Изпитаните билкови рецепти на баба Ванга

• 356 215
  • 271
  •   1
Отговори
# 105
  • Кредитен консултант - Варна
КаНиМа,не знам дали си намерила.Днес ми остана малко време и порових .

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=270775.msg6670553;topicseen#msg6670553

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=54567.msg1014445;topicseen#msg1014445

и също така Цитросепт - много е добър,поне на нас много ни помага .
Дано се оправите !

# 106
 angeliciva, благодаря за помощта  bouquet

Първата тема именно за ангината не я видях при снощното ми ровене, но втората я намерих. От нея започнах да си вадя в бележник препоръчани бабини рецепти - по групи: За нос..., За гърло, За кашлица, За общо укрепване и т.н. Има ефективни, изпитани от мами рецепти, които смятам да приложа при нужда.

Хубави дни занапред  bouquet

# 107
  • Кредитен консултант - Варна
Снощи направих компреса с мед и извара на дъщеря си за зачервено гърло,спа цяла нощ с него -днес е много по-добре,а вчера имаше температура ,кашлица и въобще бяхме втасали .
Много се изненадах от резултата .

# 108
 Не забравяйте обаче,че човешкия организъм е уникален и не винаги определена процедура може да помогне. Но това с лапата сено съм го изпробвала многократно върху моите деца. Благоприятно влияние има  при простуда. Също така при по слаби и злояди деца използвайте  отвара от орехова шума  и 50 грама морска сол. Нека детето да поседи 10 минути в тази отвара. Трябва да е малко по-топла от обикновенната вода за баня.

# 109
# 110
Не забравяйте обаче,че човешкия организъм е уникален и не винаги определена процедура може да помогне. Но това с лапата сено съм го изпробвала многократно върху моите деца. Благоприятно влияние има  при простуда. Също така при по слаби и злояди деца използвайте  отвара от орехова шума  и 50 грама морска сол. Нека детето да поседи 10 минути в тази отвара. Трябва да е малко по-топла от обикновенната вода за баня.
Понеже доста трябва да чета би ли ме упътила коя е тази рецепта точно. А сено къде мога да намеря... Embarassed newsm78

# 111
  • Пловдив
Имам познати, които са се излекували от хроничен синузит с тези инхалации със сено, но аз не съм пробвала още. Сено се взема от някое планинско село, но в определен период, по време на цъфтежа, мисля, сега някъде, или до края на юни. Не съм много сигурна...Те местните знаят, където и да попиташ. Бяхме в Триград около 24.05 и питах за сено, първият човек, когото попитах, веднага позна, че ми трябва за синузит и ми каза това за цъфтежа... Peace
Всъщност, не разбрах сеното за лечение на синузит ли ти трябва?

Последна редакция: вт, 03 юни 2008, 23:20 от bendji2710

# 112
Да попитам и аз за това за което съм тук...
Упъти ме съфирумка заради синузита на дъщеря ми.
Снощи пробвахме кр. масло в носа и днес каза че има леко подобрение. Ще продължим така колкото може повече, живот и здраве...
Но все пак...как се ползва сено за синузит?
Интересува ме също и за злояди деца, че въпросната щерка яде 3-4 храни...В чудо се виждам вече...
А що се отнася за сеното...не става ли някоя хубава чиста полянка(по- далеч от пътя)...разбира се ако има и билки  по нея...да се понаскубе и да се изсуши. Нали така се коси сено за животните?

# 113
  • Пловдив
Става въпрос за планинско сено.
А как се ползва ли? Правят се инхалации. Имаше някъде споделено, може и в другата тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=54567.0  Peace

# 114
Здравейте!Чета ви и се питам разни неща, та ще се радвам да намеря отговори.
1.Някой ползвал ли е вместо прясно краве масло това, което продават в магазините пакетирано?
2.Четох, че сте пробвали и киснене на крака в силно кафе срещу гъбички на ноктите на краката.Колко време повтаряхте процедурата и горе-долу колко пъти дневно?
Предварително ви благодаря!  bouquet

# 115
  • Пловдив
Били хлапето,  Hug!

Мога да помогна само за маслото: аз слагам купешко, от това, дето купувам за ядене вкъщи, на кг., мисля се води суроватъчно, на "Родопея", втвърдява се в хладилник и има цвят, мирис и вкус на истинско масло. Не знам, обаче, дали няма и примеси някви в него... newsm78
Просто опитах /за храна/ най- различни масла на пазара и това най- се доближава, според мен, до истинското масло.
Та го ползвам и в носа.  Laughing

Е, сигурно по-добре е прясно краве, домашно, ама откъде... newsm78

# 116
Най-добре е гхи.

# 117

А то от какво масло да е приготвено или няма значение, при положение, че се претапя?И как точно се приготвя?Разбрах, че трябва да се изпари водата.Това значи ли, че ври определено време и кога му се отнема пяната?Ще съм благодарна на съветите ви...
Бенджи, благодаря! Heart Eyes

# 118
# 119
Благодаря, Омега!Не изглежда сложно, ще опитам!

Общи условия

Активация на акаунт