Навън е лято и на мама и е тежко вече, но с тре

• 21 839
  • 272
  •   1
Отговори
# 75
silverarrow, много готини неща! И аз бих си ги купила тези, страхотни са!

# 76
Здравейте момичета ,
И аз съм с термин на 4 октомври и се надявам да стана октомврийска мама! Simple Smile
Някоя от вас виждал ли е сайт за размерите на бебето.Някъде в форумите съм виждала такъв с таблица , колко горе долу трябва да тежи бебето и колко да е голямо в съотвентата седмица, ама го затрих някъде и много ме е яд  #Cussing out
Моето бебе преди два дни го измериха 21 см и 666 грама и ми се стори мъничко , най малкото защото съм с огормен корем пък и аз съм самата съм доста едра !
Вашите колко са големи ??? Дайте да обменим малко размери  Simple Smile
Здравей,
Ето тук можеш да видиш размерите на бебетата по седмици, както и средните, минималните и максималните размери.
http://209.85.129.104/search?q=cache:rPnsmWan_xwJ:shinozuka.com/ … &client=opera
Струва ми се, че ти е нормално бебето.
Моето пък върви доста голямо за сега, миналата седмица ми казаха 760г, утре съм на ФМ пак, да видим какво ще се види Simple Smile

# 77
мда, имам ги и трите играчки...помагат  Simple Smile, потвърждавам  Peace

- вибриращата люлка я ползвахме само за лежане (дразнеха я вибрациите), иначе много обичаше да си стои вътре и да ме гледа  Heart Eyes (ползва се до към 4-5 месец, като започна да се върти вече беше опасно). Порт-бебе предполагам върши същата работа; столчетата за кола като че ли са по-неудобни за целта (нали за накривени, и отдолу имат разни колани и други неравности)

- играчките за над легло: като стана на месец (и започна да вижда) до към 6 месеца (когато започна да сяда, и да се опитва да се изправя, и да се хваща за нея). silverarrow, първият месец няма да ти трябва - може направо в БГ да си вземеш такова, да не го мъкнеш и това през океана

- матрачето (нашето имаше пеещи играчки с огледалца) - пак до към 5-6 месеца се използва; "активна гимнастика" му викат, мисля  Joy Песничките се включваше като ритнеш/бутнеш едно пиле - на Мариана в един момент много задобря, изчакваше да спре да пее, и с малкото краче - с един-единствен удар си го пускаше пак  Mr. Green

Хванаха ме спомени  Crazy, ама не, не ми се ражда още. Не е натежала тумбата съвсем...

# 78
Може много да съм изморена, но да ви пропусна се оказа, че не мога!!!  Hug newsm53
Днес беше още по-натоварено и ужасно от вчера и само като се замисля утре какво ме чака...  ooooh! Нали са ми последни дни на работа преди болничните и вече съм се разтегнала като ластик и се мъча да огрея навсякъде, ама не става.   Nature Sunny
Ивон, много мерси за инфото.  thumbsup Явно в понеделник докито пак ще е на разпит. Дано само вече не се пищиса от мен, че все нещо ме интересува.  Whistling Добре, че ги редувам и двамата. Лошото е че схванатият ми от вчера крак още не се е отпуснал. Това направо вече незнам как да го нарека. Леко си ме боли и това си е. И нали пишеше, че не трябва рязко да ги изпъвам и сутрин ми е терсене като не мога се протегна...  newsm50
Luz, честита ти малка принцеса!  babydust7
Irenn-ка, какъв е този твой късмет?  newsm78 Едното те пусне другото те хване.  no Кофти работа. Ама ще се лекуваш, за да се оправят по-бързо нещата и да сте добре с бебчо. И хич не се притеснявай с оплакванията. То виж, че вече всички малко по малко се оплакваме от нещо.
Карина, до днес си мислех, че съм единствената, на която й се струва малко време  preggo А как бързо минават дните... И ме хваща паника като се замисля, че докато се усетя и ще е станало септември и охо и октомври. А така искам да си осмисля всички моменти от бебеносенето сега. Сигурно после ще ми липсва това усещане с бебка да сме едно, но пък ще си имаме други ценни моменти с нея.
Иначе за раждането не го мисля много. Насторила съм се, че всичко ще е наред и не се притесявам.
А за ходенето до тоалетната и аз на моменти имам проблеми, но сега с черешите, а и с кивито се получават нещата. Течностите помагат много също, защото и без друго червата ни са станали мързеливи.
mimi123, 666 гр. и то в 21 седмица, това не е никак малко, мила. Моята беба беше 558 гр. и то през 23 седмица. Аз си мисля, че тези таблици са много объркавищи и лично мен само ще ме карат да се паникьосвам, щото то толкова ми и трябва.
Успех на студентките ни!  newsm10 Те вашите бебчета освен акт за раждане и диплома май ще получат през октомври...  Joy baby_neutral
Надя 73, и на мен гуталакс ми беше препоръчал доки. Даже го похвали най-много за нашия случай.
silverarrow, големи красоти си пуснала. Всичките джаджи ми изглеждат супер забавно за миниците. Шареничко и се върти...  Crazy

# 79
Благодаря много Карина  Hug

# 80
Момичета намерих таблицата за размерите не бебето , която толкова издирвах!
Искам да я споделя с вас , може да ви е интересно
http://www.babycenter.com/general/fetaldevelopment/pregnancy/1290794.html?
Явно няма от какво да се притеснявам , бебето ми си е  в норма за сега !:)

# 81
Момичета намерих таблицата за размерите не бебето , която толкова издирвах!
Искам да я споделя с вас , може да ви е интересно
http://www.babycenter.com/general/fetaldevelopment/pregnancy/1290794.html?
Явно няма от какво да се притеснявам , бебето ми си е  в норма за сега !:)

СПециялно за мене тази таблица изобщо не отговаря на това, което ми дават по видеозона. Предната таблица ми се вижда по-точна.  Peace

Мишолина, аз искам точно  тази играчка за над леглото и ща не ща ще си я нося от Щатите.  Mr. Green.

# 82
Здравейте момичета,

виждам че сте изписали доста и ми отне малко време да ви изчета, но се свиква на вашия темп Twisted Evil

По повод играчките за над леглото - аз в начаото си мислех, че няма смисъл от тях, но като прочетох колко умения развива, а и всички мами казват, че децата им много се забавлявали да си гледкат в шарените животинки и даже се приспивали сами. Нашата я пазарувахме от магазин, таткото я избра, понеже той обръща внимание на техническите глупости ooooh!, аз гледам само външния вид. Тя е на Фишер Прайс и има 10 минутни мелодии, можеш да я пуснеш с дистанционно без да влизаш в стаята, а освен това е на батерии и няма опастност от токов удар за бебо. Освен това отражаващите се пепрудки мърдат и е светят директно в очите на детето. Мисля, че можете да си поръчате онлайн, само потърсете, кой сайт най-изгодно продава. Ето един -

http://www.amazon.de/Mattel-C0108-0-Fisher-Price-Traumb%C3%A4rch … ile/dp/B0002HB0CS

silverarrow - дрешките ни повечето са от Н&М, сега дори в момента имат намаление на летните дрешки, но заедно с тях на хавлийки и чорапки и други неща, така че непременно мини от там, и после се похвали какво си избрала на бандита дето ритка Hug

За запека - май наистина ще се окаже, че течностите помагат, аз пия по 3-4 литра на ден, немога да се спра ви казвам, като една ламя съм Sick

Аз нямам кой знае какви отчайващи проблеми и  дори ми харесва да съм бременна - момичета, кога друг път ще имаме разумно извинение за всички тези неща дето правим/не правим и дето ни се случват сякаш на майтап hahaha
Мамите дето искате да раждате по-рано за да ви спихне шкембето - да знаете, че не даваме Naughty, нека бебетта си седят на топло сега и да излязат, чак когато са напълно готови да се срещнете Hug

Щях да забравя - поздравления за мамите научили пола на бебчетата си - при нас на 2ри Октомври се оформя женско царство  bouquet

За кърмата - аз още нямам  Embarassed, попивайте със специалните тампони - има ги в аптеките, но на Чико били най-добре абсорбирали, ако пък е малко коластрата в началото, можете да слагате в банела си направо по един тампон за чистене на грим, също спасявал положението Praynig

Аз спирам, че се олях
Приятна вечер на всички ви и не забравяйте да се пазите много и да си почивате повечко  bouquet

# 83
За играчките, аз като педагог да ви кажа, че са изключително важни за интелектуалното развитие на детето. Преди три месечна възраст е хубаво да са такива , които висят от страни, защото бебето е предимно завъртяно на някъде и е хубаво да може да ги вижда. Не се заблуждавайте, че му е рано да ги гледа, това е вид визуална стимулация, която го кара да иска да се научи да ги вижда по-бързо. На тази възраст колкото повече стимулации се предлагат на детето, толкова повече неща то научава.
Не може да чакате да стане на определена възраст и тогава да започне да може нещо, ако не е научено на него преди това.

Още малко по темата. Правени са много експерименти с деца от домове за сираци, на които не са давани такива стимулиращи играчки и те се развиват много по-бавно. Хващането и опипването на предмети с различна форма стимулира много силно координацията на детето и му помага да се научи да ходи. На пръв поглед това няма връзка, защото този тип стимулация започва от 2-3 месечна възраст, а двигателните умения се развиват много по-късно, но почти всичко първо се случва в мозъка. Деца, на които не са давани такива играчки, често се научават да ходят чак след 3 годишна възраст.
Така че всички тези неща са много важни, не са само за забавление на бебето.

# 84
Който иска да види снимки на голямо шкембе (и евентуално да си представи какво предстои след 1-5 седмици, може да отиде в АЛБУМЯ... има и сравнителна характеристика  Joy с 7ма и 15 г.с.   Joy

# 85
Добро утро момичета!
Me_and_baby играчката е страхотна!И аз имам предложение ако и други мами искат да поръчаме заедно! Но понеже аз не съм прекалено на ти със езика ще е добре някой да преведе и каже подробно как се действа!
silverarrow то е ясно че в тумбака има дебелаче  Laughing
А като гледам и не само тумбака се е развил във възходяща прогресия smile3521И като за финал искам да кажа на тези които имат проблеми със запека че тези капки Гуталакс действат!!!Лек и усмихнат ден на всички!
Меги прати малко морето и при нас! wavey

# 86
Привет момичета Hug

Влизам само за да ви пожелая хубав слънчев ден и да напомня на работещите, че утре иде събота, да не си дават много зор днес, че няма да им остане работа за понеделник  bouquet

Поздрави на всички, а на тези по морето - топнете си дупетата по един път заради нас Peace

# 87
Silverrow, имаш такова сладко коремче! Пупупу - слагай червен конец.
На теб ти изглежда голямо защото си била много слабичка преди бременността. Но мами с твоята структура отслабват много бързо след раждането. А и като смениш американската храна бъкана с хормони при идването си в БГ съвсем ще ускориш процеса. Моя позната, която живее в Чикаго беше качила 24кг при височина 1,62м. Когато си дойде с бебо в БГ бяха минали само 6 месеца от раждането и тя беше върнала старите си килограми. Така че - СПОКО  Hug

# 88
Добро утро и от мен на всички. )))

Това за играчките беше много полезно, благодаря за информацията.
И аз се чудех дали ще трябват още от началото, но ще се поразтърся за нещо хубаво да си купя за креватчето. Вчера гледах някакви, но бяха толкова скучни и грозни, ужас направо.
Ако някой вече си е купил нещо от БГ да казва каква марка и т.н. )))

# 89
Абе мами, аз съвсем се ошашавих с тези месеци и седмици от бременността.
От бг-мама, излиза, че в 22ра седмица до 25та съм в 5ти месец. А аз като гледам, считано от днес 15ти юни до 15ти октомври има 4ри месеца. Та днес уж трябва да влизам в 6тия месец. Ама явно моите сметки нещо са криви. )))

Общи условия

Активация на акаунт