Втори път не бих ....

• 74 576
  • 533
  •   1
Отговори
# 360
  • София /Абсурдистан
И аз мога много малко лоши неща да кажа за ламинирания паркет. Само това, че е 'студен' и не толкова красив.

Иначе моя го мия с вода, не се е надраскал, а дори издържа едно наводнение без проблем - бях сигурна, че ще се надуе. Може би издържа заради препарата, с който ми намазаха всяка част на паркета, когато го монтираха.
И аз съм на същото мнение Simple Smile Мия го с вода, става много лесно. И нас също ни наводниха, при това на 2 пъти Grinning Ламинатът с нищо не е мазан и нищо му няма. Не се драска, ама това си зависи от видът му и от това какъв клас е. Аз купих висок клас, за помещения с големи натоварвания. Изглежда добре, не съм забелязала да държи студено (през зимата и без това слагам килим), поддържа се лесно, не е прекалено скъп, като ми омръзне бързо и лесно ще го сменя с нов. Не изисква никаква специална поддръжка. Веднъж дори го измих с парочистачка, нищо му няма Simple Smile При майка ми имат някакъв екзотичен естествен паркет, докаран от някъде си - все някъде се е одраскал, все някоЙ минал с токчета, одрал и направил дупки, все внимават с него, все ще се маже с нещо от горе за поддръжка и ще се вика човек с някаква техника за това, а пък човека е труден за откриване,  аман. А паркета никак не е евтин. Хич не обичам да имам грижи, особено пък за такива неща.

Последна редакция: ср, 22 авг 2007, 17:04 от Unknown_lady

# 361
  • България-Швейцария
Хич не обичам да имам грижи, особено пък за такива неща.
Аз затова нашляпах навсякъде в апартамента теракот Wink
И не ми е студено, плюс това боса ходя в много редки случаи.
Само в едната спалня разиграх вариант по краищата един ред плочки, в средата естествен паркет, но от дребния профил и твърдичък, дъбов. Получи се много добре, даже имам чувството, че оптически се разшири по този начин стаята, а тя си е малка - я има 9-10 квадрата, я не.
Но си измъчих майсторите, определено, особено с единия вид теракот, който избирах по красота и изобщо не си дадох сметка, че е двойно по-дебел от обикновения. В случая и те не бяха наясно за какво става въпрос и понеже бяхме договорили вече цената ми взеха колкото бяха обявили първоначално. Не пропуснаха да отбележат обаче, че след зора с моето помещение вече ще гледат и дебелината на плочките baby_neutral

# 362
МНого полезна тема-благодаря.  bouquet

# 363
Дървена дограма със стъклопакет-малко по-скъпо ми излезе от това ,ако бях сложила певеце.След 2 г.-олющи се отвън/стои на трескички олющеното лаково покритие/и се раздалечиха летвичките,от които е направена рамката/луфтове/.
Мисля,че вината е на майсторите-явно дървесината е била сурова.Иначе дограмата е красива,внася уют в интериора, ама изпълнението ....А и си иска периодична поддръжка.

# 364

само да вметна, че МРАМОР изобщо не се слага на кухненски плот - тъмен, светъл, розов - мраморът е мек и неподходящ
Мек, в смисъл, че лесно може да се нарани ли? Аз редовно "хвърлям" разни съдове по него, но досега не е дал отклонение в тази посока. Е, то никога не е късно, де. А, че е неподходящ го разбрахме от опит Mr. Green Втори път такава грешка  Naughty
Ние сме с няколко такива прозореца, но досега няма проблеми. Добри са и красиви. Нещо напоследък не съм привърженик на ПВЦ дограмата. Четох някаква статия за това, че като остарее тази дограма отделяла някакви вредни газове, причиняващи отравяния. Може и да звучи несериозно, но определено се замислих.

# 365
  • в моя свят на мир и любов
Дървена дограма със стъклопакет-малко по-скъпо ми излезе от това ,ако бях сложила певеце.След 2 г.-олющи се отвън/стои на трескички олющеното лаково покритие/и се раздалечиха летвичките,от които е направена рамката/луфтове/.
Мисля,че вината е на майсторите-явно дървесината е била сурова.Иначе дограмата е красива,внася уют в интериора, ама изпълнението ....А и си иска периодична поддръжка.

И моята така. Даже ми духа през зимата през дупките. Искам да я поосвежа и пооправя, но не знам как. Ти направи ли нещо за твоята дограма.

Иначе механизмите не са мръднали.

# 366

И моята така. Даже ми духа през зимата през дупките. Искам да я поосвежа и пооправя, но не знам как. Ти направи ли нещо за твоята дограма.

Иначе механизмите не са мръднали.

Дървената дограма/ Качествена/  е  ужасно скъпо нещо.   Красиво -истинско и скъпо.   Ако цената на дървената ви дограма е близка до ПВЦ... значи не е качествена./ в повечето случаи, или сте невороятни късметлии/    подръжката е задължителна.. но при скъпите видове  не зная какъв е периода да обработване.  Ще ми се да знаех от личен опит, ама ...на!
       Моята  дограма е стара  -  качествена,  но си е  изживяла живота.  Ще сложа ПВЦ или  подобно.  Ако можех да си позволя бих сложила  дървена, 3-ен стъклопакет с К- стъкло ,  но пък качеството, което искам  ми е тотално непосилно.  Рядко някой  си позволява съхнене на материала 10-12-20 години.и да не  е ЧАМ.  Няма измятане тогава.  Има само подръжка   и то  първия 5-годишен период е от фирмата.
     има няколко скандинавски фирми...с традиции в бизнеса, но само мога да се усмихвам пожелателно на офертите.
      Ще сложа ПВЦ или алуминиева / в зависимост от нагряването/   защото   , дори и да вложа пари в дървената, едва ли ще ми се занимава с поддържането и..

# 367
Решила съм и аз да сменяме дървената дограма със стъклопакет в дървена рамка, ако някой има координати в София моля да ми пусне на лични.
Това, което не повтарям е големи плочки на пода в банята - трудно им се дава добър наклон и си патим пета година от това, а и плътно следене на майстора, който ги прави си трябва.

# 368
Luda,още нищо не сме направили по оправянето й.Мъжът ми се кани да поошкури леко отвън и да лакира наново дограмата.Суровата и в момента явно доизсушаваща се дървесина -за нея нищо не можем да сторим.Поне аз не зная какво.Не сме и питали във фирмата,която ни изработи дограмата.

# 369
  • София /Абсурдистан
Решила съм и аз да сменяме дървената дограма със стъклопакет в дървена рамка, ако някой има координати в София моля да ми пусне на лични.

Фен Ко ЕООД София, кв. Чепинци, ул. Стара планина №64 тел. 996 21 93
сгр. Изола-Петров

# 370
голяма мъка е с такава дограма ooooh!

# 371
Изчетох почти цялата тема...бързам да се запиша . smile3523

# 372
  • София
Isa, то и с дизайнер не си е работа да правиш баня. Моята като е правена от дизайнер и сега - търкаааааааайййййййй!!

# 373
Това, което НЕ БИХ :
да си сложа батерията на мивката  в банята стояща, взехме някаква удължена на Видима, последен модел, но пак ми се струва, че няма да мога спокойно да си измия ръцете  Confused Ако имам избор бих я сменила с тези, дето са на  стената, като едно време   Peace
Като влезем в новата къща със сигурност ще пиша още неща  Crazy Mr. Green

# 374
Това, което НЕ БИХ :
да си сложа батерията на мивката  в банята стояща, взехме някаква удължена на Видима, последен модел, но пак ми се струва, че няма да мога спокойно да си измия ръцете  Confused Ако имам избор бих я сменила с тези, дето са на  стената, като едно време   Peace
Като влезем в новата къща със сигурност ще пиша още неща  Crazy Mr. Green

Има стоящи батерии, които са достатъчно високи и удобни! У нас във всички бани са такива и като се има предвид , че мъжът ми се завира под всяка , за да си мие лицето,значи определено са високи, а за миене на ръце въобще не виждам проблем.
Не е необходимо да с последен модел Laughing
Но виж батерия на стената вече ми се струва прекалено остаряло като идея.

Общи условия

Активация на акаунт