Втори път не бих ....

• 74 591
  • 533
  •   1
Отговори
# 105
ама ти наистина си вярваш, няма как да предадеш голяма важност на образованието на дизайнера, разбираш ли - архитекта е универсална личност, откакто съществува професията му, и ако беше учила арх, щеше да си го разбрала

ще ти дам само един пример и ще престана с безсмисления спор, защото е смешен и глупав

един от най- известните архитекти на нашето време  Piero Lissoni  /дипломиран АРХИТЕКТ/ е водещ дизайнер /без да има образование за това/ на фирми като
Kartell group, Matteograssi (, Molteni, Lema, Boffi Cucine, Porro , арт директор на  Cappellini и Lema, Nemo и Cassina, реализира всевъзможни дизайн-проекти в областана рекламата и имиджа, има собствена дизайнерска фирма

и той не просто не е единствения, ами повечето архитекти са такива
просто те е яд, че архитектите изяждат хляба на дизайнерите.
Така, че не просто не е грешка като си наеме човек архитект, ами просто е предимство

П.П. - работя само като архитект, останала си с грешни впечатления. Интериорите са ми досадни и безинтересни

# 106
Да бе, архитектите са универсални- ще почнат скоро и хора да лекуват. Laughing
В програмата на Миланския университет може да залягат предмети по дизайн, може да е учил допълнително или преди това дизайн, но архитектурата сама по себе си с дизайна няма просто абсолютно никакви точки на съприкосновение. НИКАКВИ! По-скоро художниците са по-близко, отколкото архитекти. И практиката с дизайн да се занимават архитекти е някакъв абсурд. Хората отиват да си дават парите на някой който разбира от дизайн не повече от тях, та дори и по-малко в някои случаи. Чисто мошенничество!
Яд ме е не че някой яде хляба на дизайнерите. На първо място ме е яд, че правят хората на малоумни. На второ, че България винаги е била и още доста години напред ще си остава страна на абсурдите където никой не се занимава с това което е учил и всеки разбира от всичко.

Няма проблем- гледаш списания и посещаваш изложения и откриваш дизайнерско студио! Joy

# 107
Що не си сипете по една бира   Grinning

# 108
бира не близвам

# 109
xenia, добре, че ти написах името на латиница, че да можеш да провериш кой е въпросния архитект и да прочетеш, че е завършил миланския технически hahaha hahaha hahaha hahaha

# 110
TotallyErected и Малена едно и също лице ли е? Нещо се обърках с толкова никове... newsm78

# 111
Цъкни на името в профила  Grinning

# 112
Xenia, не ти ли писна да разваляш темите с мненията си? Всички разбрахме твоята позиция, някои се съгласиха, други не. Остави ни на мира да си споделяме и да си коментираме.
Янтра, нямам снимка под ръка, но и да имах нямаше да е от голяма полза- имаме стандартна секция, съвсем обикновена, просто книгите са наредени в шкафчета зад стъклени вратички, а не по открити рафтове.

# 113
  • В сърцето на любимите мъже!
Проблемът не е в това, че не си учила, а че се занимаваш с това, което не си учила.
И парадираш при това. Ами като имаш претенции, даваш конкретни факти! Т
...
Всеки в този живот трябва да върши собствената работа и да не се бърка в чужда област, от която нищо не разбира! Peace

Е, по-голяма глупост не съм чувала... Спорд теб Чарли Чаплин имал ли е актьорско, продуцентско или режисьорско образование? Не-е-е-е! Обаче е гений! Образованието помага, но в никакъв случай не е основополагащо!

А ако се отвори тема: Архитект или дизайнер? аз ще гласувам за архитект....

# 114
  • Пловдив
Xenia, не ти ли писна да разваляш темите с мненията си? Всички разбрахме твоята позиция, някои се съгласиха, други не. Остави ни на мира да си споделяме и да си коментираме.
Янтра, нямам снимка под ръка, но и да имах нямаше да е от голяма полза- имаме стандартна секция, съвсем обикновена, просто книгите са наредени в шкафчета зад стъклени вратички, а не по открити рафтове.
Остави я, тя общо взето е винаги с гъза нагоре и става все от грешната страна на леглото. Прочети и мненията, никога нищо позитивно не казва. То бива сърдито и недоволно от живота създание, ама чак като нея не вярвах, че има.

# 115
  • Варна
xenia, аз не разбрах, дизайна изкуство ли е или наука. И ако е изкуство, наложително ли е да си изучавал необходимите предмети в университета ( и то задължително специалност Дизайн) или може да си имаш вродена дарба и усещане за стил, за да се справяш добре?

malenna, кой точно брой на Casa Brava да си купим? "Следващия" е юлския, нали?

П.П. Благодаря ти, че помагаш на толкова хора с добри съвети!   bouquet
Все пак форума е за взаимопомощ.
Понякога е нужна и малко критика, ама xenia цялата е само критика.

# 116
втори път
-не бих сложила тъмно кафяви плочки в банята
-няма да си купя четворка котлони, ползвам само двата, а другите само ми "крадат" от мястото

цяла страница в темата спам, заяждане и злоба  Shocked

# 117
  • На небето
втори път
-няма да си купя четворка котлони, ползвам само двата, а другите само ми "крадат" от мястото

За спама съм съгласна, хайде стига сте спорили моля ви се.  no
А за 4 котлони е така повече от 2 не съм ползвала, нищо, че имам 4 за всеки случай.  Twisted Evil

# 118
  • Бургас
втори път

Подът в банята ми ще е тъмно кафяв,а и вече купихме четворка котлони.

# 119
  • в моя свят на мир и любов
Темата е супер. Ще пиша и аз като ми остане време. Моля ви се само не проваляйте темата със заяждане, пишете си на лични

Някъде четох хвалебствия за malena. И аз се възхищавам на вкуса и на дома й. Винаги разглеждам снимките й с удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт