Отговори
# 105
  • София
Най накрая се прибрах, умряла от горещина и леко уморена. Тоновете на бебо са добре, но доктора иска утре пак да ходя, за да види дали имам някакво разкритие. Доста се разхождах и корема почти през цялото време ми беше стегнат като камък, сега откакто съм се прибрала и ви чета бебо е спокоен.
Честито на Cocoon   за  дъщеричката!
Честито на Alissaa за малкия мъж Делян!
Да са живи и здрави бебовчите, а мамите бързо да се възстановят.
Lioness, добре дошла, бързо адаптиране на теб и детенце. Чакаме да ни разкажеш как е минало.
happywoman, успех с дипломната работа!
Доки вика "Разхождай се повече". Какво ти разхождане, аз не се прибирам, накрая ще родя по улиците #Crazy Ама няма какво да го мисля- то си знае кога да се появи.  Thinking

Ха-ха, така е бебчовци, явно още от корема проявяват характер.
Tummy, поздравления за кърменето, хубаво е че си упорита и държиш да го правиш.

# 106
Ето ме пак  Wink
Докато не съм забравила: момичета, за тези които ще раждат секцио, искрено ви съветвам да си набавите от подложките за 00 за еднократна употреба. Просто е много трудно в началото да се клечи  Blush В София ги продават на Христо Смирненски 29 (дано не обърках номера), 100 подложки са 10 лв, аз си слагах по няколко наведнъж, щото си нямате и идея за каква мизерия говорим на 7мия етаж на Майчин дом.

Дими, добре си чула за шишетата. Хем си носих и стерилизатор, и мои си шишета, но ме наплашиха, че 'ще имам проблеми', ако ги използвам, та се престраших да ги извадя чак на 4тия ден, когато се видя, че Мая има проблеми със сукането и акушерките ми разрешиха да изцеждам и да й давам кърма от мое шише. Та стерилизирах след всяко хранене. А бибероните на МД могат и мен да задавят да ти кажа. Хубавото е, че и Мая, и другото бебе, което така се хранеше в нашата стая, от раз минаха на новите шишета, хич не се и оплакваха. Сега ползвам биберони само на Авент, имат най-малката дупчица на пазара, но ги 'монтирам' на шише Bfree, пасва просто перфектно.

Иначе преди около час ни падна пъпа  bowuu, много бяхме кисели заради него, сега блажено спим  Peace

ycu, аз родих със спинална упойка, предпочитат я, че хваща по-бързо (за 2-3мин), за разлика от епидуралната (15-20мин), просто в Майчин дом правят по 4 секцио на сутрин, няма кой да те чака да те хване. Пък и съм чувала, че с епидуралната можеш да си мърдаш, което определено си пречи на хирурга. Мен глава не ме е боляла, но мисля, че просто анестезиолога беше перфектен, ако някоя ражда в МД, да се оглежда за Бояджиев, дето само за комарчета говори и е много духовит, и определено добър специалист, след като никакви странични ефекти не съм усетила, само кръвното ми доста падна, но това си е нормално за такъв вид упойка.

Krassi-Mira - защо са ме държали 8 дни... в понеделник ме приеха, правихме изследвания, вторник операция, 6 нощувки (толкоз са задължителните след секцио в МД), искаха да ме изписват още в неделя, но 'Манчето' настояваше в понеделник сам да ми сваля конците. Абе това не го ли писах вече някъде  newsm78 сори ако се повтарям. Момичета, питайте за секциото, ако мога да ви помогна с някаква информация!

Всичко най-хубаво пожелавам на новообебилите се мами! Няма по-хубав мирис от този на новороденото! Аз си ходя дрогирана от 9 дни вече  Mr. Green

Оу, и да кажа нашата педиатърка ни светна за един дезинфектант, много яко нещо, подходящо за всичко около бебето, включително за миене на ръцете на мама, за дезинфекция на ваничката или за къпане на бебешко дупе при стафилококи например - ТРИКЛОБАКТЕР. Другото бяха хомеопатични бонбони за мен за увеличаване на кърмата - Urtica Urens 9ch - действат безотказно.

Зойче, мерси за инфото, вече се бях  #Crazy дали в края на месеца не трябва да папаме по 300мл  Joy Иначе за обличането, зависи колко са ми тънки дрешките, ако са тип Азиз, стига боди, ританки и камизолка, ако са тип Захи, сме на боди, гащеризонче и ританки отгоре. Гледам да не е навлечена, да й е удобно, и предпочитам да й метна 2 одеала вместо това. Тя много мрази да е пакетирана  Mr. Green. И при нас е 24-25С, но държим отворено, без да е течение, и е приятно. За храненето уж се пробваме да е през 3 часа, но не успяваме - иска си няколко пъти през 1 час, после спи 4-5 ч, после 2 пъти сме през 3 часа и тъкмо като си отдъхна, почва пак през час. Дали е било заради пъпа, тепърва ще разберем. ЗА стерилизирането в очната клиника - горещо ти препоръчвам електрическия стерилизатор на chicco за 60лв, за мен е незаменим.
Tummy, извадила си истински късмет, на повечето раждали със секцио им слиза коластрата чак на 4тия ден - и при мен беше така. Не мога и да си представя това мъниче да беше стояло гладно 4 дни да ме чака, така че понякога АМ е по-доброто решение, нищо че после ти трябва мноооого търпение и инат, докато се закърмите.
Ох, извинете ме за дългия пост, исках да пиша на всички за всичко  Hug

ЛИЛИБОН, ВСИЧКИТЕ МИ ПОЛОЖИТЕЛНИ МИСЛИ И ЧУВСТВА СА ОТПРАВЕНИ КЪМ ВАС!  Praynig

# 107
Честито момченце на Алиса  smile3525.trapezica и аз ходя в Хигия ти при коя докторка си може да се засечем там ако раждаме по едно и също време  Hug.Лъвичке очакваме разкази и снимки. Mr. Green

# 108
Еха, честито на всички нови мамчета днес - страх ме е да не пропусна някой, че толкова са много вече  bouquet
Хепиуомън - и ти още в гордите редици, а Grinning, като мен.
Blues, Lexi - тук съм още, мерси за загрижеността, просто днес почти не бях в къщи.
Blues, пиши на ЛС как мина прегледа, туй-онуй подробности.
Еха, Лъвичке, разказвай какво-що, че много се вълнувам, честито завръщане у дома  bouquet
Аз също вече нямам хич никакви признаци, въпреки разкритието, тапите и т.н., така че ще чакам и аз явно.
Blues, май 07.06. няма да ни е ден и на двете Laughing
Еличко, радвам се да те видя отново в нашите редици.
Хайде, момичета, пишете кой как е родил, да послушаме разкази и да се поплашим, дето още не ни е дошъл реда Simple Smile

Поздрави на всички  bouquet

# 109
  • Sofia
Момичета здравейте и честито на всички които вече гушкат своите бебоци на живо.     bouquet
аз  срам не срам се каня от началото на месеца да ви пожелая успешно раждане и здрави бебоци   Embarassed
А мен пак ме прехвърлят докторите за юли, още нищо не се знае, но и аз не бързам, така че съм съгласна.
В този ред на мисли прочетох и за Лилибон, силно се надявам на точна диагноза и успешно лечение за дребосъчето, а дотогава сили и вяра на най-добричкото маменце Лили.
Аз ще продължавам да надничам и при вас от време на време, чета ви с интерес и ми се свива корема, а пък уж трябва да съм спокойна, нали ми е втори опит.

bouquet

# 110
Опалка  Hug мамчета добре дошли на завърналите се с бебенцата си! Усети се веднага  Wink Аз мамчета днес бях да слушаме тоновете на бебока и както казаха "Тоновете са чудесни и даже корема ти още е пораснал!Терминът ти не е точен защото ти идва на повечко дни,Бебето ти е добре! Ела пак в понеделник и ходи!"  Shocked Ами да е жив и здрав инатия Близнак ама в понеделник вече ме съмнява,че ще излезе! За сметка на това днес с татко му решихме в неделя да отидем на пикник! Wink А за упойките определено се интересувам! Светли, скъпа, мисля че двечките можем да направим едно сантасе в болницата!Лека на мамчетата Честито на новообебилите се!  bouquet

# 111
  • Варна
Светли, скъпа, мисля че двечките можем да направим едно сантасе в болницата!
Ще турна едно тесте в сака  Flutter
Какво те интересува за упойките? Аз в понеделник дообед ще вися в болницата, ще говоря и с анестезиолога, тъй че ако твоето Близне чака дотогава ще ти предам какво ми е казал.

# 112
Ех, Ycu, така ми пълниш душата с твоя оптимизъм и добро настроение, направо струи от теб  bouquet
Ми като гледам всички, дето се готвихме за тази седмица, ще останем за другата Simple Smile
Mds, пиши по-често и при нас, винаги се радваме на новини от теб, гледам, че си по-активна в юлската тема, но нищо не се знае, ами ако се роди юнче Laughing
Какво още да ви пиша, освен, че колкото повече време минава, имам чувството, че никога няма да родя, хем ми се иска, хем ми се ще да отложа с още няколко дни.

Светли, я да те питам пак - или някоя от знаещите мами - значи за болничния от 45 дни - изплаща се на две части, така ли - за месеца работните дни и после за другия месец остатъка?
Да ви се похваля, днес получих някакъв болничен от НОИ, но ако е за 45 дни е доста малка сума, така че се надявам все пак да е само за 30 дни, а останалите 15 дни да ги получа по-късно?
Те пък със следващия болничен ли се обединяват и пак за 1 месец ли получваш пари?
Толкова е объркано, че #Cussing out #2gunfire
Но все пак получих някакви пари, което си е чиста победа на добросъвестния български трудещ се в мое лице. bowuu
Лека вечер и Лъвичката да вземе да понапише нещо, че така се вълнувам и чакам разказа й Hug

# 113
  • София
Хей, майче нещо става! Shocked Корема пак ми е твърд, ниско долу  усещам че ме подпира, имам усещане че ми се ходи по голяма нужда, а се оказва че не е така, болки имам съвсем леки. Ми не знам, това сигнали ли са за раждане.
Лаленце, ако имаш ПИК (персонален идентификационен код) можеш в страницата на НОИ да си провериш какво обезщетение са ти изплатили. Там ти пише № на болничния и колко дни по колко лева са ти изплатени. Ако нямаш ПИК трябва лично от НОИ с молба техен образец да си извадиш.
Хайде, дано ноща да бъде лека.

# 114
  • welcome to the Jungle
 Hug

ето ме  bowuu

Ще дръпна един хубав и подробен разказ тези дни, стига да намеря временце ...

Иначе, секциото мина отлично, все пак бях в ръцете на 3ма невероятни специалисти   bouquet - Д-Р СТАМЕНОВ, Д-Р ГРИГОРОВА и Д-Р ИГОВ  Hug Hug Hug

От болницата и персонала съм невероятно възхитена Heart Eyes! Ето това е Болница като хората.
Персоналът е усмихнат, невероятно любезен, много отзивчив и добронамерен. Зад персонал визирам всяка санитарка, всяка акушерка, всеки доктор... Не усетих за миг никакво лошо отношение, напротив - тези хора са мотивирани адски силно да се раздават за пациентите си. Ако знаете с колко желание и любов помагат при разни трудности, които срещнахме и аз и момичетата в стаята  bowuu

На този фон в болницата е много чисто, относително модерно обзаведено ( като за болница), но атмосферата е чудесна.
НЯма никакви намеци "срещу еди какво си -правим еди какво си" . Абе, честно казано - не ми се тръгваше  Shocked за разлика от първото ми раждане там.
Та, момичета, който се е запътил към тази болница - му пожелавам леко раждане и да се насладите по същия начин като мен на престоя си там Flutter
Иначе Любославчо засега е кротичък, само чакам да стартират коликите.
Кърмим се чудесно засега (пу-пу!). В началото тръгна мнооого лениво храненето, защото го бяха зобали в неонатологията с едни АМ с едни биберони дето са за теленце по-скоро. А цокането си иска напрягане и зор, за които малкото човече се двоумеше.
Е, минахме леко през този етап (благодарение на HEDRA   bouquet) и сега сме на цици  Heart Eyes изключително.
Храня го на поискване, водичка не давам и така  Blush. Шишетата мисля да ги оставя отново в шкафа  Mr. Green.

Лаленце, питах в болницата всеки ден дали не са приели Жана, ама се разминахме Flutter. Жалко, но пък ти желая много късмет и успех   bouquet

Лилибон, прегръщам ви!

# 115
Zdraveite mami.Za parvi pat pi6a no vi 4eta ot na4aloto na bremennosta mi.Ostavat mi o6te 5 dni do termina.Xvanala me e panikata.Bebata ne pokazva nikakvi priznazi 4e 6te izliza.Dobre 4e ste vie da 4eta i da se nadqvam 4e i moeto rajdane 6te e taka barzo i leko.Az se kazvam Boryana na 31g..Omajena sam v Germany i na 12.06 o4akvame bebata.

# 116
Иначе, секциото мина отлично
галя, що секцио бре мила??? нещо съм изпуснала... Rolling Eyes

# 117
Скъпи мамчета, щастливо родили и не родили! Crazy Тия дни ще се ражда бебо снощи ми падна дългоочакваната тапа  Laughing Нали си е за хвалене! Wink Само дето не разбрах дали и е дошло времето или  luvbed оная вечер е помогнал по някакав начин. Към родилите мамчета запитване.  newsm78 Слагате ли нещо стягащо за шкембаците? Айде хубав и усмихнат ден ви пожелавам!  bouquet

# 118
Ех, Галя, пропуснахме сантасето и белота.
Но нищо - важното е, че бебчо е при теб и че всичко е наред  bouquet
Живот и здраве - ще се видим в парка с бебоците, чакай само и аз да излюпя Grinning

Ycu, е, хайде най-сетне светлина на хоризонта, въпреки че това с тапата не е много сигурне признак за раждане - аз си ходя така от една седмица вече Grinning
Но напредък явно има  bouquet
Гери - ще стискаме палци ако събитието ще е днес.
Този ПИК ли там какво беше - откъде се взима?
Надали ще имам време сега да отскоча до НОИ Grinning
Мерси предварително за инфото.
Поздрави на всички и хубав ден  bouquet

# 119
wolfibuba, здравей - най-сетне си се престрашила  bouquet да се включиш в нашите редици.
Регистрирай се, за да могат да те влючат и в списъка на юнските мами и изобщо да можем да си контактуваме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт