Coger el toro por los cuernos или просто España

• 21 304
  • 284
  •   1
Отговори
# 165

Марица, че търсят неквалифициран труд в лицето на емигрантите, мога да се съглася.Мисля обаче, че и един образован и   възнаграден от един испанец ( мое мнение ).[/color]
Правилно мислиш. WinkСамо дето с моята диплома не ми оттърва да пътувам всеки де по 120 км.
Това се предлага_оставяш си документите и незнам защо те назна4ават в град,разли4ен от твоя. ThinkingГоворих с една жена,тя ми каза,4е лекари,мед.сестри,у4ители ги разпределяли така,независимо колко ще пътуват.Ако нямаш деца или са големи,добре,но в моя слу4ай не става никак. Rolling Eyes

Марица, че търсят неквалифициран труд в лицето на емигрантите, мога да се съглася.Мисля обаче, че и един образован и квалифициран емигрант, който знае какво иска и как да го постигне, може да бъде не по-малко ценен и възнаграден от един испанец ( мое мнение ).[/color]

Но се търсят много специалисти, при това висококвалифицирани - например в следващите години само Галисия

О,там е супер.Толкова е подредено и спокойно.Имам 4увството,4е е друга държава.

В България например е обратното по_хубаво е,а и икономи4ески е по_развита южната 4аст от северната.
Тук на север е по_хубаво,но парите са по на юг. Joy(е,за Каталуния няма да говорим,там работата е ясна)

Фрики,забравих да ти благодаря за информацията!  bouquet

# 166

Марица, изгледа ли Борат?  Mr. Green
Не успях. Embarassed

# 167
  • La casa de Mickey Mouse
Зависи от дипломата и квалификацията. Не мисля 4е са нижни само неквалифицирани работници, но и зависи какво си завършил. Трябва на всяка цена да приравняваш, обикновено след това следва вписване в някъква колегия, о където идват много проблеми, и 4ак след това намиране на работа по специалността. Не казвам 4е е невъзможно, но е супер трудно, бариерата испанец 4ужденец винаги съЩествува и Ще съЩествува, все пак не сме в страната на неограни4ените възможностти, а както аз оби4ам да си я нари4ам Испания третия свят.
Vivian*  колко от тези специалисти смята, 4е Ще са 4ужденци??? Да не забравяме, 4е латиноамериканците винаги са предпо4итани...
Марица, че търсят неквалифициран труд в лицето на емигрантите, мога да се съглася.Мисля обаче, че и един образован и квалифициран емигрант, който знае какво иска и как да го постигне, може да бъде не по-малко ценен и възнаграден от един испанец ( мое мнение ).[/color]

И да добавя, не всички, които сме доволни от тази страна сме в позиците на работник и на човек, който не инвестира в деца  Wink
Обективно има възможности и полета за реализация, който иска и му е по силите ще се ориентира и ще ги види.

НеЩата не опират винаги само до желание, а и до това дали Ще ти се отдаде възможност, както и на къде си се насо4ил. Малък пример с международно морско право, стаж по специалността, англииски, компутърна грамотност и т.н. на пристаниЩето във Валенсия не можах да запо4на работа, но испанка само с някъкъв курс зае мястото, няма да коментирам пове4е за възможностите на 4ужденеза тук и за желанието да постигне неЩо
гери много си права или свикваме или си тръгваме, ако един ден успея да се реализирам по специалността си и детето ми у4и в 4астни у4илиЩа с най голямо удоволствие бих живяла тук, живота е по спокоен, но за по Щастливи не мисля 4е са по Щастливи, не умеят да се радват и наслаждават на живота, мое мнение...
Bec  това за ипотеките е временно заЩото със спе4еленото тук плаЩаш в бг, преди дори нямаше нужда и ипотека да взема, спестяваш малко и си купуваш апартамент в Бг, я ми кажи тук с изкараното тук как Ще плаЩташ две ипотеки, невъзмоно е. А и в Бг не е невъзможно ве4е да си плаЩаш сам ипотеката.

# 168
Здравеите мами от милата родина #Cussing out.Влизам набарзо за6тото се прибрах само да се окапя и заминавам за болницата,за6тото от самолета направо ни пиеха в болницата.Няма да разказвам колко нерви изхабих,пла4а и се  заминавам кам отвратавам.Единственото хубаво не6то е 4е сам сама в стая не при циганките.Искат ми 500 лева за престоя ни в болниата които не си засложават парите.За6тото малкия не е балгарски гражданин и няма егене #2gunfire,как да го извадя като направо отидохме там.Ами това е 6те разказвам поодробнсти като ни изпи6ат,нямам сили за ни6то от нерви.Има да гонят много испанските стандарти.Целувки и до скоро.Малкия е на инжекции с бронхит,каса ми се сарцето 4ак,4е го ма4а.Доидох да си по4ина а се изтормозих Cry

# 169
Ми той бронхита в самолета ли го хвана?
Ако е бг гражданин,го лекуват безплатно.Ако не е,не може.Както тук.
Тия 500 лв.за какво ти ги искаха?Поискай им ценоразписа за такива слу4аи като вашите и направи справка.
А като не си му извадила акт за раждане,държавата няма как да знае,4е има поданник,нали?
Желая ви бързо оздравяване и се заинтересувай от едни специални инхалации за такива слу4аи.Правят ги във всяко ДО и имат много благотворен ефект.
Имат и едни имуностимулиращи инжекции,попитай и за тях(ако искаш),ще му се отразят много добре.
И му извади акт,4е си трябва.Ето,на мен за прегледи,изследвания,операция и контролни прегледи тази година един лев не са ми взели.Аз от благодарност оставих голяма по4ерпка,но това си бе мое желание.Никой не ме е задължавал.

# 170
gery,за тръгването, бъди сигурна,че ще си тръгна без изобщо да чакам някой да ми дава съвети да преценям къде ми е мястото и как агонизира душата ми с непрекъснатото роптаене.Тогава,ако имаш желание и ако случайно се прибереш в България за малко ти обещавам да се запознаем.Така ще съм първата тръгнала си от тук без да я екстрадират,която ще познаваш.А мога да те запозная и с още две семейства,които вече са си в България след 6 години тук.
А,Вес,аз като една от тези,които само мърморят и сравняват да попитам ти как разбра,че не съм се опитала да променя положението?И кое положение по-точно?И колкото и странно да ти изглежда едва ли съм в състояние да променя здравеопазването например.Защото аз много ясно написах какво и защо не ми харесва.Написах и защо не искам и няма детето ми да расте и да учи тук.Не прочетох някъде някой да роптае,просто някои момичета не закусват розови пеперуди и виждат доста по-реално нещата.
Сега се сетих,че може би ако нямам възможност да си събера куфарите и да замина веднага след като изляза от форума,единственото,което  имам право тук е да се съгласявам колко хубаво е в Испания и как всичко ми харесва,или в краен случай да замълча. Така добре ли ще е,момичета?

# 171
Добър ве4ер на вси4ки!!!!!
Мили моми4ета нека не надуваме темата с излишни и безсмислни спорове.Уж всеки си изразява мнението и това е нормално,ама маи не всеки е солидарен с мнението на другия.Защо когато стане въпрос за темата България и/или Испания тона се променя на не дотам приятелски.Моето скромно и ли4но мнение е,4е вси4ко на този свят е субективно.Не смятам,4е с това мое изказване откривам топлата вода,но всяка от нас има разли4но светоусещане.Да не говориме,4е живота като цяло за едни е маика, а за други мащеха.Проблемите с реализация,отношения и развитие ги има навсякъде.Помислете добре,а дали ние сме толкова толерантни към 4уждото,колкото ни се ще към нас,да са толерантни испанците.Не защитатам никого просто си мисля,4е по принцип всеки ден е борба и себедоказване където и да си.И всеки достоен 4овек е оценен,независимо къде се намира.
Пожелавам на себе си и вси4ки вас да намерите своето място под слънцето и да бъдете наистина много щастливи.На тези,които се връщат в Бг попътен вятър и здрави нерви,защото простаците си ги има и у нас.На оставащите в Испания още по здрави нерви в нестихващата борба "с вятърните мелници".
Аз съм приела тази борба заради детето си,ако то е щастливо тук оставам ако не си тръгвам.Всеки взема наи доброто решение сам за себе си според ситуацията,в която се намира.
Оххх стига съм философствала утре пак ще пиша.Лека нощ   bouquet

# 172
  • ES
Rozi, как можа да ви се случи това.   Cry  А докато детето ти е зле надали ще ти е до гледане на ценоразписи, още повече и цената се определя от това, че идваш от Испания. Аз не казвам, че идвам от там, когато ми се налага да ползвам някакви услуги в БГ, 'щото фризьора ми преди 3 седмици ми излезе двоен. За много от парите, които взимат в болниците нямат ценоразпис, определят се от гореописаните обстоятелства и зависи кой лекар ще иска да си намаже филията. Ако евентуално се заинатиш и поискаш поне документ за парите, които си дал, ти драсват една квитанция, че е дарение за болницата и това е. Тъй и тъй ще даваш пари търси частен педиатър или клиника, Русе не е малък град, че да не прихване Хектор някоя друга зараза покрай тия цигани.

Марица, няма невъзможни неща. Когато човек иска да се развива и расте става. Ние винаги ще си бъдем чужденци тук, но и собствената ни държава е по-скоро мащеха, отколкото майка. А и никой не е станал пророк в собствената си страна. В БГ за да успееш и да се реализираш не стига само да си добре образован и начетен. Шуробаджанащината още си я има, ако няма кой да поизлъска пред кърлинга ти тъй ще си плесеняса. Искаш да градиш кариера и да се развиваш, защо тогава дойде в Испания? Аз дойдох за да имам семейство и бях напълно наясно какво губех в БГ. Просто си преподредих приоритетите. Но то и те се променят. Преди години човек мисли така, след години по друг начин. Аз честно да ти кажа сега ако се върна в БГ надали ще имам смелостта да започна работа като счетоводител. А за някои професии, непрактикуването им с години изисква и повторно явяване на изпити, ако не се лъжа. Наистина за това, което сте преживяли с детето, не мога да взема отношение и по отношение на здравето и по отношение на образованието. Но мисля, че конфликта се поражда от това, не кое е по-добро, а, че просто е по-различно. Че то и в БГ мрат хора, за това, че не могат да се оперират на време, плюят некадърността на докторите и мразят рушветчийското им поведение, което те самите подхранват. Навсякъде ги има, но да поискат на едно 11 месечно бебе пари за да го приемат в болница, че не било бг гражданин... Май не са само испанците тъпите и ограничени писарушки, които приемат формата пред съдържанието.

Амелия, усещам доста агресия в тона ти. Постът ми не е бил персонално насочен към теб, още по-малко с цел да те обидя или пък някого другиго. Всеки, както е казала Вес, пее от своята камбанария. Аз знам по себе си, че ако не мога да издържа в едно положение, ще направя всичко възможно да се махна. Много пъти съм си събирала багажа, защото при мен проблемите бяха комплицирани и от роднините на мъжа ми. Но всеки път съм се замисляла за какво дойдох и така ли ще си тръгна. Винаги можеш да си тръгнеш, трудно е да останеш и да се бориш. То и в БГ борбата не  е по-малко жестока.

Сега се сетих,че може би ако нямам възможност да си събера куфарите и да замина веднага след като изляза от форума,единственото,което  имам право тук е да се съгласявам колко хубаво е в Испания и как всичко ми харесва,или в краен случай да замълча. Така добре ли ще е,момичета?

В испанската темичка не е за плюене, а за това всеки да разкаже как живее като емигрант в Испания, да сподели своите болки и радости. И другите ако могат да му помогнат с информация, съвет или само да го окуражат. Аз се радвам много, че ви има, защото единствено тук мога да поговоря на теми, които ме вълнуват, но които не вълнуват повечето жени, които познавам на живо. Защото сте интелигентни мили момичета.    Hug

Лека вечер и Рози ще се моля за Хектор  Praynig

# 173
gery,по принцип не съм агресивна и не виждам причина да бъда най-малко към теб.Че постът ти не е бил насочен персонално към мен да,но и към мен,нали?Или пак бъркам.Както и да е-почувствах,че искам да ти отговоря и го направих.Казваш,че е трудно да се бориш и си права,но нали трябва да има за какво.Аз тук нямам за какво да се боря и затова не мисля,че избирам по-лесния вариант като си тръгвам.Просто правилният.С това,което си ме цитирала се опитах да кажа,че не плюя по никой и нищо,просто споделям това,което не ми харесва и причините поради,които смятам да си тръгна от Испания.Очевидно е,че не съм успяла и определено вече ще се старая повече да използвам по предназначение испанската темичка.
mami na deni много си права! HugБлагодаря за пожеланията!Късмет и на теб!

# 174
  • E-CLM & CH-VD
А,Вес,аз като една от тези,които само мърморят и сравняват да попитам ти как разбра,че не съм се опитала да променя положението?И кое положение по-точно?И колкото и странно да ти изглежда едва ли съм в състояние да променя здравеопазването например.Защото аз много ясно написах какво и защо не ми харесва.Написах и защо не искам и няма детето ми да расте и да учи тук.Не прочетох някъде някой да роптае,просто някои момичета не закусват розови пеперуди и виждат доста по-реално нещата.

Говорех по принцип, мислейки за няколко теми със сходен характер напоследък. Не съм визирала теб в поста си, нито съм целяла да те обидя. Живота си е твой и имаш право да си го изживееш както ти харесва.  Peace

По въпросите ти към мен. Питаш чие положение? Ами твоето. Ако не си доволна, би трябвало твоето положение да се опиташ да промениш. Една държава не можеш да промениш. Още повече ако е приемната, а не родината. В една приемна държава има много малко неща, които могат да се направят.
А ти какво всъщност си се опитала да промениш? Ако си се опитала да промениш цялата система (здравеопазването в случая), извинявай, но е наивно. Промяната в нашия случай - на имигранти -  означава да се нагодиш максимално към това, което ти се предлага. Защото се предполага, че си го избрал с мисълта, че е по-добро от това, което си имал. Ако не е по-добро, то тогава е логично да се върнеш обратно.

И не, Испания не е райското кътче. Но явно повечето хора от темата дават по-висока оценка на живота си тук, отколкото в България. И са  преценили, че предпочитат да се борят и да се справят с проблемите в Испания, отколкото с проблемите в България. И анкетата в предната тема го показа.

Иначе, искрено ти желая да си щастлива, каквото и решение да вземеш, и където и да решиш да изживееш живота си.   bouquet

# 175
  • E-CLM & CH-VD
Рози, дано малкия се оправи!  Praynig Къде успя да го хване този бронхит? newsm78

Момичета, някой знае ли какво става с Клараnewsm78 Минаха 2 седмици, трябваше вече да е писала поне ред. Дано всичко да е наред при тях двете с малката.  Praynig

Анет, за работата на пристанището. Съществува неписано правило в Испания, (поне така съм чувала), а тук в Швейцария е и закон, че ако има няколко кандидати за даден пост, се подбират така - първо се назначава испанеца (за тук - швейцареца), ако няма желаещ - назначават кандидата от страна от ЕС, и после останалите. Независимо от способностите и дипломите. Затова тук беше адски трудно да се намери работа преди 1 януари - българите бяха от терсер мундо.  Crossing Arms

Алест, как върви курса? Започнаха ли да излизат зъбките на Криси или още я морят?

# 176
Holaaaaaaaa  bouquet, испански дами Hug
Ние ве4е сме в Испания,в (Алпедрете) -Мадрид и ще се радвам да мога да влизам и да си пиша по-4ести4ко с вас.
Желая Ви слън4ев и усмихнат ден Grinning
МНого Hug и до скоро  bouquet

Най после и аз да си имам наблизо съфорумка Mr. Green
Dime,аз съм на два километра от теб Mr. Green,във Collado Villalba.
Rozi,не мога да повярвам.Надявам се Хектор да се оправи бързо,бъди силна.На 19 чаках да ми се обадиш,за да се видим,но подразбирам че сте имали проблеми.Пази се и имай търпение,иначе ще си потрошиш нервите.Нацелувай го от мен малкото човече. Hug Hug Hug
Вес,и аз се замислям за Рали,дано всичко да е наред.Но като си спомням нашите първи две седмици какви бяха  Crazy....нищо чудно да няма време за форума.

Последна редакция: сб, 23 юни 2007, 01:47 от friki

# 177
Благодаря за пожеланията,Вес!Същото желая и на теб!  
Въпросът ми за промяна на здравеопазването беше риторичен и също толкова наивно е,ако си помислила,че съм се опитала да го направя.И точно в нагаждането е проблема.Дали ако това,което ми се предлага беше по-добро нямаше просто да го приема с широко разтворени обятия,без изобщо да ми се налага да се нагаждам.Кой бяга от хубавото?И тъй като никой не е длъжен нищо да ми предлага,както и аз не съм длъжна да се нагаждам към каквото и да било права си,че следващата логична стъпка е обратно към вкъщи.Така,че мисля добре съм се погрижила за моето си положение,надявам се да е станало ясно.Както и това,че не се опитвам да променям държави,здравни и образователни системи.Моля ви този път да бъда разбрана правилно! Hug

# 178
  • E-CLM & CH-VD
Амелия  Hug. Чудесно е, че изяснихме кой, какво и защо  Mr. Green

Фрики, дано си права за Рали. Тя и Асто не писа един месец след като роди, сега се сещам  Laughing

Диме, съвсем забравих да ти кажа и аз "Добре дошла"   bouquet Дано ти бъде приятно сред нас, и да си направите живота тук такъв, какъвто ви харесва!

# 179
Добро утро бг дами на испанска територия!!!!!!  Joy Joy Joy
Аз предлагам да изпушим лулата на мира с едно топло кафенце   Heart Eyes

Диме добре дошла при нас   bouquet

Рози дано вси4ко ви се размине по бързо.Не мога да разбера как така веднага с бронхит и в болница,детето тука ли се беше разболяло.В Бг много,много не си поплюват и бързо влизаш в болница.На Денис на 1 мес. му се беше запушило нослето и си хъркаше,нищо друго и нашето педи ми заяви,4е ако до 2 дни не се оправи може да развие пневмония и в болницата  Shocked  ShockedНищо друго му нямаше на детето.И аз рев и рев и денонощно му 4истех нослето с помпи4ката,слава богу разминахме  се,но можеха да го вкарат в болницата за глупост.После разбрах,4е подобни проблеми с нослето са нормални за новородено.
И какви са тия 500 лева,тия нормални ли са  #Cussing out #2gunfire.Естествено е,4е когато детето ти е болно и искаш добре да се грижат за него не мислиш за пари,но това е много и в 4астна клиника няма да ти вземат толкова.
Бъди силна и не се оставяи,строяваи ги там лекарите в 2 редици.За тези пари трябва да стоят денонощно при детето  Crossing Arms
Пиши ни като излезете от болницата и цункаи дундо от нас.  Hug  Hug

Общи условия

Активация на акаунт