Нашто септемврийско чудо мама рита лудо

• 14 845
  • 270
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ани, ти ще ме разбиеш, бе жена...  Joy как така ще усеща докато ти бъркат в корема...  #Crazy Нищичко не се чувства, все едно че от кръста надолу нямаш тяло (ох, май гадно прозвуча това, ама си е така...  Tired). Чак след около 2-3 часа, като започне да преминава действието на упойката започваш да усещаш. Аз как само чаках да мине това времеее ...... мен това (не)усещане ме побъркваше просто. Confused ако и сега ме режат, си мисля че ще прихясам.  ooooh!  То са си го казали хората, шубето е голям страх...  Joy Joy Joy
Важното е, че ти изобщо не знаеш какво ти правят, лежиш и си чакаш бебока, самото му вадене става много бързо, после минава повечко време за шев и кройка.  Mr. Green операция си е, все пак.

# 136
Здравейте мами! Флуоридът на мен ми е болна тема. Оказа се, че тук в Канада и в Америка флуорират питейната вода. Ама това го разбрах скоро. Оказа се също така че флуорът е вреден за редица органи и системи, включително за щитовидната жлеза. Аз тук преди 2-3 години получих заболяване на щитовидната жлеза, което не е наследствено. И до началото на бременността си се наливах с питейна флуорирана вода, без да знам че е особено вредно. Та сега съм само да изворна вода, ама просто не знам как да убедя и мъжа ми да минем на такава вода за цялото семейство. Четох че вече има инициативи на разни сенатори в Америка да забранят флуорирането на водата в избирателните им райони във връзка с изследванията, доказващи вредността на флуорида. Да, ама флуорирането на питейната вода е започнало много отдавна и не е лесно да промениш толкова дълбоко вкоренени традиции. Аз също така си намерих специална паста за зъби без флуор - плащам 5-6 пъти по-скъпо за нея Rolling Eyes Така че може да се каже че вие имате късмет че поне питейната вода ви е чиста от флуор.

# 137
Здравейте, момичета!  Hug
Аз влизам от няколко месеца във форума, но тук не съм чела нищо. Включете ме и мен - терминът ми е на 15.09., розово щъркелче  Wink
Леко на всички и дано при вас горещините са по-поносими!

# 138
  • София
Привет мами!  bouquet

Много сте писали, не можах да изчета всичко. Blush Ние в събота се върнахме от почивката, изкарахме си добре, въпреки, че и в Гърция доста дъжд валя. Имахме само 2 слънчеви дни за плаж, моя милост успя само краката да си топне (че беше студена водата и без това си имах контракции), но Емко и татко му си направиха две бани. На Емко най-много му хареса, първо в Сандански - приятелката ми има момченце на 3г. и половина и голяма игра беше заедно, после при свекъра и свекървата в Кавала, дядо му работи на лунапарк, имат коте...  Grinning На мен пътя и смяната на мястото не ми се отрази много добре - имах контракции почти постоянно (въпреки че си пия хапчетата), кръвното ми все ниско и ми прилошаваше. Наложи се да ходя на лекар - слава Богу нямах разкритие, бебчо е добре и със сигурност е момче Grinning (имаме даже и снимков материал вече Simple Smile). Починах си там, а какво ядене падна  ooooh!, довечера съм на консултация и докторът пак ще ми чете конско, че много съм качила  Embarassed, а и ми тежи (станала съм огромна), та тази седмица гледам нещо по-леко.

Bye засега, че е време за обедна почивка. Wink

# 139
аз се връщам от ЖК и да дам отчет  Mr. Green - накарах сестрата да ми напипа беба накъде е разположена - на мен все ми се струваше, че стои напречно, обаче жената каза - отляво на пъпа ми - там където все ми става една по-висока бабунка и корема ми стои изкилиферчен  Mr. Green е гръбчето, крачката се оказаха горе долу под десните ми ребра, така че явно главата е където е трябва - долууу  Mr. Green
макар че - каза жената - все още е рано и има достатъчно място, така че може да си върти накъдето си иска и за трайно позициониране с главата надолу е още рано
иначе - кръвното ми 50/90  Mr. Green нищо ново
килограмите - абсолютно в норма - засега  Mr. Green

за увиването на пъпната връв  - не се шашкайте предварително за няма нищо  Naughty - преди раждане винаги могат да ви погледнат - даже е задължително според мен - и да видят бебо дали не е с увита пъпна връв, или седалищно разположен, или нещо друго, което да налага да се вземат съответни мерки
аз лично съм се насочила за израждане към лекар, който ми казаха, че прави такъв преглед точно преди раждането, така че съм спокойна  Peace (е не съм се насочила към него основно за това де Mr. Green много ясно)

P.S. какво е това за щъркелите и телефоните, че не разбрах  Blush newsm78

# 140
  • у дома с любимите си хора
Здравейте!
Ваня,добре дошла отново при нас!Радвам се,че си си отпочинала и си изкарала добре.
Момичета,страшно много ви благодаря за подкрепата,милите думи и куража,който ми вдъхнахте.Нямам намерение да се предавам-малко остава до края на мъките ми.И аз все се чудя,че има такива хора,още повече,че шефката е жена?!!!Все си мисля,че доброто у хората е повече от лошото и че има по някоя капка човечност и у най-коравосърдечните.Да е жива и здрава моята шефка!Не съм и съдник,но възмездие винаги има.
Днес за първи път бях на училището за бременни и многоооо ми хареса.Супер освежаващо ми подейства факта,че има толкова  мами,които се интересуват за себе си и за бебчетата.И се заредих с положителна енергия на това място,където всеки носеше още един,някои по два мънички живота.
Изпращам много усмивки на всички!И желая добро настроение и през днешния ден.

# 141
 Hug Ех, че хубаво, Вили Wink
Като говориш за това училище нямам търпение да идва тая пуста събота, че да излизам в отпуска и да тръгна да ги посещавам  Hug
Гледкам и нашите варненски мами ходят;)
Май ше се видим със Саморасличето другата седмица  Hug
Че не смятам да се спирам у къщята Wink
Иначе, Инка, имам приятелка, която ми каза, че са видели на ехограф, че е била увита пъпната връв около вратлето на синчето й. Така, че може да се види предварително! Но да е добър специалист, че да го забележи, че може някой и друг лекар да не го види  Shocked Но по принцип знам, че е хубаво да се знае предварително и да ни погледнат.
Относно раждането  Shocked Кога трябва да се интересуваме как ше раждаме, къде и т.н. Rolling Eyes
В смисъл? Кога идва време за разговора с лекарите ни ... щото аз на 29ти съм на консултация и смятам да питам тогава доки как съм с таза, какви са възможностите ми за естествено раждане и т.н. Защото държа за такова .... Нямам намерение след цезарово да не мога да си вдигна бебчето два месеца (живот и здраве)... предпочитам да се измъча максимално, но да усетя природата  Blush

Целувкиииии   bouquet

# 142
Та в този ред на мисли и на мен ми се ходи на училището в четвъртък, ако някой може да помогне с идеи как се влиза, на кой се дават тези 2 лв ще съм много благодарна

За училището - няма нищо сложно  Simple Smile. Лекциите започват от 9:30, но е хубаво да си там малко по-рано, особено в случай че се съберат много желаещи. А двете левчета ги даваш за куверт при влизането, с който след това си поръчваш нещо за хапване или пийване. Организаторите държат да се записваме за лекциите, които ще посещаваме, така че ще ти дадат да попълниш едно малко картонче с желаните от теб дати.
Аз днес успях да отида, темата за закаляването на бебето ми беше доста полезна.

Това, което е ново обаче, е, че от другия месец всички лекции ще се провеждат вече само на Плиска, което мен лично не ме зарадва много, тъй като ми е по-далеко, но ... здраве да е.  Simple Smile

# 143
  • Кърджали, България
Я, нова мама-италианка!
Добре дошла сред нас! Ще се радваме да пишеш по-често и да дадеш повече подробности за себе си!

# 144
Организаторите държат да се записваме за лекциите, които ще посещаваме, така че ще ти дадат да попълниш едно малко картонче с желаните от теб дати.

Shocked тука във варна има ли такова нещо - аз понеже в четвъртък ще ходя за първи път - да не отида и да се окаже, че няма да мога да вляза  Thinking

# 145
  • Бургас
Здравейте и от мен днес,
гледам че сте подхванали темата за раждането. Аз също оскам нормално, въпреки че и аз нямам кой знае колко голям праг на болката. Но като знам колко тежко се оправих от операцията от апандисит, дето разреза е съвсем малкъ, чак настръхвам ако лекарит преценят, че трябва да е секцио. Ако може пак да пуснете този линк на книжката, защото нещо не ми се зарежда.
Ами това е за сега. Щях да пиша и други неща но забравих, така че до скоро

# 146
Ади и аз Tsugumi-Biancaneve добре дошла при нас   bouquet дано да ти е веселко и да пишеш честичко ей.
Ани пльоснахме го ятото на 1 страничка ( барбар с мен, че нали и аз да не опусна нещо пък и всеки ден тук си виса ) .
Ко друго аз тез дни съм тотален мързел само си чета книжки и дзяпам тв- то tv или компа, ама то от толкоз информации ми се доспива та и бая време в сън откарвам newsm46. Ся пак таман се бях разсънувала някви ми ти чудесии там и мама звънна та се разбудих, ама само колкото да хапна и ся май пак ще се мятам с някоя книжка в леглото.
За раждането аз ко да ви кажа искам нормално. То е повече от ясно че ще боли ама аз все си викам толкоз жени са родили аз ли няма да се справя newsm10 само си мисля да взема и аз да хвана да чуя някоя и друга лекциика за туй пусто дишане да не съм съвсем неподготвена. А за секциото и аз кат Ани някъв ужас ми е. Само мисълта че ще имам дупка в корема и ме побиват тръпки и после тва нещо все си мисля че ще вземе да се разтвори ( да не може да зарасне де ) абе глупости всякви, ама си искам нормално раждане.
Такам ко друго newsm78. Мен много ми се яде ама тва нищо ново...
След няколко дни съм на преглед. То щото аз никога не си ходя на определената дата все се случва така че не мога и един два дни по рано или по късно изненадвам моя док, та ся ми е казал на 15 или 17 си избери та на 15 мисля да му се изтърся Joy.
Ами тва за сега мамита аз заминавам да се моткам в леглото пък после пак ще надникна. Гуш и цун и от мен Hug...

# 147
  • София,
Ехей здравейте мацки.............

Аз съм вече морскаааааааа втори ден ..... Варна морето - сините вълни, ей как го харесвам тоз град да ви кажа!  smile3534  Живот и здраве ще ги видя варненките newsm44 !!!!!!

Сутринта се топнах в моренцето, а децата изобщо не пожелаха да излезнат от водата! Беше разкош, ама май сега се опитва да завали!

Морски мамита живот и здраве ще се видим на 17 юни, само сега ще се наложи да разбера къде  е това ФК!!!

Ани Бани благодаря за вниманието - дала съм телефон а и си записах на samorasliche!! Така че, само да не ни мине котка път с Верич ще дойдем да се видим!!!!!

Вчера се разхождахме из Варна и да ви кажа съм следила като някой детектив да видя мама с тубмак.  И видях една да ви кажа! Горе долу като моя корем беше с бял панталон и кафява блузка и ядеше сладолед и туй се случи на главната около 16  - 17 часа! Ако е някоя от нас да си казва веднага!

Айде мамита сега да чета, че първо прегледах на бързо темата, но не съм чела! Исках да ви пиша и сега се залавям с четенето докато детето спи!

МНОГО СОЛЕНИ ЦЕЛУФФФФФКИ ОТ МЕН

# 148
  • София
Здравейте и от мен.

Онзи ден най-спонтанно решихме да отидем към морето по-раничко, та вчера взех, че резервирах за следващата седмица. Но ме мъчат сега едни въпроси как да се подсигуря в случай, че ми стане нещо, да не дава Господ. Аз доста попътувах тази бременност в сравнение с предишната, когато никъде не мръднах, но пътувахме на най-много 2-3 часа от София. Сега обаче ме е малко повече страх. Ще бъдем на Сл. Бряг, съответно по-близо до Бургас и се чудя дали там да не проверя къде трябва да се отиде по спешност. Въпреки че не съм чувала добри неща за тамошното АГ. По курортите има някакви медицински служби, но сигурно са някакви измислени и не може да се разчита на тях. Мамите от Бургас, моля да подскажат.

# 149
  • Кърджали, България
Охоооо, морската (Бенич де), направо ти завиждам  Blush  А ФК е Фестивален комплекс - баш на центъра, между Морската градина и началото на главната (ама и аз как го обясних...  ooooh! , дано си разбрала...) - аз като една възпитаничка на ВИНС-а да се изкажа... Искам и аз във Варна, от септември 2000 г. не съм стъпвала там...

Аз съм ужасно разочарована, да ви кажа... Звъннах на мойта док. и се оказа, че била в отпуска до 18-ти и какво ще правя аз сега с тоз хемоглобин 81 до понеделник #Cussing out Така ми се спи днес, че направо ми се размътва погледът... С тия 3 часа сън снощи...

Общи условия

Активация на акаунт