Изпитаните билкови рецепти на баба Ванга

• 356 222
  • 271
  •   1
Отговори
# 120
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Благодаря за полезната информация!   bouquet И моята хомеопатка ми препоръча за маслото в носа!

# 121
Момичетата, и аз ще направя това с кравето масло на синът ми , че не спира тая хрема и това хъркане в нослето  newsm78 Дано има успех  Praynig Ще пиша за резултата  Hug

# 122
Момичета, има ли рецепта за лекуване на остра диария. Детето ми е с такава от 2-3 седмици и нищо не помага.

# 123
Това е от баба Ванга, но не съм го пробвала!
РАЗСТРОЙСТВО (ако не е от тлъста храна) - 10 къпинови връхчета се варят в 1 л. вода, докато остане наполовина. Пие се 3 пъти на ден в продължение на 3 дни по 1 к.ч.

А това е от един друг сайт! Пак е с билки!
РАЗСТРОЙСТВО, ГЛИСТИ

Чай от черни боровинки Бърза и дълготрайна помощ при разстройство оказва чаят от боровинки.

• Употреба: 1 препълнена супена лъжица изсушени черни боровинки се заливат с 1/4 литър вода. варят се 10 минути и се прецеждат. Ежедневно се дават 3 до 5 пъти по 3 до 5 супени лъжици неподсладен чай.

Комбиниран чай от черни боровинки и лайка След като ходенето па голяма нужда се нормализира, би трябвало да се дава на детето още 2-3 дни този комбиниран чай:

-Сушени черни боровинки -10,0

-Цвят от лайка - 20,0

• Употреба: 1 чаена лъжичка от тази смес се залива с 1/4 литър вряща вода, запарва се 10 минути и се прецежда. Пие се хладък. Дневно се дават 1 път 3 до 5 супени лъжици неподсладен чай.

Сурова ябълка При децата разстройството често може да бъде премахнато и със сурова, настъргана ябълка.

• Употреба: Дава се една обелена и настъргана ябълка на детето да я изяде.

Моркови Ако на детето, страдащо от глисти, давате в продължение на няколко дни да яде моркови, можете да бъдете сигурни, че след известно време глистите ще са премахнати. Решаващо в случая е не количеството моркови, което детето ще изяде, а че през това време то няма да яде друга храна.

• Употреба: Дават се на детето да яде 2 до 3 дни само сурови, настъргани или цели моркови.

РАЗСТРОЙСТВО ОТ НИКНЕНЕ НА ЗЪБИ ПРИ КЪРМАЧЕТА И МАЛКИ ДЕЦА

Често при бебетата има оплаквания по време на никненето на зъбите, така наречените „диарии вследствие на никненето на зъби". Макар обективно да е констатирано, че никненето на зъби не може да предизвика диарии, опитът учи, че двете неща много често съвпадат. Това може да се дължи на обстоятелството, че през този период съпротивителните сили на детето са понижени или, че чрез чесането на венците с ръце или с не дотам чисти предмети в стомаха и червата попадат ферментационни бактерии.

Чай от черни боровинкиБърза и трайна помощ при „диарии вследствие на никненето на зъби" е чаят от черни боровинки, който бързо спира зловонните изпражнения.

• Употреба: 1 пълна супена лъжица сушени черни боровинки се заливат с 1/4 литър студена вода, кипват се, оставят се да поврат около 10 минути и се прецеждат. Дневно се добавят 3 до 5 пъти по 1 до 2 чаени лъжички към храната в биберона. Тъй като цветът на храната се променя от чая, бебето може да откаже да я приме. Една бяла кърпа или пелена, увита около шишето, решава проблема.

Комбиниран чай от черни боровинки и лайкаСлед нормализиране на изпражненията в продължение на 2 до 3 дни се дава следният комбиниран чай:

-Сушени черни боровинки -10,0

-20,0

• Употреба: 1 чаена лъжичка от тази смес се залива с 1/4 литър вряща вода, запарва се 10 минути и се прецежда. Пие се хладък. Един път дневно към храната в биберона се прибавят по 2 супени лъжици.

Дано му помогне на малкия бонбон!  Praynig

# 124
drize  Hug

Със зъбки е свързано разтройството й. Имаш ли идея от къде да намеря черни боровинки.

# 125
Питай някоя баба, може и вашата! После в билкова аптека! И в Пикадили например продават и билки! Са съжаление нямам други идеи!  Hug

Рецептата е НE E изпробвана от мене!!!

Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 12:07 от drize

# 126
Ще потърся. Благодаря ти много!

# 127
Момичета, има ли рецепта за лекуване на остра диария. Детето ми е с такава от 2-3 седмици и нищо не помага.
знам че вече нямате диария , аз сега видях
Другите майки ето какво пишат,аз лично нямам опит с пектина
За разстройство ползвам и пектин, много е ефикасно. Разтваряш 1 лъжичка  в малко хладка вода и го буташ в устата. . Наистина е много неприятно, но веднага помага.
Погледни описанието на пектина ,аз го харесах Wink
http://magazin.herbamedicabg.com/produkt3.php?itemId=23
Знам че така растварят и нишесте и дават също имало ефект Simple Smile
И редуваш чай от дренки и от мента/джоджен/.
2 пътя дневно давам смекта+ентерол (той също подобрява микрофлората) /5 дни/ смесвам в храната /храната да не е гореща,прахчетата си губят свойствата от горещо/.За 5 дни би трябвало да стане акото ок и после продължавам с линекс 3 пътя дневно по 1 капсула,за подобряване на микрофлората също я смвсвам в храната /мин 7-10 дни/.
И най важното е диета и обильно питие.

# 128
Момичета, моля ви за помощ!
Пия жълт кантарион. С депресия съм, а утре заминаваме!
Знаете ли някаква билка, която бързо действа и помага!

# 129
  • някъде на юг
Аз знам за маточина и невен.Можеш да попиташ в някоя билкова аптека.

# 130
здравейте ,
да ви попитам някой прова ли рецептата  за отслбване или тези за коса ?? резултати??

# 131
Здравейте момичета знам ,че тая тема е за Ванга,но искам да напиша една рецепта ,която не е от нея във вестник я прочетох.Мъжа ми имаше мастно топче на ръката, беше отекла и  го болеше прочетох рецептата която е  сутрин и вечер болното място се маже с бензин 5 дни после се почива 3 и след това пак се маже 5 дни. До 5 ден  беше изчезнало. Ако смятате ,че не и мястото изрийте я няма да се обидя.

# 132
Момичета, пробвали ли сте рецептите срещу нощно напикаване? Големият ми син (на 2.7 г.) от няколко дни се напикава по няколко пъти на нощ.  #Crazy Сега гледах рецептите - тази с налагането с билки+дом.сапун+ракия леля ми го е правила на братовчед ми навремето, имало ефект, но не знам откъде да намеря бяла дъвка и такива неща, че и домашен сапун даже. А другата - умъртвена пчела в залък хляб, ужас направо, но бих го направила. Някой да ги е пробвал?

# 133
Анту, причините за напикаването са в 95% от случаите психологически. А понякога от настинка. Моята дъщеря се напишкваше и ми помогна хомеопатия и капки на д-р Бах. Друго не съм пробвала. Успех!  Peace

# 134
Благодаря ти, Облаче хей!   bouquet Звъннах още преди половин час на хомеопатичката, след час трябва да звънна пак да видя дали ще ни привика на преглед или по тел. ще консултира, но исках да видя и Ванга какво казва.  Peace
А тези капки на д-р Бах как се казват и къде се намират?

Общи условия

Активация на акаунт