Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Kой в коя градина е?

 • 151 862
 • 56
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 9
Моето дете е прието в ДГ 70- Пролет. Моля, ако някой има наблюдения да сподели, тъй като намирам само стара информация по форумите.

# 46
 • Мнения: 6
Синът ми е приет в ДГ 27 в Надежда 1 Simple Smile

# 47
 • Мнения: 4
Ние сме в Русская школа на Жолио Кюри, в яслена и 3та група. Доволни сме много, децата ходят с желание и имат огромен двор, на който ги изкарват всеки ден дори и зимата, за мен това е изключително важно.

# 48
 • Мнения: 6
'
здравейте,
извинявам се че нахлувам с може би тъп въпрос, но досега търсих и не успях да разбера: мисля, че пред Бизнес Център Сердика срещу Цибалаб съм виждала една детска градина, но не знам коя е, как се казва? Благодаря предварително!

Не у детска градина повече от 15 години. Едната сграда е за хора с умствени увреждания, а в другата-дневен център.

# 49
 • Мнения: 3 377
Нас ни приеха в 49 ОДЗ Радост Simple Smile Има ли някои от там тук да попитам нещо за записването и документите ?

Здравейте,

моето дете посещава 49 ДГ от миналата година. Ако все още имате въпроси - на разположение съм.

# 50
 • Мнения: 38
Здравейте! А някой от потребителите дали има отзиви за ДГ 29 Слънце в Изток? Дъщеря ни е приета там, но в момента посещава чдг и сме в чудене дали е добра градината, за да я местим?

# 51
 • София
 • Мнения: 7 826
И двете ми деца са там. Голямото я завършва сега, малкото ще е втора група.
Вашето за ясла или първа група е и какво пп-точно ви интересува?

# 52
 • Мнения: 38
Дъщеря ми ще бъде първа група (набор 2018). Интересуват ме общите впечатления, отзиви за учителките, спокойни ли са децата - добра ли е градината като цяло. Много благодаря Simple Smile

# 53
 • София
 • Мнения: 7 826
Ако е първа група, значи ще бъде при учителките на големия ми син. Казват се Бакалова и Папалезова. Помощничката е Леля Неди.
Като цяло съм доволна от тях. Бакалова е по-възрастната, малко е консервативна и се е случвало да прави проблеми и хамалогии за маловажни неща, но е добър човек и винаги можеш да се разбереш с нея. Тя е и по-строга с децата.
Папалезова е по-младата и групата на сина ми и беле първа. Много е мила, децата я обожават. Тя се опитва да вкарва нещо ново, чете им книжки, измисля им игри, гушка ги. Леля Неди е веселячка и те си я харесват.
Мога да изведа 2 неща, за които не съм доволна, но осъзнавам, че не зависят само от тях. В групата имахме дете с проблеми, което трудни общуваше и от там получаваше гневни изблици. Вместо да бъде приобщено, децага да играят с него и да се грижат за него, персоналът някак ги отдалечи, настрои хи, детето беше отритнато. Имаше и няколко неприятни случки.
За всички години, децага не бяха заведени никъде. На 100 метра сме от парка, но те не са стъпвали там.
Директорката е инертна, не може да се очаква тя да разреши проблем(има проблемна учителка в градината, от която тя се пази, като от тамян и не смее нищо да каже). Ако сме имали проблем сме се обръщали на по-горно ниво, защото от нея нищо не може да се очаква.
Помещенията са широки, имат си всичко нужно. Дворът не е реновиран, но се носи слух, че другото лято градината ще бъде ремонтирана(беше се наводнило мазето).
Храната е стандартна, не от най-лошите. Преобладават филии-сутрин солена, половинка на обяд и следобед сладка 🤣
Бяхме взели стоманени чаши, но напълно неразбираемо за мен, някои родители си ги поискаха. Та ви препоръчвам и вие да си зкаупите за групата, учителите са свикнали и това от гледна точка на отпадък и възпитанке на децата е най-доброто-всяко дете да си има персонална и да не хвърлят по 100 чаши на ден.
Ако има още нещо, може да ми пишете.

# 54
 • Мнения: 38
Йей, много Ви благодаря за детайлното описание Simple Smile Аз ще отида и на място, за да говоря с директорката+при възможност да видя учителките, но странична информация ми е също много полезна. А и повечето учителки+директорката отсъствали в близките дни.
Ако не е проблем, имам още няколко въпроса:
1. Пускат ли на децата ТВ в градината?
2. Какво означава проблемна учителка, на кои групи преподава? Може ли на лично името й? Изключително много се притеснявам детето ми да не попадне при агресивна госпожа и ако има и най-малък шанс, ще си спестя риска.
3. Колко строга е дисциплината? В момента детето е в монтесори кооператив, където е една идея по-либерално и ги учат на самостоятелност. Не искам да изпадаме в ситуация, където ако се събуди по-рано, учителките й крещят да си лежи на мястото.
4. Има ли проблем с по-късното водене/взимане от градина?

# 55
 • София
 • Мнения: 7 826
1. Нямат телевизори. В групата на малкия ми син имат видео стена и лаптоп и понякога им пуслат някакви приказки.
2. Николова се казва, нейната група трябва да е 3-та или 4-та тази година. Има не една жалби към неяз тя също пуска към родители. Детето ви няма да се падне при нея.
3. Няма да и крещи никой, но вероятно ще и кажат да продължи да си почива. Имат график и се стараят да го спазват.
Детето може да се заведе до 9ч., като ако е заведено в 9 трябва да е закусило. След това имат някакви занимания.
Градината работи до 19ч, но повечето родители взимат децата до 18:15. В 18:30 е изключение и повечето предупреждават.
Има група, в която сме писали, ако детето няма да отиде на другия ден или закъснява сутринта.

# 56
 • София
 • Мнения: 347
Аз мисля, че последните постове се отнасят за различни градини. Къпинка пита за 29 ДГ "Слънце", а отзивите на Дези май са за друга градина. В "Слънце" няма учителки с такива имена.

Общи условия

Активация на акаунт