Нашто септемврийско чудо мама рита лудо

• 14 831
  • 270
  •   1
Отговори
# 120
 да,morenaпих парацетамол сега съм малко по-добре,към 7 и нещо имах малко темп,но...я свалих!честито за бебчето,миличка!!!да ви в живо и здраво и много да ви радва!!!лека вечер манчета,до утре!!!

# 121
  • гр.Варна
Добро утро мили дами!  bouquet

Бързо възстановяване на Патето и много ,много усмивки на всички през днешния хубав слънчев ден! Hug Hug Hug

Относно раждането-първият път родих нормално и сега пак искам да е така. Моля се всичко да си върви както трябва и да не се стига до секцио.За мен това е вариант само , ако се получат някакви усложнения. Надявам се искрено да не се стига до там. Praynig Praynig Praynig

# 122
Добро утро, момичета Simple Smile
За мен днес се очертава 1 неособено приятна сутрин Whistling Вчера като пазарих лекарствата на майка ми от аптеката, 1-то, което са ми дал е по високо дозирано от това, което пие...Вчера вечерта ходих отново да им кажа и ми казаха да отида днес сутринта, да поръчат онова нискодозираното и после пак да ходя да си взема изпълнената поръчка... #2gunfire #Cussing outСамо,че двете хапчета са с чувствителна разлика в цените и как ще се оправям за разликата не знам newsm78 #2gunfire Така, че днес само с въпросната аптека ще се занимавам ooooh! То отчасти си е и моя вината, ама откъде да знам, че точно това лекарство е различни дозировки Rolling Eyes

# 123
ха добютро и от меня, сладурки  Hug
АниJoy Joy, basilisk ти го е обяснила бе мацко  Mr. Green - ти няма да искаш пълна упойка, а след това пак ще ти дадат да си гушнеш бебето Mr. Green а между другото секциото е по-щадящо за бебето, отколкото нормалното, което все пак не е малко. И зарежи вече тия охлюви, рошковци и тем подобни тестенки, щом са казали докитата   Mr. Green и аз вчера си купих едни страааахотни курабета и следобеда щях да метна цялото пактече, ама викам  Stop - и си хапнах 1 бр. прасковка и черешки  Joy
Вили, късмет мила !!!  Hug Аз сега ша обърна две палачинки и също се стягам за НОИ  Close, отивам на крака, та да видим аджеба кво става тукааа  #Cussing out

# 124
здравейте момичета  Hug

аз утре съм на ЖК и мисля да си взема малко болничен да си почина, че с таз ниска плацента  Cry и с тез контракции  Cryе малко крайно време за почивка. Та в този ред на мисли и на мен ми се ходи на училището в четвъртък, ако някой може да помогне с идеи как се влиза, на кой се дават тези 2 лв ще съм много благодарна   bouquet

# 125
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Аз пак за срещичката ще си "бая"... Копирам поста си от вчера и чакам да чуя и вашите мнения по въпроса:

Момичета,

Относно софийската срещичка - опитвам се да се свържа с някого в "Уго" на телефона, който са публикували в сайта си, но не ми вдигат. Доколото знам, там не правят резервации и не ми се разкарва напразно, за да ме отрежат. Затова си мисля да отидем без резервация? В сайта им пише, че градината има 100 места (аз съм ходила и действително имат няколко големи маси, но статистика за броя на местата не съм водила Wink), т.е. доста е вероятно да нямаме проблеми с настаняването и без резервация. А ако все пак настане сакатлък, можем да седнем вътре, колкото и да не ни се иска - там със сигурност ще има места по обедно време. Та, казвайте как да действаме?

Да прибавя и адреса (ул. Неофит Рилски 68) и карта за местоположението на въпросното Уго.

И казвайте как да действаме!!! Hug

Дами и Дами,

Организираме си софийска срещичка на 17.06. (неделя) по обедно време, евентуално в "Уго" на малките 5 кьошета. Засега на клона сме 14 лястовички със своите 15 лястовичета: Анири, thumbelina, Morena, katrin7, basilisk, Freli, katiaa, liddi, galia2007, leiche, adi_san, munkamm, Lilian_V, mackomacko. Само на дамите, които ще го раздават морски в този период, можем да им опростим отсъствието. Присъствието на останалите е задължително! Wink Молим, записвайте се чевръстичко! Mr. Green

# 126
  • Кърджали, България
Привет, момичета   bouquet

Вчера цял ден ви четох, много сте изписали  Shocked Бебе, поздравления за страхотната тема  smile3501 Къде си се крила досега, а!?

Много интересни теми сте коментирали, докато ме нямаше. Аз си правих изследвания миналата седмица и отново изненада: хемоглобин 81   Confused , поне албумин нямам... После ще се поровя в старите теми, дето обсъждахме какво съдържа желязо, а довечера ще ида при доки  да й покажа резултатите.

За детската стая - както вече казах, нямам възможност засега за отделна стая, но дори и да имах, сигурно щях да я използвам за спане чак след 5-6-тата година на детето. И аз не мога да си представя да оставя само дете в друга стая, какво ли не може да се случи, да не дава Господ  Praynig Стоил все още спи при нас, в неговото си креватче, но имаше един период, в който искаше на спалнята. Решихме въпроса точно, като доближихме неговото легло до нашето. Тогава започна да заспива, играейки си с косата ми - схващах се направо, докато заспи  smile3517 Мислех си, че никога няма да се откаже  Tired ... Обаче и това мина, сега само си държим ръчичките  Hug А относно тия английски методи за приучване към самостоятелност, смятам, че детето само си показва кога е готово да бъде отдебено. В един момент (по-рано или по-късно) само изявява желание да се разполага в собствена стая. Няма до абитуриентския си бал да спи при нас, я! Много ми хареса идеята на Вилиан за детските песнични преди сън  Peace Ние имаме една играчка, която представлява пластмасов аквариум, закача се на леглото, има три-четири вида звуци - поточе, море, водопад и три нежни мелодии, като в същото време може и да свети и да бълбука - страхотна приспивалка е!!! А, и благодаря на Мишето за научното обяснение относно етапите на развитие на детето  Hug

Саморасличе май питаше за книги за възпитанието на детето. И аз препоръчвам "Изкуството да бъдеш родител" (10х на Лейче, че даде линка!), както и едно малко книжле на Хаим Гинът - "Децата и ние", издание 1988 г., има го още по он-лайн книжарниците. Иначе се чудя може ли да се правят доставки от amazon.com до Бг - ще ми се да си поръчам нещо от Сиърс  Thinking

Катрин, направи ли си изследвания, нали ти се подуваха краката? Направление на мен ми даде гинеколожката и слава Богу, поне албум нямам, но тя каза още преди това, че е възможно да се подувам и от анемия, което излеле вярно  Sad

Да не забравя да честитя на Бенич новото жилище  Hug Пожелавам ви да го превърнете в страхотно семейно огнище, където всеки ще чака с нетърпение да се прибере  Peace И приятна почивка на моретоооо   grinning039

Петето, може и да си писала, но аз никъде не прочетох, какво стана с твоя преглед на 6-ти? За оная бучица? Стискам ти палци сега бързо да оздравееш  Hug

Мойта бебка също много хълца... И Стоил беше така...
Ани, аз много се притеснявам от това да не се увие пъпната връв около вратлето на бебето при раждането  Rolling Eyes Извинете за въпроса, но тя дали се увива още преди раждането и после само се затяга или в момента на излизане може да се увие? Мисълта ми е дали може да се види предварително на видеозон дали е с увитат пъпна връв и да се вземат по-адекватни мерки?

ПП.  welcome на новите попълнения и  newsm59 на рожденичките!!! Поздравления и за племенничето на Морена!!!

Айди, изписах се  Embarassed ...

# 127
  • София
Здравейте, момичета!
Пишете, гледам, за раждането вече. Аз съм в голяма чуденка по въпроса. Първото ми раждане е секцио, ама според мен можеше да се мине и без него. В епикризата вчера четох, че причините били спонтанно отворен околоплодин мехур (и това пък ако е причина за секцио...), пелвио-фетална диспропорция (защото бебето било над 4 кг, демек много голямо за моя таз, а пък то се роди 3.450 кг...) и отклониния в нормалното състояние на ретината (което 100% не е така, тъй като бях ходила на специални очни изследвания, заради късогледството, което имам, и заключението на лекарката беше, че няма проблем да си родя нормално, беше описала подробно за какво иде реч, но според докторите в АГ-то нямало изрично изречение във въпросния документ, че мога да се напъвам, а другото не го разбирали и не можело да се рискува).

Сега като гледам пак се говори за секцио, ама не сме обсъждали подробно въпроса. Мен, честно казано, доста ме е страх от нормалното раждане, не съм много бържелива на болки и не знам дали има смисъл да се натискам много. Във всеки случай, ако е пак секцио ще държа да не е планирано. Когато си започне раждане, тогава да режат. Ама да ми казват някаква си дата според техните си графици, или аз да избирам кога да ми се появи на бял свят бебока - а не! Naughty
Но има още време, де, иска ми се да прочета още неща по въпроса, за да мога да реша поне за себе си.

# 128
Ани да не се появи до този час Shocked - Странно Thinking

# 129
  • морето и сините вълни :)
тука съм ,тука съм Hug Hug Hug

Абе моя мъж ме потифири до една лаборатория да си пуска изследвания,та затова не се отчетох.А тази сутрин се събудих  към 9 и бая се понаспах. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Охххх Инче- какво да ти кажа за таз пъпна връв.Моя доктор каза че било голям късмет че я е видял на ехографа,все пак не му е 3 или 4 Д ехографът.Но каза да не се притесняваме много защото вътре при бебо е хлъзгаво и пъпната връв била навита като телефонен шнур и нямало опасност сега да се затегнела Praynig Praynig Дано е вярно това Praynig Praynig.Ами аз си мисля че при нормално раждане ако продължи да е увита ще се затегне на бебчо около вратлето защото все пак нали казват че пъпната връв на някой майкии  не давала да излезе бебо....

Аб енезнам -само доки ми каза че ще я следим изкъсо тая връв.....

Веселче
-и аз днеска си купих прасковки и охаааа-вече ще карам на диета.Ниакви хлябове...повече салатка,манджичка без хляб и никво сладко...сам о ако много ми се прияде Flutter Flutter

Ся пък ще взема да заслабна Joy Joy Joy

Базилискче-аз доколкото знам в АГ-то не правят спинални упойки.Но не съм сигурна. newsm78 newsm78 newsm78.Знам със сигурност че там ги кълцат с пълни упойки Naughty Naughty

А и да ти кажа мен от таз спиналната още повече ме е шубе #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy..аз да съм будна а те да ми ровят в червата...бррррр то гадно бе.Не се ли усеща че ти правят нещо в корема newsm78 newsm78 newsm78
ууу чак тръпки ме побиха #Crazy #Crazy

Момичета аз викам да си изберем щъркелчета за новините вече и да си дадат телефоните.За да казват радостните новини Hug Hug Hug....Вие какво ще кажете Mr. Green Mr. GreenНякой пожелание има ли???? Да зема и аз да стана един щъркел-та нали съм редовна в нета.Даже и отсъствието ми забелязват до обедните часове Joy Joy Joy

Ами айде ще помоля Бебето да ме включи като щъркелче вестоносец  bouquet 0885/ 000-748
Мисля на заглавната сраница да си сложим телефоните и всеки който си избере щъркелче да си запише телефона му и да съобщава....  bouquet  bouquet  bouquet
айде аз отивам да опъна кокала Mr. Green

# 130
  • гр.Варна
Можете и мен да ме включите като щъркелче - 0887/232-673.

# 131
Айде пускам и аз телефон за вестоносец:)
0887 37 69 47
Ани, радвам се, че се появи Hug - недей така да ми изкарваш акъла вече Praynig
Книжката - Изкуството да бъдеш родител - си я изтеглих и я чета с удоволствие..Благодаря за линка отново  bouquet

# 132
  • морето и сините вълни :)
Бебе-айде мила събрахме щъркеловско ято Hug Hug Саморасличето аз и Людмилчето.Ако има и още две три мами.И готово......И всеки да си избере една щъркелче и да праща хубавата новина при него  Hug Hug Hug

Охх мнооо ми е жега и ще умра направо-цялата съм вирвода ooooh! ooooh!

# 133
Момичета, нещо важно!!!!
Моля прочете и се присъединете към инициативата , става въпрос за нашите деца Praynig
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=190140.new#new
Моля да разпространите информацията и сред вашите познати! Praynig
ПОВЕЧЕ БАЛОНИ - ПОВЕЧЕ ДЕТСКИ УСМИВКИ

Сдружение Зачатие организира протест с балони в Деня на Репродуктивното Здраве на 16 юни 2007 г. в София.
Начало 8.00 ч. пред НДК, маршрут на протеста от НДК по «Витошка» до МЗ - Министерството на Здравеопазването и МТСП - Министерството на труда и социалната политика. 
Начало на  самия протест - 9.00 ч. пред Министерството на Здравеопазването.
Протестът ще бъде с балони,  предоставени от Зачатие, от едната страна с логото, от другата ще можете да си надпишете желание или нещо друго.
Моля, носете си маркери, за да стане по-бързо надписването.
За тези, които не могат да присъстват на протеста, но го подкрепят ще се направи картичка, която могат да изпращат на допълнително посочен адрес.

Целта на протеста е да привлечем вниманието на държавата към нашите проблеми, да заявим желание за включване в Програмата за преодоляване на демографския срив.
НЗОК няма да помогне повече от това, което прави в момента.
Ние имаме нужда от държавна подкрепа.
Моля ви, проявете ангажираност, за да успеем заедно.
Държавата трябва да чуе за нас, да ни помогне, да родим деца, които ще са бъдещето на тази държава
Паралелни протести ще има и в Пловдив и Варна...Аз лично ще отида!
За тези, които не могат да отидат, ако имат желание да ни подкрепят моля да изпратят електронната картичка от темата във втория линк Praynig
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=12420.

Последна редакция: вт, 12 юни 2007, 11:59 от samorasliche

# 134
  • Кърджали, България
Момичета, вижте какво ми пратиха току-що: http://www.yosif.net/bg/med/index19.htm

Понеже се коментираше за флуора тук... Аз още не съм я чела, щото тия гръмки фрази като "Световната конспирация" не са ми по вкуса...

Общи условия

Активация на акаунт