Януарчето пакости и думи реди - на мама сърцето прескача ,трепти!

• 10 732
  • 279
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Nellina, и аз д асе включа в отбора на лудите дето кърмят. Даже от 2 месеца не съм записвала детска кухня и Мъри зачести кърменията (нещо не харесва мойте манджи) Sad Sad Sad

А когато тръгнем да излизаме Мъри започва да се гримира, направо ме е страх да не го повредя вече. Изтъпанчва се до мен пред огледалото и започва да си слага я спирала, я червило, я пудра, каквото докопа от тоалетката. Оня ден се беше оклепал със спиралата по едното око и ухото. Като го измих стана все едно му е посинено окото.
А понякога ми обува златните чехлички и с тях иска да излиза...
  Мазането с крем е явно универсално средство за разкрасяване сред децата - Мъри като види нещо с подобна консистенция и веднага се маже по бузите, няма значение откъде го е взел. Често от бузите му остъргвам засъхнала кал, мия нишесте, понякога като му сменям памперса мажа дупето с крем Бочко, та той от там взима и маже по бузите...

А моя мъж пък като бил в детската градина веднъж си сложил на свекървата перлената огърлица. Скрил я той под мантичката, но за ядец точно тоя ден им правили нагревки и като го съблякла другарката, гердана лъснал...Дълго водили преговори докато го накарат да го махне...

mom_an, Мъри вкъщи не се катери особено (само по таблата на спалнята, по количката и по леглото си), намира си други занимания, но навън по пързалките се катери сам по стъпалата, а има една по-не-стръмна и нея я изкачва по хлъзгалката. Катерушките и тях ги превзема, ако не са с много големи разстояния между стъпалата.

А да махам памперса се отказах, пробвам вече няколко седмици, но само ходя и сменям гащи...В повечето случаи го хващам, но ми писна да го дебна, той да се дърпа, говоря, обяснявам...
Той не осъзнава че трябва да каже преди да се изпиша, иначе казва като свърши работата и знае къде акат и пишат мама и тате...

sea woman, честита ви кола! Безаварийно пътуване ви желая и никога да не се повтаря случката с предишната (нали вашта беше изгоряла newsm78)

Айде, приятен ден от нас, дано не завали Praynig...

# 31
А когато тръгнем да излизаме Мъри започва да се гримира, направо ме е страх да не го повредя вече.

ludmilana, и Калоян си слага редовно червило или взима сенките да се гримира. Тоалетната ми чантичка е второто любимо нещо след портмонето ми  hahaha Е проявява интерес и към инструментите на татко си, ама тях рядко ги получава, че са по-опасни  Joy

mom_an, и Калоян е така с катереното - навсякъде и по всяко време. Даже върху решетките на леглото се катери и вече се чудя кога ли ще се прекатурне  #Crazy newsm78

# 32
Нещо никакви ви няма  Rolling Eyes

Аз да ви се оплача. offtopicОт вчера нещо съм много разстроена - като се прибирах към вкъщи на един светофар имаше просеща жена - гушнала едно малко детенце, то спи на рамото и (вероятно упоено), а тя обикаля по колите да проси. Стана ми много мъчно и едновременно ме събра яд - на жената, разнасяща малкото сред пушека от коли и която вероятно ще използва събраните пари за алкохол, цигари или ще ги даде на някого, на институциите - които знаят за това и не предприемат нищо по въпроса, и на нас хората, които само се възмущаваме и също не правим нищо... И така е не само с децата, но и с чистотата, с движението по пътищата и т.н. Обхванал ме е такъв яд на хората, държавата, институциите #2gunfire

Много съжалявам, че започнах деня така, но от вчера очите ми са пълни със сълзи (и друг път съм виждала такива просяци, но не са ми действали така), а сърцето с безсилен гняв.

Все пак времето е хубаво и дано срещнем повече детски усмивки днес!!!!  Praynig Hug

# 33
  А когато тръгнем да излизаме Мъри започва да се гримира, направо ме е страх да не го повредя вече. Изтъпанчва се до мен пред огледалото и започва да си слага я спирала, я червило, я пудра, каквото докопа от тоалетката. Оня ден се беше оклепал със спиралата по едното око и ухото. Като го измих стана все едно му е посинено окото.
А понякога ми обува златните чехлички и с тях иска да излиза...
hahaha Joy Joy Joy Ейй голям смях,тия наши мъже са много суетни бе.За разлика от мойта мома която нито прически търпи,не фибичка,не ластик само и единствено може да прекара деня си в мазане с крем и не само себе си а и всички останали около нея Mr. Green Като чета и кавалерите го правят Crazy
мом-ан,и Вяра е от катерачите напоследък.Някъде от месец да кажем започна активна алпинистка дейност.Стъпва на най невероятни места,за да стигне там където е решила.Само да се обърна и тя вече е на холната маса седнала като кукла и се подхилква,а в следвашият момент се е изправила отгоре и и вика колко може "намаааааааааа",което в превод значи "голямаааа" и вдига висоооко нагоре ръцете Grinning
За яденето и аз съм в чуденка,не иска никакви домашни манджи вече,само пюрета и всъщност това яде Rolling Eyes Сутрин отказва закуски,примерно днес е закусила няколко маслини,а вечер доста често минава само с няколко лъжици кисело мляко Thinking

От снощи е сополива и бърка с пръсти навътре към кътниците,което е знак че нещо расте пак,ейййй ненарстнаха се тия зъби измъчиха ни децата #2gunfire Тази нощ не спа изобщо спокойно и се надигна в 7ч в никакво настроение Confused Сополите текат като реки,а пък като кихне е страшно.С капките сме голям зян,рееев ама аз надделявам с нахалство Sick

Петенце,за съжаление такава ние държавата и всички ние допринасяме за това,жалко....... Ето например,вечрашната тежка катастрофа тук към нас наблизо стана (сигурно сте чули,новините подробно даодха)-пълна безотговорност,ще ми кара с 240 и няма да мисли изобщо за никой наоколо.Направо съм бясна,защото там можеше да пострадат и невинни хора,слава богу господ си знае работата Praynig Но просто българската простотия и безхаберия никъде ги няма ooooh!

ХАйде хубав ден на всички  bouquet

# 34
  • София
petenceto, много интересно, и аз вчера вечерта бях разстроена по същия повод, само че детенцето беше в конска каруца...На около 3 годинки , момиченце, беше се захлюпило на коленете на баща си, по обед една жега беше...Аз дадох колкото стотинки имах около лев и педесе и бащата обеща да му купи дюнер, ама знам ли...
Не знам как е по вашите квартали, но тук, в Лозенец обикалят поне по три каруци на ден (почти във всяка има дете), а пеша които обикалят кофите направо не не мога да ги преброя...
На тях давам по някоя стотинка (все пак се опитват да си изкарат някой лев честно), но на просещите-никога! Това е бизнес и ако ви кажа преди 5-6 години каква пачка извади една такава окъсана циганка, не е истина, беше дебела от 20-толевки и 10-левки! На дечицата на просещите циганки не помагаме като даваме пари, те ги дават на шефовете си и децата все са си в същото състояние...

Ех, такива ми ти размисли и страсти! Sad

Я кажете сега вашите сладури обичат ли да им четете книжки? Мъри ги обожава и вече знае няколко приказки, които разказва със звуци, жестове и тук-таме някоя дума докато ги разглеждаме.
А вчера като гърмя навън му обяснявах че гърми като се срещнат облаците и той цяла вечер вървеше из къщи, пляска с ръце над главата си и вика - Бууууммм! Буууммм! Даже като заспиваше, налапал цицата, прибелва очи вече и пак - Буумм! Много се беше впечатлил.
А, и покрай идването на Буш видя хеликоптерите, които прелитаха насам-натам и пак се беше впечатлил - цял ден сочи небето и - Брррррр!

А напоследък като му се доспи и започва да провлачва - Аамммм! Наниии! Ааммм! Наниии! - това значи да отиваме да сучи и да заспива

Уф, тука пак почва да гърми, дано не се събуди Мър...
До скоро!

# 35

Цитат
На дечицата на просещите циганки не помагаме като даваме пари, те ги дават на шефовете си и децата все са си в същото състояние...

ludmilana, точно за това ми беше толкова гадно - детето само го мъчат, а някой друг прибира или изпива парите. Сега съм решила да накупя вафли, солетки и други такива, да ги прибера в колата и от тях да давам. Дано поне нахранят детето  Praynig

Дес, за "войната" по пътищата направо не ми се мисли  #Crazy Може да си добър и примерен шофьор или пешеходец, но не знаеш кога ще срещнеш някой "майстор-пилот", да не дава господ  Praynig

Трябва вече да се осъзнят хората, ама....  Naughty

Иначе и Калоян е с малко сополи, надули са се кучешките, ама не се виждат още. А за "нани-на" и "Бууум" положението е същото, само дето "Бууум" е за зарята (напоследък често гледа такава през прозореца)

Аз вече ще се спасявам от работа, то и няма голяма файда от мен вече, че ме налегна мързела на почивните дни  hahaha

Приятни събота и неделя от мен, дано времето е хубаво и да има повече усмивки и положителни емоции  Hug

# 36
  • там където ме зове сърцето!!!
Пак е много пусто тук!  Sad

sea woman, честита ви кола!Със здраве и без произшествия да си я ползвате! Hug

Калоян също се гримира красиво със спирала  Joy!
А ако достигне  някой крем и успее да го отвори -до там е с него -намазва се целия и ако още не съм го видяла като приключи със себе си (става за нула време )-пода , масата, канапето са хидратирани  Joy
Дес, petenceto бързо да минава тази хрема , че милите много се измъчват! Praynig

mom_an, ти миеш терасата непрекъснато и детето е решило да я парфюмира , да не си мислиш , че е мръсна и пак да миеееееееееш.... Joy
Дано  Praynig предчувствието ти за леко раждане се сбъдне!Леко и безпроблемно да ти пожелая и аз, че  не остана! Hug

За катеренето аз отдавна си се оплаквам Joy !Снощи вече успя и да се качи от пода на прозореца (около метър е височината)с набиране  и добре , че отпред е тераса !Нямам снимка щото първо гледах как няма да успее (да ама  не ), а втория пък направих клипче  (само да си помисли след време  , че е бил кротко дете)Wink!

Вчера се прояви и като "кавалер"!Това много ме учуди, такива " ласки"  не е раздавал до сега!До скоро изобщо не си играеше с децата , даже ако му вземеха играчката  просто си вземаше друга , а сега не само , че не дава тези с които играе , но се случва  да  дърпа ако някоя негова е в чужди ръце(май с определени деца го прави newsm78 )!

От два дни повтаря думата -апиииииииии, чудих се какво означава , а вчера чух кака му да му вика -Ти си лАааапи, а той и отговаря -Апиииииииии!

Е стига , че стана дълго ! Вие стеееееееее!

# 37
Ама какво ние сме, то след вашите вундеркиндчета мен ме е срам да се включа направо! Crossing Arms  Mr. Green
Ей досега съм прахосмуквала прах за пране от килима, тъкмо изчистих, набарал документите на фирмата и ги "подрежда"! ooooh!
Книжките не са му много интересни още. Не се меетнал на майка си, явно, а на татьо си, ама нейсе. Има си една книжка "Децата на животните", от време на време го мъча да ми показва разни животинки, знае ги, но не са му интересни.
Вивка, много сладки снимки! Голям сладур е Калоян! Mr. Green
Айде, аз пак отивам да прибирам, аман вече... Tired  Rolling Eyes

# 38
Здравейте,ние сме на гости и реших да се отчета .Много сте порастнали всички.Адито и само по пакостите и направо ми взима здравето ама да не се оплаквам.Качих малко снимки в албумчето.Вече ходим и на плаж.Е това е за сега ще се включвам когато мога.

# 39
Здравейте и от нас да ви се похваля днес имаме само 2 напикаванета а и от днес ме малката
Shinead O'coner Heart Eyes Heart Eyes Mr. Green Mr. GreenМного се кефи че и няма косата хаххах

# 40
Не ти ли беше жал да я подстрижеш ?  Cry

# 41
sea woman,честита придобивка!

Ние пак се поэагубихме,но бяхме при родителите ми.Малко да раэпусна.

Дива орхидея,това си е успех с 2 напикавания.Аэ въобще не се и пробвам да свалям памперса эасега,но май ще трябва.Как се реши да подстрижеш Дидката?Трябва и ние да посетим фриэьор,эащото много и се оплита косата,крайщата са иэтъняли и седи като иэгоряла.

эа книжките обича да раэглежда и то много даже се чудя как не й омръэнаха? newsm78

# 42
Mи момичета жал не жал таз перушинка   трябваше да я махна Confused Embarassed пък и момиче е все пак надяваме се на буйна и гъта коса Бабата не ми говори (майка ми) затова че я постригах.А нощес не беше и пикала newsm44 newsm44 newsm44 newsm68 newsm68 newsm68

# 43
Орхидейке,ти памперса ли махна?Как успя,сподели моля те Praynig При нас това не се получава нещо Rolling Eyes А за постригването на Диди си за бой Mr. Green,как можа бе жена (ти си знаеш де,не се обиждай) Аз не бих посмяла,та още е много рано да се прецени каква ще е косичката на детенцето Thinking
ВИВКА,страхотни снимки Hug

За книжките - ние сме от учените Mr. Green Сяда на земята награбила някоя книжка и почва да "чете",много е смешна.Застоява се на едно място само ако някой реши да и разказва по картинките.Половин библиотека с нейни книги сме събрали вече Joy

Последна редакция: нд, 17 юни 2007, 15:35 от Дес

# 44
  • София
А как са мама Telma и малката Боянка? Ехо, къде сте?

Общи условия

Активация на акаунт