СНБМ - инициативи - 11 част

• 13 243
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
А сега искам да кажа няколко думи за кръглата маса, че нещо все не ми остава време.
Пак ще повторя , че според мен мина повече от добре. Бяха поети някои конректни ангажименти, което е много важно. Атмосферата беше бих казала почти приятелска, което за пръв пъ ми се случва на подобно събитие. Тези, които ни познават определено ни харесват.
Относно медийното отразяване не знам какво очаквахте, аз го смятам за съвсем нормално. Единственото , което ме учуди е пасивността на Нова телевизия.
К1 са ни обещали репортаж.
Замислихте ли се, че предния ден имаше кръгла маса на тема "Детско здравеопазване", която е с много широка тематика, присъства Масларова, беше в НС, имаше много повече хора и т.н. Е , беше ли отразена , вие чухте ли нещо за нея?
Въобще кога сте чули в новините да съобщават , че се е провела Кръгла маса на еди каква си тема? това може да се случи изключително рядко, при много важна тема, при липса на други събития и др.
Същия ден имаше извънредно пленарно заседание, извънредно заседание на социалната комисия, извънредно събиране на НДСВ, протести на лесничеите, на учителите , на Кремиковци и продължаващ протест на Пирогов, както и очакване на развитие по случая в Либия.  Нямам какво да добавя.

Относно начина ни на работа и как сме си губели времето в писане на формуляри мисля, че някои от вас трябва да седнат като имат повечко време и да обмислят за какво всъщност се борим и какви са начините да го постигнем.
Целта ни е адекватна социална и здравна политика по отношение на бременните, майките и децата.
Нали не се мислите, че за всяко нещо, което искаме трябва да излезем да протестираме и то ще се случи.
Мисля, че прекалено много са си повярвали някои от нас, заради това, което стана миналата година.
Да, имаме огромна заслуга за майчинството, но ако не беше назрял момента да стане тази промяна, нямаше да се случи. А спомняте ли си колко искания имахме общо? 18, колко от тях са изпълнени?
Целите ни могат да бъдат постигани само с работа със законодателната, изпълнителната и общинските власти и помощ от медиите. Трябва да имаме непосредствен контакт с хората, от които зависят нещата.
Ето и ДБМ досега работеха предимно с децата, осигуряват им дрехи, храна, лекарства, помагат с каквото могат, срещат се тях, даряват им любовта си. Но и те стигнаха до извода, че трябва да се работи с институциите за промяна на политиката в тази област, за да не стигат въобще децата до домовете, за да излизат оттам възможно най-бързо, за да се знае какво се случва с тях след като излезат.
Така че наистина не проумявам какво точно  по-различно искате да правим.
Относно работата по проекта, аз не смятам, че сме си губили времето в писане на формуляри, всички формуляри бяха попълнени бързо. Все пак това е проект за обучение, това ни бяха 1-те събития, ако не бяха формулярите и съветите, които ни даваха от ФРГИ щеше да ни е много трудно, защото те ни помогнаха да избистрим идеите, да ги фокусираме, да си подредим задачките и бюджета, да спазваме срокове.
Имаме и от какво да се поучим от самото провеждане на кръглата маса.
Мисля, че бях достатъчно многословна, за което се извинявам, но няма как да го кажа с по-малко думи.

# 211
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Добър вечер дами,
преди малко се върнах от обучението и минавам да се отчета. Като начало от 19 организации са останали 11, другите са отпаднали. Обучението вече ни го води Миряна. Интересно е, но по-подробно ще пиша в неделя защото си оставих папката с материалите в хотела, че не ми се мъкнеха.
 Тъй като в неделя ще имаме час със счетоводителя на ФРГИ и ще можем да му задаваме въпроси ще ви помоля да дадете примерни такива, които да задам, ако нямаме въпроси ще си трая.
 Айде лека вечер! Hug

# 212
Здравейте, момичета!
Поздравления за кръглата маса- надявам се да има резултат от работата на всички !
Къде има снимки , които могат да се разгледат?

# 213
Съгласна съм с Хриси!

# 214
Здравейте, момичета, Hug

завърнах се.

Поздравления за свършената работа.   bouquet

Ще изчета назад и пак ще пиша Laughing

# 215
Гери, добре дошла! Сигурна съм, че сте изкарали страхотно и благородно ти завиждам.
Нали видя какво е писала Вещичката? Драсни на скайп късно довечера да се разберем ще ходим ли и какво ще говорим. Според мен обаче задължително трябва да отидем.

# 216
Гери, добре дошла! Сигурна съм, че сте изкарали страхотно и благородно ти завиждам.
Нали видя какво е писала Вещичката? Драсни на скайп късно довечера да се разберем ще ходим ли и какво ще говорим. Според мен обаче задължително трябва да отидем.

Добре, Ренци.

# 217
  • Пловдив
Моли и Ренци - от телевизията са категорични - без деца!

# 218
Моли и Ренци - от телевизията са категорични - без деца!

Joy Joy Joy

Категорично без деца, те са гледали участието на Кали и Елена при Ани Цолова Mr. Green

# 219
Сега нещо за всички.
Много ви моля, трябва да помислите за дата и място за провеждане на ОС. Тъй като трябва месец преди датата да публикуваме поканата в ДВ нямаме много време за мислене.
Не върви да си направим ОС в някоя пицария, така че помислете.
На събранието ще приемем отчетите за миналата година и ще си изберем ново ръководство.
Искам също така много сериозно да си помислите кого смятате да изберем за нов председател.
Хубаво е да е ясно коя от вас ще бъде председател, за да може при срещите, които ще провеждаме сега след кръглата маса да присъства и да я представяме като следващия председател, за да има приемственост.
Много е важно, защото хората , с които работим са свикнали с едни лица и колкото по-рано свикнат с новите, толкова по-добре.
Искам също така, като се върнем аз и Кали, да си направим една среща, за да си поговорим за резултатите от кръглата маса.

За място на ОС - каквото предложите.

За дата - трябва да е удобно на всички - нали затова е Общо събрание.

За много сериозното помисляне - много сериозно съм помислила -  да преизберем за нов председател Хриси.

# 220
  • София

За място на ОС - каквото предложите.

За дата - трябва да е удобно на всички - нали затова е Общо събрание.

За много сериозното помисляне - много сериозно съм помислила -  да преизберем за нов председател Хриси.

Peace Подкрепям написаното от Гери.
 Само с едно уточнение - ОС трябва да се проведе след средата на септември, когато всички ще са използвали времето си за почивка и ще могат да присъстват лично, което според мен е задължително. Имаме да си кажем много неща и то не в интернет пространството, не и с пълномощници.

# 221
  • Варна, морето и сините вълни!
Момичета, искам да ви благодаря че ни подкрепяте в нашата кауза!
Искам да благодаря на Инето, за прессъобшението! Благодарение на сдружението, много медии ни обърнха внимание! Би Ти Ви веднага се обадиха за репортаж. Ще излъчат нещо в къснит еновини!
Утре е големия ден за нс, дано се представим подобаващо и не ви изложим!

# 222
За ОС- когато и да решите да е ще направя всичко възможно да присъствам лично. Ако е след средата на септември може и да съм започнала работа, но ще си взема почивка и ще дойда.
За следващия председател- аз също мисля, че трябва пак да си е Хриси и ще подкрепя нея на 100 %.

Хайде сега стискайте ни палци на мен и на Гери и днес от 9,30 ч. можете да ни гледате на живо по Евроком Пловдив ако го хващате. Нещо съм се спекла яко аз и дано не си глътна езика.

# 223
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
За ОС- когато и да решите да е ще направя всичко възможно да присъствам лично. Ако е след средата на септември може и да съм започнала работа, но ще си взема почивка и ще дойда.
За следващия председател- аз също мисля, че трябва пак да си е Хриси и ще подкрепя нея на 100 %.

Хайде сега стискайте ни палци на мен и на Гери и днес от 9,30 ч. можете да ни гледате на живо по Евроком Пловдив ако го хващате. Нещо съм се спекла яко аз и дано не си глътна езика.

Късмет момичета, ние знаем, че ще се справите! Peace

За ОС и аз смятам, че трябва да е през Септември.

# 224

Успех! Ще се справите!

Утре е големия ден за нс, дано се представим подобаващо и не ви изложим!

Успех и на Варна!
Не ви излъчиха във вечерния блок на бТВ, но дано дойдат на място днес.

За ОС - тъй като напускам сдружението не знам доколко има значение моето мнение, но и аз смятам, че Хриси трябва да остане председател поне и през следващата година.

Общи условия

Активация на акаунт