Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните принципи на разделеното хранене?
Кои храни трябва да се избягват при разделно хранене?
Какви са препоръчителните интервали след хранене при разделно хранене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните принципи на разделеното хранене?
Разделното хранене се основава на идеята, че храните се разделят в групи, които се смилат по-ефективно от клетките в организма. Принципът е да се консумират различни видове храни в различни времеви интервали, като се има предвид времето за храносмилане на всяка група храни. Например плодовете трябва да се консумират самостоятелно, а месото и зеленчуците трябва да се консумират в различни интервали след хранене. Принципите на разделното хранене включват консумация на протеинови храни (месо, риба, яйца) със зеленчуци, но без съдържание на нишесте. Въглехидратни храни (хляб, картофи, тестени изделия) трябва да се консумират със зеленчуци. Сладкиши не трябва да се комбинират с нищо и шоколадът трябва да се консумира умерено и рядко.
-
Кои храни трябва да се избягват при разделно хранене?
-
Какви са препоръчителните интервали след хранене при разделно хранене?
Препоръчителните интервали след хранене при разделно хранене включват: 30 минути след плодове, 30 минути до 1 час след зеленчуци, 2,5-3 часа след зеле, моркови и ряпа, 2-3 часа след хляб и тестени изделия , ядки, 3-4 часа след варива като боб, леща и зърнени храни (жито и царевица), 4-6 часа след месо, 2-3 часа след риба, веднага за млечни продукти като кисело мляко, 3 часа за сирене и кашкавал и 5 часа за мазна храна.
-
Какви са основните принципи на хранителната пирамида в разделното хранене?
-
Какви са основните принципи на хранителната пирамида за вегетарианци?
.Благодаря ви за поздравите, предадох ги на дъщеря си, а във вторник ще ги предам и на другите деца
. Всички са като мои рожбички ,защото съм с тях от 9 години, бяха едни малки бубенца, когато започнаха ,а сега вече са млади дами
.С няколко думи да ви опиша за какво става въпрос: Конкурсът е за забавна песен на фолклорна основа .Това, което нашите момичета изпълниха ,малко професионални групи се наемат да изпеят, особено" Лале ли си ,зюмбюл ли си ",защото се пее на 6 гласа и песента е с невероятно широк диапазон. После ще ви пусна и клипчетата. Въпреки гафа на озвучителя, който беше изключил монитора, децата се справиха страхотно. Да поясня ,че монитор е колоната, която е обърната към изпълнителите и без нея, те чуват музиката и собcтвените си гласове със закъснение. Сега ви става ясно какви герои са мамините пиленца .
ПОЗДРАВИ ДЕЦАТА ОТ МЕН!
.Обича да си хапва направо от чинийката печено пиленце,заек.Всичко обилно залято със сок от лимон 
.Като бяхме в Добрич баба му и дядо му всеки ден му купуваха и като се прибираха ми се хавалеха,че бил изял 1-2 пакетчета 

.
. Обаче ми писна вече да мисля за това. Май ще взема да се примиря с настоящите си кг, ще спра да се тегля и ще престана с тези невероятни ограничения. Та аз правя всичко по силите си: плодове, зеленчуци, тренировки три пъти седмично, какво повече?!
. По този повод освен плодовете през деня, които са си задължителни, снощи ядох салата от зеле и моркови с риба тон (нямаше марули) и пъстърва на скара.
. Вече всеки ден е така: вечер не ми се ляга, сутрин едва ставам
първо с това трябваше да започна, и извинете отсъствието ми последните дни
А това че твоя мъж е добричак тази седмица...наслаждавай се