А когато тръгнем да излизаме Мъри започва да се гримира, направо ме е страх да не го повредя вече. Изтъпанчва се до мен пред огледалото и започва да си слага я спирала, я червило, я пудра, каквото докопа от тоалетката. Оня ден се беше оклепал със спиралата по едното око и ухото. Като го измих стана все едно му е посинено окото.
А понякога ми обува златните чехлички и с тях иска да излиза...
Мазането с крем е явно универсално средство за разкрасяване сред децата - Мъри като види нещо с подобна консистенция и веднага се маже по бузите, няма значение откъде го е взел. Често от бузите му остъргвам засъхнала кал, мия нишесте, понякога като му сменям памперса мажа дупето с крем Бочко, та той от там взима и маже по бузите...
А моя мъж пък като бил в детската градина веднъж си сложил на свекървата перлената огърлица. Скрил я той под мантичката, но за ядец точно тоя ден им правили нагревки и като го съблякла другарката, гердана лъснал...Дълго водили преговори докато го накарат да го махне...
mom_an, Мъри вкъщи не се катери особено (само по таблата на спалнята, по количката и по леглото си), намира си други занимания, но навън по пързалките се катери сам по стъпалата, а има една по-не-стръмна и нея я изкачва по хлъзгалката. Катерушките и тях ги превзема, ако не са с много големи разстояния между стъпалата.
А да махам памперса се отказах, пробвам вече няколко седмици, но само ходя и сменям гащи...В повечето случаи го хващам, но ми писна да го дебна, той да се дърпа, говоря, обяснявам...
Той не осъзнава че трябва да каже преди да се изпиша, иначе казва като свърши работата и знае къде акат и пишат мама и тате...
sea woman, честита ви кола! Безаварийно пътуване ви желая и никога да не се повтаря случката с предишната (нали вашта беше изгоряла
)Айде, приятен ден от нас, дано не завали
...
Е проявява интерес и към инструментите на татко си, ама тях рядко ги получава, че са по-опасни 
От вчера нещо съм много разстроена - като се прибирах към вкъщи на един светофар имаше просеща жена - гушнала едно малко детенце, то спи на рамото и (вероятно упоено), а тя обикаля по колите да проси. Стана ми много мъчно и едновременно ме събра яд - на жената, разнасяща малкото сред пушека от коли и която вероятно ще използва събраните пари за алкохол, цигари или ще ги даде на някого, на институциите - които знаят за това и не предприемат нищо по въпроса, и на нас хората, които само се възмущаваме и също не правим нищо... И така е не само с децата, но и с чистотата, с движението по пътищата и т.н. Обхванал ме е такъв яд на хората, държавата, институциите 

!