Косата ми спря да пада

• 84 067
  • 193
  •   1
Отговори
# 75
  • sofia

Като знам как ме изгледаха вчера като търсих какаово масло Shocked
Дадоха ми кокосово, казах НЕ, благодаря и ми обърнаха гръб нацупени, ако днес се появя за колагенов хидролизат...

Е ти в друга аптека ще питаш, да не те гледат странно  Simple Smile. Аз след малко ще ходя, ще питам и довечера ще споделя   Hug.

# 76
  • На небето
...колагенов хидролизат...

Че под такова име ли трябва да го търсим? Не е ли достатъчно да кажеш желатин?  newsm78

# 77
Желатинов хидролизат и обикновен желатин за готвене еквивалентни ли са?

не, не са еквиваленти. при желатиновия хидролизат, молекулата на желатина е разцепена така, че да може да се усвои в стомашно-чревния тракт в максимална степен. тя е много дълга и тежка протеинова верига, която трудно се обработва от стомашните ензими и ако не е хидролизирана, се усвоява до към 30 %. докато при хидролизата може да достигне 90 %.
А,значи доколкото разбирам,желатина от аптеките е по-високо усвоим,т.е.би имало по-голям ефект от него,отколкото от този за готвене newsm78 Аз така съм по-навитак да го пия.
Абе повече глави-повече идеи...накрая ще му намерим цаката и на това.

# 78
  • София
Ето това най-вероятно го има в аптеките http://www.flexy.info/bg/flexy.htm ,а може да се направи и поръчка по интернет.

# 79
Така,ето какво намерих набързо за желатиновия хидролизат:

http://bgtrener.info/hr/hrani.php?hrani_id=19
Ето го продукта във вид на прахчета,за който е споменала по-горе Sunbeam,заедно с цена и точно описание:

http://www.best.bg/stock.asp?cat_id=930&id=2536
А това е някакъв подобен,под друга форма и разфасовка

http://www.shmidt.bg/walmark/walmark.phtml?ProductNumber=55
В статията най-горе(първия линк)го препоръчват при проблеми със сухожилия,кости и стави,но се подчертава,че преди да се проведат достатъчно изследвания на продукта за такива заболявания,вече се е знаело,че той действа добре на косата,кожата и ноктите.

# 80
Добре де , а колко време се приема?

# 81
  • sofia
Е това си харесах - http://www.flexy.info/bg/flexy.htm
Само, че в нашата аптека го нямаше.

# 82
Не го препоръчват за деца,бременни и кърмачки,така пише за тоя,дето е на прахчета Sad Мене пак няма да ме огрее.Тъкмо се бях навила да си го търся и да пробвам с една опаковка.
Иначе е обяснено,че може да се приема неограничено време.

# 83
да, точно за артивит става дума. в бест бг е леко по-скъпо. аз го купувам за 18 лв. това, че пише да не се приема отт деца, бременни и кърмачки е задължително да се пише за всички хранителни добавки. който не го е написал в етикета си, е в нарушение на закона, освен ако добавката не е специализирана за деца или бременни.
другата форма е артигел и е като ягодов сироп. аз предпочитам засега артивит, заради антиоксидантите и комплекса витамини В. разтварям в едно шише от минерана вода 500 мл и пия бавно на глътки между основните хранения. така ме посъветваха като звъних във фирмата. понеже колагенът може да създаде чувствона тежест и гадене, ако се изпие високо концентриран и наведнъж. ако си го купите, един съвет, хубаво отваряйте пликчета и обирайте утайката и я слагайте в шишето. след това разбивайте малко, да се разтвори максимално. аз лично се чувствам много добре от него. в началото пиех редовно всеки ден, но сега си позволявам и през ден-два и пак има ефект.
поздрав от мен и дерзайте! и на стриите ми подейства много добре  Simple Smile

# 84
Много усложнихте нещата с тези хранителни добавки. Те се пият от хора с проблеми в ставите доколкото разбирам. Пак казвам - рецептата е дадена от дерматолог и е предназначена за лечение на изтощена и падаща коса. При положение че действа и то без странични ефекти и противопоказания не виждам защо трябва да се заместват съставките.  Peace

# 85
Много усложнихте нещата с тези хранителни добавки. Те се пият от хора с проблеми в ставите доколкото разбирам. Пак казвам - рецептата е дадена от дерматолог и е предназначена за лечение на изтощена и падаща коса. При положение че действа и то без странични ефекти и противопоказания не виждам защо трябва да се заместват съставките.  Peace

Извини ме, но не мисля че се усложняват. Това, че рецептата е дадена от дерматолог, не означава, че той знае какво има на пазара като хидролизиран колаген. Тези неща ги има от скоро. Нормално е основно да се пият от хора, които имат проблем със ставите. Но действието е комплексно - колагенът действа навсякъде в тялото. На сайта на Артивит има един линк към английските им партньори и там беше описано много добре действието на колагена в дерматологията, за който знае английски. Ще поровя, за да пусна линк.
http://www.bodyedge.co.uk/product.asp?P_ID=138
Когато питах за артивита, ми казаха, че засега се внася това и че няма разлика във вида колаген, който се използува и че е някаква патентована формула, но забравих точно каква беше.
А що се отнася до това дали дерматолозите знаят, че се продава колаген, някои от тях хал-хабер си нямат. Случвало ми се е като кажа какво пия, да ме гледат като отровени и да викат: "има ли такова нещо?"

# 86
 Последно можем ли да вземем обикновен аптечен желатин?   Thinking   И мога ли да го разтворя в прясно мляко?  Че напоследък много пия, а и не ми се купува от магазина, че не знам какво има вътре.  newsm78

Последна редакция: ср, 20 юни 2007, 14:54 от просто Петя

# 87
Просто Петя - за аптечния желатин нищо не знам. Защо не си го купиш от магазина - по 20 ст. е.
Иначе можеш и в прясно мляко да го разтвориш.

# 88
 Благодаря ти? Но нали тук споменаваха, че аптечният бил по-добър. Аз искам да знам авторката на темата какъв е ползвала. newsm78

# 89
Просто Петя - Аз съм авторката  Simple Smile От магазина и те уверявам, че няма проблем  Peace

Общи условия

Активация на акаунт