ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК

• 209 818
  • 820
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте!Отдавна не съм писала.Вчера си подадох наново документите за Телк.Нашия изтича февруари.И бях доста учудена като ми казаха,че районите Перник,Радомир и Кюстендил ще минават вече на комисия в Благоевград а не в София.Аз съм на 20 км от София а сега ще ходя чак до Благоевград.Някой от вас знае ли нещо.Надявам се очната комисия да си остане в София.

# 376
  • София
Хайде пак, тук с едно бързо запитване.Минахме  ТЕЛК -а  и вчера взехме решението.На първо четене всичко е ок, но когато почнах да се заглеждам и в детайлите, нещо май не е както трябва: та за ДИ в таблицата от пред пише 07.10.10, а от зад  " ДИ - 07.10.10 - дата на раждане" и се чудя коя всъщност е датата на инвалидизация тъй като малкият е роден на 07.10.08г. Според мен е объркана годината  newsm78 обаче дали разсъждавам правилно  newsm78 . Моля някой да каже наистина ли е сбъркано и ако да какво правя? - все още не е заверено решението.

# 377
  • София и там където не се пуши
Сигурно е сбъркана датата във всички случаи. Трябва да се отиде на място. Затова дават този срок, ако има нещо да се коригира.

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 09:36 от Dorothy

# 378
nadia.76, няма причина датата на инвалидизация да е 07.10.10. Нито отпред, нито на гърба. Това е така, понеже заболябането (увреждането) не е установено чак като сте отишли пред комисията. Най-често вариантите са два. ДИ да е датата на раждане. Ако това е така от двете страни на експертното решение се пише "дата на раждане - 07.10.2008" в твоя случай. При втория вариант ДИ е по-късна дата. Тогава когато е установено заболяването. Например датата на епикризата, с която сте се явили на ТЕЛК.
Това с " ДИ - 07.10.10 - дата на раждане" е очевАдна грешка. Иди и опитай да ти преиздадат решението с вярната дата. Не забравяй да се подпишеш че е получено на вярната дата!
Ако не го оправят в ТЕЛК другата възможност е явяване пред НЕЛК...

# 379
  • София
Много Ви благодаря,   bouquet   bouquet   bouquet  експресни сте както винаги.
Аз си мисля дали има възможност(техническа?) да отида в ТЕЛК - а , и просто да го препишат, защото не смятам да обжалвам, та и за това и да пишат дата на получаване както е в момента, мисля, че не би трябвало да ме бърка  newsm78 така разсъждавам, а дали е така ????  Rolling Eyes

# 380
Аз си мисля дали има възможност(техническа?) да отида в ТЕЛК - а , и просто да го препишат...
Точно този е най-лесния начин нещата да се оправят. Дори да оставят същата дата отзад на "Получих решението" щом няма да обжалваш. Майсторлъка тук е да убедиш съвсем учтиво да погледнат каква грешка са допуснали и да бъдат така добри да я поправят. Че иначе става само с обжалване...

# 381
  • София
Пак, ще трябва да се правя на луда, че виждаш ли каква съм тъпанарка, ама нещо не разбирам. - Е щом това може да свърши работа, утре ще ходя да видя какво ще стане, пък дано нямам проблем. Ще пиша какво е станало, като мина изпита  Simple Smile
 Friend, благодаря.   bouquet

# 382
 Laughing Laughing Laughing
Успех, nadia.76, Надявам се да си сдържиш нервите и да им спестиш какво мислиш за тях. Поне докато си вземеш новото ЕР Simple Smile

# 383
  • Благоевград
Здравейте!Отдавна не съм писала.Вчера си подадох наново документите за Телк.Нашия изтича февруари.И бях доста учудена като ми казаха,че районите Перник,Радомир и Кюстендил ще минават вече на комисия в Благоевград а не в София.Аз съм на 20 км от София а сега ще ходя чак до Благоевград.Някой от вас знае ли нещо.Надявам се очната комисия да си остане в София.

Да знаеш само, че в Благоевград още няма комисия за детски ТЕЛК. Ние сме подали молба за преосвидетелстване още на 11-ти май и нямаме писмо, чакаме. Звъня почти всяка седмица и все едно и също: нищо не мога да ви кажа, звъннете пак, чакайте си писмото и т.н. А в детската градина ме притискат да им представя документ, въобще кашата е пълна.

# 384
Ти направо ме уплаши.Как така още от май чакате.Ужас.На мен ми казаха,че ще се сформира там комисията за целия регион.И просто незнам по колко  време ще се чака.

# 385
  • София
Да се отчета. Днес взех новото ЕР от телка с поправена дата на инвалидизацията. Като изключим разкарването, нещата минаха много спокойно, и сега всичко е ок. Остава да го заверя и да действам със социалните - да видим и там какво ще стане.

# 386
Едно главоболие по-малко. Т.е. една хубава новина Simple Smile

# 387
и ние очакваме явяване пред комисия през декември. молбата ни е от средата на октомври.
интересното е, че като отидох да питам дали вече имаме дата, ме попитаха за името на детето, отвориха една "баница" /поизносена тетрадка/ и записаха името му на първата дата с празно място, казаха - няма да получавате писмо, елате. и това беше. после се чудих дали ако бях отишла по-рано на място да проверя нямаше вече да сме минали пред комисията...
а ако не бях отишла лично да проверя, ако не живеех тук? как и кога ли щяха да определят дата за явяване?
интересно дали има деца които чакат по 6 м. да им определят дата за явяване, посто защото родителите не са имали възможност да отидат на място да проверят и да им определят дата на място, а не с писмо?

# 388
Имала си късмет.И аз ще изчакам до януари,ако не получа писмо ще ходя на място.Подадох си молбата на 1 ноември.Иначе хората чакат и по 7-8 месеца.

# 389
 не зная в кой град е вашата комисия, но по-добре отиди още преди ЧНГ, може да имаш и ти късмет. аз ако знаех - по-рано щях да отида, но си викам - да не ги ядосвам като "нахалствам"... като ги знам колко са бързи   Animal Snail  Animal Snail и любезни  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт