СЕПТЕМВРИ - сладък месец наш, бебче чакаме в захлас!

• 15 701
  • 295
  •   1
Отговори
# 60
  • Кърджали, България
Аз изобщо много съм се амбицирала да си правя сама разни неща.
Естествено, като изляза в болничен преди раждане  Wink Примерно: обиколник и калъфки за възглавници в тон с него; музикална въртележка с меки играчки; ще освежа креватчето и скринчето с картинки от фолио или детски тапети; ще украся стената около горния етаж на леглото за бъдещия батко... - затова непрекъснато събирам идеи и все не ми стига  Embarassed

# 61
И на мен непрекъснато ми се въртят разни идейки относно декорацията на бъдещата детска стая, въпреки че смятаме в началото бебока да си е при нас в спалнята.
Само чакам още няколко дни нашият татко да приключи окончателно с ремонта и започвам аз да се вихря с детайлите smile3521

# 62
Моми4ета, някоя от вас има ли контракции (нерегулярни, безболезнени), при нас ги нари4ат контракции на Бракстон Хикс? Ако да, по колко на 4ас или на ден?

При последния преглед доктора ме"зарадва" с маргинална плацента превия, а имам и Бракстон Хикс контракции и съм притеснена...

Леко бременеене!
  bouquet

# 63
Супер, Inna! Grinning
Видях линка, но си мисля, че с халките ще е по-удобно за нагласяне и за сваляне. Само да си намеря здрави халки и подходящ плат... Flutter
Пък по-нататък може да пробваме и варианта със завързването, живот и здраве Peace

Халки има в едно магазинче за игли и копчета на Витошка близо до Уго, дето се качва човек по едни стълби. По едно време имаше и в "От игла до конец" (така ли се казваше?) на Пиротска, ама последно някой който беше проверявал там ми каза, че са свършили. Може пак да са заредили обаче. 7 см им е вътрешният диаметър, метални.
С платовете не е лесно обаче. Повечето памучни са едноцветни (хасе) или имат щампа само от едната страна на плата, а от другата изглеждат тъпо. А за слитга трябва плат, който да е двулицев. Аз съм правила от едни индийски шалове слинг, обаче са малко слабички и няма да държат много дълго време шев. Иначе красиво изглежда.
С халките е по-удобно наистина за вадене и слагане на бебето, но пък другото е също много удобно за по-дълго носене, много красиво и даже ми се струва по-стабилно. Макар че като му хране човек цаката, всичко е стабилно.  Grinning

# 64
Здравейте милички!
Да се запиша тоя път в началото на седмицата. Днес ходих на консултация и си правих изследвания та работата ми остана на заден план и цял ден съм в нет-а.
 newsm78 забравих коя мама беше дала съвета, че и да не ни е лошо да си прилягваме и да използваме бремеността за да си починем. Досега не съм се възползвала, но смятам от сега нататък така да е. То ако аз не си я осигуря почивката никой няма да ми "влезе в положението". Според моя мъж да си бременна не е като да си болен и можеш да си действаш по ангажиментите, както обикновенно. Ама да Ви кажа колкото и да съм добре много ми тежи това топлото, та за това днес изтърсих, че според доктора трябва да лежа повече.
Nanny Ogg аз контракции нямам, та за това не знам, но Ани - Бани е май с такива оплаквания. Почивка му е майката, лежане...
Според моя лекар е време бебето да се обърне. Как е при Вас? В какво положение е бебо? На този етап за мен е по-добре да ме рита отдолу, че лоши спомени имам от силни ритници в ребрата. Като пораснело още малко бебето обаче било по-трудно да се очаква да се обърне, пък и ритничетата отдолу могат да доведат до спукване и изтичане на околоплодни води. Та към въпроса - казвали ли са Ви за някакви "трикове" за обръщане на бебето? Май имаше нещо за "патешко ходене" ама по колко време трябва да се прави?

# 65
Хайде да се запиша и аз!
Ани ,много добре си се справила със заглавната страничка!Браво Hug
Днес бях на преглед и "да чукна на дърво" всичко с бебоците е наред.И двамата са обърнати надолу с главички/поне за сега/,отговарят на срока на бремеността!Хемоглобина ми е сравнително добър 109 и е такъв с Малтофер.
Снежи,мои съвет е да не правиш нищо за обръщане на плода.Природата си знае работата и до края има още много времи,нищо не се знае....
Вasilisk,какво стана с филмчето?Дали няма начин да го качиш,много ми е интересно.И аз съм решила да кърмя,макар че с близнаци още ни мога да си го представя.Вижда ми се много трудно и не зная дали ще се справя.Чета в близнашкия форум и искренно се възхищавам на мамите там!
Момичета,има ли желаещи за у-ще утре?Моренка къде изчезна?
Приятна вечер

# 66
Здравейте мами,

Снежи в мин или по миналата седмица обсъждахме положението на бебето, и мисля че в началната страничк аима един линк с трикове за обръщане на бебо. Но и аз мисля че е още рано да се тревожиш за това. моя бебо още в 20 седмица беше с главата на долу, но тези дни май се беше обърнал обратно и ме риташе отдолу и някъде отвътре, но сега пак се обърна. Предпочитам да ме рита така в ребрата, отколкото отдолу.

Лиди и аз съм кандидат за утре за училище:)
Nanny Ogg тук има много мами, които са с контракции и пият хапчета. не се притеснявай, просто лежи и почивай повече, и никакво натоварване и домакинска работа.

Лека вечер!

# 67
Според моя лекар е време бебето да се обърне. Как е при Вас? В какво положение е бебо? На този етап за мен е по-добре да ме рита отдолу, че лоши спомени имам от силни ритници в ребрата. Като пораснело още малко бебето обаче било по-трудно да се очаква да се обърне, пък и ритничетата отдолу могат да доведат до спукване и изтичане на околоплодни води. Та към въпроса - казвали ли са Ви за някакви "трикове" за обръщане на бебето?
Ми точно за тая цел лежането е най-неподходящото нещо, което може да направиш. Естествено, ако се чувстваш уморена, трябва да си почиваш, но най-добре за обръщането на бебето е да ходиш повече пеша (ако не ти забранява докторът по някаква причина), да стоиш повече в пози при които си наведена напред, така че коремът да е отпуснат надолу и бебето да е като в хамак, може да плуваш също, много помага плуването по корем. Аз и в предишната тема го дадох този линк, но ето тук има много съвети за постигане на оптимално предлежание на бебчето.

liddi,
Ами филмчето се оказа че е 0.99 GB - аз не разбирам от IT и не знам какво мога да го направя, а е и на някакви части. Ако искаш, мога да го запиша на диск и да ти го пратя на някакъв адрес, пощата е до нас. Ако някой друг знае какво да прави с него и може да помогне, свиркайте.
А за кърменето на близнаци - ами съвсем възможно е. Има и тук из форума майки, които го правят. То има жени, които с неправилно цедене си докарват производство на мляко не за две, ами за три бебета, даряват на банки и т.н. С правилно кърмене е също толкова нормално да кърмиш две, както и едно - не случайно природата ни е дала две гърди, нали така? По-трудно е според мен самото гледане на две бебета едновременно, кърменето само ще те улесни в тази област, не го мисли. Все пак си е двойна радост, ще се справиш.  Grinning

# 68
Лелееее, изпуснала съм ви края аз на вас  Mr. Green
Ама с моята заместничка сега приключваме месеци, глупости, заплати и съм затрупана с работа, че и с ученичка на главата  ooooh!
На всичкото отгоре една от администраторките ни (на възрастта на майка ми) направи ОГРОМНАТА грешка да ми изкрещи насреща да не съм я занимавала и прекъсвала (попитах я нещо просто учтиво) ... при което аз  Shocked и като набрах  smile3515 smile3514 newsm61  ПОСРАХ Я НАПРАО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
После разбрах, че с всички на рецепция се държала така, всичките колеги са изпушили от нея, че и най-лошото е, че и с гостите се държи така ужасно  ooooh!
А с моя бременски мозък нещо не мога да трая да ми се качват на главата и в момента, в който я запитах учтиво нещо и тя ме изгърмя насреща да не съм я занимавала  #Crazy буквално КИПНАХ  Banghead и я сврях в миша дупка! Крещях, крещях ... Заблъсках врати и т.н. и тръгнах да си ходя в офиса и само чувам зад гърба си заканителното: Не дей да блъскаш, че  Rage
Лелееееее.... това и чаках  smile3508 Адски мразя зад гърба ми да ми говорят!!!!
Обръщам се и отивам при нея:
- Имаш нещо да ми казваш!?!?!?!? Казвай де  newsm48 Какво мълчиш!!!!
Не си спомням какво съм и говорила (по-точно крещяла) на рецепцията (гостите кой знае как са гледали.... добре, че нямаше много хора  ooooh! ) и накрая разговора приключи с моя реплика, а УФСАТА изглеждаше така  Shocked
За сефте ми се случва това.  Хем нямаше да се ядосвам!!!!!!!!
Срамота, че е на възрастта на майка ми!!! newsm78
Само дето направи КАРДИНАЛНАТА ГРЕШКА да се скара с мен 2 дни преди да дам заплатите  smile3508
Ой, леле, как я чакам само  smile3508 smile3508 smile3508
Ше лази пред офиса докат' намеря време да ж обърна внимание !!!!!!!!
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ех ... предимството да си счетоводител  Mr. Green
Сега ми е смешно, ама тогава толкова бях побесняла, че ме сви корема чак  ooooh!
Да идва края на Юни месец, че да излизам в отпуска, че ...  ooooh!

Оле, и мъжо си идва ... ади ше пиша пак!
А иначе варненските мами да се готвят. Началото на Юли смятам да ви забера в къщята на зеленко!!!! Че иначе няма как да стане Sad Бачкаме по 6 дена в седмицата, а неделята гледам да обърна внимание на мъжлето ми ... и той горкия се скапва от бач Sad
Та затова относно домакинските задължения ми е жал да го ангажирам, че се прибира скапан от работа  ooooh!

Айде, споделих ви проблемите си  Hug
Повече обещавам няма да ви тормозя  Hug

До скороооо !!!
Целувки   bouquet  bouquet  bouquet

# 69
  • София
Привет и от мен.

От няколко дни се чувствам адски натежала. Сякаш като влязох в 7 месец и всичко се промени. До онзи ден си подтичвах и вършех всичко с такъв ентусиазъм, а сега вече едва се движа по улиците, а остава още цели 3 месеца.

Инна, виждала съм такива триизмерни фигурки точно за детска стая. Светят в тъмното, но не знам да има свирещи. Сещам се само за един магазин, от който съм купувала, но сега не знам дали продават още такива неща. Ще разгледам пак по магазините и ще ти кажа. Аз за леглото на Дани съм купувала светещи лепенки, много сладки, но не са триизмерни.

# 70
  • София,
Здравейте мамчета,

моля ви не ме забравяйте  newsm17! Знам, че съм за бой, но съм луднала последните 2 седмици!
Не стига, че търча по всякакви държавни инстанции, пих антибиотик, тъкмо реших, че тръгвам на работа и Ивето взе, че настина и сега отново съм с него и с него търча нагоре на долу!
Вече като се прибера и искам да се метна направо в кревата, но уви - не става!

Анири към Младост 1 сме се насочили, само стискайте палци, че сме харесали един и дано всичко е ОК и го купим!
Но каквото сабя покаже!  newsm47

Та хич не мога да видя точно за какво си говорите, защото нямам никакво време  smile3516

Моренка, относно срещата - веднага мога да я организирам миличка за по-скоро, когато кажете, аз ще я пропусна тази, но на следващата ще дойда! Петима Петко не чакат я!  smile3503
Така че, само ме насочи за дата и я организирам веднага!
Надявам се, че тази ще е последната валежна седмица и другата като тръгнем на море е слънчева!

Целувам ви много и чакам да ме насочите към дата за срещата!

# 71
Е то това ми е проблема, че не ходя пеша. А и работата ми една такава все седнала. За лежането го казах ей така за отърваване от домакинстването. Иначе не че съм се "впрегнала" чак толкова. Все пак предните две бебета съм ги родила нормално и без някакви врътки. Даже ми се стори рано, че тоя доктор го прави на въпрос, та за това го написах да питам дали на Вас са Ви споменавали. Аз бебката я усещам доста подвижна и съм сигурна, че ще се преобрне и както е написала liddi Природата си знае работата.

FEMININE важно е да ти е олекнало. На такива хора наистина трябва да им се даде на разберат. Жалко, че с моя характер избухвам твърде рядко за да "изпусна парата". Всичко го взимам много навътре и най-много да се разрева, с което още повече се ядосвам.

# 72
  • Sofia
Здравейтеее! Grinning

Базилскче, честит ти пораснал мъж и от мен!   bouquet

Лиди на Плиска трудно мож ме закара на даскало, та не ме брой.... , а и като гледам програмата май скоро няма да се наканя дори и за Кракра Thinking

Някой питаше за контракции, аз да чукам на дърво нямам такива екстри ... и предишните ми бременности са били така.

....
Още имах за пикане, ама....
Инче пък на мен не ми остана с тоя твой лаф  Joy Joy Joy.... и аз подобни съм ги дробила с грешки на клавиатурата... веднъж вместо свирни'( с ударение на второто И)... бях написала серни Mr. Green

А, видях едно от наЩе момичета( Електра 69) във форума на преживелите загуба родители Sad

# 73
  • морето и сините вълни :)
Зддавейте

Аз съм днеска от по късните караконджоли

Моренка-аз също съм от момичетата от Форума "Родители преживели загуба"

Снежи и Трекси също са от там....Колкото и неприятно да звучи....на Електра и се случи за втори път  Confused Cry Cry Cry Cry

Този форум е много тъжен там ....има страшно тежки истории и затов ана никого не препоръчвам да влиза там да чете от любопитство.

Аз От днес сабахлям съм се заела с Компа вкъщи.Тъй да ме ядоса значи-скапа ми се машината та прейнсталирвах.Много и се ядосах значи....След това оправях Цифричките на темата Hug Hug Hug
Тъй че си имаме и цифрички вече.... Hug Hug Hug

След това следобяд отидохме на село и там като вдигнах кръвно като ме зацепи кратуната.
Мерря си кръвното То 120 на 75..Аз като се спекох Sick Sick SickУжаас...

А мойто кръвно по принцип нормално за мен е 90 на 60...И това мие високо.Като се притесних за бебето да не му стане нещо...направо изпаднах в шок ви казвам Sick Sick Sick Sick

А така ФЕМИНЧЕ-ти си от мойта партия Mr. Green Mr. Green И аз съм такава сприхава и вдигам скандали до господа...Както казва мойто мъж"аз те насъсквам а ти излизаш да лаеш Joy Joy hahaha hahaha"

Сега пак продължава да ме цепи креатуната..и отивам да ис легна  ooooh! ooooh!
Цун и гун от мен..утре сабахлям пак ще намина  bouquet Mr. Green  bouquet

Басилискче-Линка съм го сложила в заглавната страничка...така че мами...ползвайте

Последна редакция: пн, 04 юни 2007, 20:46 от ani-bani

# 74
  • морето и сините вълни :)
ДобрЮтрооооо

Е на туй му с еказва работа вечер да закрия форума и сутрин да го открия Hug Hug Hug

Направо съм КУ-КУ руку  от всякъде.Ужассс.Ся мъжо спи отатъка а аз пред компа плюскам сандвичи Mr. Green Mr. Green
Кво друго да правя... Joy JoyТо кантара ще си покаже другата седмица на ЖК-то NaughtyТогава ще му мисля аз.....

БЕБЕ ,Честит Рожден Ден мила....да си живичка и здравичка и септември месец нащо Бебе да роди едно малко прекрасно Бебенце Mr. Green Mr. Green

Ама че пожелание дръпнах само Joy Joy

ЦУНИКИ ИИИИИИИИ  bouquet  bouquet  bouquet
И приятен ден на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт