"Септемврийчето се готви за море, там ще топне сладкото дупе"

• 11 409
  • 285
  •   1
Отговори
# 45
То "Лека нощ, лека нощ", ама погледа ми все тук hahaha, а вие пишете така светкавично тази вечер, че не мога да си легна от вас. Crossing Arms Joy

# 46
Марианка, и аз съм така!А пък да знаеш, по повод на диетата ти, аз от днес съм на строга такава, нали вече приключваме с кърменето! SadАко проявяваш интерес, ще ти я пратя!
Ави, чаках с нетърпение първата за нас среща с вас, септемврийски мами, но в сряда по обяд сме на консултация и не знам дали ще успеем да дойдем,пък и зависи как са дечковците, дано Ивето да се е оправила, че иначе не сме за никакви срещи!
Ирини,  не мога да дам подходящ съвет за отбиване, при нас това се случва по желание на бебето,а пък на мен ми е някакси криво, дай да се разменим за малко LaughingВече от една седмица не се кърмим , а на мен това много ми липсва!А пък за спането - и ние сме така-плач и ставане по сто пъти на нощ, при дъщеря ми беше същото и това продължи докато не излязоха всичките зъбки-2год и 3 месеца Weary

Лека и спокойна нощ на всички, да ви спинкат повече бебоците!

Последна редакция: пн, 04 юни 2007, 23:52 от tzvety roussimova

# 47
  • Пловдив
Добър вечер и от мен!

И на мен не ми се пише много тия дни! Постоянното будене на Стенли ми се отразява зле - физически и психически!
Той иска да спи само гушнат в мен - и нищо и никой не може да го приспи............по цяла вечер се пренасяме - от моето на неговото легло................. #Cussing out
От зъбите ли е............вече незнам..... newsm78
В събота пропуснах РД на една от най-добрите ми приятелки................бебо плакал почти 1час и се наложи да се прибирам по СПЕШНОСТ!!!!!! Много криво ми стана..........и другите ми приятелки имат деца /някои и по 2/, но нямат такива проблеми!!!
В този ред на мисли съчувствам искрено на Ирини и също като нея приемам СЪВЕТИ! ooooh!
mari_anka - да бягат далеч от вас всички болести и проблеми вече!
DVV - нашите майстори преди май повече се стряскаха от мен отколкото от мъжа ми....аз тогава бях бременна и хормоните ми така играеха, че бях като ............питбул..... Wink Sunglasses
Мама Меги - моя мъж удря по едно рамо само в готвенето, но за домакинската работа помага само като ме е ядосал и съм му сърдита-тогава и чинии мие даже  #Crazy
Иначе за да не "мрънкам" /по неговите думи/ ми помагат с някои по-основни неща в чистенето!

Лека нощ и спокоен сън на всички мъничета!

# 48
Добро утро, слънца! Grinning Без да пропускам, разбира се и малките слънчица. Wink
Кафетооооо
Споделете го с мен Hug. Ако ме търсите, на терасата съм. Laughing
Днес утрото е мрачно, дано после се покаже слънчицето. Мимката ми е болна и днес не е на градинка. Кашли като магаре ooooh!. Ще се полекуваме малко у дома. Това малко може и цяла седмица да значи. Но поне ми забавлява Весито. Очите на дребната все в кака и Laughing. Май ще пия кафе на спокойствие тази сутрин.
Тези бебешки кризи май всички ги имаме. Close От умора едва гледам вече Tired, а малката няма зъбки още...
tzvety, давай диетата насам. Заинтригува ме. Бързо да оздравявате! Praynig
steli-ssd, разбирам те, че ти е докривяло, че не си успяла да останеш на рожденният ден на приятелката си, но се въоръжи с търпение. Така ще е в близките 2 г. Май не те успокоих много... newsm78
irinii, зарадвах се снощи на постинга ти, наистина ме притесни. Ама ти сериозно ли искаш да отбиваш Спаси? Вече не се ли кърмите само сутрин и вечер? Или още сте "на поискване"? Ако е второто, съветът ми е постепенно да го приучаваш към режим на кърмене (колкото и да не ти се иска, но той расте и наистина ще те съблича където му хрумне Laughing), т.е. сутрин за закуска и вечер преди заспиване. Друга идея не ми хрумва.
За сега толкова от мен, че Веси ревна. Мими се отказа да и прави компания, сигурно и доскуча.
Много целувки от мен! Hug

# 49
Добро утро и от мен на всички! С удоволствие сядам да изпия чаша кафе пред компютъра във вашата компания HugБлагодаря на Марианка,че го е сервирала. Heart EyesБързо оздравяване на Мими! А за среща,много бих искала да има такава,но в тея жеги ми е абсурдно да дойда до центъра,имам поне час път до там,бебоците закусват към 10.30 и докато тръгнем ще стане 11-11.30 и ще трябва в най-голямата жега да вървя,надявам се да ме разбереш,иначе там е доста приятно,ходим към 18 да се разхождаме,но когато татито ни се върне от работа и с колата до там.Това,че ще ходите в Бургас е супер,сигурна съм,че ще те зареди с много сили и ще те освежи,а пък и при мама си е друго Mr. Green
Steli-ssd,много кофти,че ти се е провалил празника,аз в неделя за първи път оставих малките без мен цялата нощ(купонът беше извън Пловдив,на 15 км и спахме там),много бях притеснена да не се завърна и аз по спешност,но двете баби са ги окъпали,нахранили и както винаги в 21.10 са заспали Mr. Green
tzvety  и аз искам диетата,ако не ти представлява трудност,че имам за сваляне доста,а и кума ще ставам..... Laughing
Желая на всички приятен и усмихнат ден,незнам дали ще става за разходки,тук е мрачно. Confused
Прегръщам всички ви,много съжалявам,че не ви намерих по-рано,много ми е приятно с вас! Hug  bouquet

# 50
Добро утро!

Набързо да ви информирам за едно добро дело. Снощи бях на откриването на един страхотен ресторант в града. И понеже е от стар битов стил, собствениците направиха нещо като дарение за БУРГАСКО РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ. По-точно: на папирусчета имаше написани стари оригинални бълг. рецепти от Странджа и ако искаш да си притежател на една от тях правиш дарение /плащаш колкото ти е на сърце/, като парите отиват за подобрение на БРО. Д-р Георгиев (началник род. отдел.) беше там, изказа благодарност, като си призна за "мизерията" и всичко останало в БРО. Понеже бяха все знатни хора, ДАЙ БОЖЕ ДА СЕ Е СЪБРАЛА ДОБРА СУМА, С КОЯТО ДА ПОДОБРЯТ ПОНЕ НЕЩИЧКО.

Това е за успокоение на всички бъдещи родилки в Бургас!

Лек  ден!

ПП. Вчера се чухме с Venush и много се радвам, че ще се видим  Party

# 51
 Hug Ехооооо,привет на цялата дружинаа! Heart Eyes  Heart Eyes
Първо ви черпя виртуално за моят рожден ден!   party023
Завърнахме се от двуседмично пътешествие ,заредени с мнооого емоции,усмивки и настроение и ако има начин ви давам ги давам и на вас.Незнам дали ще насмогна да изчета.Нямам никакво време.Станах леля на две прекрасни дечица,а Арен е във вихъра си и не успявам да следя ,чета и пиша като преди.По 24ч.иска да е прав и да ходи,това с изправянето се случва дори на сън.Изправя се и започва да плаче ,че не може да спи така,след 10000 ставане го взимам при мен в леглото и Арен започва да ни прескача и мен и татко си и понякое време се озовава на пода от където го прибирам обратно в леглото за пижамата.Голяма борба е.мрази проходилката,да е седнал,да е легнал,да лази и почти не мога да го вмъкна в количката.И той е вече подстриган и с прическа,за моя изненада много му хареса в салона и се въртя любопитно да гледа какво се случва.В неделя бяхме на басейн и без никакъв страх с плувки на ръцете и Арен се включи в къпането.
На всички мноого целувки и прегръдки и страхотни пътешествия.  bouquet

# 52
# 53
Честита месечинка на бебковците, които празнуват днес!
Честит рожден ден на Денис! Да се чувстваш винаги желана и обичана!

mari anka, yoana77, ровейки се във форума за диети, открих почти същота, която спазвам аз:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=191690.0, с малки изменения, моята ми изглежда малко по-апетитна Wink, ако искате дайте мейл на лични и ще ви я пратя!
Алекс преди малко пак падна от спалнята и сега ми е много притеснено, челцето му е червено, той се успокои, но остава моето притеснение, това че децата падат на глава , може ли да им се отрази по някакъв начин?!
Отделно от сутринта го чувам да кашля понякога, цяло чудо ще е ако остане здравичък покрай болната си кака Praynig
Желая ви весел ден въпреки мрачното време!

# 54
Здравейте!
Честита месечинка на бебе Аделина на мама Jesy!!!!!
Честит рожден ден на Dennis!!   bdbaloni Много здраве и щастие!!!!

Ники заспа току що, като се люляше сам в кошарата си, чудя се кога ли ще е разглоби - с такава сила я люля.... newsm78 Напоследък спи по малко и неспокойно... сигурно е от зъбите... все още си нямаме нито един зъб ... #Crazy
В последните дни Ники повтаря само мам-ма, мам-ма, а татко му се сърди, че не казва и тати  Laughing Много са сладки двамата...

tzvety и мен ме интересуват диетите, ти правила ли си я, има ли ефект при теб?

# 55
dennis, Честит Рожден ден! Много щастливи мигове, много сбъднати мечти и много красота и любов в живота ти!

Честито ти и племенници! Да са ти живи и здрави! Това е чудесна новина!
Хубава почивчица сте си направили. Браво и на смелият Арен!
tzvety, изпрати ми диетата си на ЛС.

# 56
Добро утро и от мен,след една безкрайно дълга нощ... ooooh!Виждам,че и при други момичета положението е същото,значи няма какво да ви обяснявам-събужда се по хиляда пъти на нощ,плаче или си играе,нощес само дето не разглоби спалнята,постоянно търсеше нещо Crazyirinii,steli-ssdние вече не се кърмим от 3 месеца,но все още се гушка в мен и така заспива,иска да чувства сигурност според мен!За заспиването-това е наш проблем от самото начало и аз установих,че всичко е на периоди,между 5 и7 месец си заспиваше сам в креватчето и аз си мислех,че съм успяла да създам някакви навици,но просто един ден всичко започна наново ooooh!В момента заспива при нас ,аз пея Wink и после го пренасям-има нощи в които си спи в креватчето и не протестира,но има и други ooooh!като тази нощ-още в полунощ се беше изправил в креватчето и плачеше,взехме го при нас и пак цяла нощ се будеше,даже си и играхме.Съвет нямам-аз пробвах всичко,и въобще не преувеличавам като го казвам,сега чакам спокойно да отмине и този период.За отбиването-ами той сам престана,просто си искаше шишето,а пък на мен ми се кърмеше Wink
yoana77,радвам се,че твоите бебоци са послушни,че иначе две,аз с едно едвам се справям ooooh!,а колко исках да имам близнаци Wink
mari_anka
,за мен е удоволствие всяка сутрин да си пием кафето заедно Hug,за учителката ва Мими и бабките-иде ми аз да ги сбия,само като те слушам #2gunfire,възхищавам ти се как се оправяш с всичко Hug
Щастливка,страшно много се радвам да те "видя",отива ти ник-а,не си го сменяй,оправяй се бързо,че ще свърши иначе тоалетната хартия в магазина Mr. Green
Ави,много благодаря за поканата Hugкакто винаги страхотна,но времето ми се струва ужасно Sick,а Мишето нещо се сополяви Confused

Лек ден на всички,положителни емоции и много целувки.... Hug

# 57
Dennis,честит рожден ден,много любов,здраве и щастие и нека всичките ти мечти бъдат реалност!

# 58
Мила Ани пожелавам ти много здраве,щастие и късмет в живота.Остани си все так добра,мила и лъчезарна.Ти си страхотен човек.Много целувки за теб и Арен

# 59
Момичета много мерси на всички за поздравите за нашия празник!!! Празнуването не беше кой знае какво - излязахме с нашата кумата /кумът е в Сливен/, както обикновено, но този път разликата беше, че и Димитър беше там, защото по принцип ние мн рядко излизаме заедно... така сме си от край време...Хапнахме, пийнахме и повече се занимавахме с Йоанка, че много се разкриви по едно време, ама пък в крайна сметка по-хубаво нещо от това че тази година празнуваме вече 3-ма - няма!!!   
dennis - Честит Рожден Ден!!!. Много любов и щастливи мигове заедно ви пожелавам. Честити ти и малки племеници и дано все пак намираш време за форумчето сред всички забавни моменти при вас.  bouquet
irinii - радвам се че се завърна. Дано лошите емоции да са свършили при теб и да предстоят само хубави такива! За кърменето - опитай да залъгваш сладкия Спаси, когато иска да суче с бисквитка или нещо друго, което може да смуче и да гризка и така малко по малко да ограничиш кърменията на 2 - сутрин и вечер. И пак после през ден, през два да даваш АМ вместо цок-цок. Сигурно ще е трудно, но све някога трябва да стане  Wink
За спането - преди време ДилиПили беше ни пратила на ЛС един метод за отучване от будене и трудно заспиване, който за съжаление аз не пазя  Sad . Та там се казваше, че по принцип децата нямат нужда от нощно ядене или пиене, а по скоро е навик и затова се будят. Та тогава си казах, че границата между това да следваме нуждите на бебоците и да се водим от тях и приучването към навици не добри нито за тях, нито за нас е много тънка и всеки сам трябва да прецени как да постъпи. Та тогава пробвах аз да видя какво ще стане /при нас беше проблем заспиванията - само с цок-цок- всеки път/ и взе че стана. Не знам дали, защото поотрасна или заради нещо друго. Освен това откакто минахме на АМ също спря да се буди. Пак не знам дали е съвпадение или е някаква психологична реакция. Thinking Та метода беше - да не се взема бебчето от леглото, ами да ходи при него някой друг не майката, примерно бащата,  да стои малко при него и да излиза от стаята. Така да се редуват моментите, като постепенно се увеличава времето на отсъствие. Естествено бебчето ще плаче в началото, но постепенно свиква. Ако някоя мама пази ЛС от ДилиПили или пък самата тя го пази да ти го прати, че е много дълго! Пак казвам ние вече нямаме никакъв проблем със спането, Йоанка спинка по 12 часа без изобщо да се буди - но не знам дали ние сме допринесли за това или тя се е просто спокойна по принцип и буденията и са били по скоро изключение... Дано съм ти помогнала поне малко с цялото това изписано място...
mari_anka - хайде, идвай наистина насам - тука всичките ти грижи ще си изпарят от морското слънце!!!
Хайде аз да свършвам, че ако знаете на какво обърна стаята междувременно Йоанка... ooooh!

tzvety roussimova - имаше скоро една тема да паданията, та там пишеха, че ако падне на чело бебчето не било толкова опасно, колкото ако падне на тила - челото било най-здравата част от тялото. Ако е заплакал малкия Алекс веднага и няма някакви други обезпокояващи реакции значи всичко е ОК. Така че, не се притеснявай...

Последна редакция: вт, 05 юни 2007, 12:20 от fibi4ka

Общи условия

Активация на акаунт