тегло на амниотичната течност – от 700 до 900 г

- тегло на матката – от 800 г до 1 кг

- тегло на гърдите – от 400 до 800 г

- тегло на допълнителната кръвна маса – от 1 кг до 1,8 кг

- тегло на водата – около 1 кг

- тегло на тлъстините – около 3 кг

Джънгъл, честит рожден ден!   bouquet   bouquet   bouquet
Желая ти приказна година, изпълнена с усмивки, много любов и приятни изненади!
Днес се запознах и с Катрин и съм много радостна. Като се срещна с всички софиянки, ще направя една визитация и на морето да ги видя и тамошните хубавици  Wink
Бенич, браво за апартамента, дано всичко от тук нататък мине по мед и масло  Praynig
Аз нямам нищо против да се срещнем по обяд, така че и Басилиск да може да намине.
Целувки!

# 216
  • София,
Ex Мише, така добре изглеждаш със сладкото си коремче и видимо голями сиси..........
Много си си готина, няма място за притеснения!!!!
Ама сме се събрали все едни убавици..................
Чак да ни се наначуди човек!!!

Целувам ви много и аз отново тръгвам да тичам...............

# 217
Ууууф, благодарско на всички Simple Smile Ама и вие си знаете какво е като се качиш на кантара и изведнъж  Shocked Shocked Shocked Shocked. Нашият е електронен и имам чувството, че скоро ще даде  alert - моля, качвайте се по един  Joy Joy Joy Joy Ооох, хем ми е смешно, хем ми се плаче ви казвам Simple Smile

Та така...
Бенич, ми то всички сме убави, ама днеска в асансьора на Тина Киркова до 4я етаж бяхме аз, мъжо и 2 санитарки и той отказа да тръгне!!!  #Crazy #Crazy #Crazy А един такъв голяяяяяяяяям (асансьор де). Като се дръпнахме навътре, еле потегли, ама нали се сещате за гузен негонен бяга Simple Smile

Пък за сърбежите - и мен всичко ме сърби, ама гледам да не се чеша много, ама тайничко в офиса току бръкна под блузата. Имаше навремето един такъв прах за сърбеж, сещате ли се Simple Smile Та, четох някъде, че може да се маже с алое, защото то успокоява.

Хай, целувки

# 218
  • София
Привет и от мен!

Jungle, Честит рожден ден, много здраве, любов и щастливи мигове в семейството   bouquet

Mishoka , много ме развесели с твоята история в асансьора. Да ти кажа, сега нищо не можеш да направиш, ако ти е писано ще си пълнееш, въпреки, че си се храниш с леки храни. Аз в 9 месец качвах по 3 кг на седмица  Shocked, а бях ограничила яденето, защото така или иначе от 2 хапки ми ставаше тежко. С този голям корем няма място за нищо в стомаха. Важно е после да влезем бързо във форма. 

Бени4, честито ви ново жилище. Колкото и да е уморително, тичането покрай него е приятна емоция. Аз бях много ентусиазирана и с огромно желание правех всичко за нашия апартамент. Надявам се скоро да имам възможност отново да се развихря.

За срещата, много ми се иска и аз да дойда, но май няма да мога. По обедно време малкия спи, а от 16 ч. следобяд сме на рожден ден. Все пак след като уточните часа мога да си направя някаква сметка, поне да прескоча за малко, може и с Дани.

# 219
Ох, айде да кажа най после  newsm59 на Jungle!
Че все се каня да пусна отделен пост за това и все нещо друго се появява.
Джънгълче, много щастие и хармония ти желая, мила!

Ама и вие си знаете какво е като се качиш на кантара и изведнъж  Shocked Shocked Shocked Shocked. Нашият е електронен и имам чувството, че скоро ще даде  alert - моля, качвайте се по един  Joy Joy Joy Joy Ооох, хем ми е смешно, хем ми се плаче ви казвам Simple Smile

Абе и аз съм вече +9 кила и то изведнъж дръпнах, ама наистина е нормално, кръвта си увеличава обема при някои до 50%, а тя тежи. А и бебо днес ми го показаха над 800 гр на консултацията, не е малко. Гълташе амниотична течност мадамата, готви се да цица, видя се на ехо-то, много сладко.

Мишок, алоето май не го препоръчваха за бременни, така пише по опаковките му в нашта аптека поне. По добре се мажи с нещо като зехтин примерно или бадемово масло.
Абе мацки, много съм се запалила, някоя от софиянките ако иска да й направя масло за тяло за софийската среща, да свирка. Само натурални масла има вътре, ще ви кажа точно какво съм сложила + аромат според предпочитанията. Кинти не искам за което - то и без това ми излиза супер евтино, само ми трябват празни кутийки от крем, да не са пластмасови. Въодушевих се, щото сега направих едно масло на сестра ми с мирис на пачули и лавандула и тя супер се изкефи (а има магазинче за козметика във Варна и е доста претенциозен клиент  Wink)

Някои доктори ме съветват да не чета толкова много
Такива най ги обичам - ами подозрително е, все едно ги е страх да не ги хванем някъде в грешка или пропуск. Като знам какви доктори има, как да не чета, нали трябва да ги избирам по някакъв критерий.  Flutter  Свестните доктори обикновено се радват, когато пациентът чете и се интересува как да си помогне.

Саморасличе,
Сигурно са хубави тези книги, не знам, не съм ги чела, но много от тях звучат интересно - което ти се струва че съответства на твоята представа как трябва да си гледаш детето, това чети.
Гледам, че много от тях са ориентирани към това да обяснят "лошото" поведение на децата, което ми се струва много полезно. Твърде много родители има които очакват доброто дете да се държи като дипломат на прием и не приемат никакво друго поведение, дори ако е нормално за етапа на развитие в който се намира потомството  Wink
Както и да е, наистина в бг-мама има всичко и ще намираш много конкретни идеи за всяка определена ситуация, така че много неща може да научи човек в крачка. Важното е желание и любов да има. А за ръководството, кой знае, може и да напиша  Wink Макар че точно за психология не съм много веща - това обаче не ми пречи да имам силни мнения  Flutter.

# 220
  • гр.Варна
ОООООООХ момичата , преядох!
Нашата главна счетоводителка днес празнува 60 г. и ни черпи. Ама то едни вкусотии, ум да ти зайде! И като се има предвид положението ми, всеки се стараеше да опитам от всичко "за да не ми стане нещо" и сега ще гръмна.

Относно сръбежите, аз си имам такава алергия и пролет и есен започва да ме сърби по цялото тяло, особено по краката. Един доцент ме посъветва да се мажа с тоалетно мляко за много суха кожа на  Талодерма.Изключително много помага. Аз се мазах с него и почти през цялата си първа бременност. Сега ползвам лосиона, защото тоалетното мляко рядко го има по аптеките. Доволна съм.Добре ми се отрази и през първата бременност, не ми се появиха никакви стрии, а бях наддала с около 15 кг.

А за варненска среща - ТВЪРДО ЗА!!!!!

# 221
Добре дошла на новата мама  bouquet

Басилиск, безценна си Hug - почвам аз да се образовам Peace
Аз ако бях в София щях да се възползвам от предложението ти, ама няма как - хич не бива в правене на такива смеси Rolling Eyes

Варненски мързеланки - поспаланки хайде да си спретнем  среща - и аз съм за!!!Ани, чакам те да удариш рамо за организацията Praynig

# 222
Момичета, някой може ли да ми помогне с един линк, който бешепуснат в някоя от предишните теми за качването на кила в коя седмица по колко е нормално?

# 223
basilisk аз имам този линк дано ти е полезен!!!

# 224
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
basilisk, аз веднага бих се кандидатирала за мазило Heart Eyes, но държа да си го заплатя!!! А за кутийките не разбрах какви ти трябват, ако не са пластмасови?

По мой спомен именно линкчето, което е пуснала Bulechka_TS го бяха давали и преди... Сега погледнах в него - за момента съм на горната граница, но подозирам, че скоро ще надскоча максимума...

И, хайде на срещичката:

Дами и Дами,

Организираме си софийска срещичка на 17.06. (неделя) по обедно време, евентуално в "Уго" на малките 5 кьошета. Засега на клона сме 8 лястовички: Анири, bravy, thumbelina, Morena, katrin7, basilisk, Freli, katiaa. Само на дамите, които ще го раздават морски в този период, можем да им опростим отсъствието. Присъствието на останалите е задължително! Wink Молим, записвайте се чевръстичко! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт