Протест във Варна срещу проблемите на детските градини

• 23 607
  • 600
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Чета и не вярвам на очите си! Какви са тия коментари и отговори на поставените въпроси, при това от уж образовани хора.  #Cussing out
Това направо ме разби:
"Я кажете името на неприетото детенце , за да ви уредим място, че да ви затворим устата!"... Направо е тъжно.

# 526
  • Варна
е, не го каза в прав текст де, но се разбра...
вие не сте ли приети? как се казвате? а детето? къде живеете и т.н.  Rolling Eyes
и това само на майките които се качиха в зала Варна, а тези отвън? а тези които не можаха да дойдат...родителите на всичките 473 ????

# 527
Момичета това, което стана ясно е че на никой от общинарите дошли на протеста ни, на практика не му пука за децата, нито за техните семейства! Цифрите, с които ни заливат не променят ситуацията:

473 деца във Варна останаха неприети в детски заведения,
 поради липса на места!
473 майки НЕ могат да се върнат на работа!
473 семейства оставени сами да решават проблема!

А докато не им пука ние пряко засегнатите, както и солидарните с нас, ще се събираме и ще протестираме! Това е наше право! Някой не си е свършил работата, а сега се оправдава и очаква ние родителите тихо мълком да му сърбаме попарата....

Iva-bebe за обидата си абсолютно права...Решили сме да искаме публично извинение!

# 528
Само да вметна, че в писмото има много точки по които не се говори.. Проблема остава не само с неприетите деца, а и със законовата база за кандидатстване, със електронния регистър, със сроковете.. Все неща за които трябва да настояваме и които реално могат да се оправят и за няколко месеца..

# 529
 Една статия за заседание на ПК “Образование”към ОбС

http://www.vlastta.com/izlagaha_1_1.php?id=538

# 530
Веселина Томова, авторката на статията си противоречи.
Тази "журналистка" я познавам от доста години #2gunfire

Цитат
От своя страна шефът на “Образование” в Община - Варна Коста Базитов в оправдание на нападките цитира почти дословно кмета, който дни наред обяснява, че другата година ще има бум на строителство на детски градини и ясли, които вече били приключили с проектирането и отрече, общината да бездейства. 

най-много се ядосвам, че сега се сещат за проблема, миналата година проектирали, тази година ще строят, догодина ще решат донякъде проблема, ами децата, които е трябвала да влязат миналата година и тази година
нямат статистика за раждаемостта за 2003-2004-2005г. ли?
нямат електронен регистър за броя на децата, желаещи да посещават детско заведение ли?
за първи път ли чуват за "пренаселените" детски градини? - моето дете е в група, където са записани 40 деца и броят на редовно посещаващите не пада под 30-35деца при 1 учителка+1 леля в стая от 25кв.м., спят на походни легла и т.н.
за първи път ли чуват за недостатъчните и неподдържаните градинки? или това, че има морска градина е достатъчно и всички трябва да ходят там, а не да си стоят в кварталите
абе, на кмета детето не беше ли и то към 2-3годишно, няма ли да подаде молба и той за детска градина Twisted Evil

Последна редакция: ср, 27 юни 2007, 09:27 от very nice

# 531
  • Варна, морето и сините вълни!
Ето малко новини - http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=353041
http://news.ibox.bg/news/id_773146360
http://www.monitor.bg/bulgaria/article?sid=&aid=124470&c … d=20&eid=1096
http://www.focus-news.net/index.php?id=n731108&PHPSESSID=61q … avq2ca2doua67hbo1
http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=4569

И трите национални медии мисля че ни отразиха подобаващо.
Какво ще правим за след 2 седмици?
Юли май ще отсъства, а аз ако няма на кого да оставя детето не мога да съм говорител....

# 532
Mimito, моля те, събери всички линкове с всякаква информация относно вчерашния процес и ми ги пусни на мейла.
Имайки предвид тази информация, както и постовете на момичетата тук в темата, ще направя писмо, официално опровержение на обвиненията от страна на Коста Базитов и кмета, както и официално изявление на инициативния комитет (подкрепено от всички майки, разбира се) за изключително неадекватната реакция на кметската управа по време на протеста.

Искам да кажа също така на всички, че ходих до 13 етаж, не си спомням коя стая (в коридорчето в ляво от асансьорите) - тама може да се подават молби за яслата, строяща се на Чаталджа (до онкодиспансера). Щяла да е готова за 15.09 (в това ме увери доцентка една, чието име също не запомних). Та там се приемат молби-все още не е разгласено, питах защо-свиват рамене.
Който иска-може да отиде и да подаде молба!!!

# 533
там само ясла ли е или и ДГ?

# 534
и това само на майките които се качиха в зала Варна, а тези отвън? а тези които не можаха да дойдат...родителите на всичките 473 ????
Зададох точно тези конкретни въпроси на доцентката. Казах, че това, че моят проблем може да бъде решен, защото съм на протеста, не означава решение на кардиналния проблем.
Тя тръска глава и казва :"Всяко семейство за себе си, дайте сега вас да видим"  Shocked
А експертката казваше, че не всичко може да стане с магическа пръчка.....

# 535
Сигурно тези които ги записаха вчера ще ги приемат в новата ясла/градина или каквото е  newsm78

# 536
там само ясла ли е или и ДГ?
Мисля, че е ясла. Все пак, бях доста развълнувана, пък и Филип ми се гърчеше в ръцете, та може и да не съм запомнила добре.
Фкат е, че за момента има само 10-12 подадени молби, а щяло да има 200 места.
ИМАТЕ ПРАВО да си подадете молбата! Направете го! Огласете го!

# 537
  • Варна
доц Кертикова - Маринчева

# 538
  • Варна, морето и сините вълни!
Радио Варна продължват нашата тема...
Ще ходят при директори на градини да питат дали ни подкрепят  Grinning Grinning
Какво е тяхното менеие по въпроса. Който може да слуша че децата са у дома и искат да гледат ДВД...

# 539
доц Кертикова - Маринчева
Да, точно, мерси Десиbouquet

Общи условия

Активация на акаунт