Протест във Варна срещу проблемите на детските градини

• 23 594
  • 600
  •   1
Отговори
# 510
  • гр.Варна
Мисля че е крайно време в тая държава да се поговори и за малките деца а не само за пенсионерите.Лично аз през миналата година бях изпаднала в безизходно положение заради приема на сина ми в детска градина.Естествено наредихме се на опашка още рано сутринта , януари месец и бяхме №14.И какво стана - детето не беше прието защото било момче, а градината прави само 1 първа група и ще приеме / незнайно по какви и от кого определени критерий/ 14 момичета и 14момчета. newsm78Независимо че бяхме №14 на вх.молба на нас ни бе "обяснено" #Cussing out че преди нас влизат няколко момчета с " предимство"Забравям да спомена ,че дъщеря ми беше завършила същата тази дестка градина и с директорката се " обичаме" #2gunfire Знам само че пред списъка изнесен в края на месец май м.год.имаше много насълзени майки които се питаха А СЕГА НАКЪДЕ?   #Crazy Сигурна съм че не съм единствена.Надявам се че ние като майки оглеждащи бъдещите граждани на нашата "мила" родина ще направим нещо по въпроса.

# 511
Ще ме прощавате, но ще цитирам един от днешните минувачи покрай протеста" Защо, майка му стара, поне децата в тая държава не са равни?" Относно журналистите, днес на всички отговорих, че аз дори не съм си правила труда да ходя да записвам детето си на ясла или градина , защото зная че няма смисъл  и само ще хабя нерви и време. Дано наистина не сме направили само услуга на господин "кмета" в предизборните му кампании. #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 512
Момичета четете тук:http://www.vlastta.com/misc_1_1.php?id=1248

Днес присъствах на постоянната комисия "Образование" към Общинския съвет! Тъй като общинския съветник Железов се застъпи, нашето писмо да бъде разгледано още на днешното заседание, веднага решиха, че той ни бил организирал....

Искам да подчертая, че нашите искания не са политически! Нормално е да очакваме подкрепа от общинските съветници/а те са свързнани с една или друга партия/ и от хора работещи в общината, но категорично се разграничаваме от политиката.

Решенията свързани с нормалното отглеждане на децата ни НЕ трябва да имат какъвто и да било политически привкус, напротив би трябвало да обединяват позициите на партиите в стремежа към едно по-добро бъдеще!

Поведението на г-н Кмета днес, беше меко казано обидно! Той не дойде за диалог с родителите, а да каже своята тирада от нищо не значещи цифри, които противоречат на действителността!
Опита за омаловажаване на проблема с неприетите деца и изнасянето на взаимно противоречащи си данни, в края на краищата е най-доброто доказателство, че общинската администрация не си е свършила работата през годините! Тези наши деца, които кандидатстват за градина не са родени вчера, а преди три години! Ако някой мислеше и си беше свършил работата - проблем нямаше да има!

# 513
  • Варна
Малееее, много се напуших  #2gunfire
Кмета става все по-нагъл от година на година

# 514
Веселина Томова, авторката на статията си противоречи. Цитирам:
"Кметът покани майките и децата в зала “Варна”, за да не стане някой инцидент в жегата ..." и "след което помоли майките да напуснат окупираната зала, за да се проведе редовния брифинг."

Как може една покана да се счита за окупация?

# 515
  • Варна
Ми щото не са си тръгнали веднага, взели че му попречили Twisted Evil
Изборите са им изпили мозъците, ако са имали такива!
Писна ми при всеки проблем да ми се натяква, че детето ми си е мое, а не на държавата!! Сега разбрах, че н ебило и кметско...аз си го знаех, ама друго е като ти го кажат #2gunfire

# 516
Здравейте, борбени варненки! Поздравления за протеста!

Гледах репортаж по телевизия  Европа.  Кметът ви много опулен изглеждаше, вероятно е бил напълно неподготвен.
Не се предавайте.

Бихте могли след няколко дни да свикате нарочна пресконференция. Поканете всички медии - и местни, и национални.
Предайте им отворено писмо или каквото друго подготвите. Споделете нападките към вас и обявете, че вашето единствено политическо пристрастие са вашите деца.

# 517
Канал 1 отразиха чудесно и безпристрастно новината!

Пресконференция ще има и ще бъде на 12 юли! Точно след двете седмици, които кмета поиска!

В петък 29 юни в 18ч, всички заинтересовани и всички ангажирани в инициативата ще проведем сбирка на която да разпределим задачите и да обсъдим подробностите! Мястото е същото, като последното!

Моля, който се чувства съпричастен с инициативата и все още не е помогнал финансово да го направи - събираме по 5лв - касиер е KaliMa!

Последна редакция: ср, 27 юни 2007, 13:37 от JuliaP

# 518
  • Варна
Там сме, няма да се отказваме.
А на пресконференцията има ли ограничения колко хора ще присъстват, дали трябва да са от пряко засегнатите, може ли да дойдем с децата си?

# 519
  • Откъм Варната
Тоз кмет направо  #2gunfire #2gunfire #2gunfire, нямам думи

# 520
Момичета съжалявам, че днес не успях да дойда не се оправдавам, но ако сбарам майстора на мебелите ще го  #2gunfire.

Само като идея, пък мамите юристи да кажат - Може да се поиска общия устройствен план на града и да се види колко градини и ясли са запланувани. Навсякъде никнат кооперации на мястото на къщи, обитателите на кварталите нарастват поне 2 кратно. Идеята ми е да се проследи къде на какви парцели и в какви срокове са планирани строежи на детски заведения.
Според мен голям проблем ще са парцелите, защото общинските се продават на "наши" хора, а след това е доста трудно да се очуждават парцели от частни лица- пример връзката на бул. Левски с бул.Владислав Варненчик

# 521
Поздравления и от мен момичета!   bouquet
Справихте се много добре.
На протеста ви имаше повече хора, отколкото на нашите за майчинството миналата година  Wink
Най-важното е, че ви отразиха в 3-те национални телевизии и други медии.
И макар от коментарите ви да виждам, че имате доста причини да сте огорчени, вярвам че ще постигнете целите си!

# 522
Това са част от снимките, които журналистите ми изпратиха на мейла:

# 523
  • Варна
http://vlastta.com/misc_1_1.php?id=1248 това сто процента е писано от кметски хора  Stop

повикаха ни на импровизирана "конференция" в общината на 2ри етаж!!!
предвидливо - естествено повечето майки не дойдоха защото бяха с колички... 
там проведоха още по - импровизирана анкета от типа: "Я кажете името на неприетото детенце , за да ви уредим място, че да ви затворим устата!"
останалите,с по-малки дечица,онези 60%,които можахме да качим стълбите с децата на ръце, които все още нямаме този проблем, бяхме обвинени, че сме дошли едва ли не за баластра
и един любезен чичко пита: вие с належащ проблем ли сте или просто подкрепяте(мърдате въздуха,демек)?!
като разбра че повечето сме под годинка каза: Аха, вие сте за догодина значи...   Shocked Shocked Shocked
стори ми се че си правят статистика колко голям панаир да очакват догодина  
отказаха да разговарят с говорителките на комитета под предлог че изпълнявали "Политическа поръчка"?! естествено защото те бяха най-добре подготвени статистически и теоретично Rolling Eyes 

на въпросите какво става с детските заведения в разрастващите се квартали бе отговорено: "на Чаталджа правим нова Ясла със 150 места" ...дреме им на владиславовки Tired 

изкараха ни накрая ега ти безотговорните майки-терористки  да изкараме децата на протест в това време и то по обяд!! НАЛОЖИЛО се да ни приберат вътре сакън да не припадне някой! (та да не вземем да смутим обедната почивка на Бърза помощ )
и от дума на дума кмета си изпя песничката за постиженията - колко улици и осветление бил оправил и т.н.
цитирам:
"Община Варна има програма за разкриване на нови групи и за проектиране на нови ясли и градини, но закритите до 2000-та година 6000 места, съчетани с увеличавенето на децата в града, още не могат да бъдат компенсирани."

"проблема" с увеличаването (от кога прираста е ПРОБЛЕМ за България?да не сме в Китай или Индия??) не е от 1-2-3 години а поне от 8-9!може би ЗАТОВА 3 години подред хората спят по 3 дена в училищата за да запишат детето си в първи клас.....не мислите ли?  Thinking

но поне е някакво начало. сега гледам и софианки се организират да протестират 

# 524
Даже не ми се коментира........толкова съм ужасена и озадачена от реакцията на "великия" варненски кмет, за когото слушам цели две години (демек от както живея във Варна) колко добър бил, и колко си вършел работата. Ми то и Софиянски си вършеше толкова добре и толкова дългогодишно работата, но всяко нещо си има край.
До сега нямах преки впечатления от кмета.......... е вече имам newsm11

И моля ви следващия път като каже на някого махленка или друго подобно и пренебрежително обръщение не го гледайте изумено, а се развикайте обидено в стил: "Ама моля ви се господине как така махленка ще ме наричате" с цел да посъберете журналистите около себе си.

И не може ли да се поиска публично извинение от кмета, че ни е взел за предизборно мезе и ни е приписал политическо пристрастие? До колкото знам на това му се вика клевета. Все има начин.....ако трябва ще пуснем нова подписка с искане да ни се извини!

Последна редакция: ср, 27 юни 2007, 00:44 от iva-bebe

Общи условия

Активация на акаунт