Разширени вени- кой, как се бори с проблема?

• 574 671
  • 1 111
  •   7
Отговори
# 705
  • загубено
А изтръпват ли ви краката?

Не. Мен лятото ме болеше от време на време отстрани на лявото коляно. Там ми е и леко разширена вената. Не съм опитвала с масло от гроздови семки, но ако има някаква полза мога да пробвам и без това в къщи имам и се чудя какво да го правя, че ми е в повече..... Чудя се дали да не си купя ластични чорапи?  newsm78 И какви да са - до коляното или и над коляното при положение, че вената ми е изпъкнала точно отстрани на коляното?  Thinking 

Налягането на чорапите се изписва от лекар.
Както и дължината.

# 706
  • гр. София
Скрит текст:
А изтръпват ли ви краката?

Не. Мен лятото ме болеше от време на време отстрани на лявото коляно. Там ми е и леко разширена вената. Не съм опитвала с масло от гроздови семки, но ако има някаква полза мога да пробвам и без това в къщи имам и се чудя какво да го правя, че ми е в повече..... Чудя се дали да не си купя ластични чорапи?  newsm78 И какви да са - до коляното или и над коляното при положение, че вената ми е изпъкнала точно отстрани на коляното?  Thinking 
Налягането на чорапите се изписва от лекар.
Както и дължината.
[/quote]

Предположих, след като ме попитаха в аптеката. Бях отишла да видя какво представляват..... Simple Smile

# 707
  • загубено
Има различни,по -дебели по -тънки.
С пръсти,без пръсти цветове различни.
Аз съм носила различни,но винаги до горе.
Тромбофлибитът ми беше на сгъвката на коляното леко отстрани.

А и петата трябва да е покрита.

# 708
  • гр. София
Мда, и на мен там ми е проблемната вена. Все се каня да ида на доплер и лекар и още не съм отишла..... Sad

# 709
чудех се какво да правя и в крайна сметка си поръчах по интернет vena forte-рекламират го навсякъде..
пия го от 3 дена, засега не забелязвам никакъв ефект, дано да не се окаже поредна измама....

# 710
  • Sofia
Предпочете да поръчаш нещо със съмнително качество и ефект,а не да отидеш на преглед?

# 711
  • загубено
Абе хора,това са вени.
Не си играйте така .

# 712
А курса на Детралекс, който правите, 2 или 3 месеца е? При мен стават 2 месеца, нещо не ми пият повече хапчета, но не ми иска и да се влоша пак.

# 713
  • София
И аз го пия почти два месеца вече и мисля да продължа още един месец. Не виждам някаква видима промяна, но лекарката ми каза един месец почивка и после пак. Rolling Eyes

# 714
Моля момичета дайте мнения  за д-р Анастасов , д-р Иван Кючуков, д-р  Детелина Луканова Като че ли  към тях съм се насочила, но не мога да намеря кой знае какви отзиви.
Преди 3 години  бях на преглед в Токуда  доц. Червенков - за 5 мин каза , че няма да умра  от разширени вени , а от нещо друго,   да пия  детралекс и ако искам да съм красива да отида в Трета градска болница.
Сега вече имам болки, за които детралекса не помага, а и целите крака са синьо лилави.
Очевидно ще са нужни  интервенции Ако можете да ми препоръчате и други специалисти.
Благодаря

# 715
  • Sofia
Била съм на преглед при д-р Луканова в 3-та гр.б-ца,направи ми доплер,предписа ми лечение,което се оказа успешно за моя случай,вените и на двата ми крака бяха за операция,тя ми препоръча хирург в ВМА/работи явно с него/,но аз се спрях на д-р Николай Величков/3-та гр.б-ца/ и той ми направи 2-те операции,доволна съм.

# 716
gushi-bushi, а проблемът ти от колко години е?

# 717
  • Sofia
Моля момичета дайте мнения  за д-р Анастасов , д-р Иван Кючуков, д-р  Детелина Луканова Като че ли  към тях съм се насочила, но не мога да намеря кой знае какви отзиви.
Преди 3 години  бях на преглед в Токуда  доц. Червенков - за 5 мин каза , че няма да умра  от разширени вени , а от нещо друго,   да пия  детралекс и ако искам да съм красива да отида в Трета градска болница.
Сега вече имам болки, за които детралекса не помага, а и целите крака са синьо лилави.
Очевидно ще са нужни  интервенции Ако можете да ми препоръчате и други специалисти.
Благодаря
Как ти е кръвната захар,да нямаш диабет?

# 718
  • загубено
Благодаря
Как ти е кръвната захар,да нямаш диабет?

Има и такаво усложнение от вени.
Даже цветът е към тъмно лилаво.
Трябва лекар да каже,ние може само да гадаем.

# 719
Не. Нямам диабет , но имам  друго автоимунно заболяване  -SLE Може би има връзка
Проблемите се появиха по време на бременността преди 12г   и  са  на приливи и отливи.
Сега пак имам  болки , а е студено времето. Пък и имам повече свободно време и искам да взема  някакви мерки.
Гледам , че синът ми  и той има много тънка кожа и удебелени вени. Баща ми  и майка ми също имат проблеми. Четох , че 80%  е наследствено  заболяването.
За жалост голяма част от лекарите не ти обръщат никакво внимание  щом не си пред умиране. Говорят за профилактика , самонаблюдение , а като отидеш - за какво си дошла , нищо ти няма , няма да умреш от това, живей си живота  и т,н
Затова търся лекар , за който  се занимава конкретно с разширени вени. В Токуда може и да добри , но щом не си с тромб , инсулт и др. си здрав и те отпращат бързо,  бързо.

Общи условия

Активация на акаунт