Отговори
# 120

Миииличката...хехех, а ние в началото правехме якофизиономии, не е ревал, омазотихме се яко! хихихи

Обаче нещо не се кефи на плодовите пюрета  Tired и много бързо огладнява, особено от обедното пюре - само зеленчуци. Някакъв съвет, мами? newsm78

# 121
в зеленчуците се слагат 30мл.АМ.аз в моите слагам 60мл.АМ, а вкупените-нищо,че имат-30мл. АМ.Соня също много лесно огладняваше,но сега е добре.

# 122
  bouquetЗдравейте - много интересна тема наистина - до къде стигна Калина с яденето - ами..........
все още успешно се кърмим - сутрин, след обедното ядене - т.е след зеленчковото пюре, пак след плодовото пюре следобяд , вечер и през нощта - и то по няколко пъти - защо ли ги изброявам изобщо- по добре да бях писала , че основно сме си на кърма, иначе ядем и то доста отдавна зеленчукови и плодови пюрета, каши и кисели - но определено не може да изяде това, което пише че е необходимо за тяхната възраст като количество - предпочита си кърмата детето и т,ва си е
Какво яде от зеленчуците - картофи, моркови, лук, чушка, броколи, тиквички, домати, спанак, ориз, магданоз  - в най-различни комбинации- като говорим за съвсем малки кол-ва от тези по странните - основното си е картофите и морковите. В пюрето добавям малко масло, щипка захар , а варя зеленчуците обелени в леко подсолена вода - и после ги пасирам като смесвам именно с този бульон и/или кърма - според зависи. Зеленчуците ги пасирам още докато са горещи . Количеството, което тя ми изяжда е много малко според мен - 60-70 мл. и повече не иска - и определено си търси гърдата та  се кърмим
Вече трета седмица яде по 1/4 жълтък - два пъти в седмицата. От др. седмица- започвам през ден.
Тогава ще въведа и месото - та ще се получи - един ден - зеленчуци с жълтък, а на др. ден - зеленчуци с месо - всякакво без свинско и агнешко. Ще яде и риба и черен дроб. Но още съвсем малко да навършим и ние 6-те месеца - и тук е мястото да Честитя на всички - да са живи и здрави дечицата - това е най-важното - Господ да ги пази всички.
Плодови сокове и пюрета - еми нещо не ги яде - хич не ги обича  - какво му става на това дете и аз не знам. За кашите и киселите същата работа - вече ми уби всякакво желание да й готвя и приготвям.
За вит. Д - аз го давах най редовно - смея да кажа че не съм пропускала - имаме изпито едно шишенце - от нач. на 2-ия м. ни го бяха намалили на 1 капка. - а сега напълно ни го спряха до есента.
Това се сещам засега - по-късно пак ще се включа.
Мисля за вас и ви чета с интерес - дори ви сънувам - радвайте се на живото и на децата - от това по-хубаво няма - а аз за работа няма  да бързам хич - не ми се връща даже - бюро и куп документи - мерси Stop

# 123
Личи си че всички са навън при това  Nature Sunny Весела срещичка утре,браво на Ния,и  smile3534 на всички дето ни се подиграват.

# 124
Ауууу, какво затишие....Ники мисли му зимата Simple Smile
Днес бяхме на ДК, Алекс позна лекаря и посиня от рев.  Shocked Мислех, че си внушавам, но лекаря ме разубеди. Свърши се със спокойните прегледи  Confused Иначе манекен е моя син, 7.5кг. и 72см.  Sunglasses Мислех, че от кашата ще стане шишко, но съм се лъгала. (+700гр. за 1 месец)

# 125
Браво shrew , отлични мерки !  Peace
И аз разни неща си мисля че си въобразявам, ама май не .......
От два дни Георги пищи , не реве а пищи, цвърка -  както искате го наречете, но е оглушително и доста невротизиращо.
Да ви попитам .... как се забавлявате вкъщи ( когато не сте на разходки или на работа) ?
При нас положението стана много напечено, тъй като мисля , че казахме сбогом на добрите стари времена, когато си лежахме кротко по гръб и се протягахме към висулките над главата ни....... Tired
Вече в момента, в който усети опора под гърба си, синът ми се завърта моменталически със замах на корем, следва минута покой, още 4 в които се опитва с дърпане на постелката да стигне до първия предмет изпречил се пред погледа му, следва писък, който не утихва докато не го дигна , успокоя, преместя на друго място и .... аз вече незнам какво ! Thinking Crossing Arms
Днес се принудих да го "тикна"  Wink за 10 минути в една проходилка, от което му потекоха лигите от кеф, гальовно ломотещ нещо на образа си в огледалото ....
Да, ама май е доста малък за такива екстри - то краката му не опират още до земята .... newsm78
Лека вечер и весела срещичка утре !  bouquet

# 126
И аз да се включа, най-сетне си прехвърлих интернета.
Ето смених снимката на Габка, че верно резил. Тя мойта щерка да не стане много похотлива, ще я наблюдавам  Laughing
Утре ще дойда, но наистина къде в градинката Света Троица? newsm78
Ние ядем по 50 грама плодове пюре и 50 сок все още на ден. Но мисля по-малко да увеличавам.
Много бързо порастнаха бебоците, кога мина половин годинка. Като си представя, че след година вече няма да са бебоци и ми става гадно.
Вчера  в лошото време ходихме в един МОЛ в Гео Милев, та там изкарахме следобеда, незнам хич не ме свърта в къщи с малката и все я мъкна на някъде
Да ви кажа честно, като си сменята прякорите и вече се обърках кой, кой. anche_mamche не мога да се сетя, коя беше преди? #Crazy

# 127
....кой. anche_mamche не мога да се сетя, коя беше преди? #Crazy

Аз не съм била с друг ник:)

# 128
Magesta ,ние правим това:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=130709&photo=8 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=130709&photo=32 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=130709&photo=39 http://www.vbox7.com/play:cac9d117 и се разнасяме на ръце из стаите.направо умират от скука дечица,ама...в тоя дъжд!

# 129
Магеста, ще се минава през различни периоди, така че трябва да се подготвим психически и стоически. Дани сега се нерви само докато си обърна гърба- иска си внимание и то не какво да е, а най-обича да се прави мама на маймуна.
Аз няма да идвам на среща. Ще ми дойде доста зор в най-големите трафици ( Съжалявам за което ... лека нощ сега, защото мъжа ми мрънка, иска да му чеша краката ... хехееее.

# 130
  • Бургас
Аз днес тотално се провалих като майка  Cry Опитите ми да направя на Петър домашно пюре от моркови не се увенчаха с успех.... нещо повече направо се сгромолясаха. Не само че пюрето ми не стана гладко като купешките /нещо сгафик някъде с пасатора...../, ами на всичко отгоре Петър се задави явно с парченце морков, че се видях в чудо на къде да го обръщам и да го потупвам. Леле ужас! Добре, че всичко мина благополучно. И добре, че имах под ръка пюренце на Хип от моркови та продължихме с него и много се хареса на бебока. Нооооо събота пак ще опитам да направя, този път с друг уред...... Както казва Муунлейди "нали си козирог - ще опиташ пак" и е права.

# 131
добро утро и честито на празнуващите!
днес кафето е от мен!

Никки,съжалявам за неуспеха ти,но следващия път ще се справиш,сигурна съм!нали и ние все се учим и всеки следващ път е по-добър от предишния!може би повечко вода или мляко  и повече пасиране /а и смяна на уреда/ ще оправят нещата!
при нас има слънце и ще бягаме навън.лек и спорен ден!чакаме снимки от срещата на софийските мами!

# 132
Ники, от пасатора няма голяма файда, ще остават парченца колкото и да разбиваш. Аз разбивам с blender.

Метнах плата на кошницата за колата в пералнята. Пуснах програмата за чувствителни дрехи и изключих центруфугата. Да си гледат работата от Чико.......не можело в пералня  Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 08:52 от shrew

# 133
Добро утро!
Лиа25 ето - http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=e8b81c3bf8ef689cbc98373be70661 … p;ix=36&iy=47
Честита половин годинка на бебе Никола на Iv4ok, Елия на Майче, Карина на Gery_bery!
Е, хайде, до скоро!

# 134
добро утро и от мен!!!да направя едно записче докато малкия спи ,че после ще се хайманосва тук пече ли пече и ще има мнооого
честито на половин годишните слънца!
лек и слънчев ден ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт