Цвят от тиквичка щракни и при нас го ти пусни - фотоманиачки 9

• 15 001
  • 350
  •   1
Отговори
# 195
за 6 месеце обикаляне по БГ фото форумите и писане на ЛС с въпроси как е постигнато това или онова, до сега един единствен човек ми е отговорил ooooh!

Моля те кажи,че това е нечовека ... моля те  Praynig Laughing

Вечернице,ти ме разби с това последното Simple Smile Може и да е вярно  Sad Wink

В култа портрета изглежда толкова омазан,че не е истина просто ...  #Cussing out

# 196
Амбър,хубава е,защото отразява емоция.Тъжна е,верно.Сивее заради фона,но не дразни.Настроението е отразено всячески-и в цвят и в емоция.

Снимката с щипките е много приятно,но на мен ми стои незавършена.Като отрязана по средата.

Лулу,снимките ти са чудни.Ти си знаеш.Нямам време да ги разгледам подробно.Но затова пък разгледах онези от сватбата.Обработи ли ги вече?

desytka,сигурно целта е била такава да стане мрачна розичката,ама е почерняло прекалено черното.

# 197
  • Вече в моята си приказка...
amber, не е вярно! И аз забелязах щипките. Хареса ми снимката, хареса ми и идеята.
Сега Денис изглежда по-завършен, с червената устичка... Иначе Вечерница е много права - не искаме да си признаем, че децата ни вече не са бебета...

# 198
Амбер, да сивее и точно това му придава атмосвера!

Снимката с щипките много ми харесва, но мен по принцип много си ме влече към портретите и затова основно тях коментирам Mr. Green
Ти може да ми благодариш за sponge tool , аз пък искам да ти благодаря за много вдъхновяващия романтичен стил, който въведе! Изобщо днес изтрещях и понеже съм на прага на нервен срив с огромно удоволствие се спасявам тук в тази темичка, където можеш да се нагледаш на толкова хубави неща! Може би не винаги перфектни, може би не винаги технически изрядни, понякога само експерименти, но но никога тягостни и прекалени. Когато почнах да снимам непрекъснато се допитвах до фотофорумите и търсех някакво одобрение от там. Висок рейтниг би следвало да означава хубава снимка и странно защо не винаги чувствах точно така нещата. Все по- рядко обръщам внимание на рейтингите там и все по- често предпочитам една снимка да се хареса на мен. Разминаването между това, което харесват другите и това което си харесва автора идва от вътрешните емоции и асоцияции. Амбер  най- вероятно си харесва щипките, защото  и навяват някаква емоция, спомени или и аз не знам какво Grinning Снимката всъщност е прекрасна и макар че е останала незабелязана в морето от кадри по форумите. Тази на Денс съм убедена че ще събира точки - при нея има много лесно забележим акцент дори и на тъмблайс, което би накарало човек да я отвори в по- голям размер и да гласува.  
И Амбер човека не е нечовека Rolling Eyes В интерес на истината нечовека ми е отговарял на разни ЛС от общ характер и изглежда много земен и отзивчив Grinning

Трислон почти свърших с корекциите по баланса на бялото, но не съм ги качвала.

Аре стига съм философствала - връщам се на тръстиката Mr. Green

# 199
За мен единствените свестни в Култа са ВХМарков, Микеле и Лалинда в това отношение.
Дават препоръка, насока, не гърмят само фишеци.
Понякога и на мен ми се е искало в началото някой да ми каже - ей това така, онова онака.
Затова бях на 7то небе, като си отворихме темичката тук.
А мъжът ми каза, че съм станала по-спокойна Whistling
Отивам да снимам щипки Mr. Green

# 200
Амбърке,
Не го приемай като критика към теб, просто си разсъждавам
хубави са ти щипките, но паради някаква причина,
която може и да не е свързана със самата снимка, а примерно с настроението ми в момента, не ме привличат особено.

Точно това много ми допада във фотографията 
Няма универсално добри или лоши снимки

А снимката на ДЕни пробва ли я черно бяла?

# 201
raly  разбирам те идеално  Hug
Аз нито съм се разсърдила,нито съм се засегнала,че не сте ги забелязали щипките  Laughing Просто и аз си разсъждавах как поради някаква причина в много случаи моята преценка се разминава с тази на другите.Simple SmileНо .. май при всички е така:)

Снимката на Дени не съм я пробвала черно бяла,защото не мога да я обърна така добре,пък и нещо не си възприемама моите снимки черно бели  Confused

# 202
Аз напоследък също нямам време Confused а уж е лято, ваканция, ама тц!
И сега едва успях да сваля малко кадри от Созопол, като единствено успях да пооправя ето този:

# 203
Амбър точно на твойте китки ми направи впечетление как всеки от нас си харесваше различна китка
 Laughing

Нещо освен време и муза нямам напоследък, но ето едни колички колкото да не е без хич

# 204
raly, какви са тези колички-кенгурчета? В много смешна поза са наредени...
Asinka, тъмен ми е мониторът в работата и немога да преценя добре снимката ти. Изглежда интересна.
И още нещо да споделя/питам:
Сега много чета - книги, сайтове, вашите коментари и т.н. и някъде попаднах на нещо като правило във фотографията. Снимките стават най-добре, когато са снимани хоризонтално, а не вертикално. В смисъл, че най-добре се възприемали, че били най-естетически оформени и т.н. - не помня. Виждам, че лулу!, amber с щипките, а сега и Asinka правите такива снимки, не по "правилото"...
Вие какво мислите по въпроса?

# 205
Последно пускам и излизаме,че на мУделчИтУ ми му се сви душичката вкъщи.

http://amberka.multiply.com/photos/hi-res/1/66?xurl=%2Fphotos%2Fphoto%2F1%2F66

http://amberka.multiply.com/photos/hi-res/1/65?xurl=%2Fphotos%2Fphoto%2F1%2F65

Рали много странни колички.Харесва ми тоналността.

Мира,аз сега го чувам това "правило"Simple Smile Според мен как ще снимаш зависи основно от това какво снимаш. Confused

# 206
raly , да ти имах между другото! Много готини колички, навяват интересна асоцияция Mr. Green

Мира, правилата са като за начало, също така важат в ракламната фотография и в снимките за списания - всичко останало е въпрос на личен поглед, индивидуалност, подход и най- вече търсене на различното Grinning По правило портрети се снимат вертикално - аз пък се влюбих в хоризонталните. По правило пейзажи се снимат хоризонтално, но най- интересните които съм виждала напоследък са вертикални:) В артофотографията всичко е позволено, стига да се постига нужното внушение Grinning Като за начало спазвай правилата, пък после ще ти дойде отвътре Grinning

# 207
amber, разрових се и точно в уроците, на които ти ми даде линк го има това "нещо като правило"
http://photo-forum.net/ebook/page4-4.htm

# 208

http://debelanata69.multiply.com/photos/hi-res/30/121?xurl=%2Fph … Fphoto%2F30%2F121
Кой нарисува тази дъга?

http://debelanata69.multiply.com/photos/hi-res/30/122?xurl=%2Fph … Fphoto%2F30%2F122
Това последното е репортаж от срещата на Г8 в Германия от миналата седмица и протестите на противниците на глобализацията по същото време

Асинка и Рали, уж междудругото, а? Я кви хубави нещица показвате Naughty

# 209
amber, разрових се и точно в уроците, на които ти ми даде линк го има това "нещо като правило"
http://photo-forum.net/ebook/page4-4.htm

Да си призная не съм ги чела.Дори не съм се ровила по-обстойно,само погледнах за какво става въпрос  Laughing Дадох ти линка,защото знам,че се ровиш и търсиш да четеш,а това е много по-полезно,отколкото да чакаш във ФФ някой да ти помогне като коментар под снимките.

Общи условия

Активация на акаунт