Отговори
# 120
  • Варна
Уси радвам се за теб. Вече си мислех, че и мен ще ме дочакаш. /14.06/

Момичета да ви питам нещо - При мен плащанията от НОИ са извършвани само във вторник. Дали има някаква зависимост или пускат парите произволно?

Светле как се чувстваш след болките онзи ден?

Лилибон мисля за Вас и Ви пожелавам да се оправите много скоро. Стискам ви палци.

Да ви се похваля в събота ще режем лентата на апартамента. Днес ще ходя да чистя, че ще имаме гости. Дано само бебчо да не ни попречи на плановете.

За сега усмивки и успешен ден.

# 121
  • София
Добре дошли на всички върнали се мами. Вече сте на друга тема. Това е хубавото да вървиш по утъпканата пътека, знаеш какво да очакваш. Така, че разказвайте всичко, за да има от кой да се учим.

Уси, имах хубаво предчувствие за теб вчера, е явно не е било точно това, което си мислех.

Лаленце, ако си пазиш справката от НОИ от миналата година. Нали всяка година изпращаха справка, върху какви пари си осигурявана. Та в тази от миналата година го пише този номер ПИК, в долен десен ъгъл. Ако имаш навика да си пазиш всички документи, може да не ти се наложи да се разхождаш до НОИ.

# 122
  • Варна
Их, снощи се похвалих на половината рода, че ще си имам компания в болницата, пък на Ycu й паднала тапата  Laughing Хайде миличка, бързо да се справите!

Mileidi, аз съм добре, от време на време с болки, явно вече тъй ще е. Все ми се спи, лежи ми се.
Браво за апартамента, съвсем навреме ще режите лентата.

Лъвичке, и аз съм изтървала как се е стигнало до секцио  newsm78

# 123
mileidi Честито! Hug Най-накрая да си отдъхнеш! Е това с чистенето малко гадничко, ама трябва да има купон. Party Светли то нищо не се знае с тази тапа. Може и днес може и чак в понеделник. Сега се чудя  newsm78дали да се обадя на доки да и кажа, че ми е паднала тапата или да си трая и да отивам на разходка!Вий какво предлагате!

# 124
  • Варна
Доколкото се сещам някои мами тук ходиха дни наред с паднала тапа, тъй че си излез на разходката, па дано падне и нещо друго  Mr. Green Все пак нямаш контракции нито са ти текли води, нали?

# 125
Ycu, обади се все пак, за да знае доки, че може да очаква включване, пък после юруш на разходка Laughing  bouquet

Лъвичке, като имаш временце, разкажи за секциото, как е в сравнение с нормалното раждане?
Аз лично още държа фронта за нормално, понеже ипървия път бях така, а и изпитвам огромен страх да ми режат корема.
Но естествено както дойде, най-важно е бебето да е добре.

# 126
Мдааа на лаленцето съвета добре ми звучи! Ади мерсаж за съвета, ако довечера не се отчета  Wink значи може да се досетите каде съм! Joy Ади лека   bouquet

# 127
Хайде, чакаме да се похвалиш в най-скоро време  bouquet
Приятна ти разходка.

А на Светли - мерси за инфото, сега ще отида да си търся ПИК-кода, пък ако не го намеря - здраве да е.

# 128
   Здравейте момичета!
 Казвам се Катя, на 31 години съм, чакам момченце всеки момент - с термин 8 юни  Laughing (първо дете).
Ще раждам в Тина Киркова (засега нормално) при д-р Маленов

С вас съм от около месец, но все отлагам включването си в групата. Преди това почти нямах време да ви чета заради работата си.
Та приветствам всички!

Честито на всички обебени!
Успех на всички предстоящи!
Много сили и положителни мисли на мамата Лилибон!

# 129
Хайде докато Галето намери време, да разкажа аз.

И в Майчин дом се оказва, че има любезни и отзивчиви хорица. Да ви кажа, нито една акушерка не ме е погледнала накриво, нито една санитарка, нито един доктор. Но виждах, че другите мами имат проблеми с персонала, и да ви кажа, май си е до човека, ако тръгнеш с лошо, няма да ти се върне с добро. На съседното легло момичето непрекъснато беше сигурно, че ще има проблеми с документи, изследвания ... и в крайна сметка така се и оказа, все на нейното бебе ще забравят добавката или нейните документи ще са объркани. Моя милост с тоя 'балкон' и с това мързеливо бебче пък беше обект на непрекъснати грижи от страна на персонала, няма да ви казвам колко души се стекоха да помагат с кърменето, с цеденето, абе с две думи, много доволно. Но ако си мислите, че го правят по собствена инициатива, лъжете се, аз просто ходех и си питах и си исках помощ, когато ми беше нужна, и никой, ама никой не ми я отказа.

Значи в деня преди секциото: последно ядене в 18ч, последна вода - в полунощ. За вечеря трябваше да ям само кисело мляко, ама аз му надробих и бисквитки.  Blush Сутринта ме буди акушерката, вика хайде да те оправям. А аз отивам 'оправена', разбирате ли, демек с изрядна прическа долу и така. Нищо де, тя пак ме качи на магарето и прас-прас, мина ме нула номер и отдолу  Shocked, не че разбрах за какво й е там, ама карай. После клизма - мили дами, преживяването е силно надценено, не се усеща хич за какво иде реч, докато се усетите, и бегом до тоалетната, клечите изрядно половин час (аз си взех списание да не ми е скучно  Mr. Green) и после ви е едно такова леееекичко..  Mr. Green Процедурата по подготовката завърши с "проба на антибиотик" - нямам идея какво значи, намазаха ми на ръката едно беличко като водичка, и казаха да чакам да изсъхне. То побеля. Това беше.

Така, оттам с дисагите (мин.вода в малки шишенца + лигнин (който не ми потрябва) + уокмен (за душевното ми спокойствие) + документи и ценни вещи + gsm) - хайде долу в операционната. Легни на масата, дай лявата ръка за апарата за кръвно, дай дясната за системи, лежи сега така. То им е лесно на тях, ходят наоколо и си подреждат нещата, аз с големия корем, само по нощница, без бельо, сутиен и чорапи (!!), лежа по гръб (!!) и си чакам. Е те това ми взе акъла това чакане, от напрежението, от какво ли. По едно време ми запретнаха и нощницата, сложиха ми катетъра (пак прехвалено преживяване, за който е страдал от цистит, е същото усещане на болка при пишкане, само дето трае секунда-две и после нищо не усещаш вече), а аз само чинно помолих да ми я посвалят малко (нощницата де), че разни стажантчета минаваха и надничаха, не беше много приятно.

Анестезиолога дойде, душке това, душке онова, сверка на кг и см, и почна да ми говори нещо за разни комарчета и дали ги имаме там където живея и сега едно комарче БОЦ и нали не болеше и виждаш ли го комарчето още едно боц и хайдееее честита ти спинална, готови сме. Момичета, само за 30 сек ви се стоплят краката, после ви поизтръпва дупето, после ви изтръпва яко 'онази работа Mr. Green и после вече нищо не усещате, ама нищичко, все едно няма никой от кръста надолу. Странно усещане.
Момчетата като запретнаха ръкави, помощния персонал с е бъзика с мен, едно перденце са ми сложили да не гледам какви ги вършат, а масата се тресе ли, тресе, все едно 13 по рихтер разбирате ли. И по едно време Манчето като каза: 'Бояджиев, хайде!' и Бояджиев като ме натисна между ребрата, чак въздуха ми изкара, и после... най-сладкото проплакване на света.... просто няма такова усещане.. и аз като ревнах, ама рева, разбирате ли, и те ме питат що, и аз - ми от щастие  Blush Изкъпаха я и ми я донесоха да я видя.. ми нямам думи да го опиша това, разбирате ли, да видиш за пръв път бръмбъзъка, дето 9 месеца е живял в теб.
Така, това беше - 10 мин вадене на бебе, към 20 мин шев (ама нищичко не усетих), после хайде да другото легло и в реанимацията, малко още на системки и апаратчето за кръвно с мен, че много пада след спинална.

Ех, забравих най-важното - лепенката за след секцио си носите с вас в операционната и първата ви я слагат веднага. Ако имате алергия към лейкопласт, кажете си, а най-добре си носете и лепенки, че на мен ми се 'скараха', че не си нося. А за лепенките за секцио, показаха моите на всички момичета в реанимацията (бяхме 6 легла), да си ги набавят, че били много добри.  bowuu В реанимацията хубавото е, че не те оставят сам - вечно някой щъка, телефони звънят, лафче със съседките, пък и като се освестиш, тръгваш да звъниш на който ти хрумне, да споделиш щастливата вест все пак. Таткото го пуснаха целия омотан в болнично облекло около час след операцията, и докараха и беба да си я види. Горкия, беше си глътнал граматиката, ама хич не знаеше на кой свят е  Joy

В реанимацията са трудни часове, главно защото си почти неподвижен, лежиш си по гръб, че на една страна хич не става, шева дърпа, притеснено ти е... Аз стоях с катетър 24 часа, през целия ми престой в реанимацията - пиеш си на воля, нямаш напъни за пишкане, просто торбичката си се пълни и така. Правят ти тоалет няколко пъти, щото лохиите са те почнали здраво, само лигнинче имаш, без гащи, без превръзка. Не е страшно, странно е в началото, но се свиква. Да ви кажа, аз яко си поревах и в реанимацията, психолозите май ще го нарекат 'вентилиране на натрупаните емоции'.. абе олекна ми като се наревах, да ви кажа. Вечерта нощната сестра направи опит да ме раздвижи, малко разгрявка, стани, ходи - и щото много ли бързаше, щото ниско ми беше кръвното ли... ами колабирах и в ръцете на жената. Та моя съвет е, ако имате възможност, изчакайте рехабилитаторката да ви раздвижи както си му е реда, бавничко, с много инструкции.. Имайте предвид тези с ниско кръвно, че ще ви се мотае главата поне 24ч след операцията и трябва да се пазите и да си хапнете хуууубаво като ви качат после в стаята (на нас ни дадоха кис. мляко цяла кофичка, бисквити, сирене и кашкавал - всичко ометох  Mr. Green).

Така, спирам дотук, че оттук следва вече 'преживелици в родилното отделение'. Дано съм ви била полезна.

Към родилите мамчета запитване.  newsm78 Слагате ли нещо стягащо за шкембаците? Айде хубав и усмихнат ден ви пожелавам!  bouquet
Уси, Манчев категорично ми забрани всякакви ластични колани и други подобни, както и всякакви плитки гащи/бикини. Освен това се изрази категорично против мазането на шева от операцията с разни вълшебни мазила, слагането на вълшебни силиконови лепенки и др.под. Просто каза - нищо не му прави, ама нищо. От друга страна, за прибиране на корема, рехабилитаторката ме посъветва след 7мия ден да започна да полежавам по корем, редовно на лява, дясна страна - разнообразие да има, че за превенция на сраствания по матката било нужно. Отделно ми каза да си практикувам редовно упражненията, които правихме дружно в реанимацията, пак за превенция от с сраствания, за по-добро свиване на матката, за прибиране на корема и др.под. Гузна съм, че не ги правя, ама не се спирам из къщи, дано това компенсира донякъде.

Още веднъж извинете за дългия пост, дано ползата надвишава вредата.   

# 130
  • София, под Карлсон
Добро утро, или добър ден и от мен Simple Smile
Аз също съм на линия и в очакване.
Тази нощ беше кошмарна- дори за малко си помислих, че се започна... но бързо си дадох сметка, че болките, които изпитавам нямат нищо общо с контракции. Имах много силни като менструални болки, но само от ляво. Опитът ми да легна надясно естествено се увенча с неуспех, защото надясно ми се появяват жестоки киселини и почва да ми се драйфа...Беше отвратителна нощ #Crazy Накрая съм заспала и сега съм по- добре. Само че жестоко ме болят ставите между краката- както казваше Кети- все едно един полк ми се е изредил Rolling Eyes
Яд ме е, че пропуснах датата 7 юни, бях си я заплюла, ама нищо, Бебока ще си избере сам друга дата Laughing
лек ден на всички и успех на раждащите!!!

# 131
  • Варна
Кетка, страхотен разказ! Много ми беше интересно!
Имам някои дребни въпросчета, ако позволиш:
- колко време те държа упойката? и през това време как си стигаше до багажа за гсм, шишета и тем подобни?
- кога ти дадоха да кърмиш малката?
- като се разрева на масата кой ти даде кърпичка  Mr. Green питам щото се подозирам в същия номер и снощи разправях на таткото, че трябва да си взема 1-2 носни кърпички за операционната  Mr. Green
- колко вода изпи, докато станеш? аз мисля да взема 2 бут. по литър и половина  Thinking ама взех да се замислям как ще пия като не си усещам краката и не мога да се надигна. И къде тепърва да търся такива капачки като биберончета  Thinking

Накрая да ви се оплача, днес ми е все лошо  Sick Вие ми се свят, а кръвното е нормално, даже ми се повдига. Дано не е някой летен вирус, само това ми липсва  ooooh!

# 132
  • Варна
Здрасти и от мен!

Добре дошли на новоприсъединилите се!

Кетка, определено имаш дар слово. Много ми хареса разказа ти, но се надявам да родя нормално  Laughing.

Уси, честито за тапата. Аз още си я чакам  Mr. Green.

Лъвичке, добре си се завърнала! Дано скоро си натаманите режима, че и баткото ще иска даже повече внимание. Добре, че мойта кака тръгна на градина, че вечер ще и обръщам внимание като се прибере татко и да гледа бебето  Laughing.

На мен ли така ми се струва или Аани нещо се изгуби?

Светли, спокойно, всички вече са нащрек след пороите и няма да те оставят да ги издавиш  Joy. Вие с Уси в Майчин дом ли щяхте да раждате?

Успех и леко раждане на всички, които се запътят днес!  Peace

# 133
  • София, под Карлсон
Имам честта и удоволствието да ви  съобщя, че тази сутрин в 8.19ч се роди малкото съкровище Маргарита на мама Antoniast. Принцеската тежи 3.400кг. и е висока 50см. И двете с мама са добре Simple Smile

Да е живо и здраво малкото цветенце и много да радва мама и тате! Специални поздрави на мама Тони и бързо да се възстановява!

# 134
  • Варна
Честита дъщеричка на мама Антониаст! Да им е жива и здрава и красива като цвете, също като името си!

Отборът на момите се увеличава!

Общи условия

Активация на акаунт