Септемврийската мама си хапва черешки и пазарува бебешки дрешки

• 16 131
  • 307
  •   1
Отговори
# 75
  • морето и сините вълни :)
ааа никой не се спотайва СРЕЩАТА СИ ОСТАВА

АЙ някой не е дошъл ай е ял бои.И да напомня на ВАРНЕНКИТЕ

Неделя пред ФК (фестивалния комплекс) в 16 часа всички тумбаци да са на линия.....без изключения.После ще се търкулнем надолу към плажната алея Joy Joy за одарим по едно  Joy Mr. Green

# 76
Людмила, Весела, Лекси  Hug - браво трима ергени събрах...Сега обаче се чудя какво ще правя, че нито единия не ми се отказва Laughing Heart Eyes - с моя неуморен апетит за мъже, изострен през последните 6 месеца, лелеее Laughing
Как никой да не го ще ергена щото бил от Филибето - няма такива работи - аз след Варна, най-много Пловдив обичам - не знам защо, но пръв поглед ми легна на сърцето Heart Eyes Hug
Другия вариант е да поработим за още две моми Laughing - аз и без това 3 деца искам - да е пълна къщата Hug
Ани, виждаш ли какво става като ме прескачаш - момъкът ти на мома се обърнал, че да може да играе с моята Laughing

# 77
Здравейте сладурки Hug
Лекси,хемароидите са неприятно нещо,но по принцип не пречет на нормално раждане.Не се застояваи дълго в седнало положение,защото се задържа кръвотока в седалищтната област и ги провокира.Разходки и лежане се препоръчват.
Дудуланке,я да си избиеш от главата подобни мисли! Няма наследственна обремененост за раждането!Мисли позитивно и всичко ще е наред.

Двама 100% мъже ви мътя Laughing.....Нека наддаването започне сега Joy
samorasliche,аз съм търпелива ище почакам да спретнете другите две моми Laughing

# 78
Искам да питам мамите от софия-знаете ли някой добър лекар,при който да мога да отида днес или в понеделник без да се записва час?Става въпрос само да ме види на видеозон за мин,дето се казва...Май няма да се уредя при този,дето мислех,а трябва непременно да отида.Давайте някакви телефони да звъня да питам...

# 79
Здравейте сладурки Hug
Лекси,хемароидите са неприятно нещо,но по принцип не пречет на нормално раждане.Не се застояваи дълго в седнало положение,защото се задържа кръвотока в седалищтната област и ги провокира.Разходки и лежане се препоръчват.
Дудуланке,я да си избиеш от главата подобни мисли! Няма наследственна обремененост за раждането!Мисли позитивно и всичко ще е наред.

Двама 100% мъже ви мътя Laughing.....Нека наддаването започне сега Joy
samorasliche,аз съм търпелива ище почакам да спретнете другите две моми Laughing
Лидди, ще се постараем Simple Smile - сигурно да носиш близнаци е прекрасно!!Да са ти живи и здрави  bouquet
Нашата мома беше дългоочаквана и с много любов правена поръчка и единственото ми желание към дядо Коледа Hug
Ако е наследила къдриците на татко си и пъстрите очи на майка си, еххх - ....айде че се размечтах, а госпожицата започна второто полувреме на бягане с препятствия в корема ми Laughing
Най-важното обаче е да са ни живи и здрави дребосъците Hug

# 80
Pebs, мога да ти препоръчам лекар, но мисля, че без записване на час няма да стане

# 81
  • UK
Момичета моля ви нека всички се включим в протеста като изпратим и по- една картичка Praynig  bouquet
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=197467.msg4171661#msg4171661

# 82
Уф, че много теми сте вкарали, по които искам да се изкажа!
Lillebi,
Педиатърът се казва Кирязов, то ние ще се видим докато дойде ред да ти трябва, ако искаш ще дам координати.
sladka_mama,
Ти къде ще раждаш? Тва дето са ти казали, че не се практикува спешно секцио при тесен таз, сигурно ще да е в някоя държавна болница и някой се е уплашил, че ще се уговорите, пък ще се явиш докато друг екип е на смяна или нещо подобно. Тез неща с уговорките по държавните болници мноо са ми гадни честно - ако имаш уговорка с един лекар, пък се случи да го няма, другите не те поглеждат, щото не си платил на тях, абе въобще не ми звучат много загрижени за твоето здраве, а по-скоро за печалбата. Но ти си знаеш - като цяло пробвай да ги убедиш, ако пък не става, или раждаш планово или търсиш друг доктор. Макар че не знам какъв трябва да е тоя таз дето въобще да не ти дадат шанс да се пробваш нормално - е те това наистина не се практикува никъде освен в бг.
Анири,
За дрешките от био памук, наистина са до нас, ама нещо взех да се съмнявам, щото влязох в сайта на сертифициращата институция и там има списък с фирмите с такъв сертификат, а пък тези нещо не ги намирам. Иначе логото е ей това.
Някой питаше и дали има връзка между начина по който е раждала майката и как ще ражда дъщерята. Ами това починало бебе от какво е починало? Навремето като не е имало ехографи, често се е случвало да умират бебета при плацента превия, мойта свекърва има един такъв случай също. Но сега тези неща се предвиждат лесно. Аз не разбрах да е имало друга причина за секцио при майка ти. А и като цяло няма връзка. Макар че и аз и майка ми примерно имаме тесен таз - това е нещо общо между нас, ама тя е раждала нормално въпреки това.
Нещо пропуснах ли - а да, за кърменето след секцио! Наистина начина на раждане може да се отрази само на това кога ще бъде закърмено бебето, дари ще е бодро или упоено и т.н. Иначе отдели ли се плацентата, почва яка хормонална атака за производство на мляко, тъй че на никой няма да му се размине, дори и да не иска да има кърма. Природата не е предвидила варианта майка нежелаеща да кърми - няма не искам! Е, хората са измислили хапчета за спиране за който не ще, но дори в този случай отначало ще има кърма, а после медикаментите ще бачкат за да я спрат.
Eй, в тая връзка, ако ви попадне новата "Една седмица в София" - има материалче за кърменето, на страницата, която се прави от екипа на gorichka.bg, може да си я вземете, без пари е.

# 83
Pebs, мога да ти препоръчам лекар, но мисля, че без записване на час няма да стане

Ок,а ако се обадя сега дали ще може примерно за понеделник?Тогава трябва да отида най-късно...

# 84
Pebs, аз мога да ти дам координатите на лекаря, при който ходех преди време - преглежда всеки ден късно следобед (след 17ч.) и обикновено му се обаждам същия ден да ми запише час за вечерта или най-късно за следващия ден, ако има много хора. Пускам ти координатите му на ЛС.

# 85
Pebs, аз мога да ти дам координатите на лекаря, при който ходех преди време - преглежда всеки ден късно следобед (след 17ч.) и обикновено му се обаждам същия ден да ми запише час за вечерта или най-късно за следващия ден, ако има много хора. Пускам ти координатите му на ЛС.

ОК.Чакам ги и много благодаря. Hug

# 86
Цитат на: samorasliche
Нашата мома беше дългоочаквана и с много любов правена поръчка и единственото ми желание към дядо Коледа Hug
Ако е наследила къдриците на татко си и пъстрите очи на майка си, еххх - ....
Mr. Green
Хихи, Саморасличе, аз съм дала заявка за черната коса на татито и моите жълто-зелени очи  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Пък ше видим  Mr. Green
А за срещата .... аз съм аут ... требе багажи да приготвям и да изпращам мъжо за една седмица Sad

Ама от понеделник съм на линия  Mr. Green

ЦелуФФФКиии   bouquet

Последна редакция: пт, 15 юни 2007, 15:57 от FEMININE

# 87
Ани, зълва ми се пада Simple Smile, ама май няма да идва. Ще ходят семейно извън града. Ама аз с момъка си оставам за 16 часа пред ФК.  Hug Hug Hug
Ей, варненки подкрепихте ли петицията http://www.bgpetition.com/detska_gradina_za_nashite_deca/index.html, това е нещо много важно!!!

basilisk този линк не ми отваря страница, мила Sad

# 88
  • София
basilisk, ами ще раждам в Св.София (бившата Тина Киркова) и все още нямам уговорка с определен лекар. Наистина ми се иска, ако няма да стане да раждам нормално, когато тръгне самото раждане, тогава да ме резнат. Аз затова и засега не споря много с този, който ме следи в ЖК и ми говори врели-некипели. Той със сигурност няма да ме изражда. Иначе бръщолеви разни неща от сорта, че медикаментите, които се използвали при двата вида секцио (планово и по спешност) били различни, което дори и така да е (ама се съмнявам), пак не хващам много връзката.  Пък и не искам аз сама или някой да ми определя някаква си дата, то природата си го е измислила и когато бебето е готово да излиза, целият процес си започва.
Та не знам как ще се наредят нещата накрая, ама до последно ще си държа да не раждам с планово секцио, колкото и да е удобно на лекарите.  Thinking

# 89
basilisk този линк не ми отваря страница, мила Sad
При мен работи, нямам представа защо така се получава.

sladka_mama,
В Тина Киркова има една д-р Григорова, дето води ражданията във вода (не само тях де). При нея родиха напоследък вече три от най-натурално настроените мами из форумите и е доста запозната с екстри като минимална медицинска намеса, даване на бебето веднага след раждане, изчакване с прерязването на пъпната връв и т.н. При нея ражда Емем, която роди нормално след секцио, и то с доста тесен таз. Ако искаш иди да те види тя, поне предполагам че ще ти даде по-благонадеждна оценка на шансовете.
Аз съм напълно съгласна с теб, че бебето се развива в утробата до последната минута и моментът на раждането не настъпва случайно. Има изследвания, които сочат, че то "съобщава" чрез съответната биохимия на майчиния организъм кога е готово да излиза, за да може да започне родовата дейност. Абе нищо не ти струва да опиташ варианти, дано някой се съгласи да ти даде по-добър шанс.

Последна редакция: пт, 15 юни 2007, 16:38 от basilisk

Общи условия

Активация на акаунт