На плаж Бургаски се печем и на бира форума четем

• 13 289
  • 281
  •   1
Отговори
# 165
някоя мама дали знае нещо по въпроса с подаването на молба за удължаване на майчинството-в смисъл за третата неплатена година-има ли някакъв срок или мога да отида когато изтекат двете години платено майчинство,имат ли право да ми откажат и през това време върви ли ми стаж и осигуровки?ще съм много благодарна ако някой ми отговори

# 166
Третата вече не е година, а 6мес за теб и 6 мес за бащата. Срок няма. Хубаво е 2-3 седмици преди да ти изтече платенето майчинство да си говориш в твоята работа и да ги уредите нещата документално. Стаж и осигуровки вървят. Да ти откажат, могат, но май досега не се е случвало. Поне не съм чула и чела.

# 167
  • Бургас
Мисля че това вече го махнаха, за по-сигурно питай в счетоводната тема на форум "Майки, бъдещи и настоящи" за сметка на това направиха възможно 6 месеца и таткото да може да излезе в неплатен отпуск за гледане на дете до 8-мата година май беше  newsm78
При неплатен отпуск няма осигуровки и стаж.

# 168
При неплатен отпуск няма осигуровки и стаж.
Има. Аз се водих неплатен от август 2006 до февруари 2007.
Даже се начислява платен отпуск на неплатения.

# 169
  • у нас
Първо, вече няма една година неплатен отпуск за гледане на дете, а има шест месеца неплатен отпуск до навършване на детето на осем годишна възраст на всеки от родителите, ако детето не е настанено в заведение на пълна държавна издръжка. 
Второ, дали ще ти дадат или не този отпуск зависи първо от работодателя, той има право да ти откаже или да ти даде този отпуск. Но ти имаш отпуск платен за годините, в които си била в отпуск по майчинство. Ако си била на трудов договор, но не фиктивен.
Трето, осигуровки не се плащат, ти трябва да си плащаш здравните, счита се за осигурителен стаж. (чл. 167а, ал. 8 от КТ)

Ако обаче не сте женени и не живеете с бащата в едно домакинство и ред други такива условия, на майката се полага 12 месеца неплатен отпуск за отглеждане на дете до осем годишна възраст.
Зависи какъв е твоя случай.

# 170
Аз здравна осигуровка не съм плащала. Но справката в НОИ показва, че е плащано т.е. работодателя.

# 171
  • у нас
Значи работодателя се е набутал. Затова е неплатен отпуск, защото не се плащат осигуровки.

Денито, има много варианти за отпуск, след свършването на отпуска до навършване на  две годишна възраст на детето, зависи теб кое те устройва - платен, неплатен, или неплатен до навършване на осем години на  детето .

Последна редакция: ср, 13 юни 2007, 18:19 от Sinara

# 172
Честно казано не знам дали се е набутал. Уж социалната им политика е много изрядна. Приватизирано предприятие са и постоянно има одитори.
Както и да е, де. Simple Smile

# 173
  • Бургас
Здравейте момичета! Много, ама много отдавна не съм  писала в темата! Embarassed

Ако може да ми помогнете - знаете ли къде да поръчам торта за рожденния ден на Алекс. Пробвала съм услугите на Марс, но останах много разочарована от тях.
Благодаря предварително за отговорите   bouquet

# 174
  • у нас
Млечко, имаш поща Peace

# 175
Честит Рожден Ден  на marianamama!!! 

# 176
  • Бургас
Честит празник Марианамама ! Много усмивки и щастие!

mle4ko, за мен Роза и Неделя са най-хубавите торти .

При неплатения отпуск за гледане на дете работодателя плаща някакви осигуровки в рамките на 5-6 лева,може би здравна и се счита за стаж.Аз предложех да си ги плащам ,но ми отказаха т.е те ги поеха .Но може и да има някакви вратички,но мисля,че не би трябвало да отказват.

# 177
Аз здравна осигуровка не съм плащала. Но справката в НОИ показва, че е плащано т.е. работодателя.

И аз не съм плащала здравни осигуровки за третата година, която ползвах като неплатен отпуск. Работя в държавно училище.
Ако не са ми плащани такива осигуровки, значи би трябвало досега да се водя здравно неосигурена, а това не е така. Взимам направления от джи пи без проблем.

Но мисля, че за времето на неплатен отпуск не се начислява платен отпуск. Просто няма логика да се начислява.

# 178
Така каза личен състав, но когато си взема окончателно всички документи по напускането пак ще пиша. Simple Smile

# 179
  • у нас
2) За осигурителен стаж, без да се правят осигурителни вноски, се зачита времето:

1. (изм.,ДВ,бр.52 от 2004 г.) на платен и неплатен отпуск за отглеждане на дете;

2. на платените и неплатените отпуски за временна неработоспособност и за отпуск за бременност и раждане; и тн

а относно здравните, ако се договорят предприятието и работника може и двамата да плащат на половина. При нас е работника, който е в неплатен отпуск сам да си плаща здравните, това е промяна от около две години насам.

Общи условия

Активация на акаунт