"Септемврийчето се готви за море, там ще топне сладкото дупе"

• 11 401
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
  Здравейте и от нас, ние днес си поспахме до 7 и после до 9:30, не искам да се хваля, че да не уручасам, но и искрено съжалавам онези от вас , които не могат да си поспях.. съвети не давам, сигурно моето дете си е така , аз нямам заслуги.. и дано продължи повече така.. е наистина вечер зспива с цокане, но не ми пречи... единствено се чудя дали да не му махам бибата, че се буди 2-3 пъти на нощ и като си я лапне пак заспива.... та дали да го отучавам или да се радвам, че му е това косура... моята братовчетка махна на дъщеря си бибата на 7м по тази причина и бебка си се научи да не се буди..  незнам newsm78
  Към пловдивските мами , на братовчетка ми близка приятелка е от Пловдив и тя й е разказвала, че там почти във всяко заведение и в тоалетните плот за повиване на бебета и по магазините и на много места... почти на всякъде  Thinking много ми е чудно и честно не ми се вярва, но кажете така ли е и пак ли ние тук много сме изостанали или онази си измисля... много съвременно звучи
  Искам да ви пусна едно клипче на Лази от вчера но първо трябва да видя как да го кача и ще ви го покажа - много е сладък....

# 61

Към пловдивските мами , на братовчетка ми близка приятелка е от Пловдив и тя й е разказвала, че там почти във всяко заведение и в тоалетните плот за повиване на бебета и по магазините и на много места... почти на всякъде  Thinking много ми е чудно и честно не ми се вярва, но кажете така ли е и пак ли ние тук много сме изостанали или онази си измисля... много съвременно звучи

Наистина звучи доста съвременно,аз досега тук съм виждала в една тоалетна такова нещо и то в детска стокова борса,незнам може да има и другаде,където не съм ходила или не съм видяла.

# 62
Здравейте и от нас!

Честит рожден ден, Денис!!! Бъди най - вече здрава и многоо щастлива жена!

Стефи, за съжаление е болна. Три дни и четири нощи беше с постоянна висока температура, която в пика си достигна 39,4 градуса. Днес, да не казвам голяма дума, няма температура, но разтройството продъжава. Ако и нашето боледуване е като това на Ян на Чочи, очаквам всеки момент и да се обрине  Wink
Време и настроение нямам за нищо, така че спирам с оплакванията до тук и ви пожелавам весел и приятен ден  Hug

# 63
denis, честит рожден ден,мацка!!! Пожелавам ти много здраве за теб и хората, които обичаш, както и много подаръци от съдбата - ти заслужаваш наистина много добро!!! Да си искараш незабравимо първия рожден ден със страхотния си син и да разкажеш после   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
За нощните будения при нас картината е 1към1 както денис е описала
... иска да е прав и да ходи,това с изправянето се случва дори на сън.Изправя се и започва да плаче ,че не може да спи така,след 10000 ставане го взимам при мен в леглото и Арен започва да ни прескача и мен и татко си ...
Фибичка, марианка, алексаЛ1 дано не пропускам някого, много ви благодаря за съветите както за спането, така и за отбиването. Аз не смятам да го отбивам все още, но трупам инфо и мисля да взема мерки ... Допускам, че просто сме в дълъг период, който ще отмине... Когато ходех през деня в офиса Спаси се кърмеше 3 пъти в денонощие и си беше ок, така че мисля, че ситуацията се определя от предлагането, а не от търсенето   Wink и в този смисъл ШТе се оправим! bowuu
Бебе Дунди, милата Стефи... Дано бързо и отмине и дано не страда много детето. Има ли тонус?
По повод неразположенията - 2-3 поредни дни Спаси има по малко слуз в изпражненията, които от своя страна са доста по кашести от обикновено. Четох във форума - често пъти това ставало при зъбоникнене. За всеки случай се обадих и на педи, той каза, че нищо не еза подценяване и ако днес и утре пак има слуз - да занеса 1 памперс за изследване. Искам да попитам - Случвало ли ви се е и на вас да се появи слуз в изпражнението и да отмине без последици от самосебе си?Мамича Яничка, похвална е всяка такава инициатива.   bouquet

Аз чакам да ми звъннат от един магазин, за да тръгна към къщата и да приема санитарията за баните... Какво да ви кажа - няма мъжка, няма женска работа- трябва да се действа  Wink

# 64
Здравейте! Хайде и ние да се запишем най-накрая в новата ни темичка!
Поздрави на всички празнуващи - Честит рожден ден на Денис, на сладките ни месечковци и на патерици на Бон есперанс. newsm51
Ние се позагубихме, но имахме проблем с компа, в резултат на бурите от предишните дни...
Ирини, аз също си задавам същите въпроси относно кърменето.  През деня нямаме проблем, кърмя я само рано сутрин и след това чак вечерта, но тогава започва страшното. Ако съм излязла някъде заспива много трудно, върти се, сърди се, хвърля всичко, което и попадне пред погледа и  започва един рев.... Нощем  промрънква често и ако не съм на линия веднага да отговоря на потребностите й, се разсъннва и няма заспиване. Вечер заспива в нейното легло, но по някое време я премествам при нас, защото ми омръзва да ставам по 100пъти, а и спи в една стая с брат си и не искам да го буди.  Тази нощ се събуди към 2 и колкото пъти я натисках да ляга, тя моментално като пружинка се изправяше. Накрая баща й загуби търпение и я сложи на бънджито да се поумори, за да заспи. Не искам да ви казвам за какви викове и крясъци ставаше въпрос, беше много щастлива от среднощната игра.  Е, заспа накрая, но това беше към 5 и в момента се чувствам като парцал.
mari_anka , Чочи, бебе дунди, бързо да оздравявате! Дано всичко лошо вече е отминало! Hug
За майсторите - не искам да се сещам! При ремонта, който правихме преди няколко години те бяха основно моя грижа. Аз съм търпелив и толерантен  човек, но са ме довеждали до състояние, в което никой друг не е успявал....
За срещичката утре - ние сме на ДК от 12.30. Мисля да се присъединим след това ако времето не ни промени плановете.
Хубава вечер! Heart Eyes

# 65
Здравейте в този мрачен,дъждовен ден!
Днес ще празнуваме рождения ден на сестра ми и изпратихме бебчо при една от бабите.
Сутринта и той най-накрая(не че го чаках с нетърпение този момент Wink) тупна от дивана,порева 3 минути и пак се захили.Кво да се прави-бебешка работа Simple Smile
Днес се сдобих най-накрая с една дълго жадувана картина,беше  малко по-скъпичка и малко по малко си събрах парички-ето я,в стил наивизъм(т.е като детски рисунки или картинки от приказки):

Изключително много и се радвам,сложих я в спалнята-детска и си я гледам от леглото. Sunglasses
Мариа-анка-Уокъра го купихме от магазин "Моето бебе"-продават неща на Чико основно.

# 66
  • Пловдив
ЧЕСТИТ РОЖДЕН НА ДЕНИС!
Днес времето е ужасно за разходки, но затова пък аз се разтоворвах с фризиране и козметични процедури!
И аз сега пробвам една диета, но тази за която tzvety даде линк ми се стори интересна!
От другата седмица почвам сериозно с пилатеса и съм си записала час при един диетолог, които всички много хвалят, че с неговите методи сваляли в зоната на корема /която за мен е най-голям проблем/!!!
Ще споделям после резултати!
mama_meggie - това с плотовете е доста невярно!!! Има такива в Макдоналдс,и в един от новите търговски центрове, но никъде другаде не съм виждала по заведенията!!! Даже съм се възмущавала, че навсякъде в Европа може да кърмиш и преобличаш бебето си, а ние в БГ още сме светлинни години назад! Thinking
ирини,денис,alexal - при нес е почти 100 процента същото положението, с тази разлика, че Стенли не иска да си играе, а се съдира от рев!
ирини - при нас се беше случило това със слузта преди 2-3 седмици, без да съм предлагала нови храни и минахме за 2-3дни на диетична храна! педито също предположи, че може да е от зъбите или от това, че  всичко до което се докопа лапа и смуче до полуда............вкл. и косата ми!

П.С. Одеве ми моя разбойник ми скъса за 2-ри път синджира и измъкна един кабел... #Cussing out Sick
На всички болни бързо оздравяване!

ВЕСЕЛКА - много ти е хубава!!!!!!!!!!!!! Много да й се радваш!!!!!!!!!!!! Peace

# 67
Момичета, знаете ли къде, освен в Малечко, се предлагат стоки на Bebe Confort. Харесала съм си една количка, но я нямат налична в Малечко... ?
Ще съм благодарна, ако имате идея къде мога да я намеря Hug

# 68
   Здравейте отново и от нас, днес времето е ужас и цял ден си седим в къщи, но за това пък искам да ви се похваля с кулинарните ни приключение.... Вчера за вечеря сготвих телешко с грах  и стана много вкусно, но по- важното е, че направих и борш.. мммм мъжа ми каза, че по-вкусен не е ял, а той е ценител на руската кухня. и така, обхваната от вълнение колко вкусен се получи борша реших да предложа и на Лаци! Е да има зеле, червено цвекло, малко боб и т.н , но аз му отделих бульон и да ви кажа така му хареса и на него, изяде 50-60мл и пита за още, не върна и капка, а обикновено като му давам бульон го плюе половината... и така , продължихме с изненадите - за следобедната закуска му направих 15-20 череши, изчистени от костилките, 2 с.л. извара и една бискита "Закуска" и стана мммм ...
 Та тая вечер ще ходим на вечеря с тати и бебо ще бъще гледан от свеки... те много му се радват и вечерните дежурства са техни...
 Така , че приятна вечер и на вас и спокойни сънища...

# 69
Здравейте повторно и от нас!
Да ви кажа сега за диетата: Правила съм а преди почти 3 години, 1 година след раждането на дъщеря ми и ефекта беше към 5-6 кг за 2 седмици. Моята е с малко разлики от тази която съм посочила в линка, проблема е че е написана отдавна на лист и ако го сканирам, няма да разчетете всичко, Така че който да е солидарен с мен и да участва в моя глад/поне ще знам че не съм сама и имам подкрепата ви/, да ми напише мейла си на лични и ще я пратя като прикрепен файл. Иначе е много дълга за писане и не мога да я пускам като лично съобщение много пъти!
Хайде steli-ssd, la estrella. yoana77, mari anka очаквам включване да си слабеем заедно!
Иначе съм твърдо решена да отслабна и включвам наред с диетата и: стягащи кремове и лосиони, продукти за отслабване/но още не съм си купила, някой ако знае изпробван да казва/, упражнения в къщи /че с две деца не мога да стигна до фитнес/,така че стискайте палци!
Лека вечер и нощ желая на всички бебковци и маминки! Laughing

# 70
Здравейте момичета!
denis, честит рожден ден! Пожелавам ти много, много здраве, щастие, късмет, любов, приятели и пари за всичко останало Hug
Честит празник и на днешните месечинковци!
Vessselka , като видях картината и се сетих за илюстрациите към Пушкиновите приказки в някакво издание от преди поне 15 години и много ми се иска и аз да сложа нещо подобно в стаята на Калина, но не знам къде евентуално да поръчам  newsm78
Виждам, че доста малчовци са болнички - ние също сме с разстройство, което не мога да преборя, но засега Калина не е вдигала температура, поне не над 38 - стори ми се по-топла един следобед, но тя беше весела и си играеше, та така и не я измерих. Около седмица беше на диета - лечебно мляко + моркови, картофи, ориз и обезсолено сирене в различни комбинации, но в момента, в който реших, че вече е ок и започнах да й давам нейното АМ и пюрета (като следя все пак да не са много дразнещи стомаха) пак започна да ака по 2-3 пъти на ден и рядко. По този повод - чудех се дали е възможно да е от препаратите, с които мия подовете, тъй като разстройството започна горе-долу в момента, в който тя пролази навсякъде и по цял ден вече е на пода и можете да си представите как всичко е в устата  ooooh!. Не знам също така дали не й изстива дупето, понеже ние сме с паркет в стаите, мозайка в коридора и плочки в кухнята - все студени покрития newsm78. Напоследък и тя спи по-малко през деня, но си ляга по-рано и като се събуди хуква из апартамента да шета  Laughing През нощта не яде от много малка и когато се пробуди й давам бибата и пак заспива, разбира се понякога се налага и да похапне малко, но аз нищо не съм й налагала - тя сама си изгради този режим и честно казано, не знам как ще се справя, ако ми се наложи Rolling Eyes та съвети не мога да дам Hug
За диетите - момичета, само мога да ви се възхищавам, аз определено не мога да спазвам, надявам се някак да се накарам да ходя на фитнес и да правя коремни преси, че коремчето ми е бая голямовсе още  Cry
Още имаше да пиша..., но забравих Whistling
До скоро Hug

# 71
Здравейте момичета:)

Честит Рожден Ден, Денис Simple Smile

е.т., дано се справите с разстройството вече... а защо не пробваш да и дадеш от лечебната каша на Милупа?!

бебе дунди, хайде и вие да оздравявате, много гадно така

ух тези недоспали мами, как да ги излъжем тез бебета не знам... съчувствам ви момичета, минала съм през това и знам какво е, но както и друг път съм ви споделяла една умна мисъл на една колежка, а и аз самата обичам да си я повтарям... от тук насетне няма наспиване, сега то те буди, после сън няма да те хваща от мисли по него, моли се да не ти се спи толкова... и аз се моля Simple Smile не че много помага, но пък си се успокоявам...

А за малките пакостници, мииии браво на децатааа значи всичко си им е екстра, здрави нерви и силен гръб на мамите желая  Mr. Green Боян горкия така е третиран-трениран от сега от брат си, чеее понякога за главата се хващам как издържа горкото... онзи големия кога тайно, кога явно го бие по главата, бута с лакти, рита, щипе... абе каквото се сетите...

А тати снощи беше толкова сладък като се прибра от концерта. Ще се пръсне от кеф човека, било супер, скачали, скачали и се бутали, тръскали глави, само дето коси нямали, за негово съжаление, а негов колега дори с баща си бил, та нашия сега крои планове как с децата заедно по концерти ще си ходят...  ooooh! ужас, на децата ми любимата група да са някакви старчоци... да-да

Веселка, много ми хареса картината, искам и азззз Simple Smile

Успех на мамите с диетките и спорта.... с Ичи до 8-мия месец на аеробика ходех и от тогава.... едно голямо ниииищооо, една кифла съм станала, да видим до кога ще се търпя такава  newsm78

Хайде хубава вечер:)

# 72
Цитат
е.т., дано се справите с разстройството вече... а защо не пробваш да и дадеш от лечебната каша на Милупа?!
Hug
Пробвах - и на Милупа - първо нея, защото сме на Аптамил, и на Хумана после, защото Милупата е с вкус на моркови (което така боядиса бибероните на шишетата, че ooooh!), а Хуманата е с вкус на банани, та малко да сменим вкусовете... Ефектът, както казах, не е постоянен, а все си мисля, че не е вариант да я държа все на моркови, картофи и ориз + лечебно мляко...
Сега даже я гледам, че нещо пак се напъва, май ще сменяме памперса след малко Thinking

# 73
Денис, честит рожден ден! Със Сашко се присъединяваме към чудесните пожелания, отправени към теб!   bouquet

Дъжд, не дъжд - програмата днес беше пълна! Сашко отиде (разбирайте закарах го  Wink) при баба си и успели да се разходят навън, след това си играл с батко си и бил на концерт по пиано в кварталното читалище, където преподавателката му свирила на ушенце. А аз с една приятелка ходих на целенасочен пазар - до два дни ще му взема столче за кола и после в Метро, където за първи път ми беше приятно да се шляя, защото просто нямаше никой. После отидох и на зъболекар и така и не забелязах, че е лошо времето.

Яни, Стефи, Мими, Калина, Ивето и всички болнички приятелчета бързо да оздравяват!

Веселка, честита ти придобивка! Още по-сладка е, защото си си събирала паричките постепенно и си постигнала заветната цел!

Ирини, народът хубаво е казал "да не ти влиза майстор вкъщи". Това, за съжаление, важи не само за България - и в чужбина е същото. Дано скоро отминат неприятностите по строежа, а на всички ни ще пожелая повече сън и ведро настроение.

Лека нощ и сладки сънища на всички!  Heart Eyes

# 74
Иринии - много добре те разбирам. Наистина е трудно да се удържи фронта понякога и на мен ми се е приисквало да не го кърмя, но пък смятам, че това е най-доброто за него. Иначе и ние сме на поискване през целия ден, а когато ми се налага да излизам, дори и не се сеща за кърмене, но вкъщи ли съм, просто подлудява всички докато не получи своето.

Днес ходихме на консултация 7300 кг, 72 см.
Направиха ни проба за манту и в петък трябва да отидем да я отчетат.

Общи условия

Активация на акаунт