Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са процедурите за получаване на болничен след раждане в България?
Какви са процедурите за промяна на фамилия и адрес след раждане в България?
Какви са сроковете за изплащане на болнични в България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са процедурите за получаване на болничен след раждане в България?
След раждане в България, болничният се издава за 42 дни и се взема от болницата. В случай на пренос, след раждането се издава болничен за разликата в дните. НОИ изплаща парите за болничния от 30 до 50 дни след като болничният е при тях. Парите се превеждат в рамките на 30-дневен срок, като обезщетението за един ден се умножава по броя на работните дни в съответния месец. Останалата част се изплаща следващия месец.
-
Какви са процедурите за промяна на фамилия и адрес след раждане в България?
-
Какви са сроковете за изплащане на болнични в България?
НОИ изплаща обезщетенията за болнични в рамките на 30 до 50 дни след получаване на необходимите документи. Обезщетението се изчислява въз основа на броя отработени дни през месеца, предхождащ началото на болничния, и се превежда в рамките на 30-дневен срок. Останалата сума се изплаща следващия месец.
-
Какви са перспективите за раждане?
-
Как мога да се запиша в болница за раждане?
Ама няма какво да го мисля- то си знае кога да се появи. 

В София ги продават на Христо Смирненски 29 (дано не обърках номера), 100 подложки са 10 лв, аз си слагах по няколко наведнъж, щото си нямате и идея за каква мизерия говорим на 7мия етаж на Майчин дом.
, много бяхме кисели заради него, сега блажено спим 
сори ако се повтарям. Момичета, питайте за секциото, ако мога да ви помогна с някаква информация!
Иначе за обличането, зависи колко са ми тънки дрешките, ако са тип Азиз, стига боди, ританки и камизолка, ако са тип Захи, сме на боди, гащеризонче и ританки отгоре. Гледам да не е навлечена, да й е удобно, и предпочитам да й метна 2 одеала вместо това. Тя много мрази да е пакетирана 

.trapezica и аз ходя в Хигия ти при коя докторка си може да се засечем там ако раждаме по едно и също време 
, като мен.

! Ето това е Болница като хората.
Тия дни ще се ражда бебо снощи ми падна дългоочакваната тапа
оная вечер е помогнал по някакав начин. Към родилите мамчета запитване.