Септемврийската мама си хапва черешки и пазарува бебешки дрешки

• 16 149
  • 307
  •   1
Отговори
# 90
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
sladka_mama, и аз мисля като теб за плановото секцио. Ако ми се наложи да е секцио, ще държа да стане, когато си му настъпи моментът на раждането, а не когато някой си реши. Дано все пак не ми се наложи; искам си нормално!!! Praynig

Нещо друго все се чудя... Предполагам, че повечето от вас задържат вода и са подпухнали. Чудя се положението кога се нормализира - веднага след раждането или когато един хубав ден се нормализират хормоните?!

# 91
  • морето и сините вълни :)
ами мойта зълва е била страаашно подпухала като поничка-и веднага след раждането спихнала Hug Hug Hug.Абе най-много до дена два да се задържи... Peace PeaceПоне така ми каза..Но все пак при всеки май си е строго индивидуално

# 92
Здравейте и от мен,
днес бях на училището на 9 месеца за раждането:)
Беше интересно:)

Сега понеже с колежката ни е скучно малко,не е натоварен петък като винаги и си позволих 1 пръст уиски  food010

А за покупките-разгледах ви качените в албумчето и са мног сладурски.Аз още не съм тртъгнала на пазар,чак в 8-9 месец като изляза отпуска ще пообиколя...За сега само вадя цени от нета:)

Тази сутрин си пуснах силно един диск на Ашанти и бебо започна като луд да скача и да  се прицелва в една точка:)Не разбеах одобри ли музиката или не:)

Айде весел векенд на всички!

# 93
Какви зълви, бе Lile, - на двама братя жените са етърви, ама нейсе.

За срещата - не мога, ще съм на вилата на златните и не ми се слиза толкова рано следобед по жегата. Другия път живот и здраве ще си довлека двойния шкембак. Laughing

# 94
  • София
basilisk, много ти благодаря за полезното инфо, може би натам ще се насоча, а и наистина би било добре тя да си каже мнението по въпроса и да видя какво ще каже.   bouquet

# 95
Здравейте мамчета.

Вижда му се края на работния ден и седмичка за някои. Аз имам още две седмици и после отпуска. Жалко само че няма да видя моренцето тази година. Благородно завиждам на всички мами дето са там, или ще отидат.
Сладка мама ако питаш мен, щом искаш да си родиш когато му дойде времето, просто недей да ходиш преди това в болницата. Те обикновено викат 10 дни по- рано, но ти изчакай вкъщи и вече ако не си родила в деня на термина ти, отиди на следващия ден в болницата. Вярно много ще ти викат, ама не им обръщай внимание. То бебо може да реши да излиза много преди това. Никой не знае, освен то си:) Ти си имам всички необходими документи и чакай, щом така искаш.
Дудуланка чувала съм че казват че за раждането може да приличаш на майката или на свекървата. Ама то се има предвид колко дълго раждаш, а не последствията. Но ако питаш мен и това са само приказки. Хайде на майката разбирам защо, обикновено може да се случи да имаме еднаква структура на тялото и затова да раждаме по подобен начин. Ама на свекървата защо, не мога да си обясня. Моята майка ме е раждала 14 часа, така че надявам се да не приличам на нея по това, а свекървата два дни, което е още по зле.
Мисля че всяко раждане си е индивидуално за всяка жена. Така че не го мисли това.
Другата седмица за училището ще пропусна във вторник, много ме е яд, но четвъртък съм пак там. Но мисля във вторник да посетя 2 градска болница( отворените врати), ако има някоя мама желаеща също да се обади да си правим компания.
Pebs може да пробваш да се обадиш в някоя клиника и да си запишеш час, за който и да е лекар приемащ за деня.
Приятна вечер.

Последна редакция: пт, 15 юни 2007, 18:44 от katrin7

# 96
Сладка мама, щом те притеснява секциото - консултирай се с и с други лекари  Hug и ако и те ти кажат секцио - в действителност това си е коремна операция и трябва да се подготви по отрано все пак /лекарски екип, анестезиолог, вид упойка и т.н./. Аз не бих била спокойна да отида в болницата с разкритие и тепърва да ме готвят за секцио, да не говорим, че голяма част от болниците вечер викат анестезиолог отвън, когато се наложи, пък и важен е докторът - много е важно как ще те зашият и след това ...  Rolling Eyes Но не се притеснявай - всичко ще мине добре, ако и ти си спокойна  Peace

# 97
Току що се прибрах от преглед-всичко е ОК!  Hug Hug Hug Бебораната е добре,расте НОРМАЛНО ,дори бедрената и кост е като за 30 седмица Joy Вече съм много по-спокойна.Благодаря на всички и най-вече на Leiche за тел. на доктора.  newsm51

# 98
Здравейте мами!
Никой не оспорва че след секцио може да се кърми също така успешно както след естествено раждане, но е напълно възможно кърмата да дойде по-късно след операция. Както е станало и с моята майка и с мен. Ето какво казва по въпроса любимия ми д-р Сиърс:

It may, however, take a bit longer for mothers and babies to begin breastfeeding after cesarean surgery, and mothers' milk tends to come in a bit later following a surgical birth. This may be a direct result of the surgery, or it may be because mothers who have cesareans have fewer opportunities for early and frequent breastfeeding.

http://www.askdrsears.com/html/2/T021400.asp

Като знам колко е важно ранното захранване с кърма, за мен това си е един голям + за естественото раждане.

# 99
Здравейте на всички мами,
Страшни сте, от няколко дена ви чета и не мога да ви смогна, пък не ми се ще да изтърва нещо.
Та така...Вече и ние може да се похвалим малко (ама само 70%) с момченце stork-boy. Аз ще се радвам еднакво и на момченце, и на момиченце. Ма тати, видите ли, си бил представял някак си, че ще си имаме синеока рошла като мен. Пък сега има проблем - как да си я представи тази рошла като момченце. Не че съм рошла,де. no Ами, ще почакаме и ще видим -дано всичко да е наред само. Praynig
Ани - Бани, моля те, относно манджите... ами имай милост, бе мила. Чета си аз късно вечерта да наваксам и хоп, Ани - Бани по някое си време през деня, се заприказва за манджа,или нещо друго(охлюви напр. #2gunfire) Ха, кажете къде да ги търся посред нощите или пък да почвам да готвя? newsm78 Не знам. Голям проблем с тез манджи. А да не говоря, че от вчера съм си поръчала за тази сутрин милинки - познайте от кого. То Фемчето имаше друго предвид, ама...
Ох, само глупости пиша. Айде стига толкова.
Лека нощ  smile3524

# 100
  • морето и сините вълни :)
Добро утро тумби, малки  големи  Joy Joy Joy

пебс-казах ти аз че е излишно де се притесняваш и че не си си избрала подходящия лекар Peace Peace Peace Аз още като ми каза че те питал в коя седмица си се зачудих що за лекар е да не  може сам да изчисли седмиците...Аз на моя още като му казах и той наум ги сметна ..Е това се казва лекар -на сън да го бутнеш да знае какво да прави и да каже Peace Peace Peace Peace

Е сега вече си спокойна-поне Момата ти ще има дълък бедър Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Абе момичета нащо талисманче  ПЕТИТО киде зачезна  Thinking Thinking Thinking

miss pretencia-оххх сори мацка за тея охлюви,ама ако знаиш как бях пощуряла за тях не е истина....Инъче аз сега съм на диета така че за манджи няма да приказвам Joy Joy Joy Особенно за тестени работи JoyДиета диета ама вчер асе нагърмях с един шоколад hahaha hahaha hahaha Кво да направя като  е човещинка все пак-дояде ми се и тва е hahaha hahaha

Днес пак се очертава стабилна жега...а като гледах прогнозата  за другата седмица ей така се одзъбих Shocked #Crazy #Crazy щели да стигнат температурите до 40 градуса....Майко мила аз ще се застопоря в банята с душа под ръка  #Crazy #Crazy #Crazy Туй направо не еработа-вчера се замислих за раждането че наближава с бясна скорост и установих че ме хваща леко шубето Rolling Eyes Shocked Shocked Shocked Но аз си  имам други причини по който да ме е страх---просто н еот самото раждане ами от притеснение за бебчето Sick Rolling Eyes Shocked ..и споделих с моя мъж и той взе та ме скастри да не си мисля лоши работи и че висчко ще е Ок .И като ми вика че и ти ще си секцио Sick  още по добре...Викам му ти ли си доктора дето ще ме кълцаш бе Mr. Green  Той вече отсъди нашия как ще раждам Sick Joy ...

Момичета лек ден от мен ..цун гун  и който ще ходи на плаж да внимава със слънцето Mr. Green

# 101
Добрютро на бързо, че ми дишат във врата  smile3516
Ей, ше я спъна днеска кат' си тръгвам от работа направо  smile3515
Ба*и изруда, ба*и чудото  newsm61

Целувкииииииииииии, по-късно ше мина  Hug  bouquet

# 102
Добро утро, поспаланки  Hug  Hug  Hug
Аз пак с първи петли се ококорих тази сутрин още в 6.45, ма с тоз моя хъркащ мъж може ли да се спи Tired....
За пореден път браво на bebe-to, страхтно оформление на темата !
Привет на новите мами  Hug   bouquet  Hug и приятно изкарване с нас!

Да ви се оплача - тази седмица ми писна да ходя по доктори, то ендокринолози ли не бяха, то нефролози, то кардиолози  #Crazy...  И всички ме пращат на нови изследвания, та другата седмица ще я престоя по лаборатории Sick.
Освен това ендокриноложките не са на едно и също мнение по отношение на медикаментите, които трябва да пия Thinking. (За съжаление до момента не съм успяла да се вредя за час при д-р Попйорданов.)
Много харесах отношението и обясненията на д-р Тодорова от Майчин дом. Каза ми, че дозите на Метизола са много ниски и не са опасни и дори и да пия същите дози след като родя ще мога да кърмя newsm44 . Сега обаче трябвало задължително 2 седмици да спра Метизола и да пия бетаблокери, за да ми изследват "реалните" нива на TSH, FT3 и FT4 хормоните.
Пък лекарката която ме следи до момента каза, че на бременни не изписват бетаблокери и като ми отвори едни книги вчера и като казва: "Хайде сега да ти покажа какви лекарства съм ти изписала, да видиш доколко са рискови и да видиш и това, което колежката е изписала." И понеже имам и по-ускорен пулс ме прати на кардиолог. Кардиограмата ми беше наред, като изключим сърцебиенето, но било нормално когато има хормонални отклонения и велязодефицитна анемия. Там също казаха, че на бременни не изписват бетаблокери. Та сега съм в шах дето се казва  #Crazy
Ендокриноложката накрая се съгласи да ми спре лечението за 2 седмици и след това да изследваме хормоните. И ми даде болничен за 1 месец, че можело да ми се увеличи сърцебиенето и да почне да ми става лошо, та да не взема да припадам по улиците.
Освен това в последните показатели от урината ми се появиха хиалинни цилиндри и слуз, повторих изследванията след 1 седмица - пак ги имаше, но освен тях и Ca-осцилати, слуз... Та затова ходих и на нефролог да ми види бъбреците. Пък като ме прегледа на ехографа каза че всичко е наред и можело да са се получили тези резултати ако урината е била по-концентрирана ( аз да си призная по принцип не мога да пия много течности и много рядко ставам вечер да пишкам Embarassed ). И за всеки случай назначи пак изследвания. Аз да питам - на някоя мама появявали ли са се такива хиалинни цилиндри в изследвания на урина и какво са им казали лекарите.

И така, аз от понеделник съм си вкъщи, но когато мога ще прескачам до работа, че мойта ученичка е една бързачка, ама няма грам мисъл в главата докато работи. Та трябва да и наливам още акъл преди да изляза окончателно в майчинство.
Та вече ще мога да идвам и на училище newsm68
. Само да питам за уточнение, нали всички лекции до края на месеца ще са на Плиска, защото в програмата не са променяли нищо.

Ние още не сме пазарували дрешки за нашата беба, ама сега като съм в болничен ще мога да обикалям и да купувам newsm71 .
За раждането още не знам как ще е. На мен ми се иска всичко да е наред и да родя нормално, но съм чела че мойта лекарка е гинеколог-хирург и по принцип препоръчва секцио. За сега не сме говорили с нея по този въпрос. Питах я веднъж, но каза че още било рано да обсъждаме раждането.

Ей, и това писание стана дълго, че и още исках да пиша, ма като забравих какво  newsm78...
Айде чао от мен, слънчев и усмихнат ден желая на всички   bouquet

а, ани-бани и феми пак ме изпревариха  Simple Smile

# 103
adi_san,
Добре звучат нещата при теб - май са хубави новини общо взето. Наистина по-добре да си постоиш вкъщи на спокойствие и без лекарства, отколкото да вземаш някакви рискови хапчета и да не си спираш обичайните задължения.
Онзи д-р в Александровска между другото се казва Попиванов - тва само щото гледам, че вече няколко пъти му бъркаш името  Wink  Ама ти щом си доволна от тази Тодорова в Майчин дом, може и да не ти се налага да ходиш при него, де.
Стискам палци да са добре нещата и да минат леко тези две седмици без лекарства.  Hug

# 104
Добро утро на всички.Аз се появих на фронта. Heart Eyes
Срещата за утре остава ли? Crazy
Може и ние, ако не ни мине котка път, да се довлечем.Аз ще съм с "охраната" си ..........няма как. Rolling Eyes
Лелееее днеска страшно горещо ще е пак. ooooh!
Ох, аз нещо вечер хич не мога да спя.Ходя като караконджоло до посред нощите.Ужас.......... и сутринта ставам рано заради детето и вообще............... Whistling Whistling Whistling

Общи условия

Активация на акаунт