Без ваксини, как?

• 12 780
  • 145
  •   1
Отговори
# 60
Цитат
В случая зададох въпрос и конкретно се обосновах какво означава "съдействие". Идеята е човек правейки своя избор да си го нправи сам, за себе си или детето си без да вкарва в отговорност или съдействие други хора.
В обратният случай родителят сьдейства легално/zаконно (по zаконите на БГ) на лекаря да подложи детето на риск.Толкоz.
Не можеШ да правиШ своя иzбор беz сьдействието на някого или неЩо.Свободата,която си представяШ,че имаШ е само блян.

Ню
Много са факторите и условията.Зависи най ве4е как Ще го понесе детето.Но това никой не може дори да предвиди.Нито един педиатьр на тоzи свят.Това е истината. Peace

# 61
Christian, ммммне грешиш, ваксините родителите ги поставят с пълното съзнание, че така трябва, а това че е легално и законово - е  по законите на БГ, както ти се изрази. Както и описания по - горе ред за отказване от ваксина с вписването в тетрадката е законов - според законите на БГ.
Аз лично съм се отказвала от реваксинация за себе си и знам как стоят нещата, но не съм карала JP-то да ми "съдейства"

Говорим за различни неща в случая

# 62
Добре,сега те раzбрах. Peace

# 63
  • София
Christian, ммммне грешиш, ваксините родителите ги поставят с пълното съзнание, че така трябва, а това че е легално и законово - е  по законите на БГ, както ти се изрази. Както и описания по - горе ред за отказване от ваксина с вписването в тетрадката е законов - според законите на БГ.
Аз лично съм се отказвала от реваксинация за себе си и знам как стоят нещата, но не съм карала JP-то да ми "съдейства"

Говорим за различни неща в случая
И аз разбрах и съм съгласна. Трябва да си поемаме отговорността, а не да се чудим как да избягаме от нея

# 64
Привет! Simple Smile
Включвам се със закъснение... Благодарности за всички, които искаха да помогнат.
Пред мен не стои въпросът "дали", просто не бях наясно за начина. За кратко се чувствах престъпник, вече не. smile3554
 И да, имам нужда от подкрепата на хора минали по този път, защото по другия, утъпкания, може и с затворени очи да вървя, там има кой да ме води.  doctor
Намерих отговор на въпроса " как", сега обаче имам още нови въпроси.  #Crazy
Нека темата остане отворена...
Бъдете здрави и усмихнати! newsm47 newsm10 newsm51

# 65
Dodo79     bouquet

# 66
Zdrawejte i ot men,
saveljavam, 4e ne moga da pi6a na kirelica, no wse oste komjutarat mi ne e kireliziran. ta otnostno waksinite. Spored men wseki sam da re6ava za deteto si za ili ne. No ne moga da razbera obrazovani hora i lekari kato Christian, kak mogat da obarkwat horata s tehnite si mnenija, kak waksinite bili wredni, kakwi strani4ni efekti imalo ot tjah, kak steli da nawredjat na zdraweto i ton takiwa gluposti. Celta na wsjaka edna waksina e da stimulira imunnata sistema da wazproizwede antitela srestu pri4initelja na dadeno zapolgavane. Ta pri eventualno zarazjavane da ne se razvie zaboljavaneto i t.n. Saveljava Cristian neznam kakaw lekar si no da rasi6 podobni stanowista e napravo sme6no. vaksinite w powe4eto slu4aj sa ubiti ili napraveni po na4in, koito samo  STIMULIRA IMUNNATA SYSTEMA (govorim za zdrawi hora). Pri bolni deca e wazmovna hiperreakcija na organizma, no towa ne zna4i 4e deteto razviwa zaboljavaneto sresto koeto e imunizirano. Ako horata bjaha protiv vaksinite i do sega horata da umirat ot detski parali4 i tuberkuloza. Za towa si mislja, 4e lekarite sa tam za do obesnjat riskowete i pjusovete na edna waksinacija, i da ostavjat roditelja da re6ava, a ne da se pa4at kolko wredni sa vaksinite i t.n. Towa ot ustata na edein lekar zwu4i sme6no i podlaga na samnenie lekarskite mu sposobnosti.

# 67
  • София
Zdrawejte i ot men,
saveljavam, 4e ne moga da pi6a na kirelica, no wse oste komjutarat mi ne e kireliziran. ta otnostno waksinite. Spored men wseki sam da re6ava za deteto si za ili ne. No ne moga da razbera obrazovani hora i lekari kato Christian, kak mogat da obarkwat horata s tehnite si mnenija, kak waksinite bili wredni, kakwi strani4ni efekti imalo ot tjah, kak steli da nawredjat na zdraweto i ton takiwa gluposti. Celta na wsjaka edna waksina e da stimulira imunnata sistema da wazproizwede antitela srestu pri4initelja na dadeno zapolgavane. Ta pri eventualno zarazjavane da ne se razvie zaboljavaneto i t.n. Saveljava Cristian neznam kakaw lekar si no da rasi6 podobni stanowista e napravo sme6no. vaksinite w powe4eto slu4aj sa ubiti ili napraveni po na4in, koito samo  STIMULIRA IMUNNATA SYSTEMA (govorim za zdrawi hora). Pri bolni deca e wazmovna hiperreakcija na organizma, no towa ne zna4i 4e deteto razviwa zaboljavaneto sresto koeto e imunizirano. Ako horata bjaha protiv vaksinite i do sega horata da umirat ot detski parali4 i tuberkuloza. Za towa si mislja, 4e lekarite sa tam za do obesnjat riskowete i pjusovete na edna waksinacija, i da ostavjat roditelja da re6ava, a ne da se pa4at kolko wredni sa vaksinite i t.n. Towa ot ustata na edein lekar zwu4i sme6no i podlaga na samnenie lekarskite mu sposobnosti.
Има много теми по въпроса за или потив ваксините. Тази не е от тях, по простата причина, че въпроса не е дали, а как.
Що се отнася до Кристиян, той никого не подвежда и никого не лъже. Той ни осведомява с примери и факти за другата страна на въпроса, онази "ПРОТИВ" Ако на krasi77 не и харесва да знае вредите от ваксините, просто да не чете. А що се отнася до ползите, и изобщо за теорията на имунизациите, то всички ние се смятаме за доста компетентни и не мисля че имаме нужда някой пак да ни я разяснява.
Тук не става въпрос за това, въпроса е как да се постъпи правилно,след като вече е взето решение.

# 68
Прочетох темата, за мен беше много интересна Peace
Ние също сме взели решение да НЕ ваксинираме.
Dodo79, Christian, Илиана_М,  desinansitoni ,Viki i mama ... дано не пропускам някого - след като прочетох постовете ви се чувствам много спокойна. Както пише Додо - чувствах се като престъпник, че искам да предпазя детето си.
Благодаря ви  Hug
Желая на всички ви много здраве и повече усмивки  Heart Eyes

# 69
Zdrawejte i ot men,
Айде пак се почва Wink
Скъпи госте,кое те кара да мислиш,че ние незнаем кво представляват ваксините,за да стигнем до решението си?
Ами щом си стигнала до форума,що не пробваш да използваш и Гугъл,даже аз ти предлагам да отвориш една малка част от линковете ,които в другата тема е дал точно Christian /нали не мислиш ,че тази информация в интернет, е публикувана от ненормалници Wink/,пък ако не ти се чете ,има и два филма.После пиши там,ще поспорим,щом искаш Mr. Green

# 70
Постинга на госта Краси 77 покаzва колко е трудна борбата по тоzи вьпрос и колко усилия се иzискват,zа да не креЩим,да не обвиняваме и да проявим в сьЩото време раzбиране,zаЩото такива хора не носят вина zа вижданията си. Peace

# 71
В кои държави няма никакви задължителни ваксини?

# 72
  • София
Постинга на госта Краси 77 покаzва колко е трудна борбата по тоzи вьпрос и колко усилия се иzискват,zа да не креЩим,да не обвиняваме и да проявим в сьЩото време раzбиране,zаЩото такива хора не носят вина zа вижданията си. Peace
Дали? Докато не им се случи на тях, тогава почват да се чудят кого да обвинят за нещастието си - дали джипито или педиатъра, или цялата медицинска общност. Поне при мен беше така. Хвърлих вината на всички и определено най-трудно ми беше да призная че и аз нося вина и съм единствено отговорна за състоянието на детето си, именно защото от моя подпис зависеше дали да се ваксинира или не. Е, когато реших, че и аз съм виновна, нещата си дойдоха на мястото. Сега не позволявам ваксини и не ме е страх какво ще се случи. И няма кого да обвинявам.

# 73
desinansitoni
Аz имах друго в предвид.Манипулацията и обьркването е толкова иzпипано и перфектно иzмислено,че те освобождава от отговорност в случая.
Не можеШ да се виниШ,че си отговорна,след като информация zа обратната страна няма достьп до теб (пак умиШлено направено).
Ако обаче zнаеШ и zа двете страни и вьпреки това ваксинираШ,тогава ако се случи неЩо на детето ти Ще носиШ най голямата вина.
ПП Да тьрси човек вина в лекари,zакони и тн...полzа няма,ако детето е увредено.И най голямите пари и последична справедливост не могат да вьрнат неЩата наzад. Peace

Никол,  zа кой ли пьт Ще го напиШа. Tired

в целия ЕС няма zадьлжителни ваксинации.С иzключение на БГ,която уж е в ЕС.
За САЩ е по сложно,но и там освобождаването не е с комисия или други иzмислици,а с бележка от родителите.Има си формуляри.За страните от третия свят...там пита ли ги някой  zа неЩо иzобЩо.Диамантите,нефта и какаото им вzимат насила,та няма да ги ваксинират мисионерски уж zа добро...
В Австралия и НЗ няма zадьлжителни ваксинации.Канада сьЩо.
За южна Америка има подобни методи както в Африка,но и там има много откаzваЩи родители.
В Аzия има масово мисионерско ваксиниране беz предупреждение.Не навсякьде раzбира се.
В Иzраел не са zадьлжителни.
В арабските дьржави се отричат по религия всички ваксини,някои араби уверени в поzитивните им реzултати ваксинират децата си тайно или ако са големи магнати с много власт.
ПОве4ето лекари не ваксинират децата си и себе си.Фарма референтите оЩе пове4е...и тн...и тн...

Твоето сльнчице е ваксинирано.Има ли смисьл да говорим оЩе...

Последна редакция: ср, 20 юни 2007, 09:44 от Christian

# 74
Преди няколко дена се запознах с материали, които, меко казано, ме хвърлиха в тъча. Не ме питайте откъде и какво, само ще ви кажа, че след прочитането им се извиних постфактум на Кристиан на ЛС  за понякога острите мои реакции в подобни теми. Спрямо него конкретно.
Само едно ще ви кажа-касае се за висш пилотаж манипулация. ooooh! ooooh! Имам предвид завишената полза от ваксинациите и какви вреди наистина МОГАТ и са нанасяли. ooooh!
Кристиан-и тук ти се извинявам.
Теориите ми и разбиранията ми подлежат на тотално преосмисляне-тежко ми.
Повярвайте, по-добре е да си си....неинформиран. Confused

Общи условия

Активация на акаунт